Orta Asya Türkleri’nin yerini hiçbir Türk topluluğu tutamaz...
Orta Asya Türkleri
Osmanlı Türkleri
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Başarı yönünden ele alacak isek tabii ki de Osmanlı İmparatorluğu. Hiçbir Türk devleti, Osmanlı Devleti kadar uzun süre varlığını koruyamamış ve köklü bir sistem oluşturamamıştır. Bir de çok uluslu olunca devleti yönetmek de bir o kadar zorlaşıyor.
Lakin Osmanlı Devleti, örfî hukuk adına eski Türklerden faydalanmıştır. Eski Türklerdeki ''kut'' anlayışı, Osmanlı Devleti'nde de hakimdi. Eski Türklerin ''turan taktiği'', Osmanlı Devleti'nde de uygulanırdı.
Eski Türklerde kadınlara karşı duyulan saygı ve kadınlara verilen haklar, Osmanlı Devleti’nde uygulanmamıştır. Ben şahsen Osmanlı Devleti’nin büyüme sürecini Göktürk Kitabeleri’ne bir hakaret olarak algılamaktayım. Ne edebiyatımızı koruyabilmişiz, ne de dilimizi. Hoşgörü, hoşgörü, bir süre sonra bize karşı boşgörüye dönüştü, kültürümüzü yaymayı adamakıllı beceremediğimiz için.
Eski Türklerde kadınların öyle pek hakkı yoktu. Sadece hakanın eşi hatunu belli başlı hakları vardı. Antlaşmalara imza atması, elçileri kabul etmesi, dinî törenler düzenlemesi ve hakanın yokluğunda devleti idare etmesi gibi. Hatta eski Türklerde çok eşliliğin olduğunu da hatırlatırım.
O dediğin Osmanlı’da olmasın?
Çok eşlilik meselesinden bahsediyorum. Bir de eski Türklerde kadınlar da erkekler kadar askeri, idari, ailevi vb. alanlarda etkiliydi. Osmanlı’da böyle bir şey yoktur.
Hepsi biziz, e tabi Osmanlı en büyük Türk imparatorluğudur.. En büyüğünde yaşamak ister haliyle insan.. Osmanoğlu gibi bir hanedan vardır ki Türklerin en büyük ailesidir.. görmek nasip olsaydı keşke
Aynen. Aslında Oğuz’ların Kayı boyundan meydana gelmiş bir devlet. Keşke bir de Arap ve Fars’larla karışmamış olsaydık...
Osmanlı bir devlet değil İMPARATORLUKTUR.
İlk başta bir uç beyliğiydi (devlet de denilebilir). Sonradan İmparatorluk oldu 🙂. Ve bu vesileyle de ırkımız, karman çorman oldu. Milli edebiyatımız bile dışa bağımlı hale geldi.
İMPARATORLUK olduğu için karışmalar olur zaten.. olmaması imkansızdır
Sadece ırk olarak olsa iyi. Dinlerin bile kötü yanlarını almışlar zamanla.
Oğuzların bozok kolunun Kayı boyundan geliyorlar.
Yani Türkler fakat Osmanlı hanedanlığı biz "Türk'üz" demekten çok "Osmanlı" olarak hitap ediyordu kendine.
İslama geçişten ve Ortadoğu’ya yakınlaşmadan sonra, Osmanlılar Türklüklerini edebiyatlarında dahi dile getirmez oldu. Orhun Kitabeleri’ne basbayağı bir hakaret bu bence.
Haklısın fakat şu an ki durumumuz da pek farklı değil.
Ulu Önder’imizi aramıyor değiliz. Kendisi de safkan bir Yörük’tü. Şu yobazlıktan ve uyuma halinden bizi kurtarabilecek tek kişi, o.
“Şayet bir gün çaresiz kalırsanız, bir kurtarıcı beklemeyin. Kurtarıcı kendiniz olun.” Mustafa Kemal Atatürk
Bu sözü son zamanlarda çok paylaşır oldum ne yazık ki.
Aynı Atatürk’ün yaptığı gibi birinin çıkıp, hükümete bir “DUR!” demesi lazım, ama nerede... Doğu bölgeleri zaten bizim sayılmaz artık.
Bence bunu halk kendisi yaptı ve kendisinin dur denemsi lazım
Kuvayimilliye vs. den bahsediyorsan, haklısın. Benim en çok yandığım, Doğu’nun şu anki durumu vallahi. Tabelaları bile Kürtçe olan bir şehirden ne bekleyebilirsin ki?
