#Türk paralarının ön yüzüne, ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi yer alıyorken, arka yüzüne ise bazı bilim adamlarının, sanatçıların ve düşünürlern resmi yer alır.
5 TL = Ord. Prof. Dr Aydın Sayılı (Türkiye'de bilim tarihçiliğinin yerleşmesini sağlamış bilim adamı.)
10 TL = Prof. Dr. Cahit Arf (TÜBİTAK'ın kurulmasında önemli rol oynayan, matematik dalında teori öne süren geniş kitlelerce tanınan matematikçi.)
20 TL = Mimar Kemaleddin (Ulusal Mimarlık Akımı'nın önce gelen mimarlarından. Hababam Sınıfı'nın çekildiği Çamlıca Kız Lisesi'nin mimarıdır.)
50 TL= Fatma Aliye Hanım (İlk kadın romancımız, ilk kadın felsefecimiz, edebiyatta ilk çeviri yapan ve kadın-erkek eşitliğinden ilk bahseden yazar.)
100 TL= Buhurizade Mustafa Efendi (17'nci yüzyılın büyük bestekârlarından.)
200 TL= Yunus Emre (Şair, düşünür, filozof.)
Türk paralarının arkasında bu gibi isimler yer alıyorken bazı yazı ve semboller de yer alır. Meselâ 5 TL'nin arkasına Güneş Sistemi, insan DNA'sı ve molekül yer alır.
200 TL'nin arkasında Yunus Emre'nin ''Sevelim, sevilelim.'' sözü yer almakta.
Biliyordum.
Bilmiyordum.
Elimize hiç geçmedi ki açıp inceleyelim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
200 Türk lirasının arkasında Yunus Emre'nin sözü olan ''Sevelim, sevilelim.'' yazdığını biliyor muydunuz?
200 lirada yunus emrenin oldugunu biliyordum tek o da iste uzaktan goruyoruz netten goruyoruz tvden goruyoruz onun disinda cok gormuyorum yakindan sfsd 😂
En İyi Cevaplar