Arkadaşlar bir sorum daha var bunlar AKP'ci midir ?
Abiler/Ablalar nedir ?
Arkadaşlar bir sorum daha var bunlar AKP'ci midir ?
abiler ablalar güzel ya dinle flan alakalı ama dualarla kazanan bir sürü femli var benim ablam gibi,
beynini falan yıkamıolar millete aldırma. çok sıkarlarsa da açıkca konusursunama rehbber hocan yani kazanmk için ellerinden geleni yapıyorlar.
Hm zaten o kadar baskıcı olsaydı elbet önünün kapatırlardı, ama tam benlik yani halı saha maçalrı, dini sohbetler, yeni ortam felan aşırıya kaçmamak şartıyla olabilir.
dini shbetlri falan çok güzel oluyo gerçekten
insan huzur doluyo bende maltepeye gttim bilmediğim ççok şey öğrendim .
pişman olmassın asla :)
Her hafta gidemicem kesin ben sırf düzenli olarak gidemem diye kursalara bile yazılmıyorum :) ondan kayıt yaptır kursa başlayamadan bitsin :D
sen derslerine bak bu sene bir yer kazan heedfn yuksek oldktn snra :D
Zaten öyle hepsi bir kenara bu sene tamamen odaklanıcam, şimdiden başaldım zaten hayatım boyunca cumhuriyetin kuruluşunu, Hz. Muhammed in doğumu gibi bilinmesi gereken tarihleri bile karıştırıyordum şimdi tarihte islam tarihini felan su gibi içtim yani :)
gerisi boş o zmn :D
ben de bu sene yine hzrlancm . inş. istedğm olmadı pdr :)
İnşallah hayırlısı neyse o olsun bide bunlar akp'ci mi ?
galiba evet :
akp ciler
O yönden yandm :D
aldırma siyasete sen ya :D okumana bak :D polslk dşünüosn sper trpller bullurlar :D
o 2 yıl önce şifre çıktıgı zaman da bütüm fem liler kazanmıstı. hepsi okunmus massallah..
kimi sırf abilerde temzilik var diye okula dersaneye gitmiyolardı arkadaslarım kafa flan yıkamıyolar.
ama evet mezun olunca işine kadar buluyolar daha sonra kazancından kazanc almak için ellerinden geleni yapıyolar..
Polislik olabilir ancak ben iktidarın himayesinde çalışamam :D arkeolog ve antropoloji ye ilgim var ama onalrında iş imkanı az yani ortada bir yerdeyim şuan.
aynen dediğin gibi kötü anlarıda var iyi yanlarıda.
arkeologu nabcan ayh :D
iş bulma imkanı yok snat rhi normal trh ve senn istedğn blmlern. sözld bir sosyl blgler ve trkçe öğr vaar.
eğer tek tip düşünmek istiyosan git. Ör: hamile kadınların sokağa çıkması estetik değil ayıp flan gibi.. kendim de düşünebilirim başkalarının beynini kullanmaya gerek yok diyosan hiç gitme. bütün psikolojini bozarlar :)
Tarih üzerine dayalı olucak büyük bir ihtimal çünkü araştırmayı çok severim ve herşeyin iviğini diviğini merak ederim, onun için ama hayırlısı ya ben çalışmama bakayım puanı alayımda gerisi gelir zaten.
araştırmayı seviyosan srun yokk :D
başarıkaar.
eyvallah :D
en yanlış yere sormuşsun burda ancak kötülerler sen git bir gör öyle kararını ver ne olduklarına
Öyle yapıcam zaten ben kimsenin ağzıyla hareket etmem ve istemediğim şeyide kimse zorla yaptıramaz bana, yeterince dini şeylerimi yapıyorum zaten yetmez deyip zorlayamazlar ben oraya üniversiteye hazırlık için gidiyorum sonuçta.
en iyisi
fetocu tayfası işte. dindarsan git değilsen hıc bulasma kafa yıkıyolar. 3 sene önce üniv. e hazırlanırken bir kac arkadasımı kaybettım öyle :))
Abiler ablalar gençlerin kafasını dinle yıkayıp kendilerine benzeten ve yobaz olma yolunda ilerleten insanlardır.
Genelleme yapmamak gerek.
Hayır abiler/ablalar bunlardır. Okulun rehberlik danışmanı vardır. Fetocu okulların abiler/ablaları bunu da herkes bilir.
