"... ve inanıyorum ki, bana seslensen, ölüm döşeğimden beni kaldıracak ve seninle gidecek gücü bile bulabilirim..." ~ Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu, Stefan Zweig ~
"Yüzündeki gülümsemenin eriyip yok olduğunu, sanki düşlemsel bir mumun uzunca bir süre yazdıktan sonra, içindeki donyağının çöktüğünü, mumun söndüğünü hissetti. Karanlıkta. Montag hiç mutlu değildi. Mutlu değildi. Bu sözleri kendi kendine söyledi. Mutluluğunu bir maske gibi takmıştı ce Clarisse maskeyi kapıp çimenlerin üzerinde koşmuştu; gidip kapısını çalarak maskesini geri isteyemezdi."
-Fahrenheit 451
...
"Mesela neden, sandalyene veya masaya oturduğunda, uzandığında veya uyuduğunda odanda, seni tamamıyla görebileceğim mutlu bir gardırop olamıyorum? Neden olamıyorum?"
-Milena'ya Mektuplar
...
"İnsan zekâsının içine gizlenmiş bazı gizemli hazineleri açığa çıkarmak için mutsuzluk gerek; barutu patlatmak için basınç gerek."
'' Ormana gittim çünkü bilinçli yaşamak istiyordum. Hayatı tatmak ve yaşamın iliğini özümsemek istiyordum '' '' Ormanın içinde kesişen iki yol vardı ve ben en az ayak izi olan yolu seçtim İşte farklılık budur... '' '' Ormana gittim. Çünkü bilinçli yaşamak istiyordum. Yaşam dolu olmayan her şeyi bozguna uğratmak için '. Ve ecel geldiğinde fark etmemek için hiç yaşamamış olduğumu '' - Ölü Ozanlar Derneği
"Sorarlarsa, 'Ne iş yaptın bu dünyada?' diye, rahatça verebilirim yanıtını: Yalnız kaldım. Kalabildim! Altı milyar insanın arasında doğdum. Ve hiçbirine çarpmadan geçtim aralarından..."
~Hakan Günday~Kinyas ve Kayra~
Arasıra geliyorsun aklıma, banane diyorum Benim derdim yeter bana banane ! Alıştım mı yokluğuna? Vaz mı geçiyorum, varlığından? Tedirginim aslında, Ya başkasını seversem? İnan o zaman seni hayatım boyunca affetmem..
Ks üyeliğimle alakası olan bir kitaptan alıntı yapmak istiyorum :D "Hayat mücadele etmenizi ister Ona nasıl sahip çıkacağınızı öğrenmenizi ister Bir balta alıp oduna saplamanızı ister Bir balyoz alıp betonu kırmanızı ister Bir meşale alıp ona ulaşana ve kavrayana dek metali ve çeliği yakmanızı ister Hayat bütün organize edilmiş, alfabetik ve kronolojik sıraya koyulmuş ve düzgünce dizilmiş şeyleri kavramanızı Ve Hepsinden bir araya getirip Karıştırmanızı İster.
"Hayatın bu döneminde her şey açık seçiktir, her şey mümkündür ve hayal kurmaktan, hayatında gerçekleştirmek istediği şeylerin olmasını istemekten korkmaz. Ama zaman geçtikçe, gizemli bir güç, Kişisel Menkıbe'nin gerçekleştirilmesinin olanaksız olduğunu kanıtlamaya başlar. Olumsuz gibi görünen güçlerdir bunlar, ama aslında sana Kişisel Menkıbe'ni nasıl gerçekleştireceğini öğretirler. Zihnini ve iradeni bunlar hazırlarlar, çünkü dünyada bir büyük gerçek vardır: Kim olursan ol, ne yaparsan yap, bütün yüreğinle gerçekten bir şeyi istediğin zaman, Evrenin Ruhu'nda bu istek oluşur. Bu senin yeryüzündeki özel görevindir." Simyacı'dan.
“Bu bitmek bilmez bir can çekişmeden ibaret olan yaşamımla ilgili olarak şunları söyleyebilirim: ben uçmak isteyip de uçamayan bir kuş gibiydim.” -Frida Kahlo.
"Hiç kimsenin kafesine koyamayacağı bir kuş.. Kaçmasını öylesine Uçmasını böylesine Unutmuş. Bir insan sesine Gelip konmuş." -Özdemir Asaf.
Gülüyorsunya hani tüm uhrevi sıfatlarınla ver arkasındaki tanrısal teşkilatla İnsanı icat eder gibi mekkeyi terk eder gibi Cin ağlatan bir keder gibi / payidar zaraman
Yok. Ama sevdigim söz var. Bana yukardan bakarsaniz bir aptal görürsünüz, aşağıdan bakarsaniz tanrınızı görürsünüz ve tam karşıdan bakarsaniz kendinizi görürsünüz.
ben sizden de değilim diğerlerinden, ölürkün vatanını ya da dini düşünenlerden değilim, sevgiliyi düşünenlerdenim böyle di galiba Gabriel garcia marquez şiiri
Ömrümde bir kez bile âşık olmadım. Nasıl düşledim aşkı. Günler, geceler boyunca, ne kadar uzun zaman düşledim. Ama gönlüm, kapağı örtülüp kilitlenmiş, anahtarı yitmiş değerli bir piyano gibi.
"Şimdi açsam pencereyi de Beklesem... Sen gelsen... Olmaz ya hani geliversen... Hiç bir şey sormasan... Hiç bir şey söylemesen... Sussan. Sussam. Sussak..."
En İyi Cevaplar