Arkadaşlar yer çekimi teorisi koca bir yalandır!! Yıllar süren araştırmalarıma ve bilimsel deney kanıtlarıma dayanarak açıklıyorum yer cekimi teorisi yalandır yer cekimi yoktur gök itimi vardır. Size bu açıklamam doğru mu?
Newton yer çekiminin nasıl oluştuğu konusunda yaptığı açıklamada; iki kütle arasında bir çekim gücü olduğundan ve bu gücün kütlelerin büyüklüğü ile doğru orantılı olduğundan bahseder. Kuvvetin gücü kütlelerin aralarındaki mesafenin karesiyle de ters orantılıdır. Yani kütlelerin arasındaki mesafe arttıkça çekim gücü azalacak, büyüklükleri arttıkça çekim kuvveti artacaktır. Bu basit denklem gösteriyor ki; dünya üzerinde bulunduğu her cismi kendi merkezine doğru çeken büyük bir kuvvete sahiptir. Albert Einstein 1916 yılında açıkladığı genel görelilik teorisinde de Newton’u desteklemiştir. Dünyanın çekim kuvveti kütlesel çekim kuvvetidir. Kütlesi olan her cismin çekim kuvveti vardır. Ama kütlesi büyük olanın çekim kuvveti daha fazladır. Dünya bizi çekiyorsa biz de dünyayı kendimize çekiyoruz. Dünyanın çekim kuvveti bizimkinden büyük olduğu için biz dünya üzerine düşüyoruz. Ayrıca dünyanın merkezinde çekim sıfırdır. Ayrıca, tezini bulmak için ne kadar araştırma yaptın? Kanıtlarını bana gösterirsen sevinirim.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Newton'ın teorisi doğrudur ama tam ters şeklinde yer çekimi yerine gök itimini koy al sana gerçek bir ispat. Benim kaynağım Einsteinın anti gravity teorisi bu biliğileri Laboratuvar ortamında bilimsel olarak ıspatladım benim ispattım kafaya düşen elma değil. Bu konudaki araştırmalarım Makalelerim ve deney sonuçlarım yakında uluslararası bilim derğilerinde yayınlacanak. O zaman detaylı açıklama yapacağım.
Hmm.. şimdi senin söylediğin gibi olduğunu varsayarsak, dünyada ki çekim / itim kuvveti ile mars gezegeninde ki çekim/itim kuvvetinin aynı olması gerekir. Çünkü maddenin kendi kütlesinden bağımsız, dışarıdan gelen bir itici kuvvetten bahsediyorsak eğer, evrenin her yerinde bu kuvvetin eş değer olması gerekir, e böyle olmadığına göre teori çürür gibi geliyor.
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evrenin her yerinde nasıl ölçtün, sözde yer çekimini? Yer çekimi de bir teoridir bilimsel kanıtı yoktur. Dünyada ki Gök itimini ise bilimsel olarak kanıtladım.
Bilimsel kanıt 🤗 ay da kanıtlandı dostum çok uzağa gitmene gerek yok. Ayrıca elektro manyetik rezonans deneylerinin hepsi kanıt niteliği taşır bir bağlamda. Aynı zamanda bir tek dünya değil sistemde ki her gezegenin kendine ait bir titreşimi olduğu , ölçüldü biçildi ispatlandı, o kadar çok kanıt var ki 😅 ancak işin enerji boyutuna değinirsek evrenin muazzam bir kendine has enerjisi olduğu kabul edilir.
Haklısın,, Yer çekiminin en büyük kanıtı newton'un kafasına düşen elma 😂 Ay à ne zaman ayak basılmış ki kanıtlansın dostum hollywood fantastik filmlerindeki halüsinasyonları gerçek sanmayın,,
Güneş, Merkür'ü itiyor. Merkür uçup gider mi boşluğa? Hayır o anda Venüz giriyor araya o da ittiriyor Merkürü Güneşe doğru; işte buna yörüngenin hası derler. Merkür Venüs'ü itiriyor ve bir bakıyoruz Dünya izin vermiyor, var gücümle iteyim Venüs'ü ki, kaybolmasın boşlukta diye. Mars da dünyayı itiyor yani Mars bizi , biz Venüsü ve... 😉😂 ve sana bir tüyo : Anti gravity teorisini ilk dile getiren Einstein dır ben sadece bilimsel ortamda kanıtladım dostum.
