Eğer o zamanki incil tevrat zeburun zamaninda yasayip ona gore kendine ceki duzen verip kuran-ı kerim indirilmeden once öldüyse girer ama kuran geldikten sonra gećmiş kesilir çünkü kendi aralarinda bile didisiyolar bir kitabi bir kitabini tutmuyor çünku kelimeleri oynattilar degistirdiler hükmu kalkti zaten dogrusunda incilde yaziyor " benim size anlatacagim çok şey var ama siz buna hazîr degilsiniz gerçegin ruhu geldiginde beni size övecektir" diyor ahmed diye geçer incilde peygamberimiz s. a. v efendimizin ismi kurana çagîrıyor zaten o yüzden kurana inanmayan teblig ulasan uymayan herkes cehennemdedir
12 Yorumla- +1 yıl
Diğer kutsal kitapları da okursanız (incil tevrat vb ) çoğu şeyler benzeridir. Yaradılışlar adem ile havva elma olayları tufanlar vs vs. Ve yaratan da müslümanlıkta inandığımız yine aynı yaratıcı. Adam /Kadın iyi birisi ise bence o cennete girecektir inşallah
- +1 yıl
Kardeşim bak simdi o zamanin indirillenleri haktir o zaman yaşayanlat dogru inananlar cennettedir ama kurandan sonra hala onlara inananlar sapikliktadir dogrularina inaniyorlarsa zaten musluman olurlar tevrattada zeburdada incildede hep kurani muhammedi bir sonraki kitaba tabi olun derler cunku mevla insanlara emanet etti o kitaplari ama kurani ben koruyacagim dedi oyle incil tevrat zebur gibi atese verilip toptan yok edilemez ezberlemesi kolay oyle yok edemezler
En İyi Cevaplar
+1 yılbu sorgu mantalitesini kurabilecek mantığımızı neden dinin ve tanrı kavramının tümüne uyarlamıyoruz. yahu böyle bencil egoist gaddar zalim bir tanrı olacak sonra onca dert felsefe bırakacak bir cennet cehennem tutturacak insanın içkisiyle saçıyla sakalıyla uğraşacak. Sizmisiniz bu tanrıyı yaratan yoksa o tanrımı sizi bu kadar sığ yapan. ya da atalarınızın taptığı son put olan modifiye dinlere olan inancınız mı tanrıyı bu denli gaddar ve boş işlerle uğraşan bir kavram haline sokan.
35 Yorumla- +1 yıl
Tanrı kavramının tümüne uyarlarmısın bize bu mantığı?
- +1 yıl
bunun için burada saatlerce yazmağa pek niyetim yok. Fakat sana şöyle diyim. gayri müslim cennete girebilirmi. giremezse günahı da yoksa bu haksızlık değilmi diye sormuşsun. güzel sormuşsun. güzel düşünmüşsün cesur düşünmüşsün. Mantık yürütmüşsün akını kullanmışsın. lakin tanrının varlığını ve bir dinin varlığını baz almışsın. bunu sabir ve rosyonel saymış soruyu bu tabanın üzerine çıkmışsın. Tabandaki sorunları atlayıp görmezden gelerek üst katlara çıkıncada bir paradoksla karşılaşmışsın hali ile. Şimdi biraz geriye saralım. ve soralım. Tanrı niçin sürekli gizleniyor kendisini saklıyor. neden bütün işlerini insanların elleri ile yapıyor. şavaşları için adam topluyor gelene ödül gelmeyene ceza dağıtıyor. neden hep insani vasıflar tasıyor. merhamet açıma övülme isteği gibi. bu nasıl bir merhamet ki yarattığını cehenemlerde yakıp en büyük azab benimki diye böbürlenebiliyor. sen bir insan olarak evladını sobaya atabilirmisin. sen insan olarak bunu yapamaz ken tanrı bunu yapıp da
- +1 yıl
nasıl oluyor da en merhametli olduğunu söyleyebiliyor. tanrı niçin insanı açı baskı ile terbiye edip sadakatıni zama bir zulm tehditi ile öğrekmeye çalışıyor. bunlar bir tanrının metodları olabilir mi. yoksa tanrı bizim sandığımız tadar kudretli değil de bize politikamı yapıyor. ya da tanrı böyle değilde insanlar kendileri tanrıyı modifiye edep bize tanrıyı böylemi sunuyor ve bunun adınada saygımı diyor. bak şimdi isaya tanrının oğlu diyenlerin saygidan başka ne düşünceleri vardı. onlar isaya tanrının oğlu derken niyetleri iyi idi aslında tek dertleri saygı idi. saygı bir tanrıyı çoçuk sahibi bile yapabilmişken başka neler eklemiş veya silmiş olabilir. hiç düşündün mü.
- +1 yıl
Sözlerimi bir deist veya ateis sözleri olarak alma. sadece mantığı dinin dinlerin tanrının insanların tarihin mitolojinin tamamına uygulayarak gerceğe ulaşmaya çalış. o zaman paradoxlardan uzak yalın bir gerceğe kavuşacaksın.
- +1 yıl
Çok haklsınız gerçekten.
+1 yılİnsan doğduğu yeri ve dini seçemiyor. Bir hristiyan hristiyan olarak doğup ömrü boyunca iyi insan olmaya çalıştıysa onun ne suçu var da cennete giremeyesin allaha inandığı sürece? Sonuçta allah belirlemiyor mu herşeyi, insanın içini görüp herşeyi bilmiyor mu.
Müslümanım diye geçinip her poku yiyen yerine elin temiz kalpli hristiyanı girsin cennete.368 Yorumla- +1 yıl
Hay yaşaya tercümanım oldun demek istediklerimee. Güye allaha inanıyoruz müslümanız herhaltımız var. Temiz bir hristiyan sa giremeyecek deniyor ve bu bana çok sacma geliyor..
- +1 yıl
Evet bana da saçma geliyor zaten. Yorumumu beğenmeyen olmuş :) hristiyan ülkede yaşadığımdan kimin nasıl olduğunu gayet net görüyorum. İnsanın yeter ki kalbi kötü olmasın değil mi? Dine göre yargılamıyorum ben insanları, kim neye inanıyorsa özgürce onu yaşasın başkalarına zarar vermediği sürece
- +1 yıl
Aynen bende yabancı bir ülkedeyim ve okadar iyi insanlar varkiii diyorum bazen müslümanlar mı cennete girecek? Güldürmeyiin
- +1 yıl
Bu arada yanlış görmüşüm yorumumu beğenmemişler diye 😁 burda yeni olunca 😁
- +1 yıl
Ben Teşekkür Ederim Güzel yorumlarınız içiiin Arada seslenin böyle aynı düşünceye sahip insalara birşeyler anlatmak anlaşılmak daha güzel. Teşekkür ederim tekrar.
- +1 yıl
Açık görüşlü başkalarının düşüncesine saygı duyan birini görmek güzel, ben teşekkür ederim
- +1 yıl
Allah a inanmasi icin kurani bilmesi lazim alla alla lafa bak her muslumanmi bunu yapiyor? Sen peygambere baksana millete ne bakıyosun işte cahilin zırvası müslüman olmayan cennete giremez kuranda yaziyor bir kere teblig ulastirsa kurani biliyorsa ve biliyor yani dogru insansan temizsen zaten kurana inanirsin la ilahe illallah muhammeden resulullah diyorsun nasil olcak bu?
- +1 yıl
peki ya afrikanın açlığında doğmuş dünyadan dinden bir haber olan bir lokma ekmeği bile bulamadığı için tek derdi açlıktan ölmemek olan o kaburgası sayılan insanlar. onlar orada doğmayı kendilerimi seçtiler. bunca sıkıntının ki gerçek manada olan bir sıkıntı bu bunca sıkıntının içinde dine tanrıya ibadete iyilik veya kötülüğe vakit mi bulacaklar. ya da dinden haberleri var mı. bu insanlar ölünce tanrı ne diyecek bunlara beni neden anmadınız mı diyecek. ya da niye müslüman olmadın ya da hristiyan olmadın mı diyecek. o insan tanrıya senden kimse bana bahsetmedi ettiysede ben anlamadım çünki açtım yaşamaya çalışıyordum anlamadım dediğinde tanrı bunlara HADİ ORDAN ZINDIK ATIN BUNLARI ZİNDANA mı diyecek. Zira dinler ne diyor cennit iyilerin olacak. peki yaşamak için çalmak öldürmek zorunda kalan bu insanlar. Ne olacak. vahşi doğa gibi doğanın bütün kurallarının işlediği yaşamak için çalmanın öldürmenin şart olduğu yerde öldürdüğü ve yaşadığı için cezalandırılacakmı. yoksa af mı edilecek
- +1 yıl
Kaan kardeşim, yazdığın yoruma ekleyecek bir sözüm yok benim. parmaklarına sağlık 👍🏻
- +1 yıl
onun ceza aldığı yerde ben affolorsam ya da tam tersi ya da ikimizde cezalanırsak ya da affolursak nerede adalet. bu dünyada zaten yok. e hani ahiretin adaleti. Bu nasıl bir mahkeme bu nasıl bir sınav bu nasıl bir adalet. Kos koca tanrı bunu farkedemeyecek kadar aciz mi adaleti yanlışmı anladı tanrı. yoksa onun adaleti böyle değilde benmi bunu anlamadım. ben anlamadıysam ve anlayamayacaksam bunun sorumluluğu neden benim sırtıma vuruluyor. Bunlar daha soruların en basiti. Şimdi klasik soruyu geçiyorum tanrımı insanını yarattı insanmı tanrı kısmını. Sorum şu insanlar mı tanrıyı modifiye ettiler yoksa tanrı insanlarla dalgamı geçiyor. tabiki dinlere göre.
