Birincisi.. Kırmızı kurdela Bakire olan kıza takılır (ki bakire olduğunu nerden biliyoruz)
ikincisi.. Bize ne bekaretinden kızın? Kız namusuyla bir adamla evlenirken takılmalı..
üçüncü ve en önemli nokta.. NAMUS BEKARET DEĞİLDİR..
Bu yüzden türkiyede "Kızımız evlenene kadar kimseye vermiş değildir" diye bir etikettir. Bi sike yaramadığından kimse takmasın demiştim.
Haa.. Namus bekaret değildir'e karşı çıkan Bakire olmayan kızla evlenmem diyenler...
İnsan sevdiğiyle birlikte olamıyorsa.. Sokayım öyle namusa.64 Yorumla- +1 yıl
Erdemcim.. Sevgili arkadaşım :) Namus.. Sadakattir.. Sen.. Sevdiğine sadık değilsen.. Beynin or.ospu olduysa.. Afedersin de.. Her türlü bekaretini korusan kaç yazar. :) Namus 2 bacak arasındaki soğan zarından daha ince bir zar değildir. Olmamalı Namus Bi insana ilişkin süresince sadık kalabilmektir. Namus aynı anda başka bir insanı da düşünmemektir. Ayrıca evlilik kurumları insanların sevişmesine yasal bir dayanak değildir Evlilik iki insanın bundan sonra beraber hayatlarını idame ettirmesidir. ?
En İyi Cevaplar
Bakire kızlara takılan bir olgudur. Bakire olmayan takmamalıdır. Ama bence hiç takılmasa daha iyi. Kimin ne olduğu ne belli? 40 yıllık kaşar taksa dur diyen olacak mı?
Yani 'sembolik' uygulamalardan vazgeçilmesi gerekir bence...114 Yorumla- +1 yıl
Alttaki yorumunuda okuyarak cevaplıyorum.. Sana göre bakire zardan ibaret sanırım? saygı duyarım fakat bekaretini koruyup onlarca erkekle farklı şekilde oynaşan, sevgilisine sevdiğine sadık kalmayan, her haltı yiyip evleneceği zamanda ben bakireyim hiçbirşey bilmiyorum yaşamadım elime erkek eli değmedi diye saf ayagına yatanlar mı namusludur yoksa sevdiği güvendiği evleneceğini hayal ettiği erkekle birşeyler yaşamış olan mı?
- +1 yıl
Erdem.. Farzet ki kızsın..
Çok sevdiğin bir adamla evlenmeyi düşünüyorsun. Ve böyle bir duruma girmiş bulunuyorsun. Ama düşün öyle böyle sevmiyorsun.. Evlensen de evlenmesende.. O andan itibaren namuzsuz mu oluyorsun yani. Ayrıca @soran ın da dediği gibi. Çeşit çeşit yolu var birlikte olmanın. Olay namus ise beyin o* olduktan sonra diyorum. Bedenen pür-i pak olsan ne fayda? Onu anlat bana. Ben bunu anlamıyorum. onlarca erkekle düşüp kalkmak lafını da anlamıyorum. Düşmek nedir. Kalkmak nedir? - +1 yıl
Off. Mesele çok uzun, tabletten de zor yazılıyor...
Ama başkasıyla, evlilik dışı şekilde o derece yakınlaşmış birisi 'doğru dürüst' yani 'namuslu' değildir ki. Namuslu insan herşeyi olması gerektiği gibi yapar, anlamı budur namusun. Sevişecekse evlenir, öyle sevişir.
Bekaret de önemli. Evlilikte yaşanan ilklerin sayısı önemlidir. Daha önce onlarca erkekle beraber olmuş kişinin beyninin ve ruhunun temiz olmasını beklemek saflıktır. Her ilişki el ele tutuşmak bile kirletirinsanı. - +1 yıl
Öpüşmek, ya da duygusal ilişki bile. Artık 'eskisi kadar' saf olmazsın. Kendini korumayı öğrenirsin. Kimseye gerektiği gibi güvenip açılamazsın o yüzden.
