Şimdi ben aslen Trabzonluyum orda yaşıyorum bir tane lavuğun biri yok siz Türk değilsiniz Rumsunuz gibi muhabbete girdi. Deli oldum ya elemanin anlatmak istediği nedir?
Cevabın nedir?
Bir orta asya türkü olarak şunu söyleyim
Anadoluda orta asya ile bağı olan türklerin sayısı tahminen 3.5 milyın civarıdır.
Türkler anadoluya geldiklerinde 50 bin kadar kişi geldiler anadoluya 10.yüzyılda.. ve bu arada rumlar ve ermeniler vardı tabi bu halklar buhar olup uçmadı o devirde din değiştirmek ırk değiştirmek anlamında oldugu için bu rumlarım çogu müslüman olanları TÜRK olarak kabul edildi etnik olarak türk değiller alakalar yok ama islama geçtikleri içni türk kabul edildiler.
1925 li yıllarda romanya arnavutluk makedonya buglaristan gibi ülekerden islamı kabul bir sürü halk geldi türk olmayan bunlarda müslüman oldukları için türk kabul edildiler..
Kısaca anadoluda bugun türk denen halklar eski bizans rumları ermeniler ve balkan uluslarının müslüman olmuş halidir..188 Yorumla- +1 yıl
Hepsi değil.. bugün Anadolu'nun sadece %70 civarı Türk asıllı %30'u etnik, Rumlar sürgüne gönderildi Yunanistan'a ve o Müslüman dediğin Rum'larda azınlık.. Yörük'ler ve Manavlar Rumlarla karışmadı.. savaş yıllarına kadar karışma olmazdı diyecektim lakin, savaş yıllarına yani 1. dünya savaşına bakıyordumda Rumlarla-Ermenilerle Müslüman Türklerin arası pek iyi görünmüyor, zaten ne zaman iyi olduki kız alıp verelim :D Kuman Türkleri Pontus'u yağmalamış, bir Pontus ordusunu yok etmiş.
- +1 yıl
%70'i Mi Türk?
20 İle 25 Milyon Arası Kadar Zaten Kürt Var, Doğru Diğer Milletlerin Sayısını Baya İndirildi Açıkcası Günümüzde Safkan Olarak 1.500 Kadar Rum Kaldı, 50-60.000 Arası Kadar'da Ermeni, Bunun Dışında Arap, Süryani, Laz, Çerkez...'lerde Var!!!
Kaldı'ki Bu Coğrafya'da Safkan Bir Irk'a Sahip Olan'da Çok Az Olduğuna İnanıyorum, Asırlarca Beraber Yaşamışız...
Hem Bu Kadar'da Milliyetçi Olma Derim Rum Olsan N'olcak Olmasan N'olcak, Sırf Üstünde'ki Baskıdan Ötürü'de Böyle Düşündüğüne İnanıyorum...
Heee Mongol'da Şunu Atlamış Alparsan Anadolu'ya İlk Geldiğinde Ordusuna 10-15.000 Kadar'da Gönüllü Kürt Katılmıştı... - +1 yıl
Orandan burandan milyon çıkarma.. dünyada o kadar Kürt var, Türkiye'deki Kürt nüfusu resmi olarak 6-8 milyon arasıdır.. diğer etnik grupların toplam nüfusu ise 10-20 milyon kadardır.. Müslümanlaşmışıyla birlikte.. topla.. 24-28 milyon.. 76 milyon Türkiye nüfusu desek bu da Türkiye'nin %70'inin Türk olduğunu gösterir.. ulan Rum'ların çoğu tehcir kanunuyla göçe zorlanmadı mı sen Türkiye diye ay da mı yaşıyorsun :DD
- +1 yıl
