Bilim Kurgu filmlerini çok izlerim Şu sıralar 2017'ye Bilim Kurgu kitapları ile giriş yaptım. Okuduğunuz beğendiğiniz en iyi bilim kurgu kitapları hangileri?

Bilim Kurgu filmlerini çok izlerim Şu sıralar 2017'ye Bilim Kurgu kitapları ile giriş yaptım. Okuduğunuz beğendiğiniz en iyi bilim kurgu kitapları hangileri?
Bilim kurgu kitapları benim de en çok sevdiğim tür. İçerdiği gizem ve heyecan beni alıp götürüyor. Sana en iyi bilim kurgu kitapları önerilerimi sıralıyorum.
Charlotte Perkins Gilman'ın kaleminden çıkan Kadınlar Ülkesi kitabı, birinci dünya savaşı öncesi 3 Amerikalı erkeğin, dünyanın ücra bir köşesinde, tamamı kadınlardan oluşan bir topluluğa denk gelmesiyle başlıyor. Tabi Ataerkil bir düzenden gelen erkekler bu toplulukta da erkeklerin var olmasını düşünür ve olaylar gelişir. 216 sayfa kitabı birçok yayınevinde bulabilirsin.
Arthur C. Clarke'ın efsane romanı 2001: Bir Uzay Destanı 1998 yılında okuyucularla buluşmuş. Ay yüzeyine gömülü olarak bulunan monolit, bilim insanlarını şaşkına uğratır. Çünkü monolit tam 3 milyon yıllık ve daha tuhafı Satürn'e doğru güçlü sinyaller gönderir. Bu gizemi çözmek için Discovery görevlendirilir ve macera başlar.
Patricia Forde'nin eseri Liste, 368 sayfadan oluşuyor. Ark şehri, Dünya’daki son güvenli yerdir. Ancak şehirde insanlar sadece 500 kelimelik listeye göre konuşabilir ve yaşayabiliyorlar. Özgürlük, müzik ve ananas gibi sözcüklerin yasak olduğu şehirde, kelimelerin daha da yasaklanması düşünülür. Özgürlük ve yasaklar arasında bir ikileme şahit olacaksın kitapta.
Mary Shelley o kadar şahane bir kitap yazmış ki yıllardır sevilerek okunuyor. Baş karakterimiz Robert Walton, keşif yaparken kendisine arkadaş olacak birini arıyor. Bu arayış kendisine uzun boylu, sıska bir yaratık yaratmasıyla sonuçlanır. 1818 yılında ilk kez yayınlanan kitap 272 sayfadan oluşuyor.
Arthur C. Clarke'nin bir diğer romanı 1953 yılında yayınlanmış. Dünyadaki insan varlığının geleceğini sorgulayan kitap, farklı bir uzaylı istilası hikayesi. Ütopya ve distopya arasında gidip gelen kitabı bir solukta okuyacaksın.
Herbert George Wells'in öncü niteliğindeki kitabı, yaptığı deneylerin sonrasını düşünmeyen çılgın bilim adamlarını konu ediniyor. Bir deniz kazasından kurtulan Edward Prendick, mahsur kaldığı adada garip yaratıklar ve karanlık sırlarla karşılaşır ve maceraların içinde bulur kendini. Mutlaka okumalısın.
En iyi bilim kurgu kitapları listemin sonuna geldim. Hangisini seçersen seç harika bir dünyaya doğru keşfe çıkacaksın, iyi okumalar! 😇
Gece evi serisini okumustum.)) Yas ilerledikce bir sogumadim değil 6. Kitaptan sonrasini almadim artik ama guzeldi yanii.))
Kaç yaşında başlamıştınız seriye? :) Soğumanızdaki en önemli etken acaba serinin uzadıkça uzaması mı?
Yaa simdii dusununce daha cok fantastik.)) Di.)) Kac yasimda immm 22 falandm sanirim.)) Evet cok uzadii yavasladii sonuca ulasamadii.)) Bide yok artiklarim cogaldii ole ole.) Sonra simdi d&r da gorunce bir heves etmio deilim ama.)) Karar veremiorum devam edebilir miyim.))) Sen bir bak.)))
Bir şans vermek istiyorum aslında bu seriye ama az önce bir bakayım dedim ve şöyle bir sonuca vardım: Kitap kapakları cidden beni fazla kendine çekmedi. Zaten ne zaman böyle bir kapak resmi görsem hiç bakasım gelmiyor içeriğine. Nedendir bilmiyorum. Konusunun vampir olduğunu öğrenince de bir eksi daha oluştu bende. Üstüne maşallah biraz uzun bir seri olduğunu da öğrendim. :D Kısacası hiç sıcak bakmıyorum bu seriye. Başka bir öneriniz varsa seve seve dikkate alabilirim. :)
Icimdekii son kirintilari öldurdun saol.)))) Şu an icin aklima gelmioo.)))
:D :D O halde size ben bir öneride bulunayım. Isaac Asimov Ben, Robot harika bir eser.
Biryere not alicam ama okunmayi bekleyenler var.))) Kime niyet kime kismet.))) Mersi.))
Rica ederim. İyi okumalar.
kıtap arkası tanıtımı gıbı konusuna şöyle bir değinebilir misin merak ettim?
Blablavebla
Zaman makinesi
Androidler elektrikli koyun düşler mi
Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi kitabı listemde. Zaman Makinesini de ekliyorum listeye teşekkürler.
Rica ederim.
Fantastik edebiyattan öte gerçek bir bilim kurgu arıyorsan (ki genelde fantastik edebiyat örnekleri verilmiş burada) Isaac Asimov' un tüm kitaplarını önerebilirim.
Isaac Asimov'un kitapları çok nadir sanırım. İlk okuduğum kitabı İthaki yayınları ile Ben, Robot idi. Bayıldım harikaydı. Diğer kitaplarını kesinlikle okumak istiyorum. :)
Enginlik Serisi ve Dune serisi vardır. Tavsiye ederim bir incele.
Dun serisini de ekleyeceğim listeye. Enginlik serisi sanırım The Expanse dizisi değil mi?
2. sezonuna 1 aydan az kaldı sanırım. :)
Sanırım onun da birkaç kitabı listemde. Zamanla birçok eserini okuyacağım umarım.
Az önce Isaac Asimov'un kitaplarını sahafa sordum maalesef hiç yokmuş. Bazen sahaflar bile fayda etmiyor. :D :D Niğde'de 2-3 sahafa Asimov ve Clarke'ı sordum onlar kim diyorlar. :D :D
Herkes bilmiyor maalesef :/ sahaflığı para kazanma amacıyla yapmak var bir de sadece o amaçla kalmayıp gerçekten kaliteli eski kitapları okuyucuya kavuşturmak var. Bu 2 numaralı sahaflarda nadir bulunuyor malesef :/ HG Wells diye bir yazar vardır, sırf sosyalist diye satmayan sahaf gördüm ben :D
Yapacak bir şey yok. :D :D
Cevap
7Cevap
Telepati Serisi.. :)
1. Kitap konusu : Alex ve Jenny on altı yaşında iki gençtir. Alex Milano’da, Jenny ise Melbourne’da yaşamaktadır. Son dört yıl boyunca zaman zaman birbirlerini bilinçlerini kaybettikleri anlarda, hiçbir uyarı vermeden gerçekleşen telepatik iletişimleri sırasında görmüşlerdir.
Bu telepatik nöbetlerin birinde buluşmak üzere sözleşen iki genç, aynı gün aynı yerde durmasına rağmen birbirini göremez. Bu, şaşırtıcı bir keşif yapmalarını sağlar: Farklı boyutlarda yaşamaktadırlar. Jenny’nin evreninde Alex bambaşka biridir. Alex’in evreninde ise Jenny altı yaşında ölmüştür.
Onlar birbirlerini bulmaya çalışırken Çoklu Evren patlayıp yok olmanın eşiğine gelmiştir ama Jenny ve Alex’in kesinlikle buluşması gerekmektedir çünkü Dünya’nın geleceği buna bağlıdır. Yaklaşmakta olan kaderi yalnızca aşkları değiştirebilecektir…
O kadar çok var ki. Bir kaç tane söyleyeyim;
1984
Biz - yevgeni zamyatin
cesur yeni dünya - aldous huxley
ama bana sorarsan eğer zamanın varsa Dune evrenine gir. Dune serisi çok iyi.
Kan ve kemik ayrıca harry Potter serisi yeni baskı
Kan ve Kemiği listeme ekliyorum.
Dijital Kale😏
Sağ olasın ekliyorum bu kitabı da. :)
Kral Katili Güncesi
Eyvallah listeme ekliyorum.
Empati.
Teşekkür ederim bu kitabı da ekliyorum. :)
yok eden ateş (john scalzi)
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
En İyi Cevap