Türkler tarih boyunca dünyayı sallamış çağ açmış çağ kapatmış kavimler göçürmüş yenildiği zaman intikamını çinlilerden en feci şekilde baskınlar yaparak almış en etkili milletlerden. Her milletin kendine ait özellikleri olduğu gibi Türk milletininde bir özelliği var ki yabancılardan çok çabuk etkilenir ve değişebilir. Karadenizin kuzeyinde Emeviler daha kurulmamışken Hz. Osman zamanında Bulgar devletinin batı kısmındakiler hristiyanlığı seçerken devletin doğu tarafındakiler Arap tüccarlar sayesinde İslamı tanımış ve ilk Türk Müslümanlardan olmuştur.Hazar denizinin kıyısında (Azerbaycan) Türkler ise Musevi Tüccarlardan etkilenmiş onların kışkırtmasıyla kafkaslarda İslamın yayılmasını engellemek istemiştir. Orta asyada ise 2. Göktürk devleti güçlüyken çinlilerin inancına giren Mani uygur Türkleri tarafından zayıflatıldı. Diğer güçlü bir Türk devleti olan Türkgeşler tarafından yıkıldı. Türgeşlerin ilk Türk parası bastığı biliniyor ve paranın bir yüzü Arapça diğer yüzü çince yazılmış. Demek oluyor ki zorla bir dine geçiş söz konusu değil. Emeviler Türgeşleri yıkmasaydı Türgeşler Emevileri yıkmak için saldıracaktı.Dünyanın o şartlarını bilmeden yorum yapanların kötü niyetli olduğunu düşünüyorum. Talkan ve Curcan savaşlarında anlatılan Türklerin Araplar askerlerce öldürüldüğü tecavüzler edildiği saçma acıklı hikayelerin kahraman milletimizle hiçbir alakası yoktur. Çünkü o savaşlar olurken Karahanlı devletinin temelini atacak olan Karluk Yağma Çiğil Basmil Türk boyları İslamı seçmiş kafir dediği diğer Türk boylarına karşı İslam ordularına destek vermiştir. Moğollar nasıl İslama kendi istekleriyle girdiyse aynı şekilde İslama girdik. Müslüman Türklerin o dönemde uğradığı katliamlar Cengiz Hanın yaptığı barbarlıklardan farksızdı. Selçuklu Gazneli Karahanlı ve Osmanlı gibi medeniyetlerin kurulmasıda İslam sayesindedir. Geri kalan Türk devletlerinin birbirini yiyen bizansın dolduruşuna gelip soydaşına savaş açan bir başkenti bile olmayan göçebeler olduğunu düşünüyorum.
Hayır kendi istekleriyle geçtiler
Evet kılıç zoruyla geçtiler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türklerin İslama zorla geçtiğine inanıyor musunuz?
kuteybe bin muslim zamaninda turklerle cok siddetli savaslar olmustur... kuteybe bin muslim gayrimuslim oldugu icin aslinda vergi alamadigi icin turklerin musluman olmasini istemiyordu... ama turk obalarina saldirilar olmustur.. oldurulmelerde.. turgislerle savasta cok fazla siddetli gecmistir ama kimse zorla musluman yapmamistir ki zaten turklerin uzerinde doguda budizm yaygindir islamiyetten once budizmin etkisine girmistir... uygur turklerinin bircok uygurca budizme dair o yillarda kitaplari mevcuttur hatta gokturkce irk bitig adinda ilk yazili eseri mevcuttur fal kitabidir... dogudaki budizm tabiki tamamen degildir hala tengrici turkler vardir.. bati kanadindakiler emevilerle savasmistir.. ama turkler oyle hemen musluman olmamistir... ama gelip burda araplar hatta o araplarin icinde farslilarda vardir turkleri oldurmustur bunu soylememek yalan olur bu bir savastir... turklerin muslumanligi 18-19 yuzyila kadar devam etmistir... oyle hemen olmamistir... ayriyetten islamiyeti turklere ogretende araplar degil farslilar ya da iranlilardir... o yuzden arabin salat dedigine farsca namaz deriz.. farsca oruc deriz.. musluman bile farscadir.. irani kavimler zaten turklerin tarihinde cok etkilidir... ordu disinda cok sey kazandirmislardir.. sogdaklar ozellikle bugun taciklerin atalari kabul edilir bumin kagan zamaninda kitabeler vardir kurulusunda gokturlerin but kitabesiydi zannedersem unuttum ama sogdaklar uygur alfabesinin hatta gokturk alfabesinde bile etkileri vardir... ilig kaganlar ya da karahanli devletinin ik musluman turk devletidir... unlu ve bence muthis bir insan olan satuk bugra han iranli sehzadelerden karanlıga sıgınan kişilerden islamiyeti ogrenmistir ve devleti ogulcak kadir amcasindan budisttir amcasi ele gecirince islamiyeti karanlı devletinin dini haline getirmiştir.. selcuklu zamaninda nizamulmuk vardir mesala keske turk olsa dedigim iranlıdır oda turklerin uzerinde anadoluda cok etkisi vardir...