Süpersin 😅 bunu daha önce nasıl düşünememişiz. Bizde mal gibi kütleydi, hızdı, kuvvetti... neyse senin bu söylediğini aslen zamanında söyleyen kişi Einstein'dir , Dünyanın hareketinin uzayı büktüğü ve bu ivmenin itim gücünü sağladığı söylenir. Yer çekimi yok, uzayın bükülmesi vardır der bazı bilim insanları. Olabilir mi? Kesinlikle olabilir, bir sav ortaya atıldıysa geçerliliğinin araştırılıp öğrenilmesi gerekir. Ancak son zamanlarda gözlemlenen gravitasyonel dalgalanmalar da Albert Einstein'in genel görelilik yasasının kilit öngörülerini destekler nitelikte. Aynı zamanda astrofizikçi Max Tegmark kütleçekim için ilk deneysel kanıtı MIT de sunmuştu. Yani kanıtlık birşey kalmadı gibi gibi , bakalım bu teorilerin bende sıkı takipçisiyim ✋️
Ben en başta zaten onu söyledim dostum Einstein ortaya atmış ben bilimsel ortamda kanıtladım bu kadar basit bir olay ve en şaşırtıcı olay ise kafama elma düşmeden gök itimini kanıtladım. 😉
Hocam bilimsel olarak hiç bir araştırma yapmadım fakat uzun zamandır mantıken bende sizin gibi düşünüyorum bunun için çalışmalar yapmanız bile onur verici bole birsey varsa insallah calismalariniz ve emeginiz bosa cikmaz da başarılı olursunuz
Genç araştırma yapman güzel ama doğru araştırma yapman gerekir. Kütle çekim yasasının neden dünyanın farklı bölgelerinde farklılık yarattığını bir araştır derim. Bu gök itimi sadece dünyaya mı çalışıyor?
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
New ton’un kütle çekim teorisi ve kafaya düşen elma efsanesi iki yüz yoldan fazla boyunca tartışılmadan kabul edilmiş olsa da , Einstei, nın özel görelilik teorisi ile uyumsuzluk içinde. Elmacı ustası New ton’a göre her kütleli cisim , bir diğer kütle ile çisime kütle çekimi denilen bir kuvvetle çekilmektedir.
Örneğin :Dünya ile her birimizin arasında bir kütle çekimi mevcut imiş , ayaklarımızın zemine basmasını sağlayan da bu imiş. Güneş ve Dünya arasında da kütle çekimi varmış ; Dünya’yı Güneş’in etrafındaki yörüngesinde tutan bu çekim kuvveti imiş 😂 lakin bir sıkıntı var oda kütle çekiminin hızı!
New ton , kütle çekiminin anında etki gösterdiğini söylüyor. Bunun anlamı , Dünya’nın Güneş’in kütle çekimini herhangi bir gecikme olmaksızın hissetmezi gerekmez mi? Örneğin, Güneş tam şu anda yok alacak olsa , Dünya’nın da , Güneş’in kütle çekim yokluğunu aynı anda hissetmesi ve yörüngesini kaybederek uzayın derinliklerine doğru kaymaya başlaması gerekmez mi?
Ve ; Güneş ve Dünya arasındaki mesafeyi hiç zaman kaybetmeksizin kat edecek bir etkini , yani Güneş’in kütle çekiminin sonsuz hızda yol alması gerekmez mi?
Anında bir başka yerde olmak ve sonsuz hız eş değer şey değil mi?
Oysaki Üstat Einstein kütle çekim efsanesi dahil hiç bir şeyin ışıktan daha hızlı olamayacağını keşfetmedi mi?
Kütle çekim yasası dünyanın farklı bölgelerinde farklılık yaratamaz çünkü kütle çekimi yasası diye bir şey yok en fazla teorisi var. Bu gök itimi dediğin ise bütün evrende var çünkü kanıtlamış bir olaydır yani yasadır.
Bak sevgili bilimci kardeşim. Öncelikle Türkçeyi katlederek yazmanı tebrik ediyorum. Gök itimini savunarak uzaydaki hareket gücünün sadece itme kuvvetine bağlı olduğunu reddediyorsun. Gök itimi tamamen bir teoridir ve yasa değildir. Bilimsel olarak kabul edilip ve yasalaşan teori yer çekimi kanunudur. Dünyanın kutupsal bölgelerinde yer çekimi daha yoğun ve ekvatoral bölgelerde ise yer çekimi daha azdır. Bu yeryüzü katmanının çekirdeğe yakınlığı ve yeryüzündeki cisimlerin ağırlığıyla da ilişkilidir. Ben sana dünya üzerindeki yasalardan bahsediyorum sen bana samanyolundaji gezegenlerin dizilişi ve güneşi anlatiyorsun. Senin bu anlattığın manyetosfer düzenidir. Yani manyetiksel alan çekimidir. Gezegenlerin ise çekirdeksel kuvvetten kaynaklanan emici yani yutucu bir gücü vardır. Unutmaki sevgili kardeşim her supernova patlamasi yepyeni bir kara deliği oluşturur.
Einstein, Newton, Darwin ve daha bir çoğu önünde eğilip saygı duyacağım kişilerdir.
Evet Türkçem kötü olabilir Amerikada doğup büyüdüm. Einstein yer çekimi olmadığını teori olarak ortaya atmıştır ben ise bunu bilimsel olarak ıspatladım bu da bir gerçektir. Saygılar.
Yayınla o zaman araştırmanı bilimsel dergilere yolla bizde okuyalım... madem ki bilimsel kanıtlara dayanarak söylüyorsun. Ben lafa bakmam yayınlara bakarım...
2
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evren kapalı ve katkat , evrenin içerisinde maddeyi oluşturan ışıktan hızlı giden ışınlar var. Bütün evrenin çok hızlı giden ışın basıncıyla dolu bunun adı da Evrensel kuvvet (ek) Bu kuvvet maddeyi oluşturuyor, maddenin özü bu. Newton'un ileri sürmüş olduğu kütleler arası çekim ise kesinlikle yalandır. Hiçbir cisim birbirini çekmiyor. Cisimler evrensel kuvvet (kozmotik enerji) tarafından itilmektedir...
yer cekimi çekirdeğin olusturdugu manyetik bir alandır pozıtıf atomlardan gunes de belli bir itme gücü yapar pozitif negatif elktronlar iste uzun anlatmasam ictmde 😅
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Elektro manyetik alan diye bir oluşum yoktur dostum Elektro manyetik alanda evrensel kuvvet ek enerjisi üzerinde bir tür modülasyon oluşmakta. Elektron bilindiği gibi bir elektron akışı değildir. Örneğin elektrik, elektron akışı değildir ve kozmatik enerjinin ta kendisidir. Bu Kozmotik enerjinin hızı elektriğin voltajının gerilimini, yoğunluk ise akımı vermektedir. İkisinin çarpımı gücü vermektedir.
Newton'un yer çekimi dediği şey aslında evrensel kuvvetin dünyada yoğunluğu ile oluşan enerji ve basınctır, zira kütle çekimi değil itimi vardır.
Her mecnun bir tez ortaya atar asıl mesele bunların ölçümlerini masaya yatırmak. Blog açarsın tespitlerini birer birer yazarsın o halde
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tezim ve teorimi ve bilimsel ölcümlerimi dünya bilim kurulna sundum ve Adamlar şaşkınlık içinde bana mail yağdırıyorlar hepsi sıraya girdi benimle görüşe bilmek için. 2019 Nobel bilim ödülüne aday gösterildim.
"sizce bu açıklamam doğru mu? " Daha kendi inanmıyor 😄 "yıllardır yaptığım bilimsel araştırmalar" "2019nobel ödülü"😄😄😄 Uyan geldik dostum :)))
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Üstün zekalı, Dostum soru şeklinde yazmam gerekiyordu onun için öyle yazdım. Asıl uyuyan newton'ın elma halüsinasyonlarına inananlardır biz günümüzden çok ileride yaşayanlar yer çekimi yalanına ve diğer bilim dışı uygulamalara inanmayız. Ve her dem zihni uyanık yaşarız.
Gök itimi varsa, yörüngesi olmayan büyük kütleli cisimlerin çekimi neden olur açıklar mısın?
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Newton'ın kafasına düşen elma yer çekiminin kanıtı olarak gören bir insana neyi anlatsam boş. Size göre, elmanın düşmesi için yerin onu çekmesi gerekiyordu. Peki bu yer çekimi senin Elini havaya kaldırıp ağactaki elmayı koparmana nasıl izin veriyor. Ama bilim öyle ağacın altında öküz gibi horlarken kafana elma düşüp aydınlanmaya bensemez. Dur lan dur, ben bişey buldum galiba diye dünyayı ayağa kaldıran ahmak newton gibi olmayın :)
Googleye soracak kadar tembel isen yapacak bir şey yok dostum.! Kayank verdim gerisi sana kalmış sana bilimsel deney ile elde etiğim gizli kanıtlarımı burada verecek değilim herhalde.
Evrenin genişlemeyeceğini söyleyen Oydu ama o teorisi yalan oldu. Adam napsın. Mutsuz bir evliliği vardı. Karısı boşanmak istemiyordu cocukları ondan nefret ediyordu.
Adam bir dine inanmadığı için çoğu insan ondan nefret ediyorlar.
Biz bilim adayımız savaş tüccari değiliz dediği yer güzeldi.
Katılıyorum bir şeye hariç. Einstein inanclı bir insandı. Bir dine bağlı olmadığı doğru olabilir lakin tek yaratıcı inancına bağlıydı. Einsteinın teorisini zaten ben deney ile kanıtladım yoksa bende inanmazdım.
İnançsız derken insanların ürettiği dinlere bağlı değildi. Bir ülkeye gittiğinde orada iş bulup çalışması için onu bu dine inanması için zorluyorlardı oda kabul ediyordu.
Bazı bilgiler her zaman değişime açıktır. Uzay evren gibi.
size yeterli geliyormu dünya döndüğünden beri birsürü gelişim ve değişimle beraber süre gelen sonuç itibari ile yerçekimi kanununu 24 yaşında üniversiteden ya mezun olmuş ya da olacak birinin nasıl bir araştırması veya tecrübesi olabilirdi böyle bir açılım yapsın bukadar basit değil bence daha çok yolunuz var ve doğru bildiğiniz çok şey yanlış çıkacaktır acele etmeyin bence.
Einstein, 1905 yılında henüz 26 yaşında, Kuantum Teorisini ortaya atmıştır. Ben 2 yüzyıldır süre gelen bilimsel birkimi kulanarak Araştırma ve deneyler gercekleştiriyorum. Yaşımın önemi yok mantıklı bir zihin ve öğretileni yenileme yeteneği yeterlidir. Dinosor olmaya gerek yok bilim dünyasında bir yer edinmeye. Yenilikçi fikirler her daim önde gider. Einstein'in ve diğer ünlü bilim adamlarının kesin doğru bildiği bir çok şey yanlış cıkmıştır benimki de cıkabilir. Ama bilim bu şekilde olur deney yanılğı ve düzeltme şeklinde. Saygılar
bol şans ozaman einstein çalışma dan ziyade allah vergisi bir zeka vardı herkes aynı öğreği veriyor ama o iş öyle kolay değil ama yol doğru herşey bir fikirden yola çıkar doğru veya yanlış başarılar dilerim
Teşekkürler. herşeyin özü kozmotik enerjinin ta kendis ve kozmotik enerjide enerji basıncı olmazsa herşey darmadağın olur, bu basınc insanları okyanusun içinde gibi bir basınç altında tutuyor , her maddenin her zerre parçası evrensel kuvvet tarafından sürekli her an yoğunlaştırılıyor ve kütle hacmi büyüyor.
Evrensel kuvvet hacmi büyeterek hem de hızıyla çarpıp maddeyi yoğunlaştırıyor. Bunun adı da maddenin doğal zenginleşmesi, maddenin doğal olarak yaşlanması, bunu şu an da suni olarak nükleer santrallerde madde yoğunlaştırılarak kullanılıyor. Doğada bu kendinden oluyor fark nedir tabiki zaman. Doğada, bu çok uzun zamanlarda oluyor, yapay olarak bu zamanı kısaltmak mümkün. Sonuçta Einstein'in e=mc2 formülü de yanlış newton'un kütle çekimi de..
