Bu büyük gerçek hakkında soru sormak istedim. Bazılarımız arşiv yapıyor bazılarımız ise bazı platformlarda dinliyor peki dinlediğimiz müzik veya ses parçası sizce ne kadar orjinal ve güzel bir ses kalitesi ile birlikte dinleyebiliyoruz? Hiç 96,128,320,1411 kbps müzik veya ses parçalarının farkını test etme fırsatınız oldumu? Olduysa hangi ses formatı sizin için en iyisi?
Suana kadar hep 320 dinledim youtubeden falan indirmiyorum bir cizirtili oluyor sevmiyorum orjinal sarkilari 320 veren yerler var oradan indiririm daha net daha guzel
Konuşmayalı uzun zaman oldu :), ben bu konuya iyice kafayı yordum ve iyiki yormuşum çünkü gerçekten belirgin bir fark var hani örneğin iyi bir kulaklığa alışırsın sonra kalitesi daha düşük bir kulaklık kullanınca farkı hissedersin ya işte aynen öyle denemeni tavsiye ederim ses sanki kafanın içinde gibi oluyor :)
Anladım zaten ilk başta hemen mp3 4mb Wav 32mb idi ve dinlediğimde müzik daha canlı ve ritmi yoğundu fakat niçin Wav değil de flac bircok kisi sıkıştırılmadığı için Wav tercih ediyor?
Waw tercih sebebi öncelikle her yerde çalınıyor olabilmesi onk; arabada ya da bir cd ye yazdığına medya player Bile açar
Flac dediğim gibi stüdyo formatı ve pro ekipmanlar ile flac müziği daha net anlarsın Bu yüzden dikkat ettiysen piyasada fazla flac albüm ya da parça bulamazsın
Anlıyorum fakat benim esas sorunum ben Wav parçaları kaliteli bir kulaklık ile rahatça dinleyebiliyorum peki belirli dönüştürme sitelerinden dönüştürdüğümüz Wav parçalar gerçekten kalitelimidir?
Tabii ki fark anlaşılır derece. Wav daha iyidir. Kayıdın orijinal ve sıkıştırmamış hali wav'dır. Flac wav'a yakın ses kalitesi verir ama sıkıştırılmıştır. En iyisi her zaman wav'dır.
Ben çok müzik dinlediğimden takıntı oldu spotify gibi platformları kullandım ama sevemedim bulabileceğin parçalar kısıtlı, premium olmadan ses kalitesini düsürüp indirdiğin parçaları bile dinleyemiyorsun tabi geriye arşiv kalıyor parça avına çıkıyorum Wav demek ekstra boyut demek ama kalitesi içi değer :)
En İyi Cevaplar