Mesela bu tablo, baktığınızda ne görüyorsunuz, size ne anlatıyor? Amerikalı ressam Mark Rothko'nun yaptığı bu eseri 2012'de 86.9 milyon dolara satılmış efem.
'Bedava verseler almam' diyeceğiniz bu tablonun nesi sanatsal?
5 yaşındaki çocukların bile yapabileceği milyonluk tablo! Nasıl bu kadar pahalıya satılabiliyor?
bu adamla daha önce okuduğum bir yorum var, şöyle özetliyim örneğin insan ilişkilerinizde karşı tarafın söylemlerinde bir anlam beklersiniz ve anlam bulamayınca neydi şimdi bu bih dersiniz. insan doğası gereği hiçlikten nefret eder ona bir değer bir anlam yüklemek ister. bu adamın tarzı hiçlik , insana hiçliği veriyor ve sen onun tablolarına anlam katıyorsun. bence de ilk bakışta saçma ama sanatın verdiği mesajı anlayınca değerli oluyor sürekli insan figürü olamsı gerekmez ki ben bir sürrealizmin kralı Dali hayranıyım, şu taboya biraz bakınca o karelerin için hayatımdan bağzı kesitler koydum galiba değerli olmasının sebebi bu , şöyle bir gerçek var ki o kadar parayı bu tabloya bende vermem.
Ün Bir ayakkabi nike adidas vs. diye kaliteli bulup markaya aldananlar var halbuki ayni ayakkabiyi kaliteli markasiz birsuru yerde bulabilirsin. Birsuru örnek var bunun gibi. Bu tablolarda boyledir. Hic bir ozelligi yok ama ressam ünlü oldugu icin bos tablo bile satsa sanat diye alacak manyaklar var.
Onda farklı bir çekicilik var. Baktığında tablodaki ışıltılı cazibeyi görmek biraz zor ama içinde; sevgi, sadakat, dostluk, kardeşlik, cömertlik, yardımseverlik ve merhamet gibi insanı insan yapan erdemler var. Detaylarında kocaman bir galaksi ve içerisinde farklı boyutlarda güzellikler. İnsanoğlunun ulaşılmaz arzusu resmedilmiş.
Şakaydı tabii, bi' bok göremedim. :))
Bu nedir harbiden? Benim aklıma direkt portakal suyu geldi.
1
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Zaten sanatçı bunu diyor, yani bizim anlam yüklememizi bekleyerek yapıyor sonra baktı kimse anlamıyor gitti kendine kıydı =(((
Şaka bir yana, sırf ismi var diye ortaya çıkardığı her şeyin 'sanatsal ' olduğuna inanılması beni üzüyor. Cidden üzülüyorum, kalkıp alan olmaz ama savunmasını yapanmaya gelince adeta bir kaplan gibi saldırıyor millet.
Bunları kapıyorlar hemen. www.orjinalsaat.org/.../...en-pahali-saatleri2.jpg Bu saate 99 milyon dolar teklif vermişler adam satmamış, düşün. Yani sadece bir saat. Böyle boyalara da tonla para verebiliyorlar. Demek ki onların gözü daha farklı bizimkinden :)
Cidden he. Bunu koluna taksan adamın kolunu keserler. Boynuna assan boynundan yukarısını keser alırlar. Seni riske atmak istemiyorum. Bu sebeple sana 5 TL'lik plastik kol saatini uygun görüyorum. Hayatta kalman için :)
Herkes sürrealist demiş lakin bu iki fırça sürüp geçmiş. Her hâlde para bir yerlerine giriyor, paradan kurtulmak için saçıyor... Sürrealist ressam bunu çizer;
Orada bi' obje yok. Buna başka akıma giriyor. Dilimin ucunda... Hatırlayınca yorum yaparım...
Bu sanat eseri minimalizmin kübizmle buluşup, post empresyonizme doğru ilerleyerek pop art'ın da niteliklerini taşıyarak modern sanata göz kıprmasından ve sürrealizmle kaynaşmasından dolayı bu kadar değerli olmuştur asdhjk
İşte bu yüzden sanat toplum için değildir. Bedava mezar bulsa girecek olan çoğunluk gerçekten de bir sanat eseri için bedava verseler almam mı diyor? En komiği de bilmediğiniz, anlamadığınız şeyler hakkında bu kadar kesin ve alaycı konuşmanız..
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Benim sanat anlayışım bu değil, asıl sanatçılara saygısızlık etmiş olurum bir Bedri Baykam değil gözümde. Ayrıca; bilmediğim-anlamadığım anlamına gelmez, sizin ön yargılı ve asıl soruya odaklanmadan yorum yaptığınız anlamına gelir.
Bakmakla görmek farklı şeyler deriz de, bu resme kim baksa aynı şeyi görür yani... Bazıları vardır, o resimlere de böyle derler nesi var bunun diye. Ama o'nlarda bir anlam vardır, bu ne abi. Saçmalık.
Insan zengin olunca sapitiyor, herseye bizim goremedigimiz farkli bir gozle goruyor galiba :) Ilkokullarda cocuklarin yapip duvara astiklari resim bile sanat sahaseri bunun yanida :)
gaz lambasının verdiği ışığı çok iyi yansıtıldığı görülüyor... Fakir bir aile olduğu izlemini veriyor... Tabiki bunu bulundukları mekandan ve kıyafetlerinden anlıyoruz... Daha yeni yapılmış olan patates servisi olduğunu anlamak hiç zor değil... Zira patateslerden çıkan buhar bunu ispatlıyor... Ressam patateslerden çıkan buharı çok iyi yansıtmış... Yüzlerindeki ifadeye bakacak olursak , bu ailenin köylü olduğunu veya tarla işlerinde çalıştıklarını gösteriyor...
En İyi Cevaplar