Bir insan var karşınızda. Kötülüğünü simgeleyen şey siyah boya. Yani çalıyor, çırpıyor, yediği kaba pisliyor, öldürüyor vb.
Beyaz boya da asimile etme gücü.
Ve ne kadar beyaz katsanız da tam anlamıyla beyaz elde edemesiniz. O siyahlığını hep korur.

Normalde yağlı boyaya beyaz olana özü tutsun diye belli kıvamda siyah boya katılıyor misal 1 kg olan boyaya 30 40 gram kadar siyah boya katılıyor şimdi siyah boya olarak düşünürsek siyah boya 40 gram olursa olduğu gibi beyazlatmak için 1 kg boya yeter 400 gram olsa 10 kg yeter 4 kg olsa 100 kg yeter :) zamanında boyacılıkta yaptım oradan biliyorum ;)
Demir boyalarken beyaz boyanın içine belli miktar siyah boya katılır. 1 kg da 40 gram ben tersini söyledim sana siyah boyayı beyaz etmek için kat kat fazla boya katmak gerekir oda 25 kat beyaz boyaya denk gelir :)
Fizik yanlış söylemez :) 1 kg da 40 la 10 kg da 400 aynı şey oran orantı senin söylediğin başka şey ben oranlayarak dedim sana :) siyah bir boyaya 25 kat değil 50 kat beyaz katarsan daha da beyaz olur onu demeye çalışıyorum. Ya da boşver haklısın
Oran orantı tamam matematikte fizikte var olayda kimya da fen var fen bacım burda o kadar bilim yaptım hakkımı ver :D
:D sorunu sordun bende cevabımı verdim saygı lütfen respect bak ingilizce de girdi devreye boyayla bilim yapmıyorum sadece boyayla ek iş yapıyorum korkulukları boyamıştım geçen evin ordan aklımda kalmış :)
eşref saatine denk geldim heralde :D ben derim de bilim demiyor işte :D sarılalım
Senin doğrun sana benim doğrum bana :D görüşe saygı lütfen hanımefendi esefle kınarım bak :D
Renk menk dedin boya dedin ressam ruhumu canlandırıyorsun vize önü yapma :D
Yapılamaz. Anca gri olursa olsun, o kadar.
Hayır ne boyası olduğuna da bağlı gerçi ufacık bir siyah katsan bile bembeyaz olamaz beyaz gibi görsek de en açık gri olabilir ancak.
Mutlaka siyahlik kalir.
Cevap
9Cevap
Petrol rafinerilerinde 10000 litrede bir mazota attıkları 10 litre eco katkısı nasıl bir anlam ifade etmiyor sadece eurodiesel adi altında fiyatını yukseltiyorsa, 1 ton beyaz boya içerisine 1 litre zifiri siyah bir boya doksen yine tam anlamıyla bir beyaz boya elde edileceğini dusunuyorum. Boyanın gramajiyla alakalı bu durum.
Ya da siyah boyaya beyaz karsan.. Ama kattığın boyanın gramajına bağlı rengini nasil değiştireceği bence.
tam bir beyazı elde etmen olanaksız, belki beyaz dediğin tonu elde edersin ama o da saf bir beyaz olmayacaktır. Bir yara ne kadar kapanırsa kapansın dışında izi kalmasa da içinde izi kalır
Hayatın hiçbir yerinde tam anlamıyla beyaz olmadığı için saf beyaz aramak boşa yorulmaktır diye düşünüyorum.
Yani hayatta hiçbir şey bizim hayal ettiğimiz gibi ne mükemmel derecede iyi ne de mükemmel derecede kötü olamaz. Ayrıca insan boya değildir. Boyalar ne kadar karışırsa karışsın içinde siyah varsa tam beyaz olamaz. Ama insan öyle değildir geçmişte ne yaparsa yapsın temiz sayfa açabilir kendine. Sen mi eksi oy verdin bana kız
Çok yüksek konsantrasyonda katarsan olur tabiki griden itibaren beyaza dönmeye başlar
Tek bildiğim rgb renklerin karışımı beyaz 😅
O siyah boyaya imza atsam bembeyaz olur..
Gri olacak başgan o.
Bir tüp siyaha 10 tüp beyaz katarsan elbette olur.
Ama ne kadar beyaz katarsan kat o siyahın varlığı orada bir yerde olacaktır
Yessss :))
nayır diyorum
sence yapılabilir mi😮?
tamam kanka
artık ikimizin hahah😂
bende ağlarım o zaman😏
Şaşırtmalı soru
Siyahı sıkıp beyaz boyayı da siyah tüpün içine mi koyuyoz
Küçükken annem boyalarla çok oynama boyuyon hertarafı derdi bak görüyon mu hep çıkıyo insanın karşısına. d
Edemen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar