"Her akıllı insan hayatın güzel bir şey olduğunu, amacının da mutlu olmak olduğunu bilir," dedi babam üç güzel kızı seyrederken. "Ama yalnızca aptallar mutlu olur. Nasıl izah edeceğiz bunu?"
Mükemmel bir kitap, okuyanı kendine çekiyor ve kitabın sonuna kadar ilk başladığın heyecan hiçbir zaman azalmıyor. Güzel bir aşk hikayesi, güzel bir kalem, güzel bir son. Kurgu harika, hiç sıkılmadan okudum Kemal'in Füsun'a olan aşkını. Onun aşkına aşık oldum... “Hayatımın en mutlu ânıymış, bilmiyordum.”
Kendi kendine eşya toplayan, bunları bir köşede biriktiren her takıntılı kişinin arkasında bir kalp kırıklığı, derin bir dert, açıklanması zor bir ruhsal yara olduğu anlamına geliyordu bu soru. Benim derdim neydi? Orhan pamuk'un okuduğum en başarılı kitabı
Orhan Pamuk'un en güzel kitaplarından bence tabikide okudum. “Gerçek aşk acısı, varlığımızın en temel noktasına yerleşir, bizi en zayıf noktamızdan sımsıkı yakalar ve diğer bütün acılara derinden bağlanarak bütün gövdemize ve hayatımıza hiç durdurulamayacak bir şekilde yayılır.”
En sevdiğim yerli yazar Orhan Pamuk diyebilirim. Elbette bu kitabını da okudum ama benim favorim hala Cevdet Bey ve Oğulları. O koca aile dünyası ve döngüsüne bayılıyorum. Ayrıca Kara Kitap'ın da çıkış noktası :)
Orhan Pamuk'un en sevdiğim kitaplardan biri. bazı şeyler anlatılmaz yaşanır diyoruz ya kitapta öyle. anlatılmaz yaşanır. kendini kitapla birlikte hissediyorsun.
Okudum. hiç sevmedim. Orhan Pamuk un tarzını pek beğenmem zaten ama bu kitap bir ayrı kötü be. Zorlama olmuş çok. Ama kitaptan aklımda kalan bir cümle var. bir tek orasını beğendim
En İyi Cevaplar