#Güneş Sistemi içerisinde ikinci sırada olan ve boyutu hemen hemen #Dünya ile aynı olan #Venüs'ün bir günü bir yıldan daha uzundur.
#Dünya kendi ekseni etrafındaki dönüşünü 24 saatte, Güneş etrafında dönüşünü ise 365 gün 6 saatte tamamlıyor. Her 24 saatin sonunda gün, her 365 gün 6 saatin sonunda ise yıl değişir.
Venüs'ün kendi ekseni etrafında dönüş süresi tam 243 gün sürer. Yani Venüs'te 1 gün, Dünya'da 243 güne bedeldir. Venüs'ün Güneş'in etrafında dönme süresi ise 225 gündür.
Eğer biz Venüs'te yaşamış olsaydık yeni bir yıla girmeyi değil, yeni bir güne girmeyi kutlardık.
Venüs'ün bu kadar yavaş dönmesi de ''sera etkisi'' yaratmıştır. İkinci sıradaki gezegen olmasına rağmen Güneş Sistemi'nin en sıcak gezegenidir. Ortalama sıcaklığı 450 derece. Ayrıca yüzeyi en parlak gezegendir fakat içi lavlarla dolu bir cehennem.
Biliyordum.
İlk defa duyuyorum.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Venüs'te bir günün bir yıldan daha uzun olduğunu biliyor muydunuz?
Soruya geçeyim 5 sınıf güneş sistemi konusunu gördü 18-25 yaş arası herkes daha önceden ortaokul dahada önceden liselerde astronomi adı altında ilk konulardı... Şimdi nasıl bilmiyorum...
Hayır Merkür'ün kendi ekseni etrafında dönüşü 58 gün sürüyor Dünya'ya kıyasla. Venüs'ün 243 gün. Merkür'ün Güneş gören kısmı 450, Güneş görmeyen kısmı -170'e kadar inebiliyor.
Kendi etrafında dönüş hızının Güneş'e yakınlıkla bir ilgisi yok. Öyle olsaydı Dünya da geride kalan; Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Uranüs'e nazaran daha yavaş dönmesi gerekirdi.
Ben de ''NASA'nın videolarında yalan olmaz'' diyorum, ki senin Güneş çevresi etrafından bahsettiğine hiç dikkat etmedim bile, kendi ekseni etrafında dönüşünden bahsediyoruz sanıyordum. Dikkat etmedim :)
@Ragnar_Lodbrok Evet gezegenler Güneş'in çekim kuvvetiyle hareket ettiklerinden ve kütleye yaklaştıkça da çekim kuvveti arttığından en yakını Merkür daha hızlı dönüyor Güneş etrafında.
@Ragnar_Lodbrok Venüs'ün atmosferi tamamen karbondioksitten oluşuyor. Bir de asit bulutlarla örtülü. Basıncı da Dünya'dakinden 90 kat fazla. Bunlar da Sera etkisi yarattığından sıcaklık en fazla orada
''Eğer biz Venüs'te yaşamış olsaydık yeni bir yıla girmeyi değil, yeni bir güne girmeyi kutlardık.'' Bu kısma kahkayı patlattım :) emeğinize ellerinize sağlık bilmiyordum bilgi ve paylaşım için Teşekkürler..
Atmosfer ve havabasıncının olmadığı yerde yaşamak mümkün değildir. eğer dünyada hava basıncı olmasaydı neler olurdu havabasıncı kaynamaya sıcaklığı ile ters orantılıdır mesala hava basıncı 0 olduğu biyerde 1 derece su bile fokur fokur kaynardı buda demek oluyorki hava basıncı olmasa kanımız kaynamaya başlar Ve ani bir ölüm yaşardık.
Bilgiyi illa günlük hayatta kullanmaya gerek yok. Sen İstanbul'un fetih tarihini biliyorsun da eline bir şey mi geçiyor? Yani bu sana bir kazanç sağlıyor mu? Sağlamıyor. Bu da bir merak. İnsanın ufku genişliyor, bakış açısı değişiyor.
En İyi Cevaplar