Son zamanlarda gençler yerli/yabancı sanatçıları örnek alıyor. Onların davranışlarını, konuşmalarını, başarılarını ve sanatlarını takip ediyor. Sizin hayranı olduğunuz bir sanatçı var mı? Var ise neden o kişiyi beğeniyorsunuz? Ben çoğu ünlüyü samimi bulmuyorum açıkçası. O yüzden "yok" diyeceğim.
Hiçbir şekilde böyle şarkıcı türkücü insanlığa zerre faydası olmayan insanlara ilgi duymadım hayatımda. Önemli olan bilim insanları ve gerçek sanatkarların neler yaptığıdır ve onlar da hayranlık duyulmaya değil kendilerini anlatabilmeye ve bildiklerini yansıtabilmeye ihtiyaç duyarlar...
Öype takip falan değil benim için ürün ve içeriğin kesafeti ve bana katkısı önemlidir. Eğer müzik açısından diyorsan Erkan Oğur mesela (Gülün Kokusu Vardı ve diğer albümler) diyebilirim. Hiç değilse içinde kesif iki satırı görecek bir kültürü tadacak lezzeti bulabilirsin.
Yine halk kültürünü yansıtan bölgesel yani genel adıyla folk müzik dinlerim.
Yabancı olarak örneğin sesinin büyülü olduğunu düşündüğüm bir sanatçı var mesela: Mor Karbasi. Bütün albümlerini edindim dinlerim her zaman.
Yine göbek adıyla bilinen İndila adlı Cezayir-Hint asıllı eski bir turist rehberi olan sanatçının şarkılarını beğenirim. İlk albümü içinde birkaç popüler kültüre yarayan parça olsa da yine de onun sesi de yorumu da çok hoşuma gider.
Yine Rodrigo and Gabriela adlı gitar ikilisi var ki muhteşemlerdir.
Grup Abdal yine bambaşka mecralara götürür dinleyeni.
Lindsey Stirling popüler yarışmalardan ortaya çıkmış olsa da violin albümlerini edindim çok severim dinlemeyi.
Tupac Amaru Shakur (Makaveli, 2pac) , Austin Kassabian (İamtherealak), Sir Skitzo, Hamza Gül (Allame), Mete Erpek (Joker), Mark Eliyahu, İmamyar Hasanov, Cafer Nazlıbaş (Yeni yeni seviyorum)...
En İyi Cevaplar