Bugün arkadaşla tartıştık kendi koyu atatürkçü güya. Abdülhamit 1 numaralı haindir bilmem nedir falan filan diye saydırmaya başladı bir çok hata yaptı bilmem ne falan. Tamam hataları olmuştur eyvallah ama Ulu Önderin de hataları yok muydu dedim. O zamanın şartlarını politikalarını yaşamadık bilmiyoruz neler ne gerekitiriyordu biilmiyoruz dedim. Tamam Abdülhamitin de hataları oldu yok değil ama bunu ısrarla hain olarak nitelendirmek yanlış olduğunu düşünüyorum. Sizce?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAbdulhamit hana hain diyen babam olsa haindir gözümde. Hele ki bunu diyen Atatürkçü biriyse, kusura bakmasın muhatap bile almam. M. Kemal "Istanbulda üzerimizde baskı var, git Anadolu'da halkı bilinçlendir" emrini aldıktan sonra Samsun'a gidiyor ve orda katıldığı bir toplantı sonrası bütün kararlar planlar değişiyor. Ordu müfettişi olarak atanan adam kendine verilen emrin dışına çıkınca kahraman oluyor, ona bu emri verenler kendilerine ihanet edilip yenik düşünce hain oluyor. Sorarlar adama, M. Kemal Osmanlıda bir subayken, tamam çok çok iyi bir komutan olabilir ama, önceliği devletini kurtarıp vatanını korumak olmalıyken, neden ilk fırsatta devlete saldırıp ülkenin yönetimini ele aldı? Çünkü haindi.
39 Yorumla- +1 yıl
kendine verilen emrin dışına çıkmak gayet mantıklı bir davranış çünkü o zamanlar osmanlının kararlarını itilaf devletleri zorla verdiriyor. Mustafa Kemal'in de onlara uyması beklenemez herhalde, birinin himayesi altına girmek olurdu eger onlarin dediklerini yapsaydı asıl o zaman hain olurdu milleti ayaklandırmayarak, bağımsızlığımıza ulaşmak için dinlemedi iyi ki de dinlemedi.
Cevap sahibi+1 yıl@kafalarkarışıkkk kendisine verilen görev zaten milleti ayaklandırıp itilaf devletlerine karşı savaşmaya teşvik etmekti, yani cihat ilan etmekti. Kendisi görevi ve yetkiyi kötüye kullandı, milleti ayaklandırdı tamam, savaşı kazandı tamam, ardından ilk iş devletine ihanet edip bir diğer ifadeyle darbe yaparak yönetimi ele geçirdi.
Cevap sahibi+1 yılYani canım aslında verilen emri dinliyor, başarısız olsa padişah emretti yaptım diyecekti, başarılı olunca devleti yıktı. Padişahın emri doğrultusunda bı millet özgürlüğüne kavuştu mkemalin işine geldiği için idare şekli değişti. Düşün üç gün önce altın olan, görev ve emir verdiğin bir subay savaş kazanıp sana hadi yallah bu ülkeden burası artık benim ülkem diyor. Komiksiniz.
- +1 yıl
devlete ihanet değil, laik bir devlet oluşturmak bu farkı anlayın.
Cevap sahibi+1 yıl@kafalarkarışıkkk o farkı çok iyi anladığım için ihanet diyorum, düzeni değiştirmek için ekmek yediği devlete, kendisini bir nevi sırdaş edinen padişaha ihanet edip arkasından iş çeviriyor. nasıl ki bugün darbe yapan veya yapmaua çalışanlara hain diyorsak, m. kemal de aynı düzey bir haindir.
- +1 yıl
Aynen sen bu zihniyetle devam et
Cevap sahibi+1 yıl@kafalarkarışıkkk e yani senin iki kıytırık yorumunla zihniyet değiştirecek değildim herhalde dimi :)
- +1 yıl
Atatürk istifa ettiğinde İstanbul hükümeti vardı abdulhamit değil önce bunu öğrenerek cahillikten kurtulmaya başlayabilirsin ayrıca Atatürkün istifa etmesinin nedeni anadoluda işgaller için başlattığı İstanbul hükümetine anlasma devletinin baskısı sonucu İstanbul hükümetinin direnişe karsı cıkmasıydı bu iki ne yapacaktı halk tecavüze uğrarken, öldürülürken susacak mıydı? alirıza misaki milliyi kabul etmeyince amasya görüşmesine güvenip temsilcisi olarak yolladığı salih paşa istifa etti be!! ac bir misaki milliyi okuda neyi reddetmişler gör
Cevap sahibi+1 yıl@sananeeeeeeeeee canım benim abdulhamite ihanet etti demedim, doğru oku. Abdulhamit haindir diyecek en son kişi m. kemaldir. onu izah etmeye çalışıyorum ama ilkokul düzeyinde inkılap tarihi bilgisi olanlara çabalamak boş.
En İyi Cevaplar
+1 yılKesinlikle hain değil hataları olmuş ya da başarılı bir lider olamamış olabilir ama hain değildi.
Edit: Bende Atatürkçüyüm ama türk tarihini karalamam ya da tarihimizi sadece cumhuriyet tarihinden itibaren saymam onlar başka müritten.00 Yorumla
her ne kadar eleştirilse de yahudilerin büyük siyonizm planını 50 sene erteletmiş osmanlı padişahıdır. yahudilerin kudüs civarında turistik amaçmış gibi gözüken arsa ve ev alımlarını durdurmuş, yahudilerin göç etmelerini vize vb. kanunnameler çıkartarak engellemiştir. kendisine suikast düzenlenmesinden anlayabileceğimiz kadarıyla memlekete çok faydası olmuştur. ilk denizaltıyı donanmamıza katan ve denizaltıcılığı da böylece başlatan osmanlı padişahıdır kendisi sırf bu yüzden bile sevilip sayılmaya değerdir.
42 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden hain diye nitelendiriliyor?
+1 yılAtatürk'ü çok seven biri olarak, Abdülhamit Han'a laf söyleyenin aklına şaşarım..
Büyük Adamdı...42 Yorumla
Soran+1 yılPeki niye o zaman hain diye nitelendiriyor çoğunluk?
- +1 yıl
yahudilere toprak satmadığı için..
abdestsiz tek imza atmayan kişiden bahsediyoruz..
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
11Cevap
Entrikalar çok o döneme ilişkin.. Lakin son dönem padişahları zaten vasıfsız ve iktidarsızdi.. o yüzden bu dönemleri fazla önemsemeyin ama bilin okuyun.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Yıllarca kendi yazdıkları ders kitaplarında bize vatan haini diye anlattılar. Merak edip araştırdım her geçen gün daha da etkilendim. Bu millete geçmişini unutturup yanlış anlattılar. Bu konu burdan konuşmayla bitmez ama en basitini söyleyim Marmaray ve Kanal İstanbul Abdulhamit hanın projeleridir ve bugünlerde hayata geçirilmiştir.
20 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Onlar kendilerinden olmayan herkese söverler herkes haindir onların gözünde asıl hainlik ve yobazlık onlardadır
30 Yorumla
+1 yılOnlar dinede Osmanliyada dusmandirlar. Onlarla tartisma.
314 Yorumla- +1 yıl
@Halil21 Yalan. O bir Halifedir asla icki icmezdi.
- +1 yıl
@Halil21 Neyi arastiracagim? Bu ve bunun gibi iftiralar Abdulhamid Hanin filistinde toprak satmadigi Yahudi siyonistler tarafindan uydurulan iftiralardir.
- +1 yıl
ABDULHAMID IYI SULTANDI NE ZAMAN SIYONISTLERE FILISTINI VERMEDI "KIZIL SULTAN OLDU"
- +1 yıl
@Halil21 Iftiranin sonu yok. KARDESIM SENIN TURK OLMADIGIN BELLI YAHUDIMI, RUMMU, ERMENIMISIN ya da NEUDUGU BELLI OLMAYANMISIN? NEDEN BIZIM ATALARIMIZLA UGRASIYOR, HAKARET VE IFTIRA EDIYORSUNKI? BIRAK TURK TARIHIYLE TURKLER UGRASSIN CIK ARADAN.
- +1 yıl
@Halil21 Abdulhsmid Han Fatihden sora en onemli bir dahi bir deha padisahdir.
- +1 yıl
@Halil21 Tamam karismiyorumda bir gayri muslumunde gelip burada ecdadima hakaret etmesini istemem yani.
Mehmet Akif Ersoy'un Yıldız'daki Baykuş şiiri çok iyi anlatır onu. Hainden çok beceriksiz olduğu söylenebilir. Vahdettinden daha çok zarar vermiştir. Şimdi torunları ile birlik olup oy alma peşinde bunu satmaya çalışıyorlar ama yemez.
10 Yorumla
+1 yılOsmanli kokumuz neslimiz tamam ama son zamanları çok lakayit degilmiydi? Ne yazık ki o zamanlarda boş beleş adamlar koltuk başına geçti. bir fatihe neden kimse hain demez mesela?
05 Yorumla
Soran+1 yılYa tabii ki ben zaten ne koyu Osmanlıcıyım nede Atatürkçü. Sadece objektif bakmaya çalışıyorum ama yanlış anlaşılıyorum. Herkesin hataları olduda zaten ama bu kadar hain diye nitelendirmek yanlış olduğunu düşünüyorum sadece
- +1 yıl
ben kendi açımdan sorduğun soruda bir yanlış görmedim. Önemli olan araştırmak. Ayrıca herkes fikrinde hürdür yanlış anlaşılacak bişey yok
Soran+1 yılatatürk'ün a sını küçük yazdığım için bile Allah bilir neler düşünüldü bana. Ki özel isimleri her zaman büyük yazan biriyim. Atlamışsam da ya hızlı yazdığım içindir ya da konuya çok odaklandığım için dalmışımdır
- +1 yıl
orda bende yorum yaptım ama arkadaşın Atatürk sevgisine yönelik. yoksa basit şeyler bunlar
Soran+1 yılO arkadaşın da tavrı hiçte hoş değildi zaten saygıdan sustum da çok uyuz olduğum konu. Seversin eyvallah'da bu kadar küçük düşürücü yorum yapmaya gerek yok
Gizli Üye(36-45)+1 yılEğerki atatürkçüysen, atatürk'ten evvelki herşeyden nefret etmelisin. Yoksa atatürkü inkar etmiş olursun. Yani ya atatürkçü olmak için, atatürk dışındaki herşeyden nefret etmelisin.. Dinler de dahil. Yoksa atatürkçü değilsin...
130 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe demek iyi padişahlarrr?
Padişahın iyisi mi olurmuş efendii!!!
Soran+1 yılAtatürkçü değilim. Sadece olaylara objektif bakan biriyim. Her ne kadar çok tarih okusamda her zaman diyorum o zamanların politikasını neyin ne gerektiğini bilemeyiz
Cevap sahibi+1 yılAcaba devrilen vahdettin diyemi İngiliz uşağı oldu.
Kim devrildiyse o uşak oldu. Bir günah keçisi olmalı. Vahdettin ve beraberinde yaklaşık 50 bin İslam alimi.
Cevap sahibi+1 yıl@tükendimm git bir hava al sen
Cevap sahibi+1 yılAbdulhamiti veya diğer padişahları umursadığım yok.. Ben beş para etmez kemalin ilahlaştırılmasına karşıyım sadece..
Soran+1 yılBeşpara etmez demek yanlış olur. Her ne kadar onun hataları olsada ülke için birşeyler yapmış biri. Bu kadar abartılması sana göre yanlış olabilir ama yinede saygıyı hakeden biri olduğunu düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılTarihi kazayla dediğin hangi tarih? Atatürkün yazdırdığı tarihmi?
İngiliz ajanı varsa oda kemalin ta kendisidir. İngilizler bir mermi bile sıkmadan istanbuldan gittiyse, kemal onların köpeği diye gittiler. Ve osmanlı bitti. Küçüçük bir toprak kaldı. İslam bitti...