Önecelikle insan olmayı denemelisin ve konuşma adabına uygun davranmalısın senin gibi lan diye konuşan insanları görünce evrim teorisi ve maymun ile ortak ata teorisi mantıklı geliyor insana. Bu yörünge konusunu açıkladım bir zahmet oksusaydın. Iyi günler dilerim sohbet bitmiştir.
Başına elma düşen newton mu iyi takmışsın ona kendi görüşünü benimsemeyen herkese elma düştü kafaya diyorsun demekki tam araştırmamışsın yerçekimini. Elmadan ibaret değil. Kanıtı olan gösterir kimse de kanıtını göstermeden ama şöyle gizli böyle saklı diyip inanmamızı beklemesin
2 dakka o beynini kullanıp, düşünsen ikisinin'de aynı şey olduğunu anlayacaksın, ama beyin yok işte.!!
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Büyük genişleme anında etki gösteren itim güçü sonradan çekim gücüne dönüştü dersen yeterli açıklama olmaz. Bazı bilim adamları evet itim güçünü çekim güçü ile aynı veya ona bağlı olduğunu düşünüyor. Aynı bilim adamları big Bang teorisini savunuyor oysaki patlama değil itim güçü ile genişleme oldu diyenler de var ben bunların hepsi uydurma diyorum evren kat kat ve kapalı ve kesinlikle sürekli genişleme yok sadece ek evrensel kuvvet var.
Senin IQ seviyen sorduğun soruda belli oluyor. Ayrıca çok zeki ve bilgili bir kişi olsaydın burada değilde laboratuvar'ında deney yapıyor olurdun. Ayrıca neredeyse tüm bilim adamları; "Yer çekimi"ni doğruluyorken, senin gibi sanal bilim adamlarının söylenmesiyle bu gerçeği çürütmez!!!
Haklısın karşiim ne de olsa 2023 yılında borla dünyanın öbür ucuna gidip boristan devletini kuracağız !!! Reyizzz Uzun Adam RTEE AKP HAV HAV HAV HAV !!!
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dostum IQ seviyen ortada yinede nezaketen cevap yazıyorum, bizim Siyasetle işimiz olmaz bilim dışı, olaylar bizi ilgilendirmez. Saygılar.
Senin o iddia ettiğin bilimsel olarak kibir diye adlandırılıyor. Oysa normal insanlara etki eden sadece yer çekimidir. Kırptığın gözünü aç iyi göremiyorsun
Yer çekiminin hiç bir kanıtı yoktur, Einstein gibi bilim adamları gök itimi diyor. Bende bunu basit ama verimli kesin sonuclu bir deney ile kanıtladım bunun neresi kibir?
Gök veya sema 1. GÖKBİLİM TERİMİ içinde gökcisimlerinin bulunduğu, dolaştığı sonsuz boşluk, uzay. 2. yeryüzünün üzerine mavi bir kubbe gibi kapanan boşluk.
Newton'ın elma hikayesi gibi mi görünüyor oradan benim tezimi destekleyen binlerce bilim adamına haksızlık ediyorsun. En başta Einsteinın teorisini alaya alıyorsun. Einsteinın teorisini kanıtlamış olan birisi olarak seni kınıyorum.
Haberlerde mi cıkmış 😂 Dünyaca ünlü bilim adamları da bu tezi savunuyor. En başta Einstein. Ben benim teorim demedim ki sadece Einstein'in teorisini bilimsel ortamda kanıtladım dedim. Şaka bir yana,, Okuma yazma seviyen ve IQ seviyennin düşük olduğunu ima etmiyorum. 😉
Bqzlıadının götlerinden kalkabilme özelliği var o bir gercek
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bunu yazanın ismi Adultahmet 😂😂😂 IQ seviyesi en yakın olduğumuz türlerinkinden daha alcakta olan bir varlık. Beyni nerde olduğu isminden belli bilimsel kanıta gerek yok.
En İyi Cevaplar