- +1 yıl
@Hezeyan_Kaan noluyor burda :D
- +1 yıl
adalet kavramı adalet önüne çıkartılıyor :)
- +1 yıl
@Hezeyan_Kaan Haklısıın söylediklerinde.. Bence müslüman olmayanlarda girecek cennete
- +1 yıl
Mevzu cennet olunca bir dine inanmış ve kabullenmiş olmak gerekiyor. Zira cennetin varlığı dinlerin iddasıdır. dini kabul edilince ise anlaşılmaz paradoxlar doğuyor. ama adı dinse kimse bunu sorgulamıyor. ee tarih ile mantık ile dinlere bakıp eklentilerinden arındırınca bu defa o kadar farklı bir tanrı ve din kavramı çıkıyor ki insanın karşısına kabullenmemek için bir neden yok. gerçekten merhametli bir yaratıcı var orada. lakin yinede ve hala saklanıyor. ve hassas hayati sorularda o kaçamak cevaba saklanıyor. Onun cevabı ahirette Onun mükafatı Ahirette O nun cezası Ahirette. Bir örnek. şimdi soruyorum. bir dindar insan var. çalmaz çırpmaz paylaşır kimseyi kırmaz. lakin sefalet içinde. Bir insan daha var çalar çırpar kumar yalan dolan seks almış basını gidiyor. kimseyle paylaşmaz kalp kırar. lakin milyondolarları var. fakir olan soruyor. bu nasıl iş. bana inanan benim sürünen yine benim. O kaçamak cevap geliyor. senin mükafatın ahirette. hem o sonsuz. şşşşttt sen ses çıkarma.
- +1 yıl
Ben onu cehenneme atacağım. Burda şunu sormadan edemiyorum. acaba dini emperyalizm mi yarattı. kendisine ses çıkarmayan susan kölelik yapan insan kitleleri oluşturmak için. Din de aslında kapitalızm denilen şeytani sistemi kuranların bir silahı mı yoksa. Baksan sus iyilik yap bişe deme isyan etme sorma karşı çıkma. sürün sen mükafatın obür tarafta. Hııı öbür tarafta. kim görmüşse artık o tarafı.
- +1 yıl
@Hezeyan_Kaan Bunu bende düşünmüştüm Emperyalizm tarafından oluşturulması vs. Bilmiyorum ya ucu açık konu konuşulacak çok sey var net cevaplar yok ne yazık ki
- +1 yıl
aslında soruda gerçeklerde çok net. insanların özellikle müslümlerin dine yaptıkları eklemeleri çıkartırsanız din emperyalizme savaş açan bir kuramdır. ama müslimler ve kiliseler onu emperyalist bir silaha çevirdiler. Benim iddam şu. tanrı hesaba çekerken bence bu dindarlar var ya onlara diyecek ki behey utanmazlar bunları bana siz nasıl yakıştırdınızda din diye yaşadınız. benim size gönderdiğim bu muydu. hiç mi aklınız yoktu. bir kutsal kitaptan alıntıyla bitiriyorum. "Onlar derlerki biz atalarımızdan böyle gördük ve biz ler iyi niyetli idik." işin özü emperyalizm kölesi ataların gelenekleri ile revize bir din ve dinler topluluğu ve en nihayetinde despot kendini beğenmiş bir tanrı. bu tanımlara göre birde şunu soralım. şeytanmı merhametli yoksa tanrımı.
- +1 yıl
ATAYİZ LER BUNUDA CEVAPLAYIN :))) sorum sitedeki herkese. bu sorulara cevap verebilecek babayiğit varsa buyursun gelsin.
- +1 yıl
Şimdi sana bir şey sòylicem kafirlerin amelleri kasırgadaki kul gibidir mevla kimseye zulm etmez kafirle herkesi öldüren can yakan kafirin yeri cehennemde derecesi farklidir ne olursa olsun ALLAH en büyuk günaha şirk demiş gerisi teferruat aynen öyle afrakadakiler olsun diyerleri olsun tebligi duyup iman etmezse yeri cehennemdir kusura bakma ahit verildi kalem kırildı
- +1 yıl
@UZUNBOYSW Melevki dinden sorup kitapla geliyorsun kitaptan cevap verelim o zaman. . ilki kafir nedir. kime denilir. kafir nasıl tanımlanır. müslüm olmüyün kafir midir. bir müslim kafir olabilir mi. mevla kimseye zulmetmez ama bizleri mallardan canlardan eksiltme ve türlü dertler ile sınar. hiç zulüm olur mu bu. tebliği duyupta ona iman etmemek. ben tebliğini duydum ama ordaki şeyleri o adaletsizliği ben sana yakıştıramadım. yakıştıramadığımdan bana tebliğ edenin yalancı olduğunu düşündüm. suç bendemi. melevki öyle sen neden saklandın da meydanı bunlara bıraktın. canınmı sıkılıyordu oyunmu oynuyordun. Özeti şu. söylediklerin şeylerin değiştirilmiş modifiye edilmemiş gerçek hallerindeki anlamları böyle değildir. Tanrıya haksızlık yapıyorsunuz.
- +1 yıl
Bak şimdi sana soyliyeyim tanrin seni yaratirken sordu melekten ustün olmak istiyormusun diye niye kabul ettin? Ettigin icinde unutturuldu sana yoksa bilseydin ALLAH tan geldigini bilir ve sürekli ibadet edersin 2. Tanriyi suçlayamazsin tanri kafana silah dayiyormu zorla adam oldüreceksin diye seni uyardimi uyardi dimi? 124 bin peygamber gonderdi farkli zamanlar en kotu zamanlarda en kötü milletlere kitap indirdimi indirdi dimi? Tanri seni serbest idarene birakti dimi istedigini yapiyorsun ve o kadar zulm oluyor niye cevap vermiyor diyorsun dimi o kadar zulmu yapan katiller onlar bunlar dunyada 1 kez ölür ölum onlara kurtuluştur ama cehennemi boşunami yaratti oldu dunyada olsunler sen hicbisey yapma iyi ol ayni cennete gidin sence uygunmudur? Dunya onlarin cezalarini verecek kadar buyuk ve sonsuz biryer degil simdi diceksin ki gunahsizlarin sucu ne? onlarin geride kalanlarina sinav onlara zulmedenlere sinav ve zulme ugrayanin yaptiklarina kefarettir her nefs kendine racidir
- +1 yıl
@UZUNBOYSW sorgulama sorma düşünme sadece inan
- +1 yıl
@UZUNBOYSW Beni yaratırken bana hiç bişey sormadı. Ademe sordu ise onun yediği herzelerin kabahatini neye ben çekiyorum. Bu nasıl adalet. Efsaneler ile dinmi yaşıyorsunuz. Birde tanrı ile şeytan çekişmesi var. yahu ikinizin arasındaki sorundan banane. beni ne katıyorsunuz. katırlar tepişir olan çimenlere olur. bütün hikayeleriniz çelişki dolu. O nasıl bir tanrıki yarattığı kendisine kafa tutuyor. oda ben sana süre verdim diyor. Tarih boyunca dedeleriniz atalarınız anlatmış siz dinlemişsiniz. İnancınızı geçtim kendinizde çelişkilisiniz. Zira kitab size atalarınızın yapptığını yapmayın diyor. biz onlara soorduğumuzda onlar biz atalarımızdan böyle gördük derler diyor. Bundan neden kendinize ders çıkartmıyorsunuz. Bak kardeşim benim ne tanrı ile ne dinle alıp veremediğim yok. lakin sizin din diye inanıp yaşadığınız atalarınızın efsaneleri. allahın gönderdiğine saygı diyip de 1000 lerce ekleme yaptılar. ortaya saçma sapan mantıksız bir din çıkardılar. Ben bunları allaha yakıştırıpta
- +1 yıl
allah söyledi diyemem. Açık ve alenen despot açımasız merhametsiz açımasız bir tanrı tasrine inanıyorsunuz. hiçmi aklınızı kullanmıyorsunuz. bakın kurandan söylüyorum. hiçmi aklınızı kullanmıyorsunuz. zira bir adet olmasaydı hiç bilmeseydin birileri sana bunları anlatsa inanırmıydın bu saçmalıklara. o mantığın o zaman nasılda çalışırdı. şimdi neden çalışmıyor. şimdi dersin ki iman ediyorum sorgulamıyorum. sormadan yapılan göstenmelik bir inancı mı istiyor tanrı senden. bir düşün bakalım sırf kendini kurtarmak için sormadan içten benimsemeden inandığın bir inanç tanrıyı inçitmeyecekmi. tanrı demeyecekmi sen benimi kandırmaya çalışıyorsun.
- +1 yıl
İlave olarak sözlerim sahsına yönelik değil. veya bir kavgada değil bu. sen kelimeliri siz kelimeleri bir genellemedir. Sadece konuşuyoruz kavga etmiyoruz.
- +1 yıl
@UZUNBOYSW bunlar işte bunlar bu anlattıkların aynı şuna benzer. bir hocaya gidersin. sana yuvarlak yuvarlak konuşur lastik gibi laflar. biraz sıkıştırır üzerine gidersin hocanın. anında çark eder. cevabı bellidir. " ONU BİZ BİLEMEYİZ YAVRUM ALLAH BİLİR" tam üç kağıtcı tezgahı. Her nedense dindede sorulan bu akıl mantık sorularında hep bu mekanizma devreye giriyor. Öte taraf var bura geçici lafı. E nasılsa gidip ya kardaş yokmuş böyle demek için kimse geri gelmiyor. mesele kişi gidene kadar. atı alan üsküdarı geçti. Bak üstadım ben size din tanrı yok demiyorum onun varlığıda tanımıda kaynağıda çok farklı bir olay. Ama toplumun bu gün din diye inandığı şeyler tamamen uydurma. dinde kitapta yok böyle bişey. bir çoçuk bile düşününce öyle sorular soruyorki. mantıksızlığı artık düşün. ne boyutlarda. Bu yüzden değilmi zaten Düşünmeyin sormayın sadece inanın demeleri. amaç tanrıya kulluk ettirmek mi yoksa kendilerine kul yaratmakmı bunu söyleyenlerin.
- +1 yıl
@Hezeyan_Kaan bak güzel abicim öncelikle hayırlı akşamlar 1. sana soruldu melekten üstün olmak istiyormusn diye ama bu senin dünyaya gleceğin için unutturuldu çünkü kimden geldiğini bilir ve ona ibadet edersin diye erkese unutturuldu tanrı ile şeyan çekişmesi diy4mezsin herkes aynı bir amaç için gönderildi şeytan baş kaldırıp kafa tuttu onun işi senin içindeki bozuklukları çıkartmak sana zorla bişey yaptıramaz kafana silah dayıyabiliyormu şeyan? anca vesvese verir süsler püsler bişeyler söyler değil mi? yarattıgı kendinisi kafa tutuyor demişssin ya işte merhametli tanrı hemöen onu ökldürüp azap etse zalimlik olmaz mı kul dese '' belki düzelecektim belki tövbe edecektim diye işte bunu dememeyesin diye sana bir süre veriyor ama senin ne yapacağını biliyor şu an bile sana bir ton dini hatırlatan var dimi bak buda bir davettir her neyse bunu geçeyim ve o akfa utması senin özgür idareye sahip olmanın bir kanıtdır mevla diyor ki ya femen şafe vemen şafe isteyen inansın isteyen inanmasın
- +1 yıl
acımasız egoist sadist asla diyemezler senin bir çocugun var diyelim sana basit bir örnek bu çocuk sen benim babam değilsin dese raporda sunsan hepsine sahe kendin hazırlattın dese ona kızarsın dimi belkide amam reddediyorm veyahut ceza verirsin dimi RAB ta sana işte bu akdqar yaşam hayat su ekmek gedik para pul şan şöhret senin elinden ne geliyorsa ne istiyorsan ona yakın şeyler veriyor ama sadece senin için hayırlı olanları veriyor değil mi işine yarıyanları? inanmasan bile veriyor dimi buna nasıl zülm denir hemde sen ona baş kaldırmasan inkar etmesen ve hırsızlık haram zina adam öldürme yaraama gibi şeyler yapmasan sana kim ne zarar verebilir sadece ve sadece şirkten inanmadığıdan dolayı yanarsın zaten bunuda en üst sıraya koymuş mevla ne olursa olsun beni inkar etmeyeceksin diyor zaten diyerlerini ben istersem affederim diyor ama asla kul hakkıyla karşıma çıkma diyor yani millete zarar verme ekmeğpini çalma bişey yapmaya özel haklar geçerlidir ama kendin yapğtıklarını affedebilir
- +1 yıl
@UZUNBOYSW şimdi konu derinleşip biraz sapacak ama sana şunu sormak istiyorum. insanın iradesi özgürmüdür. sen özgür iradenin varlığını mı kabul etmektesin. bana iradenin öz gür olduğunu nasıl göstereceksin.
- +1 yıl
kıyamet alametlerinden birisi zaten kuranın indirilmesidir nasıl bir düzgünlük 4 dört4 lük müslüman bekliyorsun ki eben onu anlamadım hadisler bile çıkıyorken gerçi hadislerin olaylar ve emirleri vahiyledir orası ayrı ama onlar bile çıkıyorken kuran nasıl çıkmasın kuranın 802% çıkltı %20 side cennet cehennme ölüm kabir olodukları iin hayattakiler inanmıyor bizde ise gayba iman devreye giriyor yaşpanmışlıklar efendime söyleyeyim olaylar yalan hikaye gibi gelebilir sana ama kalıntılar öyle demiyor pompeiden tut nuhun gemisine kadar isa a. s dan tut kudus musa a. s a kadar davut a. s dan tut süleyman a. çs a kadar muhammed s. a. v tut taaaaaaaa ibrahim a. s a kadar kalıntılar var bunlar göz ardı edilemez ama şunuda söyleyeyim günümüz inansız bireyleri kendilerine çekmek için yahudi haham papazları gibi kılıflar herşeye yok mue uydurup kılıf uydurup süsleyip püsleyip karşımıza çıakrttılar atom bölünmez diye ayet çürüdü dediler adam nobel öldülü aldı atomu bölerek daha nice niceleri
- +1 yıl
ayın kendi ışığıdır dendi ayet çürüd noldu denildi ayın yansıyan ışık oldugu ortaya çıktı güneş sabittir dönmez dediler kendi eksenindede döndüğü ordaya çıktı kuranda dünya düğz dediler daha ha dahv demek çıktı buda deve kuşu yumurtası demek su döngüsünü 1597 de sir fransıs drake yelkeniyle dolaşarakta buldu ondan önce kuran söylemiş 1400yıl önceki kaynak nerde 1597 nerde insan alak mudgadan yaraıldı sudan yaraıtıldı denildi alakın yapışkan madde olundugu daha 10 20 yıl içinde ögrenildi tatlı su tuzlu suyu birbirine karışır dediler deniz resmi koydular aha bak karıştı dediler tatlı su balkığı tuzlu suda suzlu su baklığı tatlı su da yaşamayınc a olasılık dediler herşeye olasılık diyorlar üstadım kamkümlerle olmuyor böyle cidden seni çok iyi anlıyorum ben 18 yaşında müslüman oldum senin bu soruduklarını yaşıya yaşıya geze ggeze ögrendim ve erşeyin dogrusunu araştırınca neyin ne olduğunu görüyorsun müslümanlara değil peygamberlere sahaeere bak
- +1 yıl
@UZUNBOYSW somalide açlıktan kıvranan insanlara hiç birşey vermediği halde birde üstüne üstlük onları sırf müslim değiller diye cehennemde yakacak ve ebediyete kadar. Peki bu adamların dini düşünecek halleri varmıydı. ya da nazi kamplarında türlü işkencelere maruz kalan insanlardan şunu mu bekleyecek. Çok şükür allahım. sen ne hayırlı şeyler verdin bana. dahada ver çok çok ver. sen ne merhametlisin. Buna karşılık çalan çıpran kandıranlarıda mal mülk içinde yüzdürecek. kendisine inananları onlara köle kılacak. bu nasıl bir adalet. Bunun kılıfıda sınaw. neyin sınavı ise. tekrarlıyorum ki bunlar tanrının sözü değğil toplumun uydurması. tanrı başka şeyler söyledi. ama toplum dediki tünrı yeteri kadar düşünmemiş bu böyle daha iyi olur demiş ve eklemiş te eklemiş. İdda ediyorum ki özellikle müslüman toplumlar dinlerini mantıkla bir okusalar o zaman din diye yaptıklarından ötürü bir ömür tövbe ederlerdi.
- +1 yıl
idarenin özgürlüğünü senden bahsedeceğim sendne örnek göstereceğim ben nasıl müslümanlığı eçip kafirliğide seçebiliyorsma yani bir seçim yapabiliyorsam bir ilişmde hareketimde yolumda bu benim özgür idaremdendir sen nasıl şu an klavyenin yazılarını silip ekrar yazabiliyorsan nasıl tourdugun yerden akfana silah dayanmadan bunları bana düşüncelerini fikirlerini güzel bir şekilde aktarabilip yansıtabiliyorsan buda senin özgür iradendendir şu an bunun yerine sıgaranı yakıp yav he he diyip engelleyebilirsin neden engellemiyorsun çünkü bunu seçin dimi işte bu özgür iradendir şimdi diceksin ki o zaman neden allah istedi deniliyor şöyle bir durumda var sein özgür idaren olduğu gibi akrşıdakininde özgür iradesi var seninde elinde imkan oldughu gibi onunda var bu dünya cidden serbest o yüzden oluyor bunlar mevla dünyada yarattı ve sizim oan gelmemizi bekliyor kimi alele acele intahar edip gidiyor kimi söylene söylene kimi inana inana kimi elin kolu cebimnde sallana sallana gidiyor hiç yokmuş gibi
- +1 yıl
Zaten ayetlere bakarsan hep bir uyarı hep bir kendinden eminlik hep bir meydan okuma hep güç gösterisi var dimi :) bu sence neyden kaynaklanıyor dur söyleyeyim ondan başka ilah olmadığından ve kafa tutanlarından dolayı kaynaklarıyor taaaa 1400 yıl önceden bunları bu güne tşınmış evet hocalar kürsüye çıkıp afları değiştirebiliyorlar arapçasını alıp düzgün sahih hadislerle destekleyerek okursan gerçekten tami bir şekilde anlarsın emvlanın sana ne demek istediğini ama günümüz türkçede ve örnek göserilen insanlarda çok zor dini kullananlara en basit örnek bknz: fetö ne yaptı? doğrusunu anlatı 3 5 bişeyler ekledi ve kendine bağladı işnsanları ben darbede askerdeydim ve o kadar darbeci koutan haşladık ki hddi hesabı yok o yüzden sadece ve sadece peygambere ve kurana bakıcaksın gerisi boş
- +1 yıl
@UZUNBOYSW yaptığın tüm seçimler senin ve toplumun ve dünyanın senden öne yaşadklarının bir neticesidir. bu irade özgür değildir. örnekleyelim. evrende iradenin özgürlüğü için serbest seçim hakkı vardır ve sınırsızdır. oysaki senin yaşadıkların ve yaptıklarının hepsi senden önce olanların bir silsilenin kaçınılmaz sonucudur. bu gün ne yiyeceğini de sen seçmedin. şimdi nasıl ben seçmedim diyeceksin. sen ona yönlendirildin. aynı müslim bir toplumda veya gayri müslim bir toplumda doğarak dinini seçmen gibi. şimdi seçenekler arasından seçiyorum diyebilirsin. ama seçim yapan senin iradenin gelişimi senin iraden dışında olan olaylar ile şekillendi. buna özgürlük denilemiz. biraz detaylandıralım. hak bir kitap gönderdi doğru budur dedi. ama arabistana arapca ile gönderildi. ben arapca bilmem. ceviri okurum. çevirene mahkumum. arapça öğren dersen eğer bu nasıl evrensel bir din ki ben dinimi öğrenmek için arapca öğrenmelim derim.
- +1 yıl
somalidekiler kendi halkına zülm ediyor oraya ne kadar aracıyla sebeplerle yardım ulaşılsada kılıc ve gücü olan el koyuyor bunu onların içindeki zalimlere zulm edenlere sorulmalıdır ne ordakilere zulüm var aç kalacaksın yoksa akfana sıkarım nede burdakilerin önünü kesiyorlar hayır erzak yardımı yapmayacaksın diye bak kızılydand tut bütün dernekler bir el atıyor oraya neden sence? işte mevla sebeplerle yardım eder sen veli peygamber alim değilsen sana gökten sofra inmez ilk önce neye inanacağını bilmelisin ki sana rızık yağsın yoksa zaten mevla senin rızkını gönderiyor o aç aç diye gördüğün üzüldüğün çocukların başındaki zalimler ordaki giderlerin parasını yemeslerdi bunlar hiçbirşekilde böyle olmazdı onların başındakiler zalim toplum değil iannaçları olamsa bile sebeplerle iyi kalpli yüreği temiz durumları iyi olanlarla ayaktalar bak gene ALLAH için yapılanlar oraya gidiyor bir tanrı için apılanlar oraya gidiyor kafirler ateistler toplumu öyle doyurmuyor kusura bakmada
- +1 yıl
ben soakkaa kaldığım zaman bana evrim için doğa için yardıme den olmadı ALLAH için isa için muhammed için yardıme den oldu o akdarda ateist arkadaşım vardı insalıktan bahseden ama kardeşim be günden beri bişey yemedim bir simit alsana diyince güle güle ALLAH versin dediler sonuç nedir bilirmisin evet ALLAH verdi rızkımı doğa ya da evrm vermedi hiçbir maymun bana muz vermedi ben kendim aldım özgür irademle
- +1 yıl
ben bir çeviriye mahkumsam ve salt gerceğe ulaşamıyorsam burada ben ceviren tarafından yönlendirilmişim demektir. Tabi irade kavramı için bunlar çok basit örnekler. ve ben bir ceviri ile dini öğreniyorsam o ceviri yanlışsa benim hesabim nasıl olacak. işta konuya mevzu hristiyanların cennete girmemeleride böyle birşey. Tekrarlıyorum. benim tanrı ve dini ile ilgili bir sorunum yok. ama insanlar bu gün tanrının sözlerine değil atalarının adetlerine inanmaktalar. oysa tanrı bunu yapanlara ne lanetler etmektedir.
- +1 yıl
şimdi sana bir soru sen türksün ve bir ton ülke var sen arapsın diyelim kuranı kerim zanaında varsın orda dogdun büyüdün ve toplumun o kadar ozuk ki put yapıp acıkınca yemek bulamayınca taptığı utların kolunu bacağını kopartıp ekmek arası yapıp yiyen bir toplum köle fuhuş yağmalama savaştan tut neler neler sana türkçe kitap ndrilse ne dersin ben arapımtürklerde kim türkçe bilmiyorumd ersin dimi? heh işte onlara bir kolaylık olsun diye arapça indirildi ve sen arapçayıda istediğin gibi ögrenebilir ve kolaylık olsun diye ataütürk gibi gazilerimiz nasıl kuranı türkçeleştirdi kolaylık olsun diye yani bu sunduğun bahaneden başka bnir şeyden ibaret değlildr güzel abicim hani derler ya arayan belasınıda bulr mevlasınıda sen işi zorlaştırıyorsun başka bir şey değil cidden bende türküm ama arapça okuyabiliyorum bundan öncesinde türkçe okuyordum türkçe iğlimdir adam ayeti sorduğunda ona bildiği dilden tercüme edip anlamasını sağlayabilirim bide kendi dilinden okurum bak 2. dilim oldu
- +1 yıl
@UZUNBOYSW bütün insanlığa gönderilmiş bir kitap var ortada. ne yani 7 milyar insan şu din ne diyor ya bakayım doğrumu yanlışmı demek için arapçamı öğrenecek. ceviriye gelince. Çeviriler ortada. hala dinin ne dediği üzerinde uzlaşılamadı. yok o kelimenin kökü şu yo o anlamda değil bu anlamda. daha kendisini netleştirmemiş bir ceviriden öğrendiğim ilemi yargılanacağım ben.
