Zannediyolar ki Osmanlıda rahat rahat yaşayacaklar. bir kere köyünüzden bir adim dışarı atamazsınız. Istanbul'a falan sizi almazlar. Köyünüzü terkederseniz irduyu besleyemez devlet, vergi alamaz. O yuzden birbirinizi becerip dururdunuz.
Asker de olamazdınız. Yeniçerileri Türk köylerinden toplamıyorlar. Belki azap alaylarına girerdiniz. Ya da 16. yyda yeniçeri eksiği yüzünden sekban olurdunuz. Hepsi sinra eşkiya oldu, devlet düzeni bozuldu.
Dersine calisip zeki olsaydin sahni semana universiteye giderdin esseklerle muhabbet etmek zorunda degildin ama sen essekleri sectin pis cahil tarihimiz anlattigin gibi degil
Sahnı Seman'a gitmek bugün Turkiyeden nasaya bilimci yollamaktan daha zor. Bunlar genelde ilmiye sinifina alinirlardi, o yuzden ozenle secilirlerdi. Burdaki sığırlar hala esek dürtüyor olurlardı.
İslamda kadin daha degerlidir cennet ayaklarinin altindadir devleti padisahin anneleri de idare ederdi aptal cahil kadinlara saygidan sevgiden onlari korudugumuzdan uzerlerine dusuyoruz kiskanioruz ama senin gibi genisler ne anlar essekci seni
"Sen hiç konuşma." cümleniz bile buram buram dışlama kokuyor, öylesine kibar ve üsluplu erkeklerin var olduğu bir dönemde yaşamak istemek benim en büyük hakkım. Zira sen ve sen gibileri gördükçe midem bulanıyor. Bu bilgileri nerede kullanırsın bilmem ama burada oynama, hadi git kendi kendine bilgelik tasla. @Realgar
Söylediğiniz o cümleyi kullanmadım ki. Mesele hayran oldıuğunuz osmanlıyı bilmememniz. Ne sorularıma cevap ne cevaplarıma doğru soru aldım. hepiniz yalancı osmanlısız. Bir tanesine doğru cevap verin, konuşalım. Yokksa cevap uzayın, madara olmayın derim.
Hiç düşünmeden evet çok harika olurdu Hatta şöyle Kanuni Fatih Sultan Mehmet zamanları falan. Hayal ediyorum Akınciymisim o Kale senin bu kadar benim atımı sürüyormuşum.
Osmanlı gittiği diyarlara Adalet getirmiştir yüzyıllarca Osmanlı'dan sonra görürüz dünyanın halini her yerde mazlumlar eziliyor her yerde kan adaleti gitti Osmanlı gidince dünyadan
@ENÜZGÜN Abicim ben Polemik yapmak derdin değilim Ben bu ülkeyi kuranlara bir laf ettin mi etmedin Kim bu ülkeye bu millete hizmet etmiş size Allah razı olsun.
Ama bir seçenek hakkım olsa gerçekten Osmanlı zamanında yaşamak isterdim.
Kusuruma bakma Osman Gazi'den, Sultan 6ncı Mehmed yani Vahdeddin'e bile padişahları say dersem sayamazsın. Bu bilinçle neyin savunmasını yapıyorsunuz bilmiyorum. Bence tarihi okuyun derim.😊
Bura siyaset konuşma veya bilgelik taslama yeri değil, soru ise açık net. Birbirlerine saygısızlık ediyorlar sonra vay anam padişahları sayamazsın, vay efendim sen şöylesin böylesin diye çok bilmişlik yapıyorlar. Herşey önce saygıyla olur saygıyla. Saygıyı daha öğrenemediyseniz yedi ceddi yedi kuşağı sayabilseniz ne fayda?
Kim istemez mi o dönemlere büyük bir özlem duyuyorum. Adalet İlim irfan ve İslam bir bütün olarak Osmanlı'yı anlatıyordu. Kız olduğuma bakmaz Akıncı olurdum.
Evet çok adildi kadına miras bırakılmazdı kadın devlet kademelerinde çalışamazdı bir erkek 4 kadın alabilirdi. Tecavüze uğrayan kadınlar idam edilirdi. Aslında size layık
meselenin osmanlıyla ilgisi yokta ben eski bir dönemde yaşamayı isterdim ya bir asker ya da bir köylü falan olmayı
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bugünkü gibi herseyin saray çevresinde olduğu, insanların kendini ifade etmekten korktuğıu, sirkeci yokuşunda sağlı sollu kahvelerde saray dışı halk müziği söylendiği vb. Bir dünyada yaşamak istemiyorum.
Osmanlı’nın geneli için olmasa da belli dönemlerinde yapamayı isterdim ama hükümdar olarak ! Genel olarak ise Asla Osmanlı’nın olmasını da yaşanmasını da istemem ! Cumhuriyet rejimi Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük başarısıyla ülkeme en yakışan yönetim şekli !
Ben istemiyorum cunku teknolojinin olmadigi bir donem ve hic iyi degil bu. Iftira atan olursa kelle gider kim yasamak isterki oyle bir donemde ya da bir tane gerzegin basta olup emirler verdigi bir donemde
Ya bir git deli murat donemini filan arastir sen osmanli padisahlarindan sadece kanuni gibi iyiler yoktu. Sen simdi haremdeki cariyelerin sadece egitim gorup evlendirildigini filanda dusunursun
Erkekler yaşamak isterken,,, kızların çoğu yaşamak istemiyor,,,, bu ne demek bence kızlar erkekler baksın diye açık seçik giyiniyor,, ee Osmanlı döneminde giyemiyeceklerdi
Giyim ne alaka? Ayrica evet giyimde alakali dogru soyledin o donem insanin ozgurlugunu kisitliyordu. Ayrica sende o daracik kotlari giyip sacina o su dalgasi fonleri cekemeyecektin o zaman neymis erkeklerde kizlar baksin diye giyiniyor
@sinemilkay açık giyinince kendini özgür mü sanıyorsun,,, hayatta dar kot giyip su dalgası fön çekmedim,,, Osmanlı olmasa bile yine de bu milletin örf ve adetleri var
@Hakanozturk1010 sana mi soracagim neyi okuyacagimi ya da okumayacagimi? Senin gibi tipler herkes kendi gibi düşününce dogru düşündüklerini düşünür. Tüy.
Az fıkıh kitabı okuyun müslüman değilsin herhalde, islam da bir kadın, kocasının birden fazla kadın almasını istemeyebilir ve reddedebilir, nimeti islam da yazar
Egerki Müslümanlık tanimi senin yaptigin gibiyse müslüman degilim insanlarin ayristirdigi isine geldigi gibi yazdığı gelmedigini gunahtan saydığı bir dinden bahsediyorsun. He ben Müslümanım elhamdulillah ama benim dinimde cariyelik kölelik fakir zengin vs ayrimi yok hakkida bilirim haramida ve arap devletinde yasadigimida soyliyeyim burdakiler de musluman tipki senin gibi kadina sormazlar kabul etmis etmemis umurunda degildir. kadini anne evine gonderir ogun yeni karisini alir burdakiler icin gayet doğal tabi senin icinde sartlara gelince dedimya insan oglu isine geldigi gibidir ve o sekilde yorumlar. benim muslumanligimda erkekte ayni kadinda ayni tesekkurler saygilar. muslumanlik insan oğlunun hur iradesine bırakılmıştır unutma oyle olmasa hayvandan farkımız kalmazdı...
En İyi Cevaplar