1
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet Kuteybe vergi toplamak için Türklerin İslama girip devlette hizmet almasını hazmedememişti
ne alakası var be? Kartacalı Hannibalde Lübnanlı Araptı. Babil Kralı Iraklı Hammurabide Araptı. Akad Kralı Sargonda Araptı. Romayı püskürten Zennubede Araptı. Süleyman Peygamberle evlenen Seba Yemen Kraliçeside Araptı. Nasıl çıkmaz mış? Çeçen Ömer bin Hattab komutanda Araptı. Operasyonlarıyla rusları şaşırtırdı.
he bak muhammede de saygi duyarim kizlari topraga diri diri gomen vahsi yaratiklardi onunla degismeler oldu.. medine kanunlari zamaninin çok ilerici kanunlari ama sonrasi bir kuteb bin muslim baska yok tabi ibni haldunu yok sayamam
tanrı Ra dediğin mısır inancıdır. Sen karıştırmışsın. İslam öncesi Araplar Hz. İbrahimden kalan dine inanırdı. Sonradan putlara dönüş yaptılar. Emevilerde Tarık Bin Ziyad. Ebu Müslim Bin Horosani, Amr İbnul As, Halit Bin Velid, Sahabenin hepsi Ateş Parçasıydı.
kızını gömen zengin Araplardı. Çünkü kızları satıp eğlendirirken kendilerine yakıştırmıyorlardı. Yani fakirlerin kızlarını alıp satarken kendileri kızlarını öldürürdü. Hepsi yapmazdı bunu.
ee fenikeli hannibali katiyorsan tanri rayida katarim.. bugun misir dedigini arap kabul ederler berberileri ne kabul ediyorsun çinlimi? ibrahimden gelen inanca inaniyorsa sonra putlara tapiyorlar diyorsun adamlar diri diri kizlari gömmuş bu adamlari asla sevmem ayriyetten bu fellahlarinda turk milletine hicbir katkısı yoktur...
fellah dediğin adanalı Filistinlilerdir. Osmanlı Paşası ingiliz iti cemal paşa onları hayfa cenin şehirlerinden zorla göç ettirmiştir. Çünkü yerlerine yahudileri getirdiler. Oku Zeytindağı Ateş ve Güneş Falih Rıfkı Atay
yav onlari gec 9 uncu yuzyilda ali tonunun camisinin ihtisami mimarisi sanat eseri hala ayakta bana araplarin o camiden sayisiz ornek veririm ingiliz sevici selefiler gelip yikmadan once daah guzel arap mimari eseri goster? tugrul beyin.. baybars hanin yavuzun..4uncu muratin.. abdulhamitin butun eserleri senin o araplarindan bin kata faydali ve bin kat daha insanliga hizmeti vardır... benim icin hepsi fellah bu adamlarin fellahi bilere kullanıyorum sitede... senin o sahabe zamaninda bile kerbalade ne yaptıkları bellidir... muhammed gibi saygi duyulasi bir ismin bile orda olmasi o insanlar icin bir sanstir.. asla medeniyeti ogrenemezler ve asla turkun dostu olamazlar.. ve asla turkun o topraklara yaptıgıın yarisini yapamazlar.. muhammet bile ne diyor ben arabim ama arap benden degildir diyor... bu araplara yuceltmeyin peygamberi bile yuceltmemis.. benim bu adamlardan ogrenecek hicbir seyim yok ne tarihte ne bugun ne de yarın..
Peygamberimiz ırkçılık yapmamıştır kimsenin üstünlüğü yok üstünlük Allah katında takvadadır diyor. Sen yalan konuşma kulaktan duyduğunla ırkçılık yapıp günaha girme.
jean poul roux dediğin herif İslam düşmanı oryantalist arminius vambery siyonist yahudi casusu. Bunlardan mı öğreneceksin İslamı? Bunların tek hedefi kendi ülkelerinde şanlı tarihimizi yıpratmak. Ben İbni Arabi İbni Kesir okumanı öneririm. İbni Teymiyede severim ama çoğunun işine gelmez dili serttir.
Ya bak beyim sen aklı başında bir adama benziyorsun bunların hepsi soysuz sopsuz avami it takımı bunları dizginlemek için araplar bir şey icat etmiş ama içimi nasıl biliyomusun pöhh gel bunu monarşi ile birleştirelim bizim bir de hafız var bir ezan okuyo ağlarsın o derece onada bir kitap yazdırırız kim nerden bilecek anasını satayım ordan yürür gider hepsini dizginleriz ha beyim diye bir elçiyle teklif getirmedilerse ben de bir şey bilmiyorum.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet Hz. Muhammed zamanı her yere İslam elçileri davet göndermiştir.
Talkan ve curcan katliamları toplu olarak islamiyete geçişle aynı döneme ait değil diye biliyorum.
Kılıç zoruyla değil belki ama kendi istekleri ile de olmadı. O dönemin arapları türklere oranla daha gelişmiş bir medeniyete ve doğal olarak eğitime sahipti, paralı askerlik yapın ayağına asimile ettiler.
Gök tanri inancı ayrı islam ayrı ve ayrı dinler sırf yaratıcı inancı oldu diye benzetilmez çünkü dünyada toplam 4300 din var ve 3000 tanesi zaten tanrı ya inanıyor
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
23
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir Alevi Türkmen Olarak biz islama zorla geçmemişiz. Biz onların bize kılıçla zorla dayattığı sünni inanca geçmemişiz. Alevilik yoluyla kendi isteğimizle müslüman olmuşuz. Zaten sunni islamın Ramazan orucu da. 5 vakit namazıda bizde mevcut değildir. Kimse Türkmenlere zorla bir şey kabul ettiremez. YaŞasın Asil Türkmen Milleti
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
ben Sünniyim bizde zorla geçmedik. Hz. Ali gelse ramazanda oruç tutmayın mı diyecek? Namazı bizzat kendisi kıldırırdı belkide.
Kendi istekleriyle kavimler halinde geçti hatta bir kısmı Hristiyanligi kabul etti (bkz. Bulgarlar) bir kısmı finliler ile evlendi Hristiyan oldu. (Bkz. macarlar) bir kısmı Musevilegi kabul etti. (Bkz. Hazarlar) hatta Hazarlar Hz. Osman la Savaşarak İslamın bakanlara yayılmasını engellediler
Arap kaynaklarında bile yazıyor Emeviler Türkleri Katletti zorla Müslüman yaptı (Kendi isteğiyle Müslümanlığa geçen azınlıktır) Burda kendi yorumunu aktarıcagına git Araştır boş konuşma https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuteybe_bin_Müslim
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
O yüzden Karahanlılar ve binlerce boy Çinlilere karşı Arapları destekledi? Hani zorlaydı?
Neymiş efendim yaa bizim dine benziyordu ondan geçtik 😀😀 Lan arapları kendi dinine cekseydin ozaman be salakk demezlermi 😀😗😗 Kılıçla katliamla müslüman oldular kardeşş.. O zamanki araplar şehitlik uğruna önlerine geleni kesip doğradılar sağ kalanlarda göt korkusuyla musluman olanlar işte..
Korkak demedimki. Cesur olanların hepsinin kafasını kestiler. Şehadet getirmeyen kim varsa hepsini öldürdüler.. Geriyede ne kadar korkak çar çakal varsa müslüman oldu. Bu kadar basit işte😀
Estağfurullahh. Biz çakalız denemez. O insanların torunları çok iyi birer müslüman oldu. Selçuklu ve osmanlı birer örnek gösterilebilir. Özellikle selçuklu.. Mesela günümüz insani nasıl osmanlının en muazzam dönemini işaret edip ben osmanlı torunuyum diyorsa ve bu saçmaysa, o ilk dedelerimizde bize o kadar uzak. Biz ne onlar gibiyiz, nede osmanlı gibi, biz biziz.
Türkler kanlı savaşlarla müslüman olmuştur bu gerçek tarih kitaplarında anlatılmaz saklanır Türk çocuğuna arabın pisliklerini anlatsanız akıllanır belki
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
neden saklansın ki belgen varsa koy ortaya sallamak kolay
talhan curcan git araştır taberiyi oku mk sende mal kesindensin nasıl müslim oldu? çiçeklemi karşıladılar sanıyorsun savaştılar Türklerin kayıp 70 yılını araştır bir kısım Türkler daha çabuk kabul etmiştir bir kısım kabul etmeyip on yıllarca savaşmıştır sonrasında moğol istilalarının sebeblerinden biride budur intikam alma isteği
Geçmiş gibi yaptı bir kısmı fakat Kuteybe bin müslim İsimli Emevi Komutanı bu olayı anlayınca Türklerin Evine 1 Er Arap Denetçisi Yerleştirdi Namaz Kılıyorlarmı diye öğrenmek için
@Canbayraktar hahahah Kuteybe Bin Müslim vergi almak için Türklerden uğraşırken Ömer Bin Abdulaziz adlı İslam Halifesi ona çok kızmış uyarmış ayarını vermiştir.