Sen o kadar az mı sanıyorsun.. ayrıca safkan dediğin otomozal genetiktir. Yani ırk bunlarla belirlenmez, ırk genetiği Y-DNA genetiğidir. Yani babanın genetiğidir, babanda bilimsel olarak soyun kabul edilir. Otomozal genetik hem anneden hem babadan geçer. Kadınlar Y-DNA taşımazlar, taşımadıkları içinde soy yürütmezler. Ancak hem kadınlar hemde erkekler MTDNA taşırlar, bunlarda annenin kökenini belirler. Valla isminden belli, diyeceğimki kendi istediğin gibi taraflı bilgicilik yapma..:DNe yazıkki bu coğrafyada antik zamandan bu zamana mutasyona uğramış pek çok insan ırkı mevcut :D
- +1 yıl
Alparslan'ın ordusuna 10-15.000 Kürt katıldığı tamamen hikayeden ibarettirki, Selçuklunun ordusu döneminde ordusunda konuşulan tek dil Türkçe'ydi. Türk devlet töresine göre, orduya sadece Türkler alınır. Bir diğeri Kürt'ler pekçok farklı Y-DNA haplogrubuna sahiptir G, K, L, E, J, Q vb. gibi.. Bazı kaynaklara göre "Kürt" ismi bir Osmanlı eyaleti olan "Kürdistan" isminden gelmektedir. O bölgeye Roma döneminde Ermenistan deniyordu.. Roma dilinde "Armenia" ... Anadolu bu ve benzeri isimlerle süslenmişti.. https://www.ancient.eu/uploads/images/253.png Armenyalılar, Kürtelinden olanlar (Osmanlı), Kapadokyalılar.. ohoo geç bunları, bunlar bölge isimleri.. bana Y-DNA testlerinle gel, bilimle gel ;) [Kuman'ım]
- +1 yıl
@Teoman243 Tespitiniz çok doğru Ben Aydınlı bir yörügüm 1919 ve öncesi Aydın merkezde 12 türk mahallesi 1ermeni 1 Musevi 1 Rum mahallesi varmış ki bırak kız alıp vermeyi mahalleye bile giremiyormus kimse kimsenin, Zaten yörük alinin kızanı olan babamın dedesi önce Rum mahallesini yakıp yıkmis 3000 Rum'un yarısını kırmışlar geri kalanı da yunanistana kaçmış 🙂
- +1 yıl
@Hümanİstanbul ne yazıkki çok cahilsiniz Türkler anadoluya girmeden önce anadoludaki helen nüfus gayrimüslim nüfus bitme noktasına gelmişti çünkü ozman ki salgın hastalıklar veba tiflis kolera çeşitli hastalıklardan çok nüfus gitmişti bizansın ünlü bilim adamı homeros ta bunu belirtmiştir tarihi kaynaklarda anadoluda helen nüfus tükenme noktasına gelmiştir ve Türkler anadoluya giridiğinde Anadolu bir Türk Türkmen deryasına dönüştü diyor bunu elin Bizanslısı diyor kürtlerin Süryani desteğine gelirsek alparslanın ordusu hariç çeşitli Türkmen Arap kürt süvarilerinin desteği olmuştur ama 10-15bin bir kürt süvari sayısı gerçek dışıdır ozmanki mervani devleti o kadar süvari çıkarabilme gücü olsaydı kendi devletini korurdu oyuzden mantık dışıdır ve arkadaşın verdiği oran abartı değildir bu topraklarda yaşayan bir çok insan Türk soylu dur
En İyi Cevaplar
+1 yılİstanbul takımlarıyla yapılan maçlarda Bizans tohumu, Bizans bilmem nesi diye pankart açan Trabzonsporlu şerefsizler var ya hani. işte bu soysuzluğa şerefsizliğe karşı İstanbul seyircisi de Tüm Trabzonu Rum ilan etmiştir. Yani yine bu işin sorumlusu Trabzonsporu ülkesinin üzerinde gören cahiliye zihniyetidir.