- +1 yıl
@Hezeyan_Kaan emin ol bunu söylememen için bol bol yaşayacaksın arapçayı ögrenmek için en fazla 3 yıl tam ögrenirsin peki sen şu an tam 37 yaşındasın blue çagını geçtik 37-12 kaç kaldı 25 senede cidden rabibni bulmak isteyen birisi arapça ögrenir okurdu bence bunlar söylediğim gibi ufak efek bahaneler banane türkçe olsun ben türküm e rus olsaydın rusca olsun diyecekin o zaman türklereda hakszlık olmaz mı arapça evrensel br dildir isteyen herkes ögrenir ögrenemesen bile okudğunu anlıyorsun mesela dehaha dahv demek bunu ögrendin mi ayetişn gereçk manasını ögrenirsin bunda ne var :)
- +1 yıl
@UZUNBOYSW işte bende bunu diyorum. Gerceği arayan birisi için aramakta olduğuna göre herşey varsayımdır. Şimdi Dünyada bir idda var. tanrı kitap ahiret iddası. 1000 lerce yıldır süre gelmiş bu. Ve eğerki doğru ise çok ciddi bir konu. Mantık insana bunu düşündürür. sonra da derki bak bakalım bu gercek mi yoksa bir efsanemi. zira gercekse yabana atılacak bişey değil. Başlarsın gerçekmi yalanmı araştırmasına. bakarsın 4 din 3 kitap her biri ayrı dilde. toplumun müslim. kuranla başlarsın. sonra dersin peki isacılar neden kuranı red etmiş. onada bakmak lazım. gidersin incile. ee musacılar da var burde uğrarsın tevrata. tekrar gelirsin kurana. Tabi bunları birde tarih arkeoloji ve sosyoloji ile birleştirerek sonuca ulaşmaya çalışırsın. Bu sürecte sadece bu da açaba ne diyor bunada bir bakayım kısmında iken daha. ben gideyim 3 sene arapca öğreneyim sonrada gelip bakayım demez kimse. Şöyle bir çevirilere göz atar. aksi halde ömür yetmez o araştırmaya ki daha rivayetmi gercekmi
- +1 yıl
@UZUNBOYSW işte bende bunu diyorum. Gerceği arayan birisi için aramakta olduğuna göre herşey varsayımdır. Şimdi Dünyada bir idda var. tanrı kitap ahiret iddası. 1000 lerce yıldır süre gelmiş bu. Ve eğerki doğru ise çok ciddi bir konu. Mantık insana bunu düşündürür. sonra da derki bak bakalım bu gercek mi yoksa bir efsanemi. zira gercekse yabana atılacak bişey değil. Başlarsın gerçekmi yalanmı araştırmasına. bakarsın 4 din 3 kitap her biri ayrı dilde. toplumun müslim. kuranla başlarsın. sonra dersin peki isacılar neden kuranı red etmiş. onada bakmak lazım. gidersin incile. ee musacılar da var burde uğrarsın tevrata. tekrar gelirsin kurana. Tabi bunları birde tarih arkeoloji ve sosyoloji ile birleştirerek sonuca ulaşmaya çalışırsın. Bu sürecte sadece bu da açaba ne diyor bunada bir bakayım kısmında iken daha. ben gideyim 3 sene arapca öğreneyim sonrada gelip bakayım demez kimse. Şöyle bir çevirilere göz atar. aksi halde ömür yetmez o araştırmaya ki daha rivayetmi gercekmi
- +1 yıl
orası bile belli değil. kapalı kutu gör içinden ne çıkacak kısmındasın. Bu durumun evrenselliği var mı sence. bu nasıl bir olgu. ilahi kudret buna bir çözüm bulamadımı acaba. yoksa bu arapcılık ve kitap ve kaynağı ve süreci bizim dediğimizden ve düşündüğümüzden farklımı. Evet bunlarıda soracaksın ki gerceği bulasın. bak dikkat et daha namaz nedir baş örtüsü haram helal isa musa oralara gelmedik bile. Bunca karmaşa ve bilgisizlik içerisinde birde inanmadın cehenneme hikayesi. E dur daha bakamadım okuyamadım ki inanacam. tam bir bulmaca var ortada. e hadi okudun baktın felen. ee okudum da ben bunu şöyle anladım. ve samimiyetle öyle anladım. ama yanlış anlamışım. nolacak. hop gel aşağı gir cehenneme. ya suçum ne böyle anladım ben. Olmaz peygamber ver. iyi varda adam bir söylemiş bin eklenmiş. neyi söyleyip söylemediği bile mechul. hadisle rivayetle ortalık dahada karıştırılmış. sap saman birbinrine girmiş. yüzlerce yıldır alimler bile hala uzlaşamamışlar birçok hususta. Yahu bu
- +1 yıl
nasıl bişe. ne olduğu bile belli olmayan her kafadan bin sesin çıktığı 4 ayrı türevi olan har türevin birbirini red ettiği ama birbirinden türediği bir süreçten mi sorumlu olacağım. Beni günahım ne. Bu nasıl biz özgür irade. hani herşey ap açıktı. Vel hasılı kelam ay güneş arası mesafa tatlı su tuzlu su demek yetmiyor.
- +1 yıl
Iste bende bu yorumunu bekliyordum :))) akilli objektif dusunen zeki biri oldugunu biliyorum sana şunlari diyorum elle tutulur hangileri var yarattiklarinin haklarini koruyacagini ve bu dunyada 999 kisiyi oldureni 1 kez oldurebiliyorken nasil bir adalet saglayacak bunu bilmek lazim ne vaad ediyor ne gondermis kendini nasil tanitiyor emin ol tevrat zevur incil kurandan baska elle tutulur yok
- +1 yıl
@UZUNBOYSW evet zamanla ve ataların adetleri ile ve yine insanların güç hükümdarlık veya saygı amaçloı olarak ekledikleri saçmalıklar çıkartılıp yalınlaştırılınca bu sorulan soruların yüzde doksanı kayboluyor. ama yinede başka sorular var tabi olmayada devam edecek. Hele birde olaya arkeoloji ve bilimi katarsak. iş bayağı karışıyor. O noktadada insan sormadan edemiyor. Tanrı bir inanı tebliğ için neden böyle saklanıp neden bu kadar çetrefilli bir yol sunuyor insana. yoksa tanrı politikamı yapıyor. Ne dedek doğruların doğrulanması onlardar şüphe edilmesi ile mümkün olur ancak. Şüphe duyulmadan inanılan inanç gerçek bir inanç olamaz kanaatindeyim.
- +1 yıl
Şimdi alimlerin kesiştigi nokta sadece muteşabih ayetlerdir yani manalari tam manasi belli olmayanlara bisey yorum yapiyrlar kurandaki muhkem ayetler zaten iste kuran apacık delildir digi ayetler farzlar içindir namaz kurban zekat hac gunahlardir kurana inanmayan ülkelerde bile bu kurallar ahkâmlar ittfakli
- +1 yıl
Ha bide şu var kuran ilk müslumanlik degildir muslumanlik ademden gelendir hatta meleklerden tut ilk cin iblis bile namaz kilip ibadet ederdi kuran yani sonradan yaratilmamistir mahluk degildir surekli vardi sadece kuran son noktadir yani o sumerlilerdekiler bazi seyler dogru olma ihtimali yuksektir peygamberlerden dinleyip 124 bin peygamber geldi bu dunyaya baska bir rivayette 224 bin bunlarin her biri bir kisima gelse dogrulari alip millet kendine cekmeye valissa gunumuze kadar gelmesi zaten heyerandir yani olanaktir ama zaten kuran sureç surec indirildi olaylarla nuzül sebepleriyle indirildi normal yani bu soylediklerin
- +1 yıl
@UZUNBOYSW burada çok doğru değil. sana bir örnek. içki haram mı. daha doğrusu alkol harammı. Kuran derki sarhoşluk verici şey haramdır. alkol demez. peki alkol bir insanı hiç etkilemiyorsa. miktarı türü ne olursa olsun sarhoş olmuyorsa alkol o kişiye harammıdır. ya da ben çayla sarhoş oluyorsam çay bana helal midir. Alimler daha bunda bile fikir birliği edememişler ki.
- +1 yıl
Zaten sorun burda tanriyi bu gozler kulaklar goremiyor dusunsene bu kadar dunyayi guzellikleri cirkinlikleri yaratanin gucunu kudretine nazar etmek ne kadar engebeli ve zordur degilmi bir üniversiteye girmek icin ne kadar ugraşiyorsunda bir ilahı bilmek varligini hissetmek zevk sefa duymak ölüm olmayan adl cennetlerinde dunyada nefsini kacındirdigin zevkleri orda sonsuz bir sekilde yapmak varken neden bir anda geldigin ve bir anda bir sevk-i ilahiyyeyle yok oldugun bir dunyada hiç olmeyecekmiş gibi yarına çalişasın?
- +1 yıl
Alkolun icindeki miktardan tut şisenin boyutuna kadar degişir bak mesela bu şoyle ispatlanir senin ictigin baskasina sarhoşluk veriyorsa burda toptan hukum vardır vucüduna zarar vermekte haramdır alkolde uyusturucuda uçucu maddelerde hepsi haramdir azida çoguda oldu sen ic ic ic ben sarhoş degilim adam seni gorsun 1 kadehte maymun olsun :) denk olmaz ama emin ol herseyin siniri vardir sarhos olmam diyene bir bardak absent verirsin yesil aycı olur çıkar alkolige bir duman ot verirsin alkolu birakip keş olur yani bunlar degisebilir ama ahkâmlar aynıdır isa a. s zamaninda miydi musa a. s zamanindamiydi alkol serbestti sapittilar olumler zinalar artinca insanloga zarari oldugu icin haram kilindi
- +1 yıl
@UZUNBOYSW haram kılındı ama sarhoşluk verici şey denilerek haram kılındı. ne olduğu miktarı söylenmedi. dolayısı ile haram olması için sorhoşluk fiilinin yerine gelmesi gerekir. ama domuz eti için net hüküm var. DOMUZ ETİ bitti. bu kadar. alkol öyle değil. burada esas husus alkolün haram olup olmaması değil ap açık bir kitab olan kuranda veya öz leri ile incil veya tevrat hatta zebur da dahi binlerce yıldır alımlaerin hayatlarını buna adamış insanların dahi söylenenin ne oldu hakkında fikir birliği edinememiş olmalarıdır. Ne olduğu hakkında fikir birliğine bile varılamayan bir hüküm sireye nasıl yükümlülük yükler. ne diyor belli değil ki. uzmanına soruyorsun biri başka biri başka diyor. sen okuyorsun başka bişey çıkıyor. adetlere atalara bakıyorsun bambaşka birşey çıkıyor. Bu nasıl ilahi bir sistem. Bir yaratıcı bunu göremezmi. bu karmaşayı bilemezmi. bilirse eğer neden insanları karmaşaya sürüklüyor. yoksa bu yaratıcının sözü olmayabilir mi. Bunları sormak aklı selim olan
- +1 yıl
her insanın vazifesidir. bunlar sorulmadan inanılan inanç ne derece samimi ve gerçek olabilir. o inanç bu durumda sadece riya için inanılmış bir çıkar halini almazmı. peki bu tanrıyı incitmezmi.
- +1 yıl
Nasıl üzebilirki zaten yaratici herseye hakim olan bicimlendirrn sekil veren degilmiyor öyle bir yazdın ki sanki sonrada ogreniyormuşta senden bunu beklemiyormuş gibi bak yaratici herseyi olmadan once gorür bilir ama dunya bir tarla olduğu için ne ekersen onu biçtiğin icin müsaden var belli bir vakte kadar sana bir sey sorucam uyumamak ve uyanmama elindemidir?
- +1 yıl
@UZUNBOYSW alkol hususunda mevzu alkolün haram ya da helal olması değil bu hususta bile bir fikir birliğinin 1500 yıldır sağlanamamış olmasıdır.
Herşeyi bilen gören yaratıcı neyi deneyip neyin sınavını yapmaktadır. HİÇ KUŞKUSUZ Kİ SİZ DENENMEKTE OLAN BİR TOPLUMSUNUZ. Bence eğitilmekte denilse daha akla yatkın olurdu.
Uyuyup uyumamak elindemidir. evet elindedir. Mevcut halin önceki olanlar kontrol edilebilirse elindedir. lakin vücut için yaşam önemi taşıyan bir zorunluluktur. Uyumazsan ölürsün. ama uyumayabilirsin. - +1 yıl
@UZUNBOYSW Bu durum özgür iradenin olmadığıni göstermiyor mu.
- +1 yıl
@UZUNBOYSW hayır dediğim o değil. zaten kader ösgür irade felsefi tarafıyla determinizm ve in determinizm aslında esas incelenmesi gerekin bu. herşeyin temel noktası. neden dersen özgür iradenin varlığı veya yokluğu tanrının varlığı veya yokluğuna atıfta bulunur. Benim biraz çalışmam gerek. istersen yarın determiniz ve indeterminiz konusuna bir şablık açıp yarın onu tartışalım. sonrası arka arkaya gelecek zaten.
Bakara suresi 62. Ayet:
"Şüphesiz iman edenler; yani yahudilerden, hıristiyanlardan ve sâbiîlerden Allah'a ve ahiret gününe hakkıyla inanıp sâlih amel işleyenler için Rableri katında mükâfatlar vardır. Onlar için herhangi bir korku yoktur. Onlar üzüntü çekmeyeceklerdir."23 Yorumla- +1 yıl
Daha da açarsanı
- +1 yıl
sonuçta inandıkları aynı kişi tarafından gönderilmiş bir kitabı.. Ve birçok müslümandan fazla iyi bir insan ve savapları var ise bence girebilirler bilmiyorum.. :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Simdi.. diyelim ki cennet cehennem var diyelim ki tanri din vs var... Ateist bir adam (doktor, mucit, muhendis, bilimadami vs) binlerce hayat kurtarmis , insanlogi degistirecek buluslar yapmis vs. ama ateist. Oylte yandan musluman ama bir baltaya sap olamamis, cahil, dedimoducu vs bir herif var. Simdi bu adam cennete gider de obur adam gidemezse, burda tanriyi sorgularsin. Boyle tanri da tanricilikta olmaz abi. Eger o bahsettikleri herseye kadir, adil, mukemmel tanri varsa, o atsist adam, bahsettikleri cennette diger muslumanlardan daha ustte bir yerde olur
02 Yorumla- +1 yıl
Bencede öyle. Ama insanlar olaya söyle bakıyor Kim iyi olursa değil kim müslüman olursa Tanrıya daha çok övgü/dua / şükran sunarsa o cennete girecek :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞu saatten sonra girmeyecek Allah ın emri Hz. muhammed ( sav) e vahiy gelip peygamber seçtikten sonra ona tabi olmaları gerekiyor.
2:98 - Her kim Allah'a, Allah'ın meleklerine, peygamberlerine, Cebrail ile Mîkâil'e düşman olursa, iyi bilsin ki, Allah da o kâfirlerin düşmanıdır.2:161 - Ama âyetlerimizi inkar etmiş ve kâfir olarak can vermiş olanlara gelince, işte Allah'ın laneti, meleklerin laneti ve insanların laneti hep onların üzerine olsun.5:68 - De ki: "Ey kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni uygulamadıkça bir esas üzerinde değilsiniz. Şüphesiz ki, Rabbinden sana indirilenler, onların çoğunun azgınlığını ve inkârını artıracaktır. Şu halde kâfir olan bir toplum için üzülme!
Gibi ayetlerde bunların cennete girmeyeceği belirtilmiştir inanmazsan kendin bilirsin020 Yorumla- +1 yıl
İyide dünyadaki amacımız kötülük yapmamak ve bunu müslüman olmayanlarda yapıyor? İnanmamak değil bir önceki kitaba inanıyor o kitabı da gönderen aynı kişii? Hani merhamet büyüklük?
Cevap sahibi+1 yılAllah emir verecek tek güç. Onun emri şuanda Islama tabi olmak. Amac iyi olmak değil Allah ın rızasını kazanmak ve bu rızasını nasıl kazanacağımızda onun sevdiğini yapmak yasakladığını yapmamak ve onun emri yani kurana ve son peygamberinede tabi olmak. Zamanın da Hz. Omerde zebur sayfalarını Hz. Muhammed (sav) görüyor Hz. Omere kızıyor bana inene inanmıyormusun şimdi Davut peygamber hayatta olsa bana verilen kitaba iman etmek zorunda kalırdı diyerek cevap vermiştir. Bir ayet de daha geçiyordu. Hatta bir zaman yahudilere tebliğ edildiğinde yahudiler bize ateş belirli bir süre yakacak sonra cennete gideceğiz diyerek küçümsemişlerdir. Allah ise Bakara 80 - Dediler ki: "sayılı birkaç gün dışında ateş bize asla dokunmayacaktır." De ki: "Allah'tan bir ahit mi aldınız! Allah, ahdine asla ters düşmez. Yoksa siz Allah'a isnat ederek, bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz?"
Doğruyu isteyen arasın bulsun ama Allah ın emrini yok saymak ona isyandır ve iyi birşey degildir- +1 yıl
Amaç iyi olmak değilmi? Allahın rızasını iyilik yaparak kazanıyoruz? Kendimizi sevdirmeye çalışmıyoruz ya. Geldiğin dünyaya hakkı ile temiz yaşamak için geliyor büyün dünya insanı.
Cevap sahibi+1 yılMerhamet büyüklük derken Allah ın emrini cigneyi bana merhamet etmek zorundasın gibi bir zorlamayla Allah tan birşey alamazsın. Bu olay bir kıza gidip sen çok güzelsin çok iyisin benimle evlen diyip onun reddedince hani sen çok itiydim beni neden reddediyorsun demek gibi birsey. Hem o kitapları bozanlara onlar bozulmuş bir kitapla Allah a ibadet etmiş olmazsın zaten o kitabı bozanlar kendilerine gire ayetleri eğip bukmustur. Soyle düşün hollanda 'da eşcinsel evlilik serbest ama ben turkiyede eşcinsel evlilik yapmak istiyorum diyorsun bu yasak denildiğinde ama hollandada serbest demek gibi birsey komik yani.
