Okuyan ya da bilen varsa bilgi verebilir mi?Şimdiden teşekkürler
Cevabın nedir?
kardeşim konyalıyım ve gerekli açıklamayı hemen yapayım
1 ) alkol tüketimi
konyada alkol epeyce tüketilir ama %90 sanayi bölgelerinde tüketilir merkezde tek bir tane alkollu restorant bile görmedim ben en çok kullanan şehir mevzusu yalandır ama çünkü İstanbul nufusu 14 milyonken konya 2,5 milyon nufusla türkiyede en çok alkol kullanan şehir olamaz bu sadece muhafazakar insanların şehri olduğu için atılmış bir iftira
2 ) yobazlık
konyada yüzlerce yobaz insan tanıyorum ama öncelikle şunu bilmelisinki yobaz demek kendi doğrularının herkeze kabul ettirilmeye çalışılması ve farklılığın daima yanlış olduğuna inanmak demektir yani bu gün insanlara dindar-başörtülü-kürt-köylü kısacası faklı olduğu için yobaz yakıştırması yapılır ama bu çok yanlış yani gerçek anlamda yobazlıktan bahsedecek olursak %25 %30 diyebiliriz konya için bunun türkiyede çok fazla dillendirilmesinin sebebi muhafazakarlığın karalanması için medya tarafından pompalanıyor yani sen konyaya bu gün gel ve istediğini yap kimse bişey demez merak etme
3 ) şehir nasıl
konya huzur şehri olarak bilinir yani genellikle sakindir bu yüzden üniye gelen gençler pek beğenmiyor ama zaten konyayı konya yapanın bu olduğuna inanıyorum clup & bar tarzı şeyler her şehirde olan basit şeyler yani bize göre bir güzellik ölçütü değil bizim için güzel olan şeyler tarihi ve doğal olan şeylerdir ve belediyede buna yatırım yapar süslü plazalar birçok şehrin kimliğini değiştiriyor hatta yerle bir ediyor bu yüzden konyanın güzel olması için kimse batı çakması olmaya çalışmıyor ki buda zaten gericilik olarak algılanıyor
gel gez güzel şehirdir120 Yorumla
En İyi Cevaplar
ben konyalıyım :D "minik mekke" diyenlere inanma her çeşit insan var dindar açık sosyetik sadece bu cemaatler biraz fazla kendine hakimsen zorlanmadan günlerin çok güzel geçer sonuçta büyükşehir
90 Yorumla
+1 yılkonya güzel bir şehirdir ama şehirin içine eden insanları vardır öyle güzel bir şehirde o kadar çok bağnaz insan varki sana anlatamam ağızları laf doludur karşı cinsden olan yan komşun sizden bir ekmek ister ama onlar bunu görür ilişkileri var birlikte olmuşlar der. çok dedikoducu bağnaz ve tutucularr her haltı yerler dedikodu etmekte çolk büyük günahtır bilirsiniz ama iş size gelince sizden adisi sizden o*su yoktur :) bunu her yazını konyada geçirmek zorunda olan zavallı bir kız yazıyor malesef
511 Yorumla- +1 yıl
Bir konyalı olarak bu tür insanlardan bizde şikayetçiyiz ama yapabilecek bir şeyimiz yok konya insanı devşirme her yerden var yerli konyalı çok azdır ve inan bana asıl konyalı gayet net açık görüşlüdür.
- +1 yıl
valla bilmiyorum yerlisimi yersizimi ama gözleriyle bile insanı rahatsız etmeye yetiyorlar yazları 1 haftam bile 1 yıl gibi geçiyor konyada :)
- +1 yıl
Yersiz dediysem dağdan inme onlar. afyonun kaymağı konyanın manyağı derler bunun sebebi o kesimin geçmiş yıllarda konya gibi bir ovada yaşama şansları varken dağı tercih etmeleridir. E dağdan geç inincede öyle oluyor işin anatomisi bu.
- +1 yıl
ahahahahah :D büyük bir çoğunlu ovayı sonradan keşfetmiş desene :)
- +1 yıl
Aynen öyle :D
- +1 yıl
o kız ne oldugunu görmemiş kimse kimseye kötü bakmaz kötü insanlar öyle düşünür
- +1 yıl
@nirvanamali Afyon'un kaymağı Konya'nın Man yağı Man kamyonunun yağı aslında
Resimdeki giydigin kiyafetleri konyada giyiemezsen giysende erkeklerin hatta bayanlari bile gozleri senin uzerinde inde olur he tabi rahatsiz olmazsan iyi.acik giyinenide var kapalisida iyiside kotusude her turden var.gece hayati yoktur pek serseriler olur gece icip icip gezerler genelde.ama guzel sehir ozelliklede selcuklu.temizliktede turkiyede birinci veya ikincidi hatta.cok gurultulu degildir :)
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
50Cevap
+1 yılKonya Selçuklu devletine başkentlik yapmış, tarihi, kültürel, tarım ve sanayi şehridir. Yerleşimi düzgün, elit ve modern bir yerdir. Türkiye'de il nüfusuna kayıtlı çoğunluğu olan Urfadan sonra 2. nüfus yoğunluğunun fazla olduğu 6. Yüzölçümü bakımından 1. Şehridir. Mevlana türbesi, Sille göleti, Meram, Aladdin tepesi, Alaadin cami ve Selçuklu sultanlarının yattığı buram buram tarih kokan kozmopolitik kadim bir şehirdir. Şehir merkezi oldukça yeşil olup pekçok park alanı, alışveriş merkezleri mevcuttur, Beyşehir ve gölü Derbent Bozkır Hadim İlçeleri Karadeniz gibi yemyeşildir. Etliekmeği, fırın kebabı, bamya çorbası yaprak sarması en önemli Konya'dan sadece yolundan geçmiş veya hiç gelmemiş insanlar bile artniyetli önyargılı yorumlar yapmışlar bunun nedeninide Konya'nın muhafazakar siyasi kimliğinden olduğu kanaatindeyim, heryerde ve herilde olduğu gibi kötü insan heryerde kötüdür mesela Konya altın tas içi Akrep Hz Mevlana'nın böyle bir sözü yok, içki tüketiminin en fazla olduğu yalan istatistik verilere bakabilirsiniz, ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol sözünü Hz Mevlana sadece Konya için değil tüm insanlığa söylemiştir, altında erenler üstünde verenler bu çirkin söz çirkin bir iftiradır, Afyon'un kaymağı Konya'nın Man yağıdır Man kamyon yağıdır yalan yanlış Konya'ya çamur atan kişiler önce kendilerini sorgulasınlar ben nasıl karaktersiz adı bir insanım diye. Benim için Türkiye'nin her köşesi vatandır insanı insan olarak severim memleketi ile yargılamam
80 Yorumla
+1 yılKonya çok güzel memlekettir. Manevi havasını her yerde hissettirir,Ulaşımı rahattır tramvay,dolmuş, otobüs (metro yapım aşamasında) imkanları vardır ayrıca Ulaşım imkanları diğer illere göre çok ucuzdur.Bir konyalı olarak efsanıfını bakkalını bilmemnesini hiç sevmem çok 'kazıkcı'lardır ama genel olarak insanı iyidir.Yaşaması ucuz bir şehirdir.Her türlü imkana sahip.Okumaya gidiyorsan kampüs şehir merkezine biraz uzak (Eski tramvaylarla 55 dk.).İlk sene yurtta kalırsan daha iyi olur sonra bir kaç arkadaş bulup eve çıkmak daha mantıklı gelebilir yalnız konyada öğrencilere ev aileye verilen ücretten 100-150 tl daha yüksek fiyata verilir.Çevresi yeşilliği muhteşemdir.Etkinliği çok olan bir şehirdir.
13 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim İnşaallah memnun kalırsın Konyadan.
konyada okumadım ama arkadaşlarımla gtmiştim kısmende olsan bir kaç yer gördüm bnce konya güzel yer bn beğedim çok temiz di sokaklar ve düzenliydi yani bnce gelişmiş bir yerdi ama tekelbayi bulmak oldukça zor :) tek diecğim gidilir ve yaşanak bir ilimiz buna emin ol
51 Yorumla- +1 yıl
Tekel bayi bulmak zorsa nasıl Konya içki tüketiminde birinci oluyor demek ki Yalan değilmi
+1 yılkonyanın akıllısı döne döne ölmez en cahili bile bu kelimeyi konuşanları dönderir semazeni karıştırmayın sizin şehirleriniz çokmu güzel böyle lafları konuşuyorsunuz kendi şehrinize kendinize soruyormusunuz bizim şehrimize nasıl konuşuluyor diye konyanın havası yine yeter çakma diyenler Ankara çokmu güzel gördük defalarca nasıl bir şehir oldugunu konyanın 3 te 1 etmez memur kent başka bişey degil yollarınıda gördük hep rampa etli ekmek yöresel bir yemek kimse etliekmek kafalı degil üniversitesi selçuk üniversitesi bunu okuyanlara sorun tabiki rahatlıgınıda dagbaşında dediginiz üniversiteler sadece kolu keşke her şehirde her ilçesinde olsun insanlar açık çıplakmı gezecek böyle bişeymi arıyorsunuz konyayı bozanda sizler gibi dışardan gelenler
30 Yorumla
+1 yılAskerliğimi orda yaptım.Nasıl bir yer derken kişiliiğini bilmediğim için net birşey diyemicem ama merkezi yerleri güzel öğrencilik yapılabilir.Soğuğu soğuk sıcağı sıcaktır.Bol bol etli etmek yer kilo alırsın :) Selçuk üniv gideceksen üniversite büyük bir alana kurulu gayet iyi bence..
10 YorumlaSevgilim orda yaşıyor ve üniversitesinden bir halt olmazmış. Dağ başında bir yermiş. ailesi tutucu olduğu halde diplerindeki üniversite yerine şehir dışına yolladığına göre gidilmez ki anne ve babasıda eğitim sektöründe. zaten konyadaki ortamı söylememe gerek var mı ?
22 Yorumla- +1 yıl
sen bişey görmemişsin üniversitesi dag başında degikl açta incele nerdeymiş selçuklu
Tatil & Seyahat konusunda 415 cevap paylaştı. en iyi bisikletçilerin çıktığı yerleşim yeri esprisi vardı konya için..alaaddin tepesinden başka dağ felan yok düzlük diye herhalde:) insanları desen heryerde aynı. konya'lıyım bana bana güzel görünür:)
31 Yorumlaben Mevlana üniversitesindeyim 2. sınıfa geçtim , otogar şehrin içinde düzenli temiz bir şehir ama gece hayatı pek yok insanlar gece dışarı çıkmıyor :) Rixos hotelde İnferno club var orası iyidir , onun dışında güvenli bir şehir biraz yobazlıkları var tabi , mevlana bence konyalılarla ilgili a olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol demiş :)
04 Yorumla- +1 yıl
Bide üniversite öğrencisiyim diyorsun ya çamur atmadan önce olduğun gibi ya göründüğün gibi ol sözünü bı araştır bak bakalım Hz Mevlana kime demiş
Ben Konya da yaşıyorum ama Konyalı değilim Konya'nın durumu geldiğin ilede bağlı bana göre Konya'nın insanı soğuk ve kaba sonradan görme olanlarıda var. Adam gibi adamda var ama nadir.Ama şehir okumak için ideal bir şehir bence...
40 Yorumla
+1 yılKonya çok güzeldir. ;)) İnsanın içini rahatlatır Konya.. Ögrenci şehri değildir. Ögrenci sehri istiyorsan Eskisehire git derim ben. :) Ama Konyada Cok guzel bir sehir.
20 Yorumla
+1 yılVideo herşeyiyle anlatmış .. Sanırım yeni kazananlardansın sende.. Buyur kardeşim..
https://www.youtube.com/watch?v=iyePAxQiB7Y
01 YorumlaBen de Konya'da okudum... sadece Mevlana'sı için gidebilirsin. Diğer herşey berbat. Bi Kulesite avm var, Ankara Atakule çakması...
43 Yorumla
+1 yılturkıyenın en buyuk ovası soguktur yobaz coktur bı ıstatıstık bılgı daha en cok alkolun satıldıgı yerdır, yan sanayısı ıle bılınır her seyn cakması yapılır orda
16 Yorumla- +1 yıl
Alkolle ilgili dediğin şey Konyaya atılmış en büyük iftiralardan biridir.