Aslında İstanbul Trabzondan önce Türktür. (kronolojik olarak) Rum dönmeliği konusunda ise tarihin haklılık payı vardır. Trabzonda Rum Dönmesi nüfus vardır. Zamanla müslümanlaşanlar dışında göç edenleri de vardır. Horon ve kemençe bir Pontus geleneğidir ve bugünde bölgenin folklörüdür.40 Yorumla
+1 yıltrabzon 1461 den önce rumların işgali altındaydı. 1461de fatih sultan mehmet ve ordusunda bulunan çepni türkler ile rumlarla savaşarak trabzonu fethetmiştir. rumları trabzondan kovup yunanistana yerleşmiştir. trabzonu fetheden fatih s. mehmet oraya çepni türkleri yerleştirmiştir ancak trabzonda biraz rum kalmıştır sadece 2 ilçede (tonya, maçka) trabzona yerleşen çepni türkler bu rumlarla evlenip kaynaşmıştır ve rumlukları eriyip gitmiştir rumca konuşur bazı yaşlılarımız ama rumlarla bir alakaları yoktur. sonuç olarak kısacası trabzon 1461 den buyana türktür.
60 Yorumla
sana bir örnek. balkan göçmenleri (yani yunanistan, makedonya, bulgaristan, bosna-hersek) gibi ülkelerden göçen çoğu insanın soyu mutlaka bir slavlığa ve rumluğa dayanır. ben açıkçsı işi ayrıntısından biliyorum nerden dersen selaniğe gittim orda çok ayrıntılı bir araştırma yaptım neyse analtırsam roman olur burdan. senin soruna gelirsek bu tamamen kişinin kendi soyuna bağlı önceden nerede yaşadığı dedelerinin ninelerinin geçmişiyle ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. galiba soruna farklı açıdan yaklaştım ama neyse :)
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
28Cevap
Attramasyon-Sallamasyon.. Trabzon'da Oğuz/Çepni Türkleri var, Rum yok demiyorum tabi Rum'da var ama işi abartıp bütün Trabzon'u Rum yapanlara diyorum bunu :D Gürcü'de var.. Kuman Türk'leride var, benim babamın atalarıda Trabzon'dan göçmüş ancak ne Rum muşuz, ne Ermeni.. Gürcü'lerede tip bakımından benzemiyoruz ancak Kuman Türklerine benziyoruz.. babamın baba tarafı sarışın mavi gözlü, veya sade sarışın.. geriye ne kalıyor, Kuman Türk'üz..
Şu "Laz" dediğimiz topluluk: Kuman Türklerinden, Gürcü'lerden ve Laz'lardan oluşuyor.. Kemençe ve Tulum'da bir Kuman çalgısıdır, Kemençe adında bir Kuman lider bile vardır mesela.. bence bunları kafana takıyorsan bir soyunu araştır, dedelerine akrabalarından büyüklerine sorgula Bordo Mavi kardeş :D42 Yorumla
+1 yılKim benim hemşehrime Rum demiş bakiyim..
Trabzon bu ülkenin sigortasıdır çimentosudur sigorta atarsa Türkiye'de çakallar meydanı boş bulur..Ülkenin Türklüğe İslama en çok sahip çıkan şehirlerinden biridir komünist-ateist devşirme kişiliklerin borusunun ötemediği yerdir..
Sana gelince hemşehrim karadeniz kızısın belden yukarın erkektir ağzının payını vermişindir..80 YorumlaTrabzon bir rum bölgesidir ama rize ve artvin değil. rum kelimesinin aslı ROM dur ve roma vatandaşı anlamına gelir. 1. ROM hanedanı alexios komnenos trabzon rum imparatorluğunu kurmuştur. Kendisi bizanslidir ve David adında kardeşi vardır. bizanstaki taht kavgaları sonucu trabzon rum imparatorluğu kurulmuştur. kısacası rumlar yunan sayılır ve trabzon un %80 i rum soyudur. bu bilgiler gerçektir. ve sunuda paylaşmak isterim. Fatih sultan mehmetin İstanbul u feth ettiğinde söylediği cümle ( trabzonu feth etmeden İstanbulu almış sayılmayız. ) ve bende rum soyundanim ama dibine kadar türk üm ve türk vadandasiyim
80 Yorumla
+1 yılöyle bir şey yok rumlar bir zaman trabzonda yaşamışlar benim de aslım trabzon dur ..trabzon - çaykara - karaçam..rumca konuşuruz bizde çoğunlukla ama bir zaman savaşlar felan bilmem bişeyler oldu ordan kalma bir dil yapışmış azımıza işte pelesenk olmuş..rum değiliz...yani..
