Bir kitapta yazıyordu okudum hoşuma gitti fakat tam ne anlattığını anlamadım.
''Son defa Kurtuluş Savaş'ında kurtarmıştık bu ülkeyi, bir daha kurtarmamacasına''
''Son defa Kurtuluş Savaş'ında kurtarmıştık bu ülkeyi, bir daha kurtarmamacasına''
bir daha kurtarmak zorunda kalmayız temennisi ile kesin konuşmuş olabilir yani olumlu
veya son kurtarışımız kurtuluş savaşıydı, bundan sonra artık kurtaramayız şeklinde olumsuz
demiş de olabilir, sayfadaki önceki cümleleri okumak lazım
bu cümleden öncesi eskiye özlemdi eskiden olan saflığa, kardeşliğe insanlığa.. son cümle bu sözle bitiyordu
ben de o tarafından bakmıştım olaya zaten son defa diyor iğneleyici sitemkar bir cümle olduğu kadar cuk oturan da bir cümle
bence ne demek istediğini çok iyi anlamışsın ama ben anlamayanlar için anlatıyım.
Bu ülkeyi en son Kurtuluş Savaşında kurtarmıştık, Bir savaş daha çıkarsa kurtaramayacağız diyor
günümüz Türkiyesin'de bence gayet anlamlı teşekkürler
günümüz Türkiyesinde yarından itibaren korkulu anlar başlayacak ve o korktugumuz savas yakınlasacak Allah sonumuzu HAYIR eglesin
daima hayır!
:) Bu soysuz yine hile yapacaktır ama bakalım
aynen orası kesin ne yapalım o zaman ölmesin sürünsün hayırlısıyla :)
Fuat Avninin dediğine göre bu narsistin sonu evet çıkarsa gelecekmiş ama ben yinede güvenmiyorum
evet çıkarsa sonu gelmez diye düşünüyorum bilakis krallığını ilan edecek hayır çıkarsa da bir şey olmayacak bombalar patlamaya şehit vermeye mülteci toplama devam
Bende öyle düşünmüştüm fakat hayır çıkarsa bu kesin boş dur az iç savaşa kadar sürükler diye düşünüyorum zaten amacı yok etmek
Her yönüyle felaket resmen, güzel ülkem kimlere ve nelere kaldı :/
İnşAllah bu günler geçer , geçmezse bile yarın öbür gün Türkiye diyebileceğimiz bir ülke bırakır.
Andımızı kaldırtan, bayramları yok sayan İstiklal Marşında affedersin göt dönen birisi geriye Türkiyeyi bırakmaz zaten yarısını sattı belki ölürken tamamını satar olan bu vatan topraklarına can verenlere olur..
olduda zaten. kaç kişi öldü darbede olsun dağda olsun heryerden ölümüz toplanıyor yarın yaşayacağımızı bile bilmiyoruz artık
Sözde darbede ölen masum insanlar maalesef ayfonuyla sokağa çıkın dedi ve kan gölü :( geçen urfa harrana heykelini dikmişler ama telefonu unutmuşlar
işte böyle cahil kesimler varoldugu için ülke elden gidiyor gerçeği görebilmeleri için daha ne yapması gerekiyor merak ediyorum doğrusu
Atatürk'ün yolundan giden en azından onun gibi düşünen birisi şart bu ülkenin başında yoksa iflah olmaz. Suriye gibi olacaz diye korkuyorum en acısı da bizi kimse kabul etmez
Atatürk mü? onun gibii birisi bu ülkenin yanından geçmez ve yaşasaydı eminim bu ülkeyi kurtmak yerine bu soysuza bırakırdı. çünkü kendi elleriyle ülkeyi verdiler kendi elleriyle yıkıyorlar. sonumuz Suriye gibii olacak mı bilmem ama ondan beterini yaşamak beni daha cok korkutuyor
özgürlük battı bazılarına, şeriat şeriat diye inliyorlar ne yazık ki böyle kafalardan bir pok beklenmez aslında suç bizde..
içim daraldı :D
şeriat gelirse kendilerini asıcaklar 😂
boşver ya baska seylerle ilgilen 😂 bunlar bayıyor
bir saat sonra :D
ne 1saat sonra 😃
konuştuktan 1 saat sonra baydığını anlamak :D ama hoş sohbetti teşekkürler
yo yo sen yanlıs anladın ben ülkenin durumu için söyledim o lafı yoksa senin sohbetini gerçekten sevdim özelliklede olduğun tarafa hayran kaldım :)
pardon ben yanlış anlamışım o zaman :) teşekkür ederim
Ben teşekkür ederim Allaha emanet ol HAYIR'LI geceler :) umarım yine görüşürüz
hayırlı geceler :) iznin olursa takibe alabilirim bu sayede yine görüşmüş oluruz :D
tabiiki iyi olur :)
Atalarimizin türk kürt fark etmez vatani kurtarmak için doktugü kanı anlatıyor. Çok büyük mücadeleler verdik ve şimdi yatağında rahat uyuyorsan şehitlerimiz sayesindedir 😊
daha derin anlamı var sanki dilimin ucunda ama tam çıkaramadım
Cevap
4Cevap
herşeyimizi ortaya koyup kurtuluş savaşında ülkeyi kurtardık bir daha kurtaracak gücümüz kalmadı demek istemiş
Bidaha bu kadar iyi savunma yapamayız demek istiyo bence tüm gücümüzü kullandık ama iyi iş çıkardık bidaha gerek kalmadı diyo
aslında mesajda veriyor sanki :))
daha iğneleyici bir mesaj var sanki son defa kurtuluş savaşında kurtarmıştık bu ülkeyi gibi gece gece kafam patladı farklı yönüyle düşünmekten :) mantıklı değil mi sence ben ilk öyle anladım?
pardon evet söylemişin gözümden kaçmış yani aynı uç notada kesiştik :) doğru anlamışım
:D :D
bilmiyorum alışkanlık
neden?
doğrudur
what?
Son kelimeyi okuyabilen var mı yav alnından öpecem
kurtarmamacasına :D hadi hep beraber heceliyoruz kur tar ma ma ca sı na
kur-tar-ma-ca-ma-ma-sı
ertuğrul evladım olmadı
Dilim dönmüyor hocam kur-tar-aca-ma-cı-sı-ma
Yani ülkeyi almışlar savaş bitmiş
bence daha derin anlamı var ama bir türlü çıkaramadım