Yani istediğin kadar onunla ilgisi yok diyebilirsin. Ama insan psikolojik bir varlıktır. O gerçeği göz ardı ederek, mutluluğa kavuşamazsın... - +1 yıl
O halde sen evliliği "Sevişmenin yasal dayanağı" olarak mı görüyorsun erdem. Yani anne babalarımız sadece sevişebilmek için mi evlenmişlerdir. Ve ya bir gün evlenirsen sırf sevişebilmek için mi evleneceksin ?
yani Her sevdiğimizle evlenip mi sevişeceğiz? Ya da ne yapacağız abi. ben anlamadım aydınlat beni. Şimdi Kız bekaretini evlendikten sonra kaybetmiş. ya da evlenmeden önce kaybetmiş. Bu onun namuslu birisi olmadığını nasıl gösterir. SADAKAT değil midir asıl önemli olay? - +1 yıl
Onlarca beraberlik yaşamış birinin ruhunun temizliğinden bahsetmiyoruz zaten.. Bi adamı sevmiştir ve bişeyler yaşamıştır.. buda tamamen ona olan sevgisinden kaynaklıdır. böyle bişey oldu diye namussuz sıfatı biraz ağır olur bana göre.. herneyse yormayalım seni.. yorum için teşekkürler..
- +1 yıl
Aqua, tabletten yazıyorum, sıkıntılı. Burayı salata etmesen ne güzel olur...
Bilgisayar başında olsam uzun uzun yazarım da. Buradan hakikaten sıkıntı.
Kendi yorumunda sor, oraya yazarız sonra.
Ama evlilik dışı sevişme mübah ise sana göre demekki zina falan takmıyalım. Kazara oluşan veledi zinaları küretajla ölürelim. Bu mu arzun? Az mantıklı ol o yüzden. Senin için anlamı olmayabilir ama ahlak ve din kuralları insanca yaşamak için var, hayvanca değil. - +1 yıl
Her sevdiğimizle birşeyler yaşasaydık...
Yaşayacaksan evlen istediğini yaşa.
Ama evlenmeden , bir tabuyu yıkıp birşeyler yaşayan, evliliğinde de başkalarını sevebilir bakarsın, değil mi?
Namuslu demek, doğru dürüst insan demektir. Yapması gerekeni yapan sorumluluk almaktan kaçmayan.
Elalemin adamıyla veya kızıyla düş/kalk, sıkılınca bırak, sonra da namus abidesi ol. Olur mu?
Kurallara uyanların suçu ne o zaman evlenmeden zina yapmak normal bir durumsa?
Lütfen. Hafifletmeyelim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılUygun bulmuyorum bu geleneği hediye paketi gibi ambalajın süsü gibi.
142 Yorumla- +1 yıl
hediye paketi, sabaha beklenen gerdek çarşafı jkldaslkjdgjkagsllgasjgasjkl
şimdi moda renkli takmak mor gibi pembe gibi ya da siyah : link
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Bele takılan kırmızı kurdele saflığı olduğu gibi bekareti temsil eder. Farkettiysen uzun yıllar nişanlı ya da birlikte yaşayanlar düğün yaptığı zaman kurdele filan takılmaz. Mercimek fırına verilmiştir çünkü :) Genelde köy yerlerinde veya törenin çok yaygın olduğu yerlerde kırmızı kurdele takarlar.
22 Yorumla
+1 yıltakmak istemiyorum gelinliği kötü gösteriyor. e şimdiki devirde de takmazsan ebelerimiz ninelerimiz aaa gurdalesi niye yok bunun diycek napsam bilmiyorum? baba evinden çıkarken takarım düğün mekanına geldiğimde çıkartırım öylee olur heralde :/
30 Yorumlaambalaj süsü gibi aynı. al fabrika ayarlarında daha dermiş gibi. kadını değersizleştiriyor.
31 Yorumla
+1 yılbakireler takar. ve ben doğru bulmuyorum. alın malımızı iyi koruduk 0 dır güle güle kullanın anlamı taşır. ben afedersiniz bakire olduğum halde asla takmam.