04 Yorumla- +1 yıl
Tonya da öyle
- +1 yıl
aynen ..
- +1 yıl
Bende türküm diyordum dna testi yaptırana kadar, ve şok oldum tamamen Karadenizliyim ve rumuz başka açıklaması tarihi okuyun
+1 yılYa kardeşim kökeni ordan gelse de kendini Türk hissediyorsa Türk'tür o bayrağa sahip çıkan bir şehir Trabzon sanki onu diyen dallama belki Türk kokeninden gelmedi boş boş tartışmaya gerek yok. Ben Nevşehir gezisinde Yunan bir abiyle tanistim adam üstümdeki Trabzon formasını görünce Grandfather Trabzon demişti adamin dedesi Trabzonlu çıkmış olur öyle şeyler karadenizden Yunanistana göç eden çok var Trabzon'da futbol oynamis Avraam Papadopoulos da Rize göçmeni tam laza benziyor zaten ama Türkçülüğu en cok sahiplenen şehir Trabzon'dur bunu herkes kafasina soksun Ne mutlu Türk'üm diyene
40 Yorumlatürklük bir etnik grup değil bir ulustur.bu ulusun içinde boşnak laz çerkes gürcü de vardır.
bunlar tamamen ülkeyi bölmek isteyenlerin oyunudur.türk değilsiniz siz denilerek vatana ihanet etmelerini bekliyolar heralde.30 Yorumlaben trabzonlu değilim mesela ben helen yunan pontus medeniyetinin kolonisinin merkezi konumunda olan sourmena susurmena- Sürmene liyim fakat turklesme olana kadar tüm rumlar tamamı rum olan 1923 te te dahi 14000 böyle devasa bir rum nufusla çok büyük bir yunan gücü olan bir helen imparatorluğunun en şiddetli rum isyanınin katliamların çıktığı yer olarak Sürmene tarihine geçmiştir ve nüfus degismi ile yunanistana gonderilmislerdir.3. yy da Hazarlardan Anadoluya yerleştirilmiş Rumlasmis Kumanların olduğu bir Kuman köylusuyuz. sarışın icatcilikta teknikte atı bıçağı iyi kullanmasi en belirgin özellikleridir. Trabzonun Laz likla yakından alakası yoktur. Uzaktan ise rizeye artvine ve Gürcistana yakin lazistan bölgesine komşu olmasiyla sadece yakinligi vardır.
10 YorumlaYanlıs bilmiyorsam, dördüncü haçlı seferinden sonra (katoliklerin ortodokslara yaptıgı) bir kısım Bizanslı Trabzon Rum İmparatorlugunu kurmuslar, bir kısım Bizanslı'da İznik Rum İmparatorlugu'nu kurmus. Yani Osmanlı kurulmadan önce Trabzon Rum İmparatorlu'gu vardı Trabzon'da. Kökeni çok eski, olabilir.
02 Yorumla- +1 yıl
trabzon 1461 den önce rumların işgali altındaydı. 1461de fatih sultan mehmet ve ordusunda bulunan çepni türkler ile rumlarla savaşarak trabzonu fethetmiştir. rumları trabzondan kovup yunanistana yerleşmiştir. trabzonu fetheden fatih s. mehmet oraya çepni türkleri yerleştirmiştir ancak trabzonda biraz rum kalmıştır sadece 2 ilçede (tonya, maçka) trabzona yerleşen çepni türkler bu rumlarla evlenip kaynaşmıştır ve rumlukları eriyip gitmiştir rumca konuşur bazı yaşlılarımız ama rumlarla bir alakaları yoktur. sonuç olarak kısacası trabzon 1461 den buyana türktür.
- +1 yıl
@justinbieber006 bu nasıl bir saçmalık tarihi okuyun yorum atmadan
Sende o lavuğa sorsaydın türkmüsün diye? türküm dersede ispat et de, en fazla dedesinin babasını ya da dedesinin dedesi kimdir onu bilir. geriyi bilmez.
