Değerli KS Üyeleri, millî ve tarihî alanlarımıza pek saygı göstermediğimizden bu olayın #Türkiye'de yaşandığını düşünebilirsiniz. Fakat bu olay, tarihî heykellerle dolu #İtalya'nın #Pompei şehrinde oldu.
Pompei, tarihte ''Edepsizliğin Şehri'' olarak anılır. Aynı şekilde #Avrupa'nın Lût Kavmi diyenler de var. Çünkü eski zamanlarda kentte, aile içi münasebetsiz ilişkiler yaşanıyordu. Şehirde çok sayıda randevu evi bulunmaktaydı ve hemcins ilişkileri de oldukça yaygındı. Edepsizlikte Sodom ve Gomore şehirlerini aştığı bile söylenir. Eski Ahit'te, Sodom ve Gomore'nin şehirlerinin günahkâr oldukları bildirilmiştir. Yine aynı şekilde Pompei şehrinin de Tanrı tarafından cezalandırıldığı düşünülür. Çünkü İtalya'daki #Vezüv Dağı'nın patlamasıyla Pompei şehrindeki insanların hemen hemen hesi hayatını kaybetmiş ve tüm alan küle dönmüştü.
Zaten Pompei şehrindeki heykellere bakarsanız zamanında edepsizlik olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bazı heykellerinde, insanların hayvanlarla ilişki yaşadıkları bile gösterilmiştir. Fakat bu heykeller, şehir sokaklarından kaldırılmıştır. Pompei'deki diğer heykellerden birinin de ağzına musluk yapıldı.
Gördüm.
İlk defa görüyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
2000 yıllık heykelin ağzına musluk taktılar. Gördünüz mü?
Pompei helak oldu, 7.4'de İstanbul için bir uyarıydı zaten. :D devam edin bu kafayla. Pompei'de ölenler sizin ahlaksızlık yapıyolardı dediklerinizden ziyade evlere kaçmasınlar diye tasmalarla bağlanmış kölelerdi. Ahlaksız dedikleriniz daha dumanlar tüterken gemilerine atlayıp gittiler. "Pompei'nin ahlaksızlığı" da dönemin tüm ege coğrafyasında toplumsal norm düzeyinde zaten. Şöyle bir rezilliği bile saçma sapan hikayelere bulayıp anlatmak ayrı bir kafa. :D bunu yapanlar ayrı komik, bu yazının kendi ayrı bir komik. Dünya çıldırdı gidiyor bakalım ama hayırlısı.
Pompei, tarihte ''Edepsizliğin Şehri'' olarak anılır. Aynı şekilde #Avrupa'nın Lût Kavmi diyenler de var. Çünkü eski zamanlarda kentte, aile içi münasebetsiz ilişkiler yaşanıyordu. Şehirde çok sayıda randevu evi bulunmaktaydı ve hemcins ilişkileri de oldukça yaygındı. Edepsizlikte Sodom ve Gomore şehirlerini aştığı bile söylenir. Eski Ahit'te, Sodom ve Gomore'nin şehirlerinin günahkâr oldukları bildirilmiştir. Yine aynı şekilde Pompei şehrinin de Tanrı tarafından cezalandırıldığı düşünülür.
İYİ OKU VE İDRAK ET
Ben tarihte nasıl anılıyorsa o şekilde yazdım. Kendi fikirlerimi eklediğim bir yazı yok burada.
Tarihte pompei bir roma kenti olarak anılır. 7.4 yetmedi mi diyenlerin literatüründe ahlaksızlık şehri olarak anılır. ikisini birbirine karıştırmamak gerek.
Roma İtalya'da değil mi? Şu an Pompei İtalya'nın bir kenti değil mi? Ve bir diğeri ben İstanbul için 7.4 depremini yazdım mı? Pompei'nin helak olduğu düşüncesi çok önceden söylenilmiş. Böyle bir inanca sahipler.
Dağların patlaması, depremler, fırtınalar Tanrının cezası olarak düşünülebiliyordu.
kardeş demek istediğini anlamadım ama pompei bugün italya'da ama roma imparatorluğunun bir şehri kuruldu. bahsettiğin "helak olan pompei'de" zaten roma kenti olarak helak oldu. italya daha dünkü devlet.
En İyi Cevaplar