Uyarlama yapımlara kesinlikle karşıyım, sinemasever ve hafiften bu işlerin içinde olan biri olarak yapılmış ucuz uyarlamaları sinemamıza\kültürümüze hakaret olarak görüyorum. son zamanlarda yaratıcı ve özgün içerik üretme sıkıntımız var. Sosyal yaşamdaki hazır alışkanlığımız sanatımıza da yansımaya başladı. Önce filmler sonra diziler uyarlanarak halkın önüne sunuluyor. Çünkü sundukları halk orjinalini bile bilmiyor ki, üstelik utanmadan büyük ses getiren yapımları uyarlayıp önümüze koyuyorlar. Edebiyatımızda diziye filme uyarlanabilecek mükemmel eserler var. Büyük bir tarihimiz var. Her zamanki gibi harcanıyoruz.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle yani kaba bir dille hangisi daha çok satarsa onu getiriyorlar önümüze ki tv programlarının da hali ortada.
evet tiyatrolar şu zamanda daha mantıklı gibi fakat orada da bazı siyasi sıkıntılar yer zaman sıkıntıları çektiğimiz malum. sanata hep birlikte sahip çıkarsak bir şeyler değişebilir. İş ev arası yaşadığımız bu çağda gerçekten ihtiyacımız var bunlara. insanların enerjisini alacak bir şeyler azaldıkça birbirimizi yiyoruz.
Buğdayın tohumunu samanı telefonu arabayı gün içinde kullandığımız neredeyse her şeyi ithal ederken sıranın yaratıcılığa da geleceğini bilmiyor muyduk gerçekten üretmiyoruz ve bundan dolayıdır ki tembelleştik bu tembellik günden güne hepimizi ele geçirirken ya bunu engelliyicez ya da izliyicez ben izlememeyi seçiyorum...
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen bende bunun için paylaştım umarım çoğunluk gitmez çnkü çok fazla bir emek göremiyorum
ilk başta yabancı film sanmıştım. sonra Türk filmi olduğunu öğrendim. Konusunu çok beğendim. Türklerin değişik şeyler yapmaları beni sevindirmişti bir yandan. şu an hayalkırıklığına uğradım.
Misalen , Çinliler de Range Rover üretti "taklit" ederek ama asli gibi değil. Bu sadece Taklit edilen "range" markasını daha unlu daha ulaşılamaz yaptı diye düşünüyorum
En İyi Cevaplar