Cevap sahibi+1 yılBenim atalarım seşanikli gayri meşrudan çook daha eskidir bu topraklarda. Sende ondansın belli. Kim kime zktir çekiyor?
Soran+1 yılSadece meraktan soruyorum Atatürk ingiliz ajanı olduğuna dair kanıtlar veya birşeyler var mı? İngiliz ajanı olsa sanmıyorum yararlı şeyler yapacağını ülkeye
Cevap sahibi+1 yılAtatürk başa geçti, cumhuriyet kuruldu eyvallah, bütün kaybedilen topraklardan dava çekildi. Çünkü osmanlıyı yook etti.. Hilafeti yok etti. Müslüman birliğini yokk etti. İngilizlerin hayalini atatürk zaten fazlasıyla gerçekleştirdi...
Cevap sahibi+1 yılVe bizim eşşeklerde, bugün nasıl tayyib lanetine aşıksa, aynı şekilde atatürk'e aşıkk...
Soran+1 yıl@kafeinsiz Atatürk'ün doğru yaptıklarına doğru yanlış yaptıklarına yanlış dermisiniz?
Cevap sahibi+1 yıl@kafeinsiz Anlamıyorsun abdulhamütmiş vahdetmiş umursamıyorum bunları. Ben fatihi bile beğenmem. Beymiş bizans'ı tıkmış. Ufacık avrupa yakasına sıkışmış bizans'ı!
90bin askerle 6 bin kişiyi yenip buna yeryüzünün en büyük başarısı diyenlere de uyuz oluyorum. Ben ilah ilan edilen lanetlerden nefret eden bir vatandaşım sadece...- +1 yıl
Atatürk'ün yanlışlarına yanlış derim ben zaten. Antlaşma imzalandıktan sonra bize sadece 150 kişi sürgün etme imkanı verdiler. Yüzellilikleri araştır görürsün. Sonradan asılanlar hata değil vatan haini avıdır. Hata denince ilk bunu söylersiniz şapka diye neymiş hacı hoca asmış. Onlar kurtuluş savaşı karşıtı hainler. Şeriatçı diye adam asıldı diyorlar Mehmet Akif Ersoy şeriatçıdır ve baş tacı olarak anıldı. Sonradan mısıra gidip pişman oldu sefaletle öldü.
Cevap sahibi+1 yıl@kafeinsiz tipik bir tayyipçi kafası işte.
Vatan haini!!
O kim vatan haini bu kim vatan haini
Ulan toprağa hainlikmi olur vatan haini diye diye memlekette yaşayanların yarısı yok edildi bir diğer yarısı için. İnsanları öldürmenin en güzel yolu sizin için vatan haini!!
Allah topunuzun belasını versin ne diyim..- +1 yıl
Görüş sahibi sen kaç para ediyorsun çok merak ediyorum
Bu ne iğrenç ne ahlaksız bir üslup.
Hemen engelle beni, hic bir yerde denk gelmeyelim.
Bir de rüzgara karşı tükür de suratına gelsin, ben burdan tüküremiyorum.
- +1 yıl
O yüzden sokakta salyalarını akıtarak bakıyorsun di mi?
Umarım soyunuz tükenir, mide bulandırıcısınız.
Tek bildiğiniz şey insanları dış görünüşle karalamak ve olmayan beyninizle karşı tarafın beyninin olmadığını iddia etmek.
Engelle ve kapat çeneni soysuz.
Cevap sahibi+1 yılMaalesef zavallıcık yanlış tahmin.
Benim gezdiğim sokaklarda sen yürüyemezsin. En azından çok uzaktasın. Ve bende bırakacağın tek etki mide bulantısıdır. Bırak bu çocukça engel ayaklarını ve hiç yazma.- +1 yıl
Evet beni çok iyi tanıyorsundur zaten.
Üslup nedir, saygı nedir bir onu öğren önce.