Ben yinede tek açıdan bakmamayı öneririm arada sıada dini sohbetler olması ne zararı olucak zaten yaptığımız bir şey yok arada gidip bir şey öğrensek fena olmaz ama öyle düzenli olarak gidemeyeceğime eminim :D
Cevap
1Cevap
bende 9.cu sınıftayken feme gitmiştim bu abi abla olayı şu rehber hocan oluyor seninle ilgileniyor gelmediği günler aileni arıyor ders programı ayarlıyor seni için
Evet benimkiknin adı da mustafaymış ama benim telefon numaramı verdi galiba annem gelemyince evi aramazlar uamrım :)
Ondan eminimde abi baskısı felan ben baskıya hiç gelemem :D
Kafa yıkayıcılar. Elini verirsen kolunu kaptırırsın.
Akp ile son zamanlarda araları açıldı. Eskiden Akp'yi tamamen desteklerlerdi
Saadetçiler benim bildiğim ama ben ne akp ci ne de saadetciyim :D
Saadet partisi milli görüştetir. Gülen cemaati milli görüşe, hatta milli olan her şeye karşıdır.
Alakaları yok.
Benim tanıdığım böyle baya dindar bir akrabalar var, giyim felan onlar saadete vericeklermişte ondan öyle sandım ama birkaç kişinin gerek din konusunda gerekse dini konuda aşırıya kaçmakla yaptığı hatayı hepsine mal etmemiz yanlış olur yinede.
Saadet gene Akp'den iyidir. En azından milli değerleri savunuyorlar. Akp gibi direkt amerika'ya peşkeş çekmiyorlar
Ben hiçbir partiyi desteklemiyorum ancak yinede mhp ye Atatürk'e saygı ve sevgilerinden dolayı ilgim yok değil.
Mhp, o diğer 2 partiden 10 kat daha iyidir en azından :=)
Bana göre en mantıklı geleni o tabide ben yinede tek bir yere asla sabit kalmam onlarında hatalarını araştırıyorum ama bulamadım daha :D oyum boşa gideceğine seçime kadar bir kusurlarını görmezsem veririm bunlara :)
Milliyetçi bir partiye verde :)
kesinlikle :)
5 yıldızı aldın o zaman :)
sağolasın :)
bi şey sorucam ben tm ye gidicem tm ye tarih ve coğrafya da dahil değil mi ?
tm ye gidicem derken. detaylı sor biraz :)
TM yani bölüm olarak oraya gidicem benim bildiğim tarih ve coğrafya da avr ?
Tarih sözelde. Coğ hem tmde hemde sözelde
ben sözeldeyken matematik ve türkçe de var idi bakalım ama tm den gidilen bölümler tarihte gerektiriyor bence vardır :)
artıladım
gel mübarek
:D geldim mümin kardeşim sanırım en çokta halı saha maçları hoşuma gidicek, bunlar akp yanlısı mıdır ?
merak etme onlarda sen ben gibi öğrenci benm abim ülkücüydü ama orda kalıyordu pek siyaset açılmaz ama kötü niyetleri yoktur zorla bişey yaptırmazlar bana yaptıramadılar en fazla namazda ısrar ederler ben kıldım diyemezsin çnkü okunur okunmaz hadi abiler abdest diye geliler kapıya tıklatırlar :D namazda kılmam diyosan gitme bence anca misafir olarak gidebilrsin görmek için ama mutlaka maklube ye :D ders çalıştırırlar bak garanti veriyorum :D
Ne yani onların evinde kalıcak mıyım ? ayrıca kanka var benim ikimiz aynı dershane ve aynı bölüm onun abiside mi aynı binada olucak ?
hafız sen git onlar kal derler biz genelde 9 kişi giderdk kalırdık :D sen takıl benğenmezsen çık git kapıyı üstüne kitlemezler merak etme :D tabi canım arkadaşları aynı binaya verirler
hm iyi iyi zaten ben kendi evim dışında rahat edemem tv keyfimden zor vazgeçerim yani :)
himmet abiler diye yanınıza gelirlerse para demek o sanmıyorum demezlerde bizim abi cips kola hep bize kitlerdi himmet ayağna :D
Şimdi bunlar hepsi aynı binada kalıyor ve benim abide orada olucak ve bende arada sırada onun yanına gidicem haftanın belirli günleride halı saha maçları, dini sohbetler felan olucak sanırım ama benim için herşeyden önemlisi o kankam dediğim arkadaşımın sırf aynı sınıf olmak için aynı dershaneyi ve aynı bölümü seçtik umarım aynı binada oluruz.
kesin olursunuz.
hm iyi iyi hadi inşallah sağol bilgilendirdiğin için :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar