https://www.youtube.com/watch?v=RoQ5Fw3hm8s
Son dönemin en bomba anketi. Müzik ruhun gıdası mı yoksa belası mıdır?
https://www.youtube.com/watch?v=RoQ5Fw3hm8s

Hakli bir onerme. Youtube da dinledigim bir sohbette muzik dinlerken o ahenge, ritme dalip sozlerin anlamlariyla beraber uyusturulmus gibi o an dinledigin sarkiyla farkli dunyalara yolculuk ediyorsun ve bittiginde de bu etki devam ediyor. Ornegin %99.9 u ask konulu olan sarkilari surekli dinlediginde onu onemser , gerekli bulur ve hayatinda mihenk tasi haline getirirsin ve dini yonun zayiflayabilir cunku ona vakit ayirmamis olmamizin yaninda muzikteki isyankar tavir ve kelimeler de etkiler.
bir sn görselden gözlerim kanadı ırkıdışlır
Dalga geçeceğine mod beğendi yap şunu vitrine gitsin
Zaten herşeyin en doğrusunu hep siz biliyorsunuz. Bizim beynimiz kısık sizin ki değil tamam mutlu olun.
Bilime son noktayı koydun kanka. Cidden gözlerim kanıyor şu an. Size ne öğretiyorlar ne ile besliyorlar sizi merak konusu. Gidin de az insanlığa yararlı psikolojik deneyleri araştırın. Ne bileyim iki üç müzik dinleyin. Pi sayısının notaya dökülüşünü falan izleyin. Çok mu namaz kılıyorsunuz ne oluyor anlayamıyorum vallahi.
Senin bilim dediğin ne varsa hepsini Türk-İslam bilin insanları bulmuştu. Çok güzel bir nesilsin. Ehli sünnet deden seni görse emin ol seninle gurur duyardı. At gözlüğünü çıkartma vakti gelmedi mi?
Farabi - felsefeci bm fikrini bulan ilk insan. Dünyanın ilk müzik kitabını yazdı
ElBiruni - yer çekiminin varlığını newtondan yüzyıllar önce dile getirdi. Jeodazi ilmini buldu. düyanın yarı çapını hesapladı
ibn-i Heysem - optik biliminin kurucusu bugün fotograf makinan varsa onun sayesinde karanlık odayı buldu
Fezari - astronomiyle uğraşan ilk bilim insanı. Usturlab adı verilen bir aletle yıldızları inceledi
Cabir ibni- Hayyan - Modern kimyanın kurucusu. atomun parçalanabileceğini öne süren ilk insan
Piri Reis - ilk defa dünya haritasını çizdi
Benim aklımdakiler bu kadar daha sayılır. Ama sen ne anlarsın ki beynin örümcek ağlarıyla sarılı.
Ben üniversiteyi kuru kuru okumadım. Estagfurullah neyse.
İktisat şimdide adalet okuyacam ondan sonra da başka birşey ölene kadar.
Tamam yeni nesil kanka
Ricalar ederiz
Şimdi müzik var müzik var ama
Böyle bir şarkının zararlı olduğunu düşünmüyorum
Müzik ruhun gidasidir sözü koca bir yalandır.
Belasi da degil tabi
Cevap
5Cevap
Sanat ayrı bir şey, din ayrı. Müzikle ruhunu güzelleştitip iyi işler yapabilirsin gayet. Mesela müzik olmasa ben kaç insanın belası olmuştum neyse ki müzikle hayatımı güzelleştiriyorum insanlardan uzak. Gıdası yani. Dinde öyle.
Müzik ruhun gıdası olsaydı mezartaşı na ruhuna el fatiha yazmazdı
Bence ikiside gerekli yani kuran dinlemeninde bir zamani var muziginde
Müzik ne gıdadır ne de bela. Bir şeyleri ayrıştırmak yerine birleştirmeyi deneyin, zararlı çıkmazsınız.
Adamsın !
elif ba' yi bu yaz ogrendim ama tam oturmasi icin 2. kere bastan başlıyorum
ve gitarda solo çalabiliyorum
bence 2 iste yapılabilir
Müzik aşk acısı çekerken intihara bile sürükleyebiliyor bence o yüzden belası
Ya müzik de gıdadır da günümüzde bilinç altı mesajlar içerenler değil tabi...
sizin beyninizi yıkamışlar müziği bile kurana bağladınız nasıl bir nesil yetişiyor hayret
Dinlenen müziğe bağlı, ben gıda olanı dinliyorum
Yerine göre bela yerine göre gıda :)
mutlu olduğum şeyler benim gıdamdır 😇
Muzik kotudur diyen kotudur.
Gıdası olmadığı kesin de bazen belası
Helal be
Türüne göre değişir.
müzik ruhu dinlendiren melodiler dizesi
Gıdası.
gıdası
Gıdası tabi ki 😏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?