20 YorumlaHiç kimse. Bunun kadar saçma bir gelenek daha yok. Kadını resmen paketliyorlar.
90 Yorumla
+1 yılha bir de tikkat eden oldu mu.atatürkçü laik maik geçinen tipler var ya.ellerinde rakı cıbıl cıbıl pozlar erkekler içki şişesinden tc yazar falan..face twit profillerinde isimlerin başında tc falan...
tamamı böyledir bunların istisnasız...g.tüyle anlamıştır atatürkü.özgürlük nedir bilmezler..düşman çizmesinin üstlerine basmasını tahayyül edemezler..örümcek kafalıdırlar çünkü..
bu pozlardan başka da bir numaraları yoktur ki kılıftır zaten..istediğimle istediğim yerde sevişirim eylemi yaparlar falan ya da işte link gibi..
şimdii bundar Mustafa Kemale atam der ama ata geleneklerine hiç mi hiç riayet etmez.yukarda yazdığım gibi...hem türküm diyeceksin,hem devlet büyüğüne atam diye sahip çıkacaksın.amma böyle önemli bir geleneği , ki biz buna namus deriz, hiiç umursamayacaksın..bu çelişkilerine rağmen sana saygı duymamı bekleyeceksin :p boş bidona saygı duyulur mu yahu01 YorumlaHiç hoşuma gitmiyor .Şamanizm'den kalma bir adet işte.
40 Yorumlaşimdi kızların çoğu gelinliği modelini bozuyor kötü adet bnce yazmış yarası olan gocunur derler
kendini erkeğine saklayabilen kadın takmalı hak ediyor
erkek içinde aynısı geçerli tabi :D
bunun dışında istemeyen takmasın
diğerleri ne yaparsa yapsın bnce hak etmiyorlar10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 852 cevap paylaştı. kırmızı kurdele beyaz gelinlik bekaretin simgesidir.
dikkat edersen gelinlikler artık kirli beyaz ve farklı renkte kuşak takılarak moda niyetine satılıyor.sen istediğin kadar saçma bulsanda modacılar bile aslında geleneklere göre hareket ediyor.00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yılBu bir gelenekse gelenekleri sürdürmek isteyen herkes evlenirken takabilir.Zaten evlenmek de bir gelenek değil midir? :) "Evlenmeyi kimler hak ediyor?" diye sormayız mesela.Bence "Bir geleneği sürdürmeyi kim hak ediyor?" diye sormamak lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBakirelikle alakalı olmamalı bence.
Sonuçta bakire olduğu halde anal veya oral yollarla ilişkiler yaşamış bir kıza bu kurdelenin takılması komik olur. Kurdele daha çok saflığı-duruluğu tamamlıyor çünkü.
Kurdele olayı tamamen saçma geliyor bana gerçi..10 Yorumlabir gelenek olduğıu için takılıyor ama ben takmam yani belki evden çıkarken adettendir diye takarım fakat düğünde durmaz üzerimde. özelliği ise bekaret sembolü olmasıymış tabii gel görelim ki hamile biri bile gelinliğin üzerine takıyor, komik:)
00 Yorumlaerkek kardeşimiz olmadığı için ablama kuzenim takmıştı
sonuçta insanların ne yaşadığını tam olrak bilemediğimiz için yeni evlenen herkesin takması normal10 YorumlaSaflığı temsil ettiğini bilirtiliyor yaşadığın yerle alakalıdır muhtemelen küçük bir yerde takmasan arkandan elli laf olur ama olayı aşmış bir yerde belkide çok sorun etmezler..
10 Yorumlabana hoş bir gelenek gelmiyor takmayı kesinlikle düşünmüyorum
damgalanmak gibi birşey60 Yorumlanormalde evden çıkarken takarlar arabada çıkartılır ama bazıları gün boyunca takıyolar adet yerini bulsun die takarım da gün boyunca takmıcam kesin.
