+1 yılİnsanların zihnine yerleşmiş bir başka yanlış masal da, asıl İncil‟in Barnabas İncili olduğu ve eskiden beri Vatikan‟- da saklandığı iddiasıdır. Türkçe‟ye de çevrilen ve 222 bö- lümden oluşan Barnabas İncili‟nin en eski nüshası İtalyanca olup 15. Yüzyıla ait olduğu tespit edilmiştir, dolayısıyla İsa Mesih‟in döneminde yazıldığı söylenemez. Ayrıca ilk Kilisenin döneminden 15. yüzyıla kadar bildiğimiz Barnabas İncili‟nin kiliselerce kabul edilip kullanıldığına dair hiçbir kanıt yoktur.
sa Mesih‟in havarisi Barnabas olarak tanıtmasıdır. Fakat İsa Mesih‟in 12 havarileri arasında Barnabas adında bir şahıs yoktur. Sonra daha ciddi çelişkiler de ortaya çıkıyor: Barnabas kitabının 20. bölümünde İsa‟nın Celile gölünde gemiye binip Nasıra‟ya gittiğini ve orada denizciler tarafından karşılandığını yazar. Bu da 25 kilometrelik bir mesafe ama bu iki yer arasında dağ ve topraktan başka bir şey yok. Bu, “Ben Adana‟dan Gaziantep‟e gemiyle gittim” demeye benzer. Demek ki, yazar İsrail topraklarına yabancıydı.
Bu kitap önemli öğretisel çelişkiler de içeriyor: Barnabas kitabının ilk bölümünde İsa‟yı Mesih olarak gösterdiği halde bir sonraki bölümlerinde (bö- lüm 42, 97) İsa‟nın Mesih olmadığını vurguluyor ki bu görüş gerçek İncil‟e tamamen aykırıdır. Ayrıca Barnabas 9 gök seviyesinden bahseder (bölüm 178) ama bu öğreti ancak Dante‟nın “Göksel Komedi” (14. yy ait) kitabına uyar
Aynı şekilde, son zamanlarda gündeme gelen Yahuda İncil‟i ve benzerleri de bu sahte İnciller kategorisine girmektedir; çünkü Kilisenin ilk çağından bu yana tüm kiliselerce kullanılan, kabul edilen ve korunan tek bir İncil vardır. Zaten Mesih‟in kendisi, havarileri ve ilk asırdaki Kilise önderleri birçok sahte öğretmenlerin ve uydurma “İnciller”in türetilip yayılacağını belirtmişlerdi (bkz. Matta 24:24, 1. Petrus 2:1). Dolayısıyla bu tür ilginç ve sahte bulgular bizi şaşırtmıyor tam aksine önceden bildirilenleri doğruluyor.01 Yorumla- +1 yıl
ALıntıdır. ve gerçek olan budur
ama barnaba mektubu diye 1. yüzyıla ait bir mektup var
En İyi Cevaplar
+1 yılBarnabas İncili, Roma Katolik Kilisesi tarafından yasaklanan İncillerden biri. İsa'nın öğrencilerinden Barnabas tarafınca yazıldığı iddia edilmektedir. Barnabas İncili'nde teslis inancı reddedilmiş ve İsa'nın tanrılığı kabul edilmemiştir.
03 Yorumla- +1 yıl
Biz insanlara faydalı olalım diye yorum yaptık bilmediğimiz konularda da alıntı yapabiliyoruz haliyle ileri zekalı araştırmacı ruhlu kendini birşey zanneden egoist insanları rencide etmek için kırk takla atan mahlukat.
- +1 yıl
hakaret etmrn gorusune arti katki mi sagliyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 713 cevap paylaştı.
+1 yılAslında aklı başında Müslümanlar'da zaten Hristiyanlığı ve "incil" adı altında ortada gezinen tüm metinleri ciddiye almaz.
Bizim açımızdan Hz. İsa'nın mutlak bir peygamber olması ve doğumunun Allah'ın bir mucizesi olması dışında bir mana taşımayan tartışmalar bunlar.
Bir çok arkadaşın dediği gibi Müslümanlar'ı neden bu kadar ilgilendiriyor ben de anlamıyorum.00 Yorumla
+1 yılBozulmuş diye inanmadıkları kitabın içinde Muhammed yazısı aramaları çok ironik...
11 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍👍👍👍
Yahudioğulları tarafından değiştirilmemiş tek incil tek incil demiyeyim de sadece insanlığın haberdar olduğu tek incil demek doğru olur ayrıca hz muhammed’den (s. a. v) söz ederken yazdıklarına dikkat edeceksin belki müslüman değilsin sevmiyor olabilirsin saygılı olmak zorundasın senin arkadaşın değil haddini bil.
10 YorumlaBarnabas İncili, Roma Katolik Kilisesi tarafından yasaklanan İncillerden biri. İsa'nın öğrencilerinden Barnabas tarafınca yazıldığı iddia edilmektedir.
072 Yorumla- +1 yıl
yok ojle birsey heryerde var
- +1 yıl
16 yuzyilda yazilmis olmafiginin bilimsel ispati nedir? muslumanlar her konuda kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. bilimsel, tarihsel hic bir veri yok. binlerce yalandan ve muslumanin muslumana propogandasindan biri
- +1 yıl
at bir inceleyeyim
- +1 yıl
1981 kışında, köylülerin avdan döndükleri bir sırada, şimdi Şırnak sınırları içinde kalan, o vakitler Hakkari sınırları içinde olan Uludere yakınlarında bir mağaraya girmeleriyle bulunuyor. Köpekleri mağarada kayboluyor. Ancak sesinin çok derinden duyulması üzerine, köpeği kurtarmak için ertesi gün uzun urgan sarkıtarak 150 metre aşağıya iniyorlar. Burada taştan yontma bir oda içerisinde, bir lahit ve bazı eşyalarla karşılaşıyorlar.
Önce Hz. İsa Aleyhisselam'a ait bir madalyonu çıkarıyorlar. Bu madalyonun, Paris'te bir müzede saklandığını öğrendim sonra. Lahitin kapağının açılmasının ardından, cesedin üzerinde İncilbulunuyor. İncil, köylülerin üzerinden, o sırada Babat Aşireti Lideri Korucu başı Hazım Babat'ın Babası Ferhan Babat'ın eline geçiyor önce. - +1 yıl
Ferhan Babat'ın, İncil'in tarihi değerini anlaması uzun sürmüyor ve İncil'i satmak için girişimlerde bulunuyor. Babat'ın İncil için istediği rakam, 280 bin dolardı. Bu parayı dönemin Malatya milletvekili İsmail Hakkı Şengüler Bey, ödemeyi kabul etmişti. Ferhan Babat'la anlaşmaya varılmıştı. Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan'ın babası Mehmet Ali Arslan ile birlikte, İncil'i teslim almaya gittik. Ancak o sırada beklenmedik bir şey oldu. İncil bize teslim edilemeden Jandarmanın eline geçti. 2 yıl boyunca Jandarma karargahında saklı tutuldu. Ardından o sırada Kemal Başer Paşa'dan alınarak Genelkurmay Özel Harp Dairesi'nin eline geçti.
Soru: Peki, bu İncil'in tercümesi çalışmasına dahil olmanız nasıl haşladı? - +1 yıl
Cevap: Ben Malatyalıyım. Turgut Özal, 1983 yılında Başbakan olunca kendisine ulaştım. Özal ile tanışırdık. 1986 yılında konuyu kendisine anlattıktan sonra, beni Özel Harpçi Orgeneral Sami Karamısır Paşa'ya gönderdi. Önce beni epey sorguladılar. Amacımın ne olduğunu anlamak istiyorlardı. Ben, kitabın sadece tercüme boyutuyla ilgilendiğimi söyledim. Ardından İstanbul Balmumcu'da bulunan Özel Harp Karargahı'nda, Sami Karamısır Paşa ve MİT Müsteşarlığı da yapmış olan ve halen hayatta olan Hayri Ündül Paşa'nın görevlendirmesiyle, tercüme çalışmasına başladım.
- +1 yıl
kaynak verebilirmisin?
- +1 yıl
bakicam. yalniz barnabas incili buyuk kitapevlerinde var yani gizli birsey degil. bu bilgi dogrultusunda senin kaynahinda anlatilanlar anlamsızlaşıyor
- +1 yıl
Bak müslümanlar gibi șii hanefi sunni diye ayrildilar onlarda Katolikler ortodoks lar protestan olanlar var ve incil farklari var o yuzden o bsktigin site yalanliyo olabilir haklisin. Ama Olay șu onlarin yalanladigi bir kitap kitap evlerinde degistirilmis bir şekilde mevcut sence bunda bu gariplik yok mu
- +1 yıl
orijinali elde yokken kitabevlerinde dehigistirimisi mevcut ne demek? biri de cikar derki kuran degistirilmiş orijinali yok cunku ne diyceksin?
- +1 yıl
degistirildiginin kaniti ne?
- +1 yıl
bir hristiyan bir kuran yazsa ve asil kiran budur dese kabul edermisin?
- +1 yıl
Müslümanlar Barbanas İncilinde Muhammedin adının geçtiğini ve bunu tüm Hristyanların kabul ettiğini sanırlar. Onların bu saçmalığa güldüğünü göstermek için onların kaynaklarını kullanmak gerekir. Kapiş?
- +1 yıl
kanit?
- +1 yıl
Hıristiyanlar yapmış oldukları incelemede kendi kutsal kitaplarında iki yüz bin fark tespit etmişlerdir. İncil’in tahrif olduğu, bu kitapların birbirleriyle çelişip ters düşmesinden ve farklı bilgiler vermesinden açıkça anlaşılır. Mesela:
Matta İncili Yahya’nın, yemeyerek ve içmeyerek geldiğini haber verir. Markos İncili ise Yahya’nın, çekirge ve yaban balı yediğini söyler ki, bu iki haber birbirini çürütür. (11/18) (1/6)
Matta, Markos, Luka’ya göre İsa’nın cesedi alınıp, Kaya içine oyulmuş bir kabre konulmuştur. Yuhanna’ya göre ise, İsa’nın cesedi, bahçede olan bir kabre konmuştur. (27/60) (15/46) (23/53) (19/41)
Matta İncili’nde Hz. İsa’nın, bir sağır ve dilsizi iyileştirdiği, ondan sonra Kefernahum’a giderek, cüzamlı bir köleyi sağlığına kavuşturduğu ve ondan sonra da Petrus’un kayınvalidesini sağlığa kavuşturduğu bildiriliyor. - +1 yıl
Luka İncili’nde ise ilk olarak Petrus’un kayın validesi, ondan sonra sağır ve dilsizi, son olarak da cüzamlı köleyi sağlığına kavuşturduğu bildiriliyor. (8–17)(4–31–42)
Markos İncili’nde Hz. İsa’nın konuşmasının Hz. Meryem’in Kudüs’e gelişinin 3. günü olduğu bildirilirken, Matta İncil’inde bu konuşmanın Kudüs’e gelişinin 2. günü olduğu belirtilir. (11–27)(11–23–24)
Matta İncili’nin bildirdiğine göre Hz İsa, Hz. Musa şeriatını yıkmaya değil, yapmaya geldiğini beyan etmiştir. Hâlbuki bugünkü Yeni Ahit, Hz. Musa şeriatının Hz. İsa tarafından tamamen kaldırıldığını öğretmektedir. Bu ne garip bir çelişkidir. (Matta, 5/ 17–18)
Hıristiyanlığın temeli sayılan teslisle ilgili ayet şöyle idi: “Çünkü gökte şahadet edenler üçtür: Baba, kelime ve Ruh’ul-Kudüs. Ve bu üç birdir. Ve yerde şahadet edenler üçtür. Ruh ve su ve kan. Ve bu birde mutabıktır.” de basılan tashihli İncil’den birinci kısım çıkarılmış ve bugünkü yeni baskılarda bu yoktur. (Yuhanna, 5/ 7–8) 1881 - +1 yıl
Matta’ya göre Yeriha’dan çıkan ve İsa’ya şifa için gelen körlerin sayısı ikidir. Markos’a göre ise şifa için gelen körlerin sayısı birdir. (20/29) (10/46)
Matta İncili’ne göre İsa, havarilerinin yanlarına asa bile almaya müsaade etmezken, Markos İncili’nin ifadesine göre; yanlarında asa taşımalarını tavsiye etmiştir. (10/9) (6/8)
Matta, hizmetçileri üç gösterirken; Luka hizmetçileri on kişi gösterir. (25/15) (19/33)
Markos İncili’nin bir yerinde, “İsa Mesih’in İncili” denilirken, diğer bir yerinde de “Allah’ın İncili” denilmektedir. (1/1) (1/14)
Luka İncili’nde bir yerde; “Kurtarıcım Allah”, diğer bir yerde ise; “Kurtarıcı İsa” denilmektedir. (Luka, 1: 47) (2: 11)
Matta İncili’nde Hz. Meryem’in kocası olarak belirtilen Yusuf’un, Yakup’un oğlu olduğu yazılıdır. Luka İncili ise Yusuf’un Yakup’un değil Heli’nin oğlu olduğunu yazmaktadır. (1–16)(3–23) - +1 yıl
incil kutan gibi degildir hikayelerden olusmustur ve havariler yazmistir. bunlarin farkli olmasi normaldir. kuranin direk allahtan olduguna inanilir incilde ise yasananlar sonradan hikayelestirilmistir. hristiyanlarin zaten incili allahin yazdirdigi gibi bir iddiasi yoktur
- +1 yıl
dolayisi ile inciller arasindaki fark anlaticalarin farklilididir. kuran yazilirkende indanlarin aklinda kalanlar muhammefin olumunden sonra kitaba gecirilmistir. o donemlere ait kuran da ortada yoktur. hatta recm ayeti vardi nerde o dediklerinde aise keci yedi demistir. bu yuzden islam uygulamalari sunnetle ve hadisle dusunulur. yoksa %80 i boslukta kalir. sunnet ve hadislerde de bir suru farklilik vardir. bu yuzden 1400 yildir temel ibadetlerin bile nasil yapilacagi bir karmadadir
- +1 yıl
Barnabas İncîli’nin elde bulunan en eski nüshası İtalyanca’dır. 1709 yılında Hollanda’nın Amsterdam şehrinde bulunan bu nüsha, J. F. Cramer adında bir bilginin eline geçti. 1550-1590 yıllarını gösteren yalnız bir tek İtalyanca el yazması olup, 1713’den beri Viyana, Avusturya “Hofbibliothek” Kütüphanesinde muhafaza edilmektedir. Bu İncîl’in İspanyolca yazılmış bir nüsha daha var. Bu nüshanın ilk sayfasında İtalyanca’dan çevrildiği belirtiliyor. İtalyanca el yazma, Bay Lonsdale ve Bayan Ragg tarafından İngilizce’ye çevirilerek, 1907 Oxford Üniversitesi Basımevi tarafından basılıp yayınlandı. Daha sonra Mehmet Yıldız tarafından İngilizceden Türkçe’ye çevirildi.
- +1 yıl
inciller degistirilmemistir yani aslinda baska bir incil vardi da simdi baska bir incil var diye birsey yok. bunlar arasinda farklilik var evet ama bir incil degistirilmemistir
- +1 yıl
peki degistirilmeyen incil nerde?
- +1 yıl
yani orijinali?
- +1 yıl
orijinali nerde degistirilmemis olan?
- +1 yıl
bunlar icin bir kanitin var mi hikaye mi?
- +1 yıl
adam gibi kanit sunmayi basarirsan evet
- +1 yıl
desteksiz atmaya devamsa tabii ki hayır
- +1 yıl
ya biraz akil izan hristiyanlikta berbat ben ateistim. ama muslumanlarin sirf kendi dinlerini dogrulamak icin kenfileri uydurup kenfilerinin inandigi seyler muthis cehalet ornegi. bir suru ornek var bu konuda yok kaptan kusto musluman olmusta yok iki deniz karismiyormusta v. s. hicbirinin dogruluk payi yok toplu bir ortacag doneminde yasiyorlar akildan mantiktan uzak. kozmik oda da var dedin bir musluman ulkede ve biz bunu aciklamiyoruz. boule birsey olsa bizim iktidardaki siyasetciler baliklama atlar zaten iddia kendi icinde komik kanita gerek bile yok
- +1 yıl
kanit ver oyle git
- +1 yıl
iyi bir ateistle basa cikamayacagin gercegini kabul etmen memnuyiyet verici ama o muthis kanitini bekliyorum
- +1 yıl
Senle basa cikamayacagimi Kabul etmemek degil ateistleri kaale almadigim icin hic tartismazdim dedim. Su Ana kadar konuștugum herseyin kanitini ispatladim her seferinde baska bisey icin kanit istedin. Ama Sen daha aldigin nefesi icinde tutamayan aciz bir Insan olarak bunca șeyi inkar eden birisin? Ben sana neyin kanitini sunucam hadi iyi Geceler daha da cevap vermiyorum sana istedigini yazabilirsin
- +1 yıl
tipik bir dinci akil ve mantik disiligi seni kaale almak benim hatsmdi. az bucuk akli basinda biri sandim cok ender zaten dincilerdende beni yanıltmadiniz
- +1 yıl
kanit yok kanit diye buraya gelip cocugun dahi kanmiyacagiyi sacmaliklar ileri surup sonra sanki uydurma degillermis gibi kabul etmiyorsunuz demekte ilginc. olmayan bir incili cinlere inandiginiz gibi var diyorsunuz. kanit diyoruz bir koylu onu bulmus bunu demis bos laf
- +1 yıl
tipik turk muslumani desene islamin hicbir kaidesine uymayip gercek islamda murted ilan edilip olduruleceklerden
- +1 yıl
onyargili degilim ama hadi digru olmasada bu senin yargin egoist ne alaka
- +1 yıl
ya sen dalga mi geciyorsun musluman degilim de hadi
- +1 yıl
inanmiycam ama tamam keselim. iyi aksamlar
- +1 yıl
soylemin ve konusma tarzin islami savunman
yani muslumsn olmaman pek akla yatkin gelmez bu durumda bana - +1 yıl
ya tudiya oynama benle
- +1 yıl
hadi gule gule
- +1 yıl
🤣🤣🤣
- +1 yıl
ben ayni anda iki konuda kac kisiyle tartisiyotum farkindamisin
barbanasın yazdığı incil cok basit çünkü inciller onu yazıp aktaran kişinin ismini alır :)
04 Yorumla- +1 yıl
ilginc olan isa doneminde barnabas diye biri yok
- +1 yıl
barnabas incili diye duzlteyim
- +1 yıl
ben ozaman söyle sööyliyeyim sana yazılan incillerin büyük bir kısmı isa döneminde yaşamayan insanlar tarafından yazılmış hatta çok saçma bir idda ama isadan önce doğan insanların adıyla yazılmış inciller bile var malesef incilin sıkıntılarından biride kulaktan kulağa aktarılmak zorunda kalmış olması insan dine uymak istemediğinde bazen dini kendine uydurmak ister türkiyeye bakarsan örneklerini bolca görürsün bu arada barnabas incili sanırsam hristiyanlık tarihinde en doğru kabul edilen incillerden bir tanesi
barnabas incilinin ilk halinin dışındakiler sonradan kafalara göre yorumlananlardır.. tamamen inkar etmek saçma..
00 Yorumla
+1 yılİsa peygamberin H. z muhammedi mucizelediği incil
Kıbrıslı barnabas10 Yorumla
+1 yılBarnaba (s) İncili de orijinal değil, sadece diğerlerine göre daha az tahrif edilmiş. Hristiyanlar bu İncil'e inanmıyor. Bu İncil'de Hz. Muhammed'in peygamberliği müjdeleniyor. Hristiyanlar bu İncil'e itibar etseler İslam'ı seçerlerdi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSaptırılamamış ve bozulamamış ender incillerdendir Merhum Muhsin Yazıcıoğlu da bu incilin bir nüshasını insanlığa kazandırma çabasındaydı...
02 Yorumla- +1 yıl
komik
+1 yılHak yolu var h_ok yolu aramaya gerek var mı düşünme yeri aklımız bgirsaklarimiz değil bak beynin eksik harfin yerini nasıl dolduruyor sen de o beyni kullandırmaya insanlara yardım et
00 Yorumla
+1 yılBarnabas İncili, Roma Katolik Kilisesi tarafından yasaklanan İncillerden biri. İsa'nın öğrencilerinden Barnabas tarafınca yazıldığı iddia edilmektedir. Barnabas İncili'nde teslis inancı reddedilmiş ve İsa'nın tanrılığı kabul edilmemiştir.
10 Yorumlabarnabas dogrulugu en yakin kitaplardan biridir incil için. bu yuzden hristiyanlara ters şeyler içinde yazildigi için kabul etmezler
00 Yorumlaincilin değişmemiş hali ve sadece birtane var yeryüzünde o ortaya çıktığında Hıristiyanlık diye bir din kalmayacak
015 Yorumla- +1 yıl
linki okuyun atmayin ezberletilmis palavralari
- +1 yıl
yaw heryerde var
- +1 yıl
he tamam
- +1 yıl
Müslümanlar Barbanas İncilinde Muhammedin adının geçtiğini ve bunu tüm Hristyanların kabul ettiğini sanırlar. Onların bu saçmalığa güldüğünü göstermek için onların kaynaklarını kullanmak gerekir. Kapiş?
- +1 yıl
bu iltifat gereksiz bir alaycilik iceriyor
- +1 yıl
hep son gelen gecerlidir ne demek? her din jendisin kabul ettirebilmek icin kendisinden once gelen dini kabul eder. hristiyanlik yahudiligi muslumanlik her ikisini. ancak yahudilik ne hristiyanligi ne islami kabul eder. hristiyanlikta islami kabul etmez
- +1 yıl
son gelen dogrudur lafi yanliş
- +1 yıl
he otmyle oyle hasi eyvallah bana
milletin söyledikleri palavra oluyor ama senin okudugun şeyler nedense doğru hayret
041 Yorumla- +1 yıl
milletin soyledigi !!! neye dayanarak.
- +1 yıl
iste barnabas incili balondyr diyorum ortda ispatlanmis birsey yok
- +1 yıl
bir iddianiz var ve olagunustu bir iddia ama tek bir kanitiniz yok neyse gereksiz bir kafa yorma size
- +1 yıl
deizm 1. asamadir. deizme hak veriyotsun yani
- +1 yıl
yani arabin putu el_ilahtan devsirme bir tanri olmadigi kesindir. ha bir yaratici var mi olabilir mi o ayri bir tartisma konusudur
- +1 yıl
tarihsel kaynaklarda arabistanda el_ilah (allah) adinda bir put oldugu ve lat uzza ve menatin bunlarin kizlari oldugu sabittir
- +1 yıl
tanri neden olamaz
- +1 yıl
sumerler zamaninda kac tanri vardi? bu tanrilardan en etkilisi ba'l dir yani gunumuz tanrisinin atasi. yahudilikten ince tek tanri inanci yoktur. cok tanrilidir. hayat. ilk defa yaudiler dahi baslangicta diger tanrilari kabul etmisler ancak sonra digerlerinin tanri olmadigini iddia etmeye baslamislardir. bu yuzyillar suren bir fikirsel dinusumdur.
- +1 yıl
bakın tek tanrı veya çok tanrı inancı bir tanrı oldugu gerçeğini değiştirmez.. din kısımları değişkenlik gösterebilir.. benimde sorguladıgım şeyler var tabiki ama sende takdir edersinki günümüze gelene kdr neler değişmiştir. en basiti kuran bile peygamber efendimizden kaç yıl sonra toplanmış ve kitap haline gelmiştir. bu sıradada en populer 4 mezhep olmak üzere onlarca mezhep ortaya çıkmıştır.
- +1 yıl
anlamamissin sanirim. tekrar oku. anlamaya caliş. einsteine, tesla nobel bilim odulu alanlarin %90'ateisttir. bos cehalet iyi bir sey degil. bj insanlarin ort ıq su 160 in uzerindedir. ergenlik tanimi sana yakisiyor uzgunum
- +1 yıl
zor olan sorgulamaktir. kolay olan inanmaktir.
- +1 yıl
su soruya cevap verirsen vericem. 3 yasinda acliktan olen cocuklar , tecavuz edilerek oldirulen cocuklar bu cocuklar neden allah oyle istedi diye oluyor. eger bir tanri varsa aciz midir. her sey ondan geliyorsa 3 yasindaki bir cocugu acliktan ve hastaliktan oldurmek nasil bir anlayisin urunudir
- +1 yıl
ilahi afalet duygusu uzgunum zugurt tesellisidir. ve bu dunyada adaletin tecelli etmesinin onundeki en buyuk engeldir. kaderciligin nedenidir. kadercilikte dinin cok etkin oldugu toplumlarda atalet geri kalmislik ve her turlu izdorabon nedenidir
- +1 yıl
bu linkte anlam arayisinin kokeni var
- +1 yıl
herseyin bir basi vardir onermesi dogru ise tanrinin basi kimdir?
- +1 yıl
iste bu gidisi bir yaratici kavraminda kesiyorsun. sorun su ki bilim bu yaraticinin yoklugunu ya da varligini ispat edemez. ama varligina bilimsel bir delil yoktur
- +1 yıl
yani tanimladigimiz yaratici tanimi geregi varligini ispatlamak zorundadir. bir kere gokten basini cikarip ben burdayim dese sorun hallolacak. ama 124 bin peygamber ve yaraticini basarisizligi bu sacma degil mi?
- +1 yıl
bernard lewisin caydanligi bu konuyu gaywt iyi acikliyor
- +1 yıl
sınav ne icin var? sınava girmek gonulludur
- +1 yıl
@reyhanbirel dostum haniflik hz ibrahim zamanından beri süre gelen bir inanış tarzı başlangıcı aşşagı yukarı isa doğmadan 470 yıl öncesine dayandığı kanıtlanmış olan bir şeyin hristiyanlığın bir ek kolu olduğuna inanmak için tarih bilmemenin yanında matematiğininde olmaması lazım sosyal medyadan tarih alıntısı yaparsan sonucu malesef böyle saçma olur kimsenin inanışını yargılamam ama söz konusu tarih olunca bu kadar bariz olan bir şeyin sosyal medya üzerinden çarpıtılması insan aklına hakarettir. sana tavsiyem bu saçma paylaşımları yapan arkadaşı takip etmeyi bırakıp tarafsız tarih kitapları okumandır.
- +1 yıl
+1 yılGeçen Mersinde aramıyorlar mıydı ki
00 Yorumla
+1 yılİncilin bir türü daha
00 YorumlaNormal sıradan bir incil işte kız ayool
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİncil türlerinden biri nesini merak ediyorsun
00 Yorumla
+1 yılNe için sordun?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!