10 Yorumla
+1 yılevt rum pontus lehçesi..hatta konuştuğumuz dilin asıl adı ..rumca değil..o arkadaşta trabzonlular ın ... yesin..
11 Yorumla- +1 yıl
TRABZON LAZISTAN DEİLDİR... RİZE ARTVİN GÜRCİSTANIN DENİZE BAKAN YANI LAZISTANDIR HEMŞİNDE LAZ AZ VARDIR ERMENİ MÜSÜMANLAR ÇOK TUR ve LAZONA LAZISTANIN BAŞKENTİ ARDESEN DİR
Tam olarak bilmiyorum bende trabzonluyum rumca bilmiyorum sadece büyüklerim biliyor ve yavaş yavaş unutuluyor. Şöyle de birsey var konuştuğumuz türkçe nün içerisin de rumca krlimeler de konuşuyoruz bende konuşuyorum. Köyümüz de bize kudüs oğulları derler. Artık ordan mı göçmeniz ya da rum muyuz bilmiyorum ama konuştuğumuz türkçe de rumca karışık konuşuyoruz :)
00 Yorumla
+1 yılSaçmalamış. Ne yani Diyarbakırda yaşayanlar hep kürt, orta anadoluda yaşayanlar hep türk, karadenizdekiler rum mu ameka
10 Yorumla
+1 yılBende urfalıyım bizede farklı şeyler söylüyorlar.hepimiz tek bayrak altında kardeşiz sıkıntı yok
40 Yorumla
+1 yılAnadolunun ASIL sahipleri trabzonlulardır. Türkler SONRADAN yerleşti.
51 Yorumla
+1 yılhemşerim bak sana bunları diyip bölücülük yapmaya çalışıyorlar sen bunlara fırsat verme. Trabzon da rum da var ermeni de var gürcü de var ama bu senin Türk olmadığın anlamına gelmez. Sen takılma bunlara.
02 Yorumla- +1 yıl
De siktur hade Ermeniler çamli hemşinde var ama orda laz var çok az laz Var LAZONANIN BAŞKETİ ARDESEN RİZE benim MEMLKET MUSLUMAN ERMENİLER ORDADIR TRABZON TÜRK OĞLU TÜRKDÜR
- +1 yıl
@LAZONA5308 Trabzon rumdur çoğu soykırıma uğradı kalanların yarısı Yunanistan a gitti yarısıda türk ismi ve soyisim alıp müslüman oldu doğan cocuklarada başına birşey gelmesin diye dilleri ve dinleri gizlendi
alakası yok ama trabzonlular hemşerilerine cok bali oluyo galiba kardeşim trabzondan bir arac kiralamıştım 61 plaka yolda başka bir araba korna çalıyo kavga cıkıyodu meger adam da 61 plaka trabzonluymuş ondan calıymş
00 Yorumla
+1 yılonemli olan kim olarak dogdugun degil kim oldugundur..
sen kendini kim olarak gorursen osun.
koklere bakacak olursak hepimiz adem babanin cocuguyuz..10 Yorumlabir kısmımız rum kardeşim rum olunca bişey mi oluyoruz. Osmanlı devleti zamanında feth edilen eyaletlere müslümanlığı yaymak için anadoludan müslüman aileler gönderilirdi. yani ya rumuz ya o anadoludan gelen ailelerden ama ben araştırdım aslen rumum
20 Yorumlarum diyince neden alınıyorsun ki?belki de köken olarak rumsun? milliyetçilik zırvalarını bırakın
25 Yorumla- +1 yıl
Lan adam gelmiş bana Türk değilsin diyo sen neyden bahsediyosun ya?
- +1 yıl
Ya oglum gece gece simdi ecdadından baslatma uza
Trabzonun neresinden ? adam kısmen haklı çaykara civarı rum dolu var... Tarihinde rumlar olduğuna göre elbet rum kanı vardır.
012 Yorumla- +1 yıl
Yomra
- +1 yıl
Sarısınım. Var tabiki.
- +1 yıl
Bilmiyorum ama zannetmiyorum :)
- +1 yıl
Takmıyorum da yani söyleyiş tarzları yanlış insanların
- +1 yıl
Söylemem :P
- +1 yıl
Heh ben senin aklına tükürem Rumlar Türklere çok benzer kara kaş kara gözdür kısa boyludurlar onların sarışın olması kumanlardan Kıpçak lardan olmasındandır Trabzon'da Çepniler de vardır onların bazıları da sarışındır bir de kemiklerin kalınsa diyecek bir şey yoktur yani boş boş konuşupta vatanlarına karşı soğutmayın bu sizin yaptığınız gevurluktan başka bir şey değildir Türklük kan ile değil Kültür ile olur ne ile doğup büyümüşsen osundur
+1 yılanlatmak istediği ben neüdüğü belirsiz şerefsizin tekiyim demek istemiş sana senin üzerinden...
00 Yorumla
+1 yılPontus tan kalma insanların olduğu hatta günümüzde aynı soyismi taşıyan yunanlılar olduğu söylenmektedir
00 Yorumla
+1 yılSizlere rum yakıştırması yapılmasının nedeni aşıraya kaçan şımarıkça davranışlar.Eskiden çevremde kardenizliler çok sevilirken şimdi itici bulunuyor.
00 Yorumlapontus rum cumhuriyetinden bahsediyor.. defalarca yeniden kurulmak istenmiştir.. ama oraya yerleştirilen türklerden haberi yok..
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılLazlar rum kökenlidir.pontus rum cumhuriyeti vardi o bolgede. Şimdi ise lazlar geçmişlerini inkar ediyorlar,türkuz diyorlar.
16 Yorumla- +1 yıl
Mal mısın arkadaşım nerenden uyduruyorsun bunları ? Hiç laz tanıdın mı hayatında ? Ben lazım ve kökenim rum değil güney kafkas ailesinden Megrellerle akrabayız... Aç oku biraz kulaktan doğma saçma şeyleri oraya buraya yazma.. Türküz deme konusuna gelince türkiye cumhuriyetindeki asimilasyon herkesin malumu tek millet kavramı üstüne Bırakta türküz diyelim yoksa adamı içeri atıyorlardı bir zaman. Ama allha şükür şimdi her şey olması gerektiği gibi Ben Bir Laz'ım ve Türk Vatandaşıyım bu kadar.
- +1 yıl
çok komik lazlar rum olamaz değildir. bir kere ikisi birbirinden dağlar kadar ayrı bir ırk.
- +1 yıl
Kardesum LAZLAR KİMSENN KÖKENİ DEİLDİR OSMANLIDAN ÖNCE VAR OLAN BİR DEVLET İNSANLARIDIR OSMANLI KARADENZİN 5 İL FLANNINA LAZONA DİE VERMİŞTİR VERMEMİŞTİR AMA ELEMEMİŞ ORAYI RİZE ARTVİN LAZISTANDIR GÜRCÜSTANIN DENİZ BAKAN TARAFI LAZISTANDIR TRABZONLULAR TÜRK OĞLU TÜRK DÜR GÜRCÜ KÖKENDE DEİLDİR LAZLARIN DİLİNİ KİMSE ANLAMAZ ONLARDA KİMSENİNKİNİ ANLAMAZ BAŞKA BİR DİL VAR ONLARA ÇOK BENZEYEN AMA AYNI DEİLLER AMA BENZİOLAR
- +1 yıl
Ne alaka inkar etmiyoruz sadece müslüman olmuşuz ve türkleşmişiz inkarda etmiyoruz ve samsun orduluyum
Gizli Üye(30-35)+1 yılZamanında anadolunun heryerinde rum vardı. Zaten anadolu aslen rumlarındır. Onların neredeyse hepsi artık gitti.
00 Yorumlabazı köyleri rum asıllı
00 Yorumla
+1 yılTrabzon Rum İmparatorluğuydu bir zmanlar
10 Yorumlahiç sanmam rum olucanı Trabzon un.
00 Yorumla
+1 yılyok ya Türkiyede yaşıyorsun Türksün
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece trabzon değil bütün karadeniz asılları rum!
20 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem