Edebiyatımızın ölümsüz klasiklerinden, çok satanlar listelerinin 1. si, kimine göre fotoğrafını çekip hava atmak için kullanılan eser Kürk Mantolu Madonna, artık tiyatro sahnesinde oynanıyor. ( Şarkıcı Madonna'nın hayatı değil. Açıp okuyun!) Sezen Aksu oyun için şarkı hazırlıyor, Ahmet Güneştekin tablosunu çiziyor.
Maria Puder'i de Tuba Ünsl canlandırıyor. Fotoğraflarda çok başarılı buldum. Peki oyunculukta da bize Maria'nın çekimserliğini, aşkını, acısını yansıtabilecek mi?
Evet, oyuncu seçimi çok iyi olmuş.
Hayır, daha iyi bir oyuncu seçilebilirdi.
Karakteri tanımıyorum.
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kürk Mantolu Madonna tiyatro oyunu oldu, Maria Puder rolünde Tuba Ünsal başarılı olur mu?
Bence mesele Raif efendi de. Maria karakteri kitapta dengesiz bir karakter olduğundan ve gizem taşıdığından, çoğu oyuncunun kıvırabileceği bir rol olduğunu düşünüyorum. Oysa, Raif Efendi karakteri... Oğuz Atay'ın kaybolmuş karakterleri gibi. Modern dünyanın ruhsuz mavi ve beyaz yakalıları gibi. Dağılmış, yalnız, isteksiz. Albert Camus'un Yabancı kitabındaki gibi... Bu hissi verebilecek erkek oyuncu gerçekten çok az. Bu ruh halini anlayacak insan da pek fazla değil. İzlemeye giden çoğunluk, popüler kültür sevdasına gidecek, canlı yeşilçam izleyip dönecek..
zaten başta yaşar kemal olmak üzere pek çok yazarın eseri tiyatro ya da sinemaya konu olur ve olmuştur . aziz nesinin de var sinemaya konu olmuş eserleri. kürk mantolu madonna ise Sabahattin alinin en ünlü eserlerinden biri. tuba Ünsal ise eski manken ve oyuncu. daha iyi bir oyuncu kesinlikle bulunabilirdi ama tercihlerini tuba ünsaldan yana kullanmışlar. tiyatro , sinema ve TV dizileri gibi değildir. hata kabul etmez. herşeye rağmen dersine iyi çalışırsa neden olmasın. tabii ki de başarılı olabilir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cok daha tutkulu bir oyuncu olabilirdi. Oyunculugunu kotu bulmuyorum fakat o duyguyu seyirciye ve karsi tarafa verdigini de dusunmuyorum. Maria Puder gibi bir karakteri canlandirmak icin o tutkuyu ve duyguyu yasatmasi gerekecek. Belki de bu Tuba Unsal icin bir firsattir, daha onceki rollerinde hissettiremedigini bu projede hissettirecektir. Fakat benim yine de pek bir umidim yok. Ve benim gozumde cok degerli olan bu kitapin ve Maria Puder karakterinin cok daha farkli oyuncularla gerceklestirilmesi daha guzel olurdu.
Tuba Ünsal'ı tanımıyorum. Ama Maria Puder olmanın hakkını verebilecek mi merak ediyorum. Baya bir uğraşması lazım oyunculuğu nasıl bilmiyorum inşallah başarılı olur🌸🙌🌹
Keşke olsa da çok zor. Tuba Ünsal ne yazık ki öyle ahım şahım bir oyuncu değil. Ses tonu, jest mimikler, sahneye hakimiyet çok az. Karakterleri çok düz oynuyor, hayat veremiyor. Şu siteden rastgele 10 kız seçsek 1 yıllık eğitimle ondan daha iyi oyuncu olurlar. İyi sevimli biri ama ne yazık ki bööle
Hala çözemediğim bir husus var o romanda. Ben yanlış mı biliyorum? Romanın sonunda bizim mıymıntı ve ressam kahramanımız yıllaaaar yıllar önceki aşkından bir kız çocuğu olduğunu öğreniyor. Ama hikayedeki zamanlamaya bakacak olursak şimdiki karısından önceki aşkından olan kız şimdiki karısından olan kızdan 8 yaş kadar daha küçük.
Sırf boyu bosu yerinde diye hiçte yetenekli bulmadığım biri oyuncu diye baş role getiriliyor. Türkiye şartlarında zaten yerli yerinde yapılan pek birşey yokki bunu tam yapabilsinler.
Türk halkını bir kefeye koymak yanlış. Belirli kesim ve sanırım sen istiyorsun. Iyi seyirler ozaman. İsteyen istediğini izler istemediğini izlemez bukadar basit. 😉 Herkese keyifli günler
Tuba'nin oyunculugu basarili degil bu konuda yeteneği yok malesef. Arti kitapta o kadar aci yasam bulmadim hic bir zaman, beni aglatmadi. Oynanamayacak bir karekteri yok Maria'nin.
Beren Saat olmamasına sevindim ama Tuba olmasına da sevinemedim şahsen. Yani ne bileyim daha iyi bir oyuncu, daha güzel asil bir oyuncu olabilir diye düşündüm.
Bence hiç olmamış. Onun yerine kesinlikle Burçin Terzioğlu daha iyi bir seçim olurdu ki kendisi de Beyaz Show'a katıldığında eğer böyle bir proje olursa Maria Puder karakterini canlandırmak istediğini söylemişti. Bu rolün üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum açıkçası yanlış tercih
İşin içerisinde Sezen Aksu gibi değerli bir sanatçı var. Kitabı güzeldi. Tiyatrosu da güzel olur diye düşünüyorum. Tuba Ünsal umarım hakkıyla verir oyunculuğunu.
Tuba Büyüküstün hayatımda gördüğüm en güzel ve torpilli insanlardan biri. Çok çok kötü oyuncu bana göre. Mimik vermeyi becerememesi bir yana, ekran başında çok donuk.
Gerçekten yabancı biri seçilmeliydi, sonra tuba kim bir primodonna olmak kim?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir edebiyatçı olarak o kadar değerli yazarlarımızın eserlerini, bu beş para etmezlerin filmlerde canlandırmalarından utanç duyuyorum. Şu ünlüler her şeye burunlarını sokmasınlar. Mümkünse bu ülkede ünlü denen yaratıklar olmasın!
A şıkkını seçenlerin çoğu, yüzdesel olarak kazanan tarafta olmak istediği için a şıkkını seçiyor sorsan samimi bir şekilde cevap verecek olsa tanımazlar tuba ablamızı lanet olsun biz ne hale geldik ya
En İyi Cevaplar