Baskı varmış işte söylediğin şeyleri mecburiyetten yapanlarda olmuştur sürü psikolojisi ve hükümet korkusuda etkilemiştir insanları. Tabi iman edenlerde vardır.
Sakin ol cahil arkadaşım. Hala müslüman olmaların sebebi türklerle arapların Abbasilerden sonra karışmasıdır. Batıya göç edince aynı coğrafyada yaşadık ve bize islamiyeti kabul ettirdiler. Selçuklu Osmanlı arap türk karışımıydı. Bu yüzden zamanla zorlada olsa oabul ettik.
Selçuklu Osmanlı arap türk karışımıydı öylemi senin tarih bilgini yesinler. Osmanlı Selçukludan kaç yıl sonra kuruldu? Selçuklu Arap değil Farsça konuşurdu. Osmanlı Arapçayı ilk kurulduğu günlerde dahi konuşmadı sadece yükseliş dönümü Halifelikle ilgi duydu.
Osmanlı imparatorluğu büyük bir alana (14.000.000) km hükmettiği için halkta türk veya arap ırkından gelen insanlar vardïr. Ve türklerin araplaşması karahanlılar döneminde olmuştur. Selçuklu imparatorluğu bir türk imparatorluğudur evet ama araplaşmıştır ve içerisinde araplarıda barındırır. Bana cahil diyene bak.
ne sallıyorsun ama. Selçuklu fars etkisindeydi Nizamül mülk iranlıdır. Karahanlı dediğin ülkenin halkıda devlet ordusuda saf kan Türktür. Yazışma dilleride Türkçedir. Alfabeleride uygur alfabesidir.
Bak Türkleri Emeviler kılıçtan geçirmiştir ve tür arap ilşkileri başlamıştır. Emeviler türkleri zorla müslüman yapar ve zulmeder. Emeviler yerine abbasiler gelince daha yumuşak davranılır ve türklerin müslüman olma süreci devam eder. Araplar 1. Dünya savaşında bizi sïrtımızdan bıçaklamıştır.
Araplar islamı yayma bahnesiyle horasanı işgal edip şehri yağmalar. Emeviler dönemimde türklerin çekdiği cilelerden nasıl köle yapıldığını anlatmayayım istersen.
mevali demek azadlı köle demek. İslami bilgin olsaydı bunun anlamını bilirdin. Madem emeviler astı kesti köle yaptı neden abbasiler türkleri sevsin ki? Aynı araplar ne farklılık olmasını bekliyorsun? Aynı adamlar neden Türkleri sindirmişken politika değişsin? Değişmedi çünkü abbasiler dönemi Türkler zaten İslamı kendileri seçmişti hemde binlerce kitleler halinde girdiler. Emevilerle ilk Türk savaşı olmadı. İlk Türk Arap savaşı kafir hazarların yahudilerin kışkırtmasıyla arap tüccarları katletmeleri üzerine oldu ve Belencer savaşında tozları bile kalmadı kafkaslarda. Haristan savaşında Türgeşler ticaret yolunu paylaşmak istemediği için vergide alamadığı için emevilerle savaşmış yenilmişti. Bir çok Türk boyu İslamı zaten duymuş merak ediyordu.
Emeviler katliam yapmadı ha? bir tarafınızdan uydurduğunuz tarihe inanıyorsunuz: Şunu iyice oku: tr.m.wikipedia.org/wiki/Kuteybe_bin_M%C3%BCslim Kutey be ibni müslim dendemi haberin yok senin? Ha bu arada abbasilerle yakınlaşma nedenimiz talas savaşı ve bazï türk boylarının islam sevdasıdır.
kendin söyledin eğer Türkler İslamı merak etmeseydi İslam orduları çok zor ilerlerdi horosana kadar. Emevileri destekleyen binlerce Türkmen boyu vardı.
Link verdiğim yaziyi oku aradaki farkımız benim kanıtım var wikipediada yazıyor. Çok az türk boyu islami istemiştir bu arada onlarda emevilerin baskısı ve katliamları yüzünden. Ne oldu sıkıstın kaldın?
okudum Kuteybe sırf bölgeyi ele geçirmek için soyluları halkın içinde rezil etmiş. Boy beylerini öldürüp mallarını fakirlerin içinde yaptırdığı camilerde halka dağıtmış. Yoksa türklerin ilgisi olmasa bu kadar rahat savaşamazdı. Türklerde birlik yokmuş.