10 Yorumlaillaki takilacaksa hak edenler taksin haketmeyenler takinca gulunc duruma dusuyorlar ama fikrimce gereksiz sacma birsey insan kendini biliyor bunu disari gostetmek gereksiz ve mantiksiz
21 YorumlaYok yaaa...herkeste takabilir. Arkadan ver ver yıllar boyunca ama bakire kal. Yok öyle dünya
50 Yorumla
+1 yılBence her gelin takmalıdır. Ama klasik kırmızı kurdale olmak zorunda değildir. Kimin takacagına gelınce. Damat tarafı kız almaya gelınce kızın babası goz yasları ıcınde kızının kurdelesını takar ve kızını teslım eder benım bıldıgım bu boyle olur .
00 Yorumlayani bu geçmişten beri böyle geleneklerimize saygı duymalıyız... şimdi bize saçma gelebilir ama o kurdeleyi bağlamak abimizin veya babamızın gurur kaynağı... sonuçta büyütmüşler bir yaşa getirmişler namusuyla veya değil orası bize düşmez
20 Yorumlaben kıbrıslıyım bizim adetlerimizde böyle bişey yok, takmayı da istemem..
dediğin gibi saflığı ve temizliği simgeliyorsa bence her gelin de saf ve temiz değildir buna inanmıyorum..01 Yorumla
+1 yılBekareti simgelediği için diye biliyorum ama bakire olmayan arkadaşım evlendiğinde onada takmışlardı.sanırım artık sadece bir gelenek.
20 YorumlaBen bunu daha yeni ogreniyorum cok garip gercekten ,safligi simgeliyor hmm. Cok sacma bence.kurdele falan birakin da esinize bu konuda yalan soylemeyin yeter.
10 Yorumla
+1 yılBen bakire oldum için takarım eşimide gururlandırırım ama bozuklar takmasın sonucta kandırmaca yani bence guzel bir gelenek
00 Yorumlasacma sapan bır ınanıs ben baglatmayabılırım belkıde ama bu seferde mıllet yanlıs anlar ne bıcım ınsanlarız
00 Yorumla
+1 yılkurdelayı erkek kardeş bağlar.kardeşime namahrem eli değdirmedim diye.kızın bakir olduğunu simgeler.bakir olmayan tabi ki hak etmiyodur ama ben daha önce yiyiştim kurdelaya gerek yok diyemez değil mi..
10 Yorumla
+1 yılona bakarsanız gelinlikte temizliğin saflığın simgesi iyi bakire olmayan kız gelinlik giymesin ailesiyle eşiyle falan konuşsun siyah elbiseyle çıksın temiz değil ya
10 Yorumlaben kirmizi rengin sexi'ligi simgiledigini saniyordum:D megersem tam tersiymis:P cok sacma bence kurdele falan kimse takmamali ha takilacaksa da erkege de takilmali:D
20 Yorumla
+1 yılistesen de istemesen de zorla takıyorlar. yapacak bir şey yok.
12 Yorumla- +1 yıl
ne kadar zekice bir laf...
Çok iğrenç bir şey yahu bu. Gelin hediyemi ki kurdela takılsın. Bir de bakire olduğunu filan göstermek içinse ufffffff bu çok daha çirkince bir şey! Kadınlar bunu kabul etmemeli, kötü bir adet.
11 Yorumla- +1 yıl
Herkez gelinlik giyiyor diye sende peştamal giy öffff ne ayaksın
Gizli Üye(36-45)+1 yıltaksın kırmızı kurdule, anasıda assın kanlı çarşafı balkona düşman çatlatsın
geline vidanjörlük yapan exlerde bıyık altından bakııp bakıp gülsün20 Yorumlabence anayasaya öyle bir madde konmalı çok önemli bir mesele frfrueuyuyuyue
20 YorumlaBizde var ama sevmiyorum.Kişinin vicdanı rahatsa bence sorun yok.Gösterişe gerekte yok
00 YorumlaBenim bildiğim abi veya erkek kardeş onlar yoksa baba
00 Yorumlagelinin abisi ya da erkek kardeşi takar yoksa babası takar oda yoksa taksın işte birisi
ayrıca gelinlik giymişse tabiki hakkıdır20 YorumlaEl değmemişlik simgesidir. Herkese takılır ne desin kız anne ben yattım kalktım bana takmayın mı :S korkudan takan daha çok sanırım :)
10 YorumlaHak edenler takmali bence. Safligi ve temizligi sigeler dogru. Geline de bekar bir erkek takar. Erkek Kardeşi dayi oğlu amca oğlu gibi ama bekar birisi.
11 Yorumla
+1 yılKuşak kocasına sıkı sarılsın saflık ve kuşağa bir kese içinde son harçlığı verilir senin dediğin gibi hediye paketi değil hediye pakette olur sen istemiyorsan YAPMA göbek ata ata babaevini terket bilmem anlatabildimmi
10 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 667 cevap paylaştı. kim takar bilmiyorum da ben takacağım çünkü seviyorum
00 Yorumlagelin olucaklar takmalı gelinlik giyince bence çok güzel :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKız oğlan Kız olanlar takar ;) Yanı Ilk evlılıkte takarlar :))
20 YorumlaBende gelin diye biliyorum diğerlerine noluyo ki :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTemizliği saflığı simgeler baba takar ya da abi takar.Ama sen pisliğin içinde yüzdüysen zaten takmana gerek yok gelinliği de beyaz giyme şortla çık milletin karşısına.Çünkü beyaz gelinlik de saflığı temsil eder.Ama nerde kızlarımızda o anlayış..
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıleksi puan koyanların zoruna gitmesin hakikat bu
+1 yılBizim orda adettendir .. ERKEK kardeş takmalıdır...
02 Yorumla- +1 yıl
özürr.. .. bu kızın duvağıyla o evden uğurlanmasının bir simgesidir .. ve bunun bakirelik olup olmamasın konusunu pek ilgilendirdiğini düşünmüyorum.. sen evlenmeden önce evlenceğin kişiyle .. bir ilişki yaşadın fakat o kişiyle evlendin .. ozaman sana takılmıyacakmı ... sacmalık ...
bakireliği temsil eder. ama taktırmayacak kız tanımıyorum
ben bakire değilim takmayın diyecek cesur varmı00 YorumlaYakında kuzenin düğünü var abisi olmadığı için bana düşyor takarım ne olacak ki adet böyle.
00 Yorumla
+1 yıl3. el geline saflığın sembolu kırmızı kuşak bağlanır mı ? o zaman tabiki sadece bakirelere takılmalı. bizi ayakta tutan bu adetler kardeş.
10 Yorumlatabii ki ibrahim tatlıses bkz. kırmızı kurdele kör olasan emine indim derelerine bilmem nirelerine kaytan bıyıklarımı sürem nirelerine :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılYani diyorki ben kiz oğlan kızım .. elime erkek eli değmedi .. değen takmamalı
33 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılböyle olacağını biliyordum PATLAK KIZLAR EKSİYİ YAPIŞTIRMIŞ ..
bakireliği simgeliyor hakeden herkes takmalı
52 YorumlaBakire olan takar diye biliyorum ama herkes takıyor kız babası bağlar çünkü
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelin evden çıkarken , erkek kardeşi veya abisi varsa o kuşağı takar, eğer yok ise babası... ama gerdeğe girene kadar takmak zorunda değilsin, düğün salonunda çıkarabilirsin.. çoğu kişi böyle yapıyor.
00 Yorumla
+1 yılne biçim soru bu? ne demek herkes hakediyor mu? bırakın onuda gelin olacaklar düşünsün başkalarını hayatlarına boş boş yorumlar yapmayın
43 Yorumla- +1 yıl
Güldüm :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bakire değilim ama bu salak adetle dalga geçmek için takıcam
31 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 1,6b cevap paylaştı. damadın amcasının yengesinin teyzesinin kuzeninin kızı uygundur.
00 Yorumla
+1 yılBence sadece hamile bayanlar takmalı can taşıdığını simgelesin
02 Yorumla- +1 yıl
yazdığıma gülüyosun.konuşsaydım yarılırdın herhalde
bakire veya değil. bence çok saçma bir gelenek.
20 YorumlaEvlenirken kız olanlar hakediyor..
40 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılO aslında bakire olduğunu gösteriyor diye biliyorum
00 Yorumlabence kimse takmasın hiç güzel durmuyor.
30 Yorumla- Devamını Gör (35)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat