Bugün D&R'da 2 tane Nutuk gördüm. Bir tanesi 3 al 2 öde kampanyasındaydı. Bayağı kalındı. Ama yanında alacak 2 kitap daha bulamadığım için almadım :( Gittim, diğerini (soldaki) aldım. Soldakini 10 liraya aldım bugün, sağdakini de daha önce 8 liraya almıştım :D Şu an, elimde 2 tane Nutuk var. Biri tam 500 sayfa (soldaki), diğeri de 392 sayfa. Orijinal Nutuk'u olan bana sayfa sayısını söyleyebilir mi?
Daha fazla olması muhtemel 640 sayfa olanlarda var. Tamamını tam metin olarak bulmak zor gibi çoğu sadeleştirilmiş, ya da özet şeklinde ama daha fazla 680 filan olabilir. Tam Metin yazanlardan bile değişiklik gösterebiliyor.
Tabiki olmaz sadece çok küçük farklar olabilir yayın evine göre. Tam Metin olarak aldıysan eğer cilt ve sayfa farkı olabilir. Ya da bazen bazı yayın evleri bazı yerleri özet geçebiliyor bilmiyorum 😊
Nutuku yazan bir lidere sahibiz be. O kitabi okurken sanki gokten inmis gibi hissediyorum. Boyle bir kitabi yazan biri türk milletinin kurtaricisidir hakkaten.
Nutuk gizli ulaşılmaz bir metin değildir. Özet olarak satılan baskıları da var ama siz tam söylevi aldıysanız sayfa sayısı önemli değildir. Çünkü bu kullanılan punto ve sayfa yapısıyla değişiklik gösterebilir.
yazı tıp ve boyutundan dolayı sayfaları kullanma şekillerinden dolayı bı kaç sayfa fark edebilir ama gözle görülür bir fark hiç bir kitapta ebatları birbirine yakınsa gözükmez
Boysal olarak aynılar. Az sayfalı olan ensel olarak 1 cm uzun. Biri 500 sayfa biri 392 sayfa. 500 sayfa olanın puntosu daha küçük :D İyice pazarcı oldum ya :D
al tek tek sayfaları kontrol ederek oku sana mustehaktir madem evinde var 2. sini niye aliyon bence git bitane daha al belki sonrun ikisinde birden vardır 😂
İki tane var evde, biri 550 sayfa. Öteki Türkiye İş Bankası'nın, o 600 sayfa ve fotoğraflı. Dedemden kalma kütüphanede Nutuk'un Osmanlıca yazısı var, iki ciltli.
Sizin elinizdekiler Sansürlenmiş Nutuk orjinali 3 ciltten oluşmaktadır ayrıca Atatürkçü arkadaslar yazmış ki kutsal kitabım Nutuk die bunu yazan insan zaten inancsızdır Kitaba şık koşmaktır Ayrıca Orjinal nutugu okuyanlar iyi bilirki KAMAL ATATÜRK ( cogu ataturkcu Mustafa Kemal Ataturk zannediyor ama degil kaldirdi o isimleri bizzat) Atatürk Dini İslamı Peygamberleri inkar etmektedir Adam kendi el yazisi ile Müslüman degilim dedikce siz inatla adamı ilah yapiyorsunuz ve Ondan sogutuyorsunuz yapmayin bunu Atatürke siz zarar veriyorsunuz Namazi niyazı kimseyi alakadar etmez icraatlarini tartisalim ama 1927 donemiTarih kitaplarindan itibaren degil öncesinide arastirarak Kör Cahil yasamayin Arastirin sorusturun
evet ama arada açıklamalar var yani bazı belgeler ile Ataturk e ithaf edilen açıklamaları kisiyorlar. ben en son bir tane buldum 500 sayfa ve gayet iyi. bir de o donem kullanilan turkce ile simdiki cumlelere cevrilinced e. biraz. dhaa. kisaliyor
ben de bir kac tane var bir de yanlış hatırlamıyorsam akvaryum yayin evinin vardi o da fena degildi. herhangi bir banka. yayin evi is. bankasi. mesela veya tanınmış adam gibo yayin evlerine bak derim. okudukca pek cok guEl şey ogrenevegin hilimsel. ve tarihsel bir kaynak. nutuk Aslında Atatürk un kendine. laf söyleyenlere tarihsel belgeler ile verdigi cevaptır. osmanli son donemindne kurtuluş savaşı ve cumhuriyetin kurulması dair tum belge ve tutanakları görüşleri ile sunar ve bu gün osmanlı son dönemi ile cunhuriyetin nasıl kuruldugunu 1. eldwn anlatır. dunya da eşi yok keşke herkes. degerini. bilse
böyle eserler sadece kitap değil bilimsel ve tarihsel araştırmalar için kaynak oluşturduğundan yanlış bilgilenmemek için tamamının yayınlanması şarttır. mesela bu gün bile Atatürk düşmanlarına cevap verir nitelikte olmak ile beraber bu ulkenin tarihini ve gecmisini merak eden. ister bir. bilim insanı araştırmacı olsun isterse tarih meraklısı bir okur doğru bilgiye ulaşmasını engellersiniz ozet yaparak
Bazen birazcık özet şeklinde kısaltıp daha ucuza satabiliyorlar kitapları. Genelde yabancı çevirilerde daha sık oluyor bu ama demek ki Nutuk için bile yapmışlar bunu.
En İyi Cevaplar