Arapların islamı yaymak için türk şehirlerinin baştan aşağı yağmalanıp bazı türklerin kılıçtan geçirilmesine gerek yoktu ama değilmi? He bu arada türkleri köle yapıp 100 dirhemden satmışlar.
hacı sallama artık. Sen bilmiyormusun o dönemdeki dünyanın şartlarını? Kölelik normal birşeydi. Bir Sahabe kadın vardı ilk kadın İslam Şehidlerinden uhud dağında kafirler Hz. Muhammedin önüne kadar yetişince bu kadın kendini siper edince ağır yaralanmış orda şehid düşmüştü. İsmini unuttum kusura bakma. ama kadının hikayesine baktığımda Çinden gelen bir Türk esir olduğunu öğrenmiştim. Bugünün şartlarına göre bakma. Cengiz han köle bile almazdı çünkü herkesi öldürürdü. Diğer Türk devletleride öyleydi. diğer ülkelerde öyleydi.
Orta Doğu'da o dönemde İslam'a geçmeyip sağ kalan kaç kabile var?
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sallamakla neyi düşünüyorsun? Sabiler 1 milyon yıldıza tapar. Hristiyan Keldaniler 3 milyon ırakta. Suriyede 2 milyon Asuri duruyor. Mısırda 5 milyondan fazla kıbti hristiyanları duruyor. Yemende hala İslam öncesinden kalma arap hristiyanlar var?
Ben muslumanım gurur duyuyorum musluman oldugum icin ama bana soyledigin laf hoş degil ama gercekleri bilmen gerekir bizim onumuze sunmadılar bu dini? Su soruyu sormalısın biz once musluman mıydık şaman mıydık? gercekleri ogren ayrıca ilber ortaylıyı dinleyin anlayın. kılıcla zorla musluman olduk bu kadar basit osmanlının geri kalması din yuzunden oldu sebebi fetva vere vere devlet işlerine karıstı ve osmanlı geri kaldı ronesans ve reform hareketlerini algılayamadı yakalayamadı ve surekli ıslahat fermanları duzenlendi. Din devlet işinden ayrı kalacak ve su gibi temiz olmalı siyasi olaylara alet edilmemeli dinsiz toplumu asla istemem din gerekli ama devlletten ayrı. hacı hocalar olacak bunlara danısılacak ve dini temiz yuksek sahsiyetli ve egitimli insanlar olacak. Cübbeli gibi nihat hatipoglu gibi gotu bası oynayan medyatik din hocalarına gerek yok eger kenar mahallesi agzıyla konusursan bunların laflarını dile getirip burda parazit yaparsan seni muhattap almam. saygılarımla
Osmanlı dinden koptuğu gün bitti. Kanuni Hürrem ve saray kadınlarının zevk sefasına düştüğü andan itibaren zamanla çöktü. Yoksa ilim çinde bile olsa alın diyen Peygamberin yolundan gittiğimizde kim tutardı bizi? Çeçenlere ne oldu rusları duman ederlerdi ne zaman araya komunist barış yanlısı ajanları eklediler o zaman davaları geriledi. Yoksa aman vermiyorlardı ki 2 defa bağımsızlık bile kazanmışlardı.
sakın yanlıs anlasılmasın soylediklerim ben din e karsı degilim Din ile ilim bir arada olunca hic de o zaman ilahi mutlat gerceklige varmıs oluruz. Cunku arap kulturunde ozellikle mezhepcilik hakim aslında 4 halifeden sonra bozdular. Hadislerle oynadılar. sahabilerin soyledikleri yok sayıldı. gercek hadisi serif en fazla 5000. Bir bucuk milyon diyorlardı araplar. hadisi serif bu rakama indirdiler esas 5000.
evet haklısın Araplar sahabe ve 4 Halife hatta Emevilere kadar yaşayan sahabelerle bile çok iyi durumdaydılar. Sonra tepe takla gittiler. Türkler ne yaptı Gazne Selçuklu Memluke Osmanlı derken sürekli İslam lideri oldular.
iftira bu. Diğer dinlere olduğu gibi İslamada kendi istekleriyle girdiler. Hiçbir millet zorla dine giremez hemde İslamda zorlama olmadığı halde hiç giremez. Kaldıki Müslümanlar diğer dinlerden vergi alırken neden zorlasın ki?
En İyi Cevaplar