+1 yılSana şunu soruyorum, şu an mustafa kemali tutanlarla abdulhamiti tutanları bir gözden geçir. Hangisi devletine milletine daha çok fayda sağlıyor onu bana söyle
00 Yorumla
+1 yılAtatürk ismini büyük harfle yaz sonra konuşalım bunu
215 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
Soran+1 yılKüçük harfle yazdım diye ne düşünüdünüz acaba? Ulu Önder diye belirtmişim zaten. Ki hızlı yazdığım için atlamışım
- +1 yıl
Abdülhamit yazarken atlamıyorsan, Atatürk yazarken de atlamayacaksın.
Soran+1 yılUlu Önder diye belirtmişim zaten neyin cabası bu?
Soran+1 yılBasitşeylere çok asıyorsun
- +1 yıl
Objektif bakış açısından gram anladığın yok, objektif bakıyorum diye sallama
- +1 yıl
Kaldı ki altta yazmışsın, benim sana ne saygısızlığımı gördün de bu kadar bozuldun?
Soran+1 yıl''Atatürk ismini büyük harfle yaz sonra konuşalım bunu'' ne demek? Sana biri böyle tavırla yazsa ne düşünür ne dersin acaba?
Soran+1 yılNormalde bozulmam ama altta başka biri aynı şekilde ters ters konuşuyor sende burda bana aynı şekilde diyorsun. Yazmışsam yazmışım yani dalgınlığıma gelmiş yazmışım konuya odaklanmışımdır atlamışımdır. Ki Ulu Önder diye belirtmişim zaten belirtmesem sana sonsuz +1 vericem
Soran+1 yılGöründe sizi çok mükemmel biri sanacak
- +1 yıl
Biri bana böyle yazsana emin ol sesimi çıkarmazdım. Osmanlı - Atatürk sorularında genel olarak yapılan bir şey Atatürk ismini küçük harfle yazmak. O kadar nefret dolular.
- +1 yıl
Tamam ben pis kakayım.
Soran+1 yılYanlış anlama sana kötü biri demiyorum sadece başka biri daha aynı konu üzerinde üzerime gelince sinir oldum. Ayrıca ben nefret dolu değilim. Zaten nefret dolu olsam Ulu Önder diye nitelendirmezdim. Dediğim gibi sadece dalgınlığıma geldiği için küçük harfle yazmışımdır ya da konuya odaklandığım içindir. Aşağıda ki yorumlarda da hep büyük yazdım zaten
- +1 yıl
Pekii anlaştık
Soran+1 yılAnlaştık
+1 yılasıl Abdulhamit hana hain diyerler haindirler
31 Yorumla
Soran+1 yılNeden hain diyorlar ya da hainlik yaptığı şeyler ne ki?
Saçmalamayın. Kendi ülkeni satarmısın. Tapusu sana ait
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet vatanını satmış kıçı kurtarmak için arkasına bakmadan kacmis
00 YorumlaAtatürk yazarken önce büyük yazacaksın küçüğüm.
36 Yorumla
Soran+1 yılUyarın için eyvallah evlat ama yaşımı tutturamadın
Soran+1 yılKüçüğüm demek ne demek evladım? Yaşın 29 olmuş ama adam olamamışsın :)
Soran+1 yılEstağfurullah evladım 29 yaşına kadar gelmişsin sen sorgulayamamışsan ben niye sorgulayım :P
+1 yılhatası vardı 93 harbi mesela
05 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir illâki ama Atatürk'ün yok muydu? Vardı sadece bu kadar ezerek anlatmak hoş değildi
- +1 yıl
Atatürk'ün böyle büyük hataları olmadı Abdülhamid mesela 93 harbi baya toprak kaybetti iyi yani borç azaltır
Soran+1 yıl93 harbi osmanlının güçsüz düştüğü zamanlar değil miydi?
- +1 yıl
kim padişah di?
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet haindi
44 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
Cevap sahibi+1 yıl
Soran+1 yılTeşekkürler
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Hayir
00 Yorumla
+1 yılSaçmalamış tamamen.
20 Yorumla