Ben safkan türküm, o yüzden orijinal Türkü savunurum.
Elin rusuyla karışan türkü değil.
O yüzden orta Asya türkü diyorum.
Orta Asya Türkleri de elin Çinli kadınlarına karışmıştı, hatırlatırım. :)
Safkan hangi Türk çekik gözlü değil? O zaman senin mantığına göre Türklük yok.
Cok saçma
Alakası yok. 21'inci yüzyılda bir kere bu saf kan olayına aşırı saçma bakıyorum orası ayrı ama Çinli kadınlar uğruna bir devlet de yok oldu, hatırlatırım. Saflıkmış ne saflığı? Saf olan bir millet varsa o da Japonlardır. Soyuna kaç farklı milletin dölü karışmış haberin yok, ''Ben safkanım''. Geç o işleri. Saf kanlık bu devirde lüzumsuz bir çöp tenekesinden farksız.
Bu benim görüşüm, neden carlıyorsun? Soru senin dahi değil atlayan sen bağıran sen?
Yanlış konuştuğun için yazdım, yoksa meraklısı değilim zaten. :D
Ay ben sana çok meraklıyım
Kıpçak Türk'üyüm ben de ama övünecek bir şey yok. Türk tarihi bir bütündür ve bu şekilde sevilmelidir. (kendi fikrim)
bence ayırmaya hiç gerek yok.
Türkmen Türküyüm, ve istediğimi ayırabilirim hele de Araplaşmaya yüz tutmuş kendini Türk sanan insanları. Bu da benim görüşüm.
Yalnız Tanzimat'tan sonra Fransızlaştık biraz, malum Türkçemizdeki 5 bin Fransız kelime de oradan gelir.
Araplaşma yok aslında. Arap dili Türkçeden çok daha zengin. Bu yönüyle Arapça kelime fazla biraz o da 6 bin kadar, Fransızcaya yakın. Ama bir dile başka dillerden ne kadar çok dil girerse o kadar zengin olur.
He ben de zaten araplaşma derken dil kökenimizi kastetmiştim çünkü. insanları kastediyorum ben, Türk kültüründen bir haber tamamen Araplara yönelik yaşıyorlar ve kendilerini Osmanlı torunu görüyorlar, gerçek osmanlının onlarla alakası dahi yok. Benim sindiremediğim kısım bu. Ayrıca cocugun sorusunu daha fazla katletme cok fazla bildirim gitti senin yüzünden
Yaşam tarzına bir şey diyemem ama ben çevremde böyle görmedim pek.
Kültüre önem veririm, özümüz her şeyden önemli.
Haklısın fazla bildirim oldu ona da sana da.
Sadece birkaç şey ekleyeyim dedim,
bak gene konuşuyorum,
neyse,
iyi geceler size :)
Size de bay çok bilmiş.
Esteğfirullah
dur bu Arapça oldu.
Lütfen, rica ederim.
:D :D
Ay ne çenesi düşük çıktın sen ya bir de kendime derdim. Hayır kendi sorun olsa tamam konus da başkasının sorusunu katlettin. Denk gelirsem gelirim orda devam edersin bilmişliğine.
konuşmam için tahrik etme beni sen de
Tahrik olmaya yer arıyorsan bu senin problemin.
iğneleyici ifadelerin, istemsizce buna yöneltiyor beni.
bence bu son olsun artık :/
Sen de takma bu kadar, önemsiz biriyim yani, tanımıyorsun etmiyorsun.
Yok takmıyorum zaten.
Kesinlikle birilerini rahatsız etme maksatlı yazmam zaten başkalarının yorumlarına da yazmam. Sadece bu tür sorularda gördüğüm görüşler bazen yazmaya zorluyor beni.
10.000 defa kendi görüşüm bu, karışamazsın dememe rağmen diretiyorsan sorun sende kusura bakma. Bunun tahrikle hiç alakası yok.
Tamam haklısın
Safkan türk sgznxgsmdshxm
@Clinomania0 Olamaz mı?
Cevap
3Cevap
Boşversene ya zaten şimdi Türk'üm diyemeyen osmanlı torunuyum diyor. Ulan osmanlı bir soylu bir aile Türk olmak ise bir ırk. İnsanlar gerçekten çok cahil çoook.
Eğitim, her şeyin başıdır. Türk olmanın nesi Osmanlı olmaktan daha düşük acaba? Osmanlı’yı da Osmanlı yapanın Türkler olduğunu bilmiyorlar mıymış acaba?
Bir kere Türklük bir ırk değil, millettir.
Irklar; Arborjin, Latin, Cermen, Kafkas, Tibet, Maya, Bantu ve Slav gibilerini kapsar.
Osmanlı Devleti bir hanedan idi ama eski Türkler de bir hanedan idi. Yani demokrasi yoktu, kralın oğlu tahta geçerdi. Çinli kadınların çocuklarını geçirmezlerdi tek fark.
Ayrıca ''Osmanlı torunu'' derken de gerçekten o hanedanın torunu olmaktan bahsetmiyorlar, millet olarak aynı çatı altında olduklarını iddia ederek ''torun'' olduklarını vurguluyorlar. Ama sizin dedeniz Agop ya da William ise bir şey diyemem tabii.
Yiyin kendinizi 😄😄
@Hüzün_Kovan_Kuşu Öncelikle söylemek istiyorum ki, Türklük de kesinlikle Çinlilik ve Germenlik gibi bir ırktır ve ırkımızın millet olarak nitelendirilmesi, birçok insanımızın başka ırklarla karışmasından sonra ortaya çıkmıştır. Ayrıca benim dedem de “Agop ya da William” felan değildir, Selanik göçmeni bir baba tarafım vardır. Bir de şuna değineceğim, kendilerini Osmanlı torunu olarak nitelendiren insan grubu, kendi ırkı olan Türk ırkını edebiyatlarında dahi dile getirmekten aciz, Arapça ve Farsça gibi dillerle beraber kendi dilini esgeçerek, Divan edebiyatı adı altında, saray hayatının, aşkın vs. anlatıldığı şiirler yazmaya başlamıştır. Böyle bir milletteki Türklük duygusunun güçlü olduğunu kesinlikle kanıtlayamazsınız.
@sennerdenbilicen Bak, kendisi Türk’ün ırk olmadığını savunuyor. Sen de bir iki çift laf etsen fena olmaz 👍. Irkımızı esgeçmeye çalışan insanlardan birisi daha.
Osmanli Turk tarihinde ağır bir devrimdir. Turklerin kulturu dili Osmanli zamaninda buyuk darbe gormustur. Artik yari arap gibiyiz. Osmanliyi Türk kabul etmiyorum
Bence şimdiye göre Türk kültürleri daha gelişmişti. Çok ulusu bir imparatorluk olduğundan elbet birbirlerinden etkilenmiş toplumlar vardır ama bunu Arap diye geçiştirmek tuhafıma gitti çünkü Osmanlıda Türk kesimin çoğunluğu Anadolu'da yaşıyorlardı ve Araplar'da Anadolu'da azınlıktaydı.
Orta asya candir osmanli araplasmistir turklukle pek alakasi yok
Kesinlikle. Osmanlı’da zaten eski Türklerin yaptığı birçok mütevazilik de silinmiş (kadınlara verilen haklar gibi).
Bende orta Asya kültürünü destekliyorum ve benim büyük dedem ortaya göçmeni
Osmanlı türkleri
Neden peki?
Hepsinin kökeni Orta Asya’da başladı ama. O Çin İmparatorluğu’nu geri püskürtüşümüz, ardından da Kavimler Göçü... Ayrıca eski Türklerde olan çoğu güzel ve ahlaklı adet, Osmanlılar’da yokolmuştur. Bir kere, Türkçe ve Türkler saflıklarını kaybetti, kendi edebiyatımızda bile Farslara ve Araplara muhtaç kaldık, havalı metinler yazalım diye. Kadınlara duyulan saygı neredeyse yokoluyordu. Ki, Atatürk de olmasaydı, muhtemelen Osmanlı’nın yobazlığı baş gösterecek, ve şimdiki Suudi’lerden farkımız kalmayacaktı.
Şunu da hatırlatayım, Mustafa Kemal Atatürk’ün ailesi safkan yörüklerden oluşur. Böyle bir adamın ülkeyi Osmanlı’nın bağnazlığından kurtarması işten bile değil.
😂😂. “Cahillerrr!” diyorsun yani. Ama Osmanlılar da Osmanlı olduktan sonra Türk lafını ağızlarına bile zar zor aldılar, çok kötü bir durum bence.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar