Selam arkadaşlar, bugün sizlere bildiğim kadarıyla kedi ağlamasında neler etken olduğunu paylaşacağım ama sizden de görüşler bekliyorum. Mesela kedi ağlaması neden olur? Bilenler cevaplayabilir mi? kediler neden ağlar gibi ses çıkarır? Kediler neden ağlar gibi miyavlar? Bana göre,
Birbirine atar ve gider yapan kediler çıkarırlar.
Çiftleşecek bir kedi gördüklerinde çıkarırlar.
Sizce kedi ağlaması neden oluyor, ağlama sesi neden çıkarıyorlar?
Ben şimdiye kadar birçok kedi beslememe rağmen asla kedilerin duygularını anlayamıyorum çünkü çok gizemli duygulara sahipler. Her ne kadar anlamak için çabalasam da başarılı olamamakla beraber, gözlemede yine fayda görüyorum. Kediler duygularını belli etmek için birçok yöntem kullanıyorlar ve ağlama da bunlardan biri.
Kedi ağlaması nedendir?
kediler neden ağlar
Kediler insanlar gibi duygusal bir tepki için ağlamaz. Daha çok bir şey belirtmek için ağlarlar. Bunların birkaçına örnek vermek istiyorum.
Sağlıksal bir sorunu vardır. Herhangi bir sakatlığı ya da rahatsızlığı olabilir. Bir veterinere götürmeniz çok önemlidir.
Yavru kediler acıktıkları ya da üşüdükleri zaman ağlama sesi çıkarabilirler.
Yavru kediler annelerine ulaşmak için ağlama sesi çıkarabilir.
Kendine stres edindiği zaman bu sesi çıkarabilirler. Alıştıkları şeylerde en ufak değişiklik gördüklerinde stres yapabilirler ve ağlama sesiyle bunu ifade etmek isteyebilirler.
Kedi ağlaması gördüğünüz zaman kesinlikle onu susturmaya çalışmayın. Herhangi bir ceza ya da sözlü şiddete başvurmayın. Burada önemli olan nokta kedinizin neden ağladığı olmalı. Neden ağladığını bulmaya çalışın ve sorunu çözmeye odaklanın.
Genelde sağlık sorunları olduğu zaman ağlıyorlar. Eğer ağlama seslerini duyuyorsanız hemen kedinizin yüzeyine bakın, bir sorun var mı diye.. Sürekli ağlamaya devam ederse de veteriner hekime götürün ki, sağlık muayenesinden geçsin.
ben kedilerin durduk yere neden kavga ettiği anlamıs değilim geçen iki kedi var. Önde yürüyen sakin sakin yürüyor. Arkadan gelen ise buna benzer bir tonla ses çıkartarak yürüyor. Taki köşeyi dönene kadar. Ses kesildi sonra :P
En İyi Cevaplar