Piyano tabii akordeon sokak dilencileri gibi bir izlenim bırakıyor insanın üzerinde piyano asil bir enstrüman..
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Biz onlara 'sokak çalgıcısı' diyoruz. Ve bu dünyada sokak çalgıcıları kadar asil kişiler görmek çok zor. Bu Türk insanının sokak çalgıcısını aşağı çekme huyu nedir anlamadım. Yurtdışında baş üstünde tutuluyor
Ciguli desem bu kadar tepki almazdım. Sen anlamak istediğin gibi anlamışsın ve piyano diyen arkadaşlar çoğunlukta olduğu için acısını benden çıkarmışsın. Kilisede namaz kılınmaz burası Türkiye ben buraya göre değerlendiririm her şeyi onlar veya yaptıkları beni enterese etmez. Ben fikrimi paylaştım eminim bu görüşümü de Avrupalı bir insana yapsam beni saygıyla karşılardı.
Bahsettiğim kısım Avrupa değil. Ben göçmenim ve nasıl ki sizin aletiniz sazsa, bizimkide akordiyon. Dedelerimiz hep bu aleti çalar, düğünlerimiz hep bu aletle olur. Tepki göstermem yanlış mı bu durumda? Saz çalmak dilenci gibi desem eminim hoşuna gitmezdi. O dilenciler dediğin kişiler saçma sapan yollara başvurmak yerine, piyanodan daha pahalı ve çalması daha zor olan aleti seçtilerse bu onların güzel fikirlerini yansıtır bana göre. Kaldı ki ülkemizde bu böyle. Başka ülkelerde çok asil bir alet. Her şeyi Türkiyeye göre yorumlayıp kendimizi kısıtlamamalıyız...
Günler sonra böyle bir cevap vermek uzun uzun cevap yazmayacağım arkadaşlar benim yerime çok güzel cevaplar vermişler zaten onlar daha çok ti' ye almışlar alttan alta göçmensin diye belki anlamadın saygı duyarım. Kafanda bir cevap varken sen de bu soruyu sormasaydın bizden farklı cevaplar alınca kafanızdakiyle cevap uyuşmayınca gereksiz yere atarlanıyor konuyu dünya meselesi haline dönüştürüyorsunuz. Komik 😀😀
Bu siteye sende bir kere giriyorum günler sonra cevap vermem normal. Arkadaşlar cevabı verdi derken? Herkes fikrini belirtti. Sende piyano deseydin buda gayet normal bir şeydi. Konu senin iki aleti asil ve dilenci gibi olarak kıyaslaman. Aklımdaki cevap tek olsaydı böyle bir soru sormazdım. Piyanoyu 7 yaşımdan beri istiyorum ama akordiyonu henüz son bir senedir düşünüyorum. Atarlanmak ne alaka
En İyi Cevaplar