"Arabesk deyimi beni tanımlamaya yetmez" "Yaptığım müziğe 'Arabesk' ismini ben koymadım." "Benim yaptığım 'Serbest Türk Müziği' çalışmaları." "Müziğime arabesk denmesi çok saçma. Bu kavram hem yeterli değil, hem de yanlıştır." "Ben Türk Müziği’nin bir devamıyım." "Ben arabeskçi değilim, Gencebay müziği yapıyorum." "Arabesk değil Gencebay tarzı" "Ben arabeskçi değilim. Arabesk terimi ayrı bir şey. Arabesk Arap etkinliği demektir. Benim yaptığım çalışmalar Arap etkinliği değil."
Orhan Gencebay sever misiniz? Müzik tarzı sizce arabesk midir?
Şerif Muhittin Targan'lardan Minur Nurettin Selçuklar'a o kadar özgün sanatçı yetişti ki. Popüler bolanlanlar Orhan abimiz de dahil hep tornistan yaptı. Yani yurtdışı parçalara nota ekleyip değiştirerek bize sundu. Severiz amaaaa müzik başka bişii gönül verenler için.😊
Orhan gencebay ve ferdi tayfur'un yaptığı müzik özgün müzik arabesk değil... ikiside efsane olmuş milyonlarca hayran kitlesine ulaşmış saygınlık kazanmış önemli isimler
her ne kadar arabesk olarak anılsa da organ gencebay'ın şarkıları bıraz daha farklı. Ve çoğu arabesk şarkılardan daha anlamlı. Yazılan dörtlükler hem kafiye olarak hem de anlam olarak uyum içerısınde
Çikolata verdım karnın tok Aşk buyusu bu zehırlı ok , buralara kadar geldi şarkılar
Orhan Gencebay'a herşey diyebilirsiniz , ama sırf yermek için arabesk'çi yaftası yapıştırıp ötekileştirmek, zaten müzik kültürünün olmadığı bir ülkede beni şaşırtmaz. Orhan Gencebay ;bir Müzisyendir , Orhan Gencebay müzik altyapılarında , dünyaca ünlü caz ve soul müzik gruplarının daha yeni buldukları altyapılar vardır. Bunları kendince yorumlamıştır. Bu yüzden bir sanatçıdır. Ancak ; Serdar Ortaçlar (yani muadil cemaat) asla bu sıfatı haketmeyen ve ama malesef şarkıcı olan insanlardır.
En İyi Cevaplar