Siz, Sasani İmparatoru I. Kavat'ın hikâyesini biliyor musunuz? (Kadın düşmanlığı vardır. Kadınlar içeri!)?

Ak #Hun Devleti zamanında #İran'da bir isyan çıkıyor. Bu isyanın adı Mazdek İsyanı'dır.

Bu isyan, komünist tabanlı bir isyandır ki komünizm ile ilgili son zamanlarda yapılan bir provakasyon var, o da ''Madem paylaşıyorsunuz bari kadınlarınızı da paylaşın.'' yönündedir.

Kavat, kelime anlamı bakımından, karısının başka erkeklerle ilişki yaşamasına ses çıkarmayan hatta buna aracılık eden erkeklere denir.

O zamanlarda Ak Hun Devleti'nin başında Toraman var. #Mazdek İsyanı, kadınları kötülük olarak görüyor ve kadınların suçsuz yere öldürülmelerine neden oluyor. (Orta çağ Avrupası'nda da olmuştu buna benzer bir olay, cadı olduğu gerekçesiyle 50 bin kadın öldürülmüştü.)

Mazdek İsyanı'na katılanlar arasında, #Zerdüşt din adamlarından olan Kavat adlı bir adam vardı. Hapsedildikten bir süre sonra esaretten kurtulup Ak Hun Devleti hükümdarı Toraman'a sığındı. Toraman, Kavat'a 30 bin kişilik Hun askeri vererek Mazdek İsyanı'nı bastırttı. Ardından Kavat'ın #Sasani tahtına oturmasını sağladı.

#Komünizm destekli olduğundan bu olay, paylaşmaya giriyor ve Kavat'ın etkin rol oynaması sebebiyle günümüzdeki ''kavat'' kelimesinin buradan geldiğini düşünüyorum. I. Kavat, Sasanilerin lideri olmuştur.

NOT: Belki detaylı bir şekilde Bence'sini yazabilirim.
Biliyordum.
İlk defa duyuyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Bu arada Ak Hunlar Türk'tür. Asya Hun'un yıkılmasıyla Batı Afganistan kısmına gelerek devlet kurmuşlardı.

Yani bu isyanı bastıran Türkler oldu.
Güncellemeler
+1 yıl
DÜZELTME:

''Mazdek İsyanı'na katılanlar arasında, #Zerdüşt din adamlarından olan Kavat adlı bir adam vardı.''

Burada Kavat adlı şahıs, Zerdüşt din adamı değil, Sasani İmparatoru'dur.

Yanlış yazmışım, bir an Mazdek ile karıştırdım. Bu yanlışlık için özür dilerim.
Siz, Sasani İmparatoru I. Kavat'ın hikâyesini biliyor musunuz? (Kadın düşmanlığı vardır. Kadınlar içeri!)?