- +1 yıl
Çok sacma yerlere çekiyorsunuz. Adam ingilterede doğmuş 20yasında yeni yeni arastırmaya başlıyor. Bu adam erken yaşta ölse ne olacak ömür boyu cehennem? Bence alternatifler vardır.
Cevap sahibi+1 yılAlternatifi alan yok. Ingiltrede doğup müslüman olanlar neye göre olmuş. Ve suda bir gerçek Kuran la alay eden senin tabirinle iyi insanlar var ama bu allah ın bakış acısıyla isyankar ve kibirliler. Ayni iblisin Allah a ben Ademde daha üstünüm ben senden iyi biliyorum ya da senin emrine kulak asmıyorum demek gibi birsey ve Allah kuranda akıl etmiyecekmisiniz dusunmuyecekmisiniz gibi künyelerle uyarmıştır. Ve kuranda hep Allah ın emir ve yasaklarından peygamberlerini inkardan kaçının diyor. O zaman kuranda abartılı konuşmuş senin mantiginla😃
- +1 yıl
İnanan birisiyim ama abartılı cok şey var dinimizde o kesin.. İyi insan ol ama allaha kendini sevdirmedin sen büyüksün sen en iyisin diye dua etmedin ona ona bildiği seyleri söylemedin diye cennete girememek?
- +1 yıl
Bilirsin bütün surelerde mevcut mealine bakarsan Sen en büyüksün sen istediğini gerçekleştirensin en yücesin vb vb...
Cevap sahibi+1 yılE zaten Allah en yüce en büyük. Kuranda Allah nefes alis verisini bile gecimini bile saglayamayan herseye ihtiyaci olan beni mi yüceltsin. Bak kardeşim Allah herşeyin Yaratıcısı ve saygı istiyor sen ne kadar içsen bile iki gözünün karşılığını hatta tek parmağının karşılığını bile ödeyemezsin ödeyemeyiz. Ve bizim görevimiz onun rızasını kazanmak onun rızasını kazanmak içinde onun sevdiği iyilik yapmak ha bunu sadece insanlar beni övdün ardından iyi biri desin diye hatta savaşa bile ardından kahraman desinler diye katılırsan bile Allah için yapmış olmuyorsun. Onun rızası icin. Ha sen Allah i ivmussunsun ovmemessin ona inanmışsın inanmamışsın onun için önemi yok. Ama o adil olduğu icin diğer yarattıklarına karşı kiyasliyor. Soyle düşün şeytanda yaratan Allah ve Allah a ibadet edenle şeytani bir tutsa Allah a ibadet edene haksızlık olmaz mı hanı nerde kalıyor o zaman adil olmak. Bir insan bile insanken sevdiği tarafından sevilmek istiyor aciz bir kullan karşıdakine bir faydası yokken.
Cevap sahibi+1 yılAma herşeyi karşılıksız veren Allah sevilmek isteyince emrine uyulmasını isteyince hatta indirdiği sonradan insanlar tarafından bozulmuş kitapları bırakıp buna inanın diyince egoist oluyor öyle mi (tovbe hasa ) güzel kafa
Cevap sahibi+1 yılGunahkar muslumanlar mi cennete girsin diyorsun birda bile kibir var sen nerden biliyorsun gunahkar olduklarini belki sen onlardan daha gubahkarsin belki o gubahkar dedigin muslumanlar tam olarak inanmiyir gizli sirk kosan kafirler nerden biliyorsun bunuda dusun. Ama şuanda kuranı reddeden biri iman etmiş değil ve iman etmeye biride katiyyen cennete giremez bunu da ben değil Allah ve resulü söylüyor dahada haksızlık diyorsan Allah 'ta hesap vereceğim zaman tartışırsın
- +1 yıl
O zaman da izin verirlerse konuşma hakkı verilirse konuşuruum. Ama demek istediğim müslüman diye cennete girip hristiyan iyi birisi girmeyecek se yanlış.. Cennet büyük hepimize yeter :D
Cevap sahibi+1 yılBak kardeşim senin düşünceni neyi savunduğunu ne demek istediğini çok iyi anlıyorum çünkü zamanın da bende senin gibi sorguladım hatta sebebini anlamaya çalıştım. Mesela Allah niye böyle kötü sekilde tehdit ediyor diye sorguladım ama biraz yaşayınca bu insanlara az bile. Hristoyanlikta üç tanrıya inanıyor ve Hz. isanin Allah ın oğlu olduğu na inanıyorlar Ama Allah bunu kuranda katiyyen reddettiğini söylüyor. Bir yerde sirk var. Kurani oku Allah i anlamaya çalış ve okuya biliyorsan diğer kitaplarıda oku o zaman anlarsın. Hem biri sırf müslüman diye cennete gidecek diye birşey yok Allah onun için sürekli uyarıyor. Yani allah müslümanlara daha doğrusu müslümanım diyip her halti karışanlara dokunmayacaktı gibi birsey siz konusu yok Allah adildir ve herkese hakkını verir
- +1 yıl
Cennette görüşürz ozaman inş :)
Cevap sahibi+1 yılSeni bilmemde ben baya korkuyorum olurken bile saçma sapan bir tek kelime bile ınancsiz ve inkarci biri gibi ölmeye neden olabilir. Allah yardımcımız olsun diyorum
Cevap sahibi+1 yılYinede inşallah diyelim buda hayır duamız olsun 😃
- +1 yıl
Cennette görüşürüüüz :)
Cevap sahibi+1 yılInşallah diyelim belki ikimizde gidemeyiz bunun garantisi yok 😕
- +1 yıl
Hayırlısı be ortalama 60 yıl yasadım diye sonsuza dek cehennemde bırakmazlar diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılOrası belli olmaz bak üç çözermişsin biraz daha sitede takıl burda Allah a sovenide gorursun onu inkar edenide peygamberine kitabina kufredenide bunlarda böyle tovbe etmeden olupte sonra cennete gideceğini sanmıyorum. O zaman adil olmaz di
+1 yılŞu anki hristiyanlık dinine mensup olanların cennete girebileceklerini sanmıyorum zira onların inandıkları din ve inandıkları kitap muharref yani bozulmuş. Ayrıca hristiyan inancında İsa Allahın oğlu diye geçer hatta kutsal ruh adıyla geçen varlığın bile tanrı olduğu yani 3 tanrı inancı yaygındır. 3 tanrıyı kabul edip Allaha şirk koşulan bir dine inanan birisi sizce girebilir mi cennete?
113 Yorumla- +1 yıl
İyi birisi ise gireiblir bence.
- +1 yıl
Kardeşim bak ben sana ne diyorum adamlar 3 tanrı inancına sahip bunu hangi Hristiyana sorarsan sor isa Allahın oğlu diyolar adamlar Kuranda ise ihlas suresinde Allahın oğlu kızı olmadığını doğmadını ve doğrulmadığını yazar. Şimdi bu düşünce sağlıklı mı sence?
- +1 yıl
O günahkar müslüman mı girsin cennete? onu söylüyorum bende
- +1 yıl
Ben sana müslamanların sütten çıkma ak kaşık demiyorum. Ayrıca müslümanlardan da cehennende cezasını çekip yine cennete girecek olanlar olacak, hiç cennete giremeyenler olacak yani bizim durumumuzda garanti değil ki. Benim demek istediğim islam son din yani güncel. Hristiyanlık ve yahudilik bozulduğu için değiştirildiler. Ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum
- +1 yıl
Cehenneme giren asla cıkamayacak. cezasını çekip tekrar cennete gidecek diye bir kavram yok.
- +1 yıl
Ben ilahiyat okuyorum eğer bu söylediğini kanıtlayacak ayet veya hadis varsa söyleyebilir misin? Ben söyleyebilirim...
- +1 yıl
Söylede bilelim ilahıyatcı kardeşim :) https://www.youtube.com/watch?v=wbvkyKHg61g bir kaç ilahiyatcı araştırmacımız. Kendinde kitabını okuyabilirsin
- +1 yıl
(İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]
(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82]
(Her insan ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir. Cehennem ateşinden uzaklaştırılıp Cennete sokulan kimse artık kurtulmuştur.) [Âl-i İmran 185]
Müfessir kuran ayetlerini tefsir eden kişidir. Yani kendine göre yorumlar. O vatandaşta kendine göre yorumlamış :) - +1 yıl
(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82]
- +1 yıl
(Her insan ölümü tadacaktır. Kıyamet günü, ecirleriniz size mutlaka ödenecektir. Cehennem ateşinden uzaklaştırılıp Cennete sokulan kimse artık kurtulmuştur.) [Âl-i İmran 185]
- +1 yıl
Farkındaysan ben sana ayet veya sahih hadis var mı diye sordum sen ise bana bu kendine prof diyen şu adamı gösterdin. İşte yapılan hata bu biliyor musun? İnsanların inandıkları dinden çok hacı ve hocalara inanması beni üzüyor. Adam doğru mu yanlış mı bakmadan araştırmadan onaylıyoruz. ve geldiğimiz nokta bu. İslamın içini boşaltıyor ve onu basit bir dinmiş gibi görmeye başlıyoruz. Kalbi ne kadar temiz olursa olsun kardeşim Kuranı kerime ve son peygambere iman etmedikçe cennete giremez örneğini 2. Örnekte verdim sana. Umarım artık anlamışsındır...
- +1 yıl
Cennette görüşürüz hristiyanlarda gelicek inş
- +1 yıl
Allahın dilediği olur diyelim : )
+1 yıl“Aptallara göre insanlar ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere sekizden fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece ikiye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar.” Albert Einstein
01 Yorumla- +1 yıl
Bizde dinlere bölüyoruz iyi veya kötü olarak bakmak yerine çok aptalız
+1 yılBu konu hakkında düşüncemi söylemek isterdim fakat ben insanım. Kusurlu bir varlık olduğum için söyleyeceklerin hepsi boş sözden ibaret olacaktır. Dualarımıza dünyada ki tüm iyi kalpli insanlara da yer verirsek bence en güzel şey bu olacaktır 🙂 Girip girmeyeceğini elbette bilemeyeceğiz ki kendimizin bile girdiğimizden emin olmayı geçtim fikir sahibi bile olamıyoruz
02 Yorumla- +1 yıl
Ben fikir sahibiyim bu konuda :) - +1 yıl
Bundan öteye gidemez zaten 🙂
Zor bir soru.. her zaman kimin cennetlik olduğunu Allah bilir derler ya öyle bir durum bu da
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen öylee :)
+1 yılKesinlikle benimde merak ettiğim bir konu bu inşallah onlarda girebilirler cennete
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah :D cennet büyük sonuçta sığarız hep birliktee :)
- +1 yıl
Aynen ya ☺
+1 yılla a goyim hristiyan malları kullanıyo müslümanların alayı acaba onlarda cennete girecek mi onu merak ediyom.
kardeş bunun hristiyanı müslümanı yahudisi yok iyi insan inanıyosa girer tabi öyle bir yer varsa xd01 Yorumla- +1 yıl
Bende onu diyorum Dünyaya gelip iyi bşr şekilde yaşamış yaşatmış ise bu adam bir müslümandan daha az günah işleyip girememesi çok garip..
Iyi insanlar dine bakılmadan cennete girecek bence😊 çok müslüman olupta içi cirkef, kötülük dolu olanlar var onlar mi girsin yani
017 Yorumla- +1 yıl
Müslüman olmadan cennete giremezler ayette öyle diyo🙈 ama yaptığı iyilik karşılıksız kalmaz
- +1 yıl
Hayır müslümanlık dan hiç haberi olmayan cennete gidecek zaten ama iyilik kötülük her dinde aynıdır kötülük değişmez kotuluk bizde günah onlarda yanlış bir olaydir😊
- +1 yıl
Öyle değil muslumanlikdan haberi olmayanlar cennete girecek ama muslumanlikdan haberi olup da müslüman olmadan cennete giremez ne kadar iyi olursa olsun
- +1 yıl
Yaptığı iyilik karşılıksız kalmaz nasıl bir tabir? Cennetin kapısından gösterip gerimi çıkarılacaklar? Farklı dinlerde de amaç aynı kötülük yapma ve yaratıcı ya inan. Sanırım cok övgü söz söylemiyorlar tanrıya diye giremeyecekler. Adam hristianlık olarak tanrıya inanıyor ve bir müslüman dan daha mantıklı iyi birisi ise o adam cennete girecek yani? bunun kararını vermek cok zor olmasa gerek yaratıcımız için :)
- +1 yıl
Ona bakarsan peygamberimizin (S. a. v.) amcası ebu talip peygamberimize o kadar yardım etmesine rağmen iman etmedigi için cennete girememistir
- +1 yıl
Cennete girememiştir? şu an kimse cennete girmiyor zaten bir yanlışın var ;)
- +1 yıl
Niye carpitiyorsun inanmiyorsan arastir
- +1 yıl
Çarptıran sizdiniz ölen kişilerin (Ebu Talip örneğini vererek ) cennete giremediğini idda ediyorsunuz. Öyle birşey yok. Kapılar açıldı da sana haber mi geldi nerden duydun bunları.
- +1 yıl
Kardeşim ebu talip ile ayet aç oku
- +1 yıl
Ayette cehennemde en az azapi ebu talip in çekeceği söyleniyor oda ayaklarından ateş verilip beynini kaynamasidir
- +1 yıl
Bence sen bir inandığın kitabı eline al :) kıyamet gününe kadar cennete girmek yok. Üstelik az arapçan varsa kuranda herşey geçmiş zaman şeklinde anlatılıyor ama bahsedilen gelecek zamandır.
- +1 yıl
Şimdi mi girecek dedim zamanı gelince kıyamet koptuktan sonra
- +1 yıl
Cennete girememiştir diyorsun da ona diyorum. Daha kimse giremedi cennete ondan olabilir ;)
Cennet kapı bekçisi değil kimse Allahtan başka kimse bilemez
07 Yorumla- +1 yıl
Ben bekçilik başvurusu yaptım hayırlısı 😂
- +1 yıl
Valla huri var dediler 😂 ben orda işi rüşvete döküp yoluma bakıcam inş 😂
- +1 yıl
Orda da çıkıştan ücret alırım 😂
- +1 yıl
Ahahaha yok be :D allah kkrusun
+1 yılYok, tek tanrı inancı olduğu sürece sıkıntı yok diye biliyorum. Ama her kul cehennemi görecek.
02 Yorumla- +1 yıl
Niye sevabı çoksa direkt cennete giremiyormu
- +1 yıl
Hayır. En küçük günahın bedelini ödeyecek.
Öyle diyorlar ama saçma bence kendisi seçmedi hristiyan doğmayı
11 Yorumla- +1 yıl
Ama müslümanlığı bulabilir araştırabilir diyorlar. Dünyadaki tanrı sayısı binlerce araştırmaya kalksa ömrü yetmez 😂 bencede girebilmeliler cennete
Kuran'da kesinlikle giremeyeceğini söyleniyor
11 Yorumla- +1 yıl
Adaletsiz olmuyormu bu? Bence öyle..
Kültür & Sanat konusunda 960 cevap paylaştı. Bunun karar mercii insanlar değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Düşünceleri merak ediyorum ben bence girecekler. Çünki gerçekten cok iyi insanlar var..
İslamiyetten önce hz isaya tabi hristiyanlar ve diğer peygamberlerin ümmetleri girebilir
01 Yorumla- +1 yıl
İyiysen cennnette görüşürüz müslüman veya hristiyan veya herneysen :)
- Kültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılorasını Allah bilir Biz nereden bilelim
11 Yorumla- +1 yıl
Görüşleri fikirleri soruyorum sadece bence cennete gidecekler.
+1 yılgiremez kamil kardeşş,
cennete girmenin şartık kelimei şehadet ve imandır01 Yorumla- +1 yıl
Zina yapıp orda burda kalkıp dedikodu yapsın müslüman olarak ölsün cennete gitsin? Hristiyan gidemesin? Peki
Ben de agnostiğim hiç bir fikrim yok hakkımızda en iyisi olsun😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Ortada bir bilinmezlik var malesef :D
+1 yılBen yanacağım.
Gel birlikte yanalım.
Öbür dünyayı boş ver
Gel bu dünyada cenneti yaşayalım.01 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂
+1 yılBence girebilir
25 Yorumla- +1 yıl
işte bu bencede. Çünki mantıklı değil kız var tanıdıgım hayvan sever alkol kullanmıyor sigarsı bile yok cok iyi insan ma müslüman değil.. cehheneme mi gidecek ömür boyu? garip
- +1 yıl
gireceğini sanmıyorum ne müslümanlar var alkol alıp iyi insan olmak yeter diyen
- +1 yıl
inş girerler cennette :)
- +1 yıl
inş:)
Kimin hangi tarafa gideceğini insanlar bilemez
01 Yorumla- +1 yıl
Görüşleri merak etttim sadece
+1 yılBilmiyorum bu konuda çeşitli söylentiler var
01 Yorumla- +1 yıl
Sence? yanı senın dusuncen?