Bir şiir ve şair seçmek çok zor. Üstad Cemal Süreya'dan sevdiğim bir tanesini paylaşayım: Bir kadın geçmişini siliyor tüm zorluklara inat Keşke yalnız bunun için sevseydim seni… Ağladığımda gözyaşlarımı silen ellerin için sevseydim keşke seni… Sen de gittin ya! “Keşke” gidişini izlememek için sevseydim seni… Sen; şimdi Ya da belki az sonra Belki de bilmediğim bir zamanda -aşımsız- gidenlerdensin.. Ben Gittiğini sanan kalanlardan.. Keşke yalnız bunun için sevseydim seni.. Bir yerlerde güneş doğuyor şimdi sessiz soğuk.. Keşke yalnız bunun için sevseydim seni… Üzerine yansımadığın her şey siyah görünüyor bana Keşke yalnız bunun için sevseydim seni.. Gün batıyordu turuncu Deniz de vardı mavi Senle ben turuncu-mavi Dünyanın en uyumlu iki rengi Keşke yalnız bunun için sevseydim seni!… Nefes almak mıdır yaşamak Yaşamak için mi nefes alırım… Ben senin için alıyorum nefesleri Hep bir umut Keşke yalnız bunun için sevseydim seni!
Keşke yalnız… Keşke yalnız sevebilseydim seni… Sebebe gerek kalmasaydı sen giderken…
hahaha :) kadının canını yakmışlar. cok uzuldum. ulan ne adı bır dunyadayız bazen erkek degıl ınsan olduguma utanıyorum hayvan olsaydım daha ıyıdır dıyorum ama rabbımde bunu ygun görmus. alah belasını versın su uckurun ya.
Öyle gördüm yani. Kimbilir kendisini kandıran şahıs bu gün karşısına çıksa bir ihtimal, belki, pis günahı boynuna, Gülşen-- Rıfat, bu sen misin? Rıfat-- Aaa gülşen. Ne kadar değişmişsin! Gülşen-- Gel sana ellerimle bir kahve yapayım eskileri yaad ederiz. Rıfat-- Ooo kahve de pek güzel olmuş. Arabağlar mı bu? Gülşen- Yok canım, suriyelilerden aldım. Mahmudo bu. İçine biraz da siyanür kattım. Gözü kör olasıca deyyus. Rıfat-- Gülşen ne yaptııııınnnnnnn...
En İyi Cevaplar