- +1 yıl
Bi de Neye göre yobaz kime göre yobaz tartışılır tabi.
- +1 yıl
sakın ol champ... koskoca konyadan tek adam senı cıktn savuucak turkye ıstatısk kurmu dıyo alkolu ben degıl... ayrıca bnde 7 sene yasadım yobazıbılıtenız cok yuksek be evlat
- +1 yıl
T.c istatistik diyorsa hadi göster link at bakalım doğru mu konuşuyorsun görelim.Ben yobaz değiliz veya yobazız diye tartışmıyorum zaten kime neye göre diyorum.Biraz beyin jimnastiğine ihtiyacın var.
- +1 yıl
lan velet yasna basına bak yobaz lafı zorna gımese zaten yorma atlamazsn bıle demekkı var bısı snde. gıt snden 10 yas buyuk bıryle mhatta olmayı ogren adam ol oyle cık karsıma sımdı defol
Köken olarak Konyalıyım arada bir giderim insanlarını hiç sevmem çok kapalılar düz görüşlüler. Merkez değil Beyşehir. Ama orada okuyan bir tanıdığım vardı çok sevmişti. Merkez daha açık görüşlü olabilir
02 Yorumla
+1 yılbende bu sene yeni bitirdim daha konyayı. öğrenci olarak geliceksen eger kampüs merkezin dısında. ama güzel bir mahalledir. cafe canlı müzik tarzı yerler çogunlukta olup alkollü mekan olarak sadece iki yer var :D
00 Yorumla
+1 yılasosyal bir insansan tam sana göre.Sosyallik olarak yapabileceğin neredeyse hiç bir şey yok,İnsanların hepsi değil fakat yüzde yetmişi yobaz ben buradan gitmek için dua ediyorum.Kampüs ve düzen olarak iyi ama
13 Yorumla- +1 yıl
İki milyondan birmilyonyediyüzbine yakınıyla diyaloğamı girdin istatistikleri nasıl verdin? Konyanın çokta umrunda heryerinde yol var. Ben gümüşhane de okuyorum dağlığın içinde orayı nasıl kötülerim diye uğraşmıyorum nasıl değiştirebilirm diye uğraşıyorum biraz medeniyet biraz akıl lütfen. Has konyalıyın !
+1 yılen akıllısı bile döne döne ölmüş, sence nasıl bir yerdir :))
53 Yorumla
+1 yılYüz ölçümü büyük bir yer. Kaç futbol sahası büyüklüğünde hesap edilemez ta öyle düşün.
Biz Türkler niye herşeyi futbol sahasıyla kıyaslıyoz yav.10 Yorumlatavsiye ederim çok güzel alatin tepeye çık çayını yudumla ben orda okumadım ama işim geregi bir kaç kez ziyaret ettim..
20 Yorumla
+1 yılKonya çok güzel bir şehir her yıl büyüyen gelişen bir şehir yaşanabilir şehirlerden birtanesi gezip görmen gerek
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 609 cevap paylaştı.
+1 yılNufus ta KONYALIYIM çok güzel yer derler ama hayatımda merkez e hiç gitmedim :8 :) ama çok güzelmiş ;)
10 Yorumla - 10 Yorumla
+1 yılKonyalıyım eskısehır de okuyorum ve tavısye etmıyorum yobaz dolu yobaz gıtme gercı kampus ayrı bı yerde ama yıne de konya ıyı degıl eskısehıre git bence hala sansın varsa her konuda bombadır
10 Yorumla
+1 yılbüyük şehirden gideceksen çok zorlar oradaki tipler.
11 Yorumla
+1 yılmevlananında dedigi gibi ne olursan ol gelme .d
konyaliyim cok tutuculardir ogrencilere gore degildir bence ama son zamanlarda biraz degisti onceden 7den 70e erkekler kizlara laf atardi amk14 Yorumla- +1 yıl
Nerden uyduruyorsun daha önce laf mı attılar deneyim mi yaşadın?
- +1 yıl
yo ben atarimda .d
- +1 yıl
sanadamı attılar lafı
ben konyada sadece karapınarı gördüm ama anladımki konyanın altında erenler üstünde verenler var:)
32 Yorumla- +1 yıl
almasınıda bilirler
Hiç gitmedim ama bir öğrenci için tercih sebebi olmadığını biliyorum.
00 Yorumlaen kalabalık uni lerinden biri, egitim bolume gore degisir her unide oldugu gibi 3 tane kampus u var insanı garip gelebelir buyuk sehirden gitdiyosan falan, dahası icin p.m.
10 YorumlaBir tanıdığım dün oradaydı. "Boktan bir yer burası." demişti...
13 Yorumla- +1 yıl
kendi şehriylen karıştırmıştır boktan adam boktan görür
+1 yılben 12 senedir konyada yaşıyorum ve konyalıyım. ne konuda bilgi almak istersen mesaj atman yeterli
01 Yorumla
+1 yılÖğrenci sehri denebilir seveceksin memnun kalacaksın :)
20 Yorumla
+1 yılAkşehir'in üzerinden uçakla bile geçme de gerisini bilmem..
02 Yorumla- +1 yıl
Hayırdır birader akşehirle sorunun ne
- +1 yıl
akşehir baştan aşağı sorun. düzgün insan bulmak çölde yeşil ot bulmaktan zor "birader"
+1 yıltatile giderken şehir içinde meram da bir lokanta var oraya ne zaman gitsek kaybolmadan çıkamayız konyada artık kalanını sen düşün
10 YorumlaYürümeklik , bu gezegende bir yer :):): ahahahaha , yok yerin 15 km altında ahahahaha google denen bişey var ahahahahahah
00 YorumlaOkudum ve oraliyim...Ogrenci sehri sayilmaz...Kampuste ikursan eyvallah ama ilceler sorunlu...
00 Yorumla
+1 yılkonya candır can :) bazıları konyaya ayı şehri der :)
20 Yorumlaanyayı konyayı dedikleri yer orası olsa gerek asdlfjasdlfkjsd
20 YorumlaArkadaşlar konyanın insanları nasıl herkesin yorumlarını bekliyorum konyadan biriyle tanıştım pişman olurmuyum sizce
00 YorumlaEtliekmek kafalilar yobazlar...yeri guzel hocalar berbat
11 Yorumlabi çok arkadaşım oldu konyalı , ama doğunun insanı gibi delikanlı değil ..
10 Yorumla
+1 yılknk ne anlatıyorsun sen yazı burada geçiriyormuşsun ben direkt taşındım maalesef aradaki fark
00 Yorumla
+1 yılArkadaşlar merhaba ben Konya’ya memur olarak gidecem ama sizce bi memur için nasıl bir yer?
00 Yorumla
+1 yılKonya guzeldir, bekleriz:)
41 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılpaso müslüman var orda ya berbat şehir, yaşicaksan akdeniz şehirleri gibi ateist ve modern insanlarla dolu olan şehirde yaşayacaksın..
03 Yorumla- +1 yıl
ne arıyon kendine
+1 yılTürkiye'nin en çok alkol tüketilen yeri :D
20 Yorumla
+1 yılseverim ben ikinci memleketimdir.
40 YorumlaBenim için konya = BOSNA oda hoştur yeterince
10 Yorumla
+1 yılkonya doğumluyum ama hiç görmedim :)
10 YorumlaAşk parçası bir yer :)
20 Yorumla
+1 yıletli ekmeği olan bir yer :D
30 Yorumlagez konyayı gör dünyayı
20 Yorumla
+1 yılüniversitesi pek iyi değil diye biliyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
bir bak istersen hemen karar verme
aşk konusunda insanından uzak dur yeter :)
10 Yorumla
+1 yılGüzel yani ben sevmiştim
20 Yorumla
+1 yılne yapacaksın konyayı gir kenyaya daha iyidir
11 Yorumla- +1 yıl
sen kenyaya git
+1 yıldüz bir yer .. ovası var
00 Yorumla
+1 yılSelçuk Üniversitesi için takipteyim
00 YorumlaBöyle bozkır, kupkuru yer
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsevdiğin insanlar yokken hiç biyer güzel değil ..
20 YorumlaYaşanmaz anlatılır.
30 Yorumla- Devamını Gör (5)
Devamını Gör(50)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026