Aşk Romanı Okumak
insana bir şey kazandırır mı?
Kazandırır
Kazandırmaz
Okumak keyiftir
Yorum yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

aslında okumak zevklı ama aşık oldugunda bırısıne o romanlar artık sarmıyor senı senın askın onların yanında sonuk kalıyor sankı
aşk romanı okumayı cok severdım sımdı okuyamıyorum mesela o kadar cok etkılemıyor benı
onceden ımrenırdım aska bak be falan dıye ama Şu an ımrenılesı bır askım var
ne kadar cok uzatmısıım ya neyse kusur bakma okumazsanda anlarım yanı
Katkısı olacağına inanıyorum. Duygularda insanın içini eğitmesi için bir ihtiyaçtır. Gerçekte yaşayamadığım, hissedemediğim ve kendimi ruhsuz olarak gördüğüm için kitaplardan faydalanıyorum. Bazı şeyleri empati kurarak veya romanları okurken onları yaşayarak hissedebiliyorum. Yeni şeyler öğretebiliyor insana mesela bir yörenin kültürü gibi
Eğer okuduğun roman aşkı gerçekten iyi anlatmışsa ve sen gerçek aşkı yaşamamış ama nasıl birşey olduğunu merak eden biriysen en azından aşkın nasıl birşey olduğunu öğrenirsin, daha önce yaşadıklarının aşk olup olmadığını daha iyi ayırt edersin. Kısacası aşka dair önünde yeni ufuklar açılır.
evet.. bakısın degısır sartlar karsısında.. evet akıcı bir konuşma kazanırsın.. evet hayal kurmayı ogrenırsın.. evet kelıme dagarcıgın artar
ama asıksan ve yaran varsa okudugun sadece acıtır!
Cevap
4Cevap
Kişinin kendini ifade yeteneğini geliştirir.
Okuduğun kitap ister aşk olsun ister tarih olsun ister bilim ile alakalı olsun insana kattığı birşeyler illa ki oluyor.
Önemli olan insana kattığı şeylerin değerini anlamak ve yorumlamak.
Eğer roman erkek bakış açısıyla yazılmışsa ve romanın yazarı da erkekse karşı cinsin aşka bakış açısına yaklaştırır. Bu kadınlar için böyle tabi genelde aşk romanlarının yazarı kadınlardır. Erkek bakış açısı zor bulunur.
Kitap okuyan insanlarin anlama kabilyetleri gelisir. ))) uygun senaryolar yretirlerr.)) Hayal guclerii gelisirr.))) Neyden zevk aliosan onu okursun.))) Ask hayatimzda var olan bisey nie okumayalimm.)))
Her kitap insana bir şey kazandırır, kaldı ki keyifli vakit geçirmek de bir kazanç :)
kazandırır kazandırır da o fotoğrafı ütü masasıyla mı çektin hacı
Milletin askını izlemek ya da okumak bana bisey katmıyor kendi yaşamalı insan baska türlü kıskanıyorsun bişey olduğu yok 😂
kaliteli bir yazarin kitabiysa tabikide kazandirir ama gidip sen 17 yaşimsini okursan hiç birşey kazandirmasini bekleme
Her kitap birseyler katar. Ašk romanlari da en azindan kafa dagitmakta cok iše yarar ;))
Kitapli gunler :)
olmayan aşkın ızdırabını yaşıyorum aşk romanı okuduğumda..
merhamet duygusunu uyandırabilir, merhametsizlerde..
Doğru aşk romanının katkısı olduğuna inanıyorum bir Kürk Mantolu Madonna bir Anna Karenina bir Milena'ya Mektuplar okuyup da bu çöp bir işe yaramaz diyenleri görmedim görmem de inşallah
Kürk mantolu madonna çok sıkıcı.
Sadece edebiyat öğrencileri okumalı.
Gereksiz yere bu kitabı abartıyorlar.
Herkes sevmek zorunda değil senin için sıkıcı olabilir ama sıkıcı kitaplar da işe yaramadı kitaplar demek değildir ben bir sayısal öğrencisi olarak çok severek okudum
Yaramaz*
tamam :)
Olaya farklı açıdan bakmayı sağlayabilir Ama bence çok da gerekli değil
Sanmiyorum - cunku ask kendince yasanir yani kimse kimseye akil bile veremez cunku insanlar farklidir ve farkli ask yasar.
Kitaptır işte önemi yok türünün kazandirir biseyler
Keyif alınır.. guzel düşüncelerini güçlendirir belki :)
Kazanç anlaminda bir faydasi olmaz, daha pembelesir hayata bakış
Kitap okumanın her hali insana bir çok şey kazandırır.
Aşk insana ne kazandırır ki , kitabı bir şey kazandırsın.
Hic bir bilgim yok 🙄
Her roman insana bir şeyler kazandırır.
Deşarj olursun hayal dunyan gelisir 😊
Fazlaca hayalperestlik
Hayır sadece hayal kurarsın
Kazandırmaz saçma sapan
Okumak keyiftir, ötesi Yok.
Bilmem aşk romanı okumuyorum
Fantezileri ya da hayal gucunu yukseltirsin
Ben hep ağlıyorum romanın sonunda
Zaman kaybı
yazata bakarim.