+1 yılBence "gerçek" kitap okuyan sayısı her iki cinsiyette de aynı. Kadınlar belki bir tık fazla olabilir yine de. Ama şöyle hızlıca bir düşününce kadınların erkeklerden bariz fazla kitap okuyormuş gibi gözükmesinin sebebi büyük çoğunluğunun "fıs" dediğimiz kitapları okuması. Kocan kadar konuş mu ne öyle bir şey okuyordu bir ara ülkenin tüm kadınları. Bir ara bütün genç kızlar kötü çocuk diye bir şey okuyordu. Lafa gelince evet çok kitap var ortada, ama eser demeye dilimiz varmaz bir çoğuna. Ne edebi yönden bir kalitesi var okunan şeylerin ne de insana bir şey öğretiyor. Yine de sayı olarak haklısın kadınlar her türlü daha fszla okuyor. Yetiştirilme şekli ile ilgili muhtemelen.
14 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Okunan kitapların çoğu TV'deki saçma dizilerden farkı yok.
- +1 yıl
Aynen
- +1 yıl
Teşekkürler 🙈🙈
- +1 yıl
Rica ederim (maymuncuk) :D
En İyi Cevaplar
+1 yılBenim gözlemlerim de şu yönde:
Toplum olarak zaten az okuyoruz. Çevremizde elinde kitap bulunduran, okuyan genelde kız olarak görünse de erkekler okumuyor ama okuduklarında kaliteli kitap okuyorlar. Mesela on kız on erkeğin olduğu bir ortamda üç kız kitap, bir erkek kitap okuyor olabilir. Kızların okuduğu kitapları toplasak belki o erkeğin okuduğu kitap edemeyecek. Okuyan erkekler siyasete e felsefeye daha eğilimliyken ne yazık ki kızlar daha çok ticari içeriklerle yazılmış kitapları tercih ediyor.17 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Yeni nesle bakınca özellikle kızlar daha çok duygusal ağırlıklı, ağlamaklı, acıklı, aşk konulu -pembe dizi tarzı- kitaplara yöneliyorlar. Aslında kitaba yeni başlayan çoğu insan öyle. Diğer kitapların tadına bir baksalar onlar da anlayacaklar ama... kırılma noktası önemli. Ben bunu kendim yaşadım ve gördüm.
- +1 yıl
Açıkçası duygusal kitapları okumaları gerçekten duygusal oluşlarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum. Bugün çiçek böcek kokulu kitapları okuyanlardansa birkaç klasik okuyan bir insanın ruhu daha ince oluyor. Nereden nereyi kırpıp sosyal medyada paylaşabiliriz diye düşünülüyor. Bir de kitap okumaya öyle şeylerden başlanmalı zamanla sevdikçe kalite artırılır deniliyor, naçizane fikrim bu da uydurmaca. Biraz kişide bitiyor bu işler. Beni çevremde öyle çok kimse teşvik etmedi on iki yaşımda ilk kitabı kendim aldım elime ve Dostoyevski-Budala idi. Kendime yaptığım en iyi iyilik budur sanırım. Umarım herkes için böyle uyanışlar olur
- +1 yıl
Bunda haklı olabilirsin belki de bu sadece kendimizi kandırmak için söylediğimiz bir şey. Ben Balzac ile başladım okumaya ve iyi ki de o kitabı seçmişim diyorum. 4 yıl önceydi. Kitap hala elimde. Paylaşamayacağım tek kitap. Bilmiyorum ondan sonra pek de kayda değer kitap okumadım geçen yıla kadar pek de önemli olmayan kitaplar okudum. Bilinçsiz bir okuyucuydum ama artık bilinçli bir okur olma yolundayım okuduğum kitapları çok iyi seçiyorum. Özellikle klasiklere ağırlık veriyorum. Dediğin doğru kitap okumaya o kitaplardan başlanmamalı bunu bende tasvip etmiyorum ama birinin elinden tutması, bu konuda yol göstermesi lazım. Herkes senin kadar şanslı olmayabilir.
- +1 yıl
Demek ki ilk kitapların yeri bir ayrı oluyor çünkü Budala da tanıştığım Prens Mişkin karakteri o yıllardan beri arkadaşım:) Klasiklerin tadı çok nadir bulunuyor başka kitaplarda. Okumadıysan özellikle Rus klasiklerini önerebilirim, ağırdır fakat çok güzel iz bırakır.
Güzel yarınlara gebe olan kuşak biziz, güzel günler istiyorsak bildiğimiz güzellikleri yaymalıyız ☺️ - +1 yıl
Okuyorum zaten Rus yazarları:) Mesela şu an Anna Karenina kitabını okuyorum.
Ne güzel söyledin. Güzellikleri yaymalıyız:) - +1 yıl
Ah Anna Karenina:) ilk okuduklarımdan, yormuştu beni çok güzeldi sen de seversin umarım
- +1 yıl
İnşallah:)
+1 yılErkekler küçük yaşlardan itibaren hayatın daha çok içindedir. Kadınlar ise çocukluktan büyüdüğü zamanlara kadar kurdukları hayal dünyalarının içinde var olurlar. Bu hayal dünyasının yaratıp genişletmenin eğlenceli bir yolu kitap okumak olduğu için kadın okuyucu sayısı erkekten daha fazladır. Erkekler ise daga gerçekçi şeylerle ilgilenir. Futbol oynamak gibi. Bu yüzden kitap okumak toplumsal kanı olarak kadınların daha çok yaptığı bir etkinlik olarak yerleşmiştir.
10 Yorumla
+1 yılKitap okumaanın zevkini tatmamış bir insan bu soruya nasıl cevap versin ki.
Anna Karanina'nın hayatında bulunmamış, Beyaz Diş ile canı yanmamış, Great Gatsby ile Amerikan Rüya'sının tadına başmamış biri bunlara nasıl cevap versin hocam.
Onlara göre kitap sadece ağaçtan yapılan, üzerine mürekkep dökülmüş sayfalar topluluğu :(216 Yorumla- +1 yıl
Yorumlara bakarsan görürsün zaten. Kitap onlar için gereksiz bir kaç sayfadan ibaret maalesef ki...
- +1 yıl
Ne diyelim hocam :(
Bu arada Raskolnikov'u da bitirdim sayılır, oda iyiydi ya :D - +1 yıl
Sadece iyi miydi? :D
- +1 yıl
Ben daha çok Tolstoy'cuyum hocam :D
RAskolnikov beni depresyona soktu neredeyse :D - +1 yıl
Bende şu an Anna Karenina'yı okuyorum :D 500 sayfa bitti kaldı 515 :D
- +1 yıl
Efsanedir o ya :D
Hasan Ali Yücel serisinden olanı mı okuyorsun? O çeviri çok iyiydi, gözüme hiç çeviri hatası batmadı - +1 yıl
İletişim Yayınevi:)
- +1 yıl
Aa tüh :D
Alırken ben ciltli olanı yoktu bunlar gördükçe üzüldüm bir de ben :D
1.bp.blogspot.com/.../270120122992.jpg - +1 yıl
Evet. Ciltli olanlar yıpranmıyor pek. Biraz pahalı yalnız :D
- +1 yıl
- +1 yıl
What? :D
- +1 yıl
oyunlarda falan çok denir aslında :D
Bir şeyi yaparken bir şeylere mal olsa da eğer sonucunda degiyorsa "haş teg worth" deniyor :D
Değdi anlamında:D - +1 yıl
Anladım :D Kitaplar için her şey değer:)
- +1 yıl
aynen :D
Benimda ufak bir kütüphanem var ya :D
Ama çoğu ders kitabımdı ve fotokopiler. 1 ssıra böyle orjinal romanlarım var, ama baya fotokopi var bölümnden gelen :D - +1 yıl
Allah arttırsın :D
- +1 yıl
amin :D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılÇevrenin çok önemi var, benim çok sevdiğim bir hocam alıştırmıştı, çevremde de aynı hocanın icazetinden geçmiş arkadaşlarım vardı. Gizliden gizliye kitap okumada rekabet bile ederdik. Kitabı sevdirmek için mutlaka karşıdaki insana zorla kitap okutturulmalı, kendimden biliyorum ilk baş insan canının çok sıkılacağını düşünüyor halbuki öyle değil alıştınız mı saatlerce bile okuyabilirsiniz. Dediğiniz doğru kızlar okuyor ama ne , kafaları hep havada laylaylom şeyler okuyolar yok kağıttan kentle yok aynı yıldızın altında tamam bende okudum bunları güzel ama sana ne kazandırıyor.1984, Hayan çifliği desem suratıma öyle kös kös bakar, yani insan hayatını sorgulatacak eser okuyan bayan sayısı çok az zaten öyle birini görürsem evlenme teklif edicem.
10 Yorumla
+1 yılBen aile ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Babanın elinde kitap olmuyor evlat okumuyor yahut kitap okuma eylemi kızsal bir şey gibi gösteriliyor bazı ailelerde ben kitap okurken akranlarıma hep çık top oyna denildiğini işittim, kimse otur kitap oku uyarısında bulunmuyor.
28 Yorumla- +1 yıl
Ben öyle yapacağım. Aslında oku demek yerine örnek olmak lazım. Okuyan bir eş istiyorum ve eşimle oturup kitap okuyacağız böylece çocuklar da görüp okuyacak. Bundan dolayı elimden geldiğince kütüphanemi büyütmeye çalışıyorum.
- +1 yıl
Evet aile faktörü çok önemli lakin birazda istek gerek. Ben ilkokulda okumayı öğrendiğimde kitaplar bitirip ansiklopedi okumaya başlamıştım. Umarım eşinde senin gibi olur, hakkında hayırlısını dilerim
- +1 yıl
Aile önemli evet. Ben kimsenin desteği olmadan okudum hemde içimde pek istek yokken. Ve şu an aileme içten içe kızıyorum neden kitap okutmadılar diye. Gerçi onlar hala okumuyor da:)) Allah razı olsun:)
- +1 yıl
Onlara da sen sevdir kitabı :)
- +1 yıl
Bu biraz zor:))
- +1 yıl
Öyleyse çevrene ve ilerde ki ailene aşıla bu sevgiyi :)
- +1 yıl
İşte o olur bak:)
- +1 yıl
😊😊
Erkeklere özel değil ki, kadınlar da okumuyor. ''Sevdiğiniz, okuduğunuz kitaplar nelerdir?'' sorularında cevap yoğunluğu kadınlarda görünüyor. Fakat kitap isimlerine bakınca ne kadar niteliksiz yayınlar olduklarını görebilirsiniz. İstisnalar kaideyi bozmaz tabii.
12 Yorumla- +1 yıl
O ayrı bir sıkıntı zaten. Facebook sözlerinden oluşan kitapları yere göğe sığdıramıyorlar. Sorsan 5 tane klasik okumamıştır.
+1 yılBelkide kitap deyince ideolojiler aklımıza geliyor, bu nedenle sonuç olarak ideoloji barındırmayan kitap olmadığını düşünüp okumamayi tercih ediyoruzdur.
Her kitap yazarın dünyaya bakış açısının aynasıdır.
Kendi bildiklerimizi sorgulamanın zahmetli yolculuk olduğunu bildiğimiz için, kitap okumak bize pek çekici gelmiyordur.
ya da yazarın ideolojisini ve dünyasını beğenmediğimiz için belli klas kitaplar okunmuyordur.
İlla cahilliğe vurmaya gerek yok bence10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 591 cevap paylaştı. sürekli ders çalışıyorum. işe gidiyorum. ibadetimi yerine getiriyorum.
oyunlara vakit ayıramıyorum.
okuyabilirsem ancak kuran okuyorum.
onun haricinde kitap okumayı evet severim.
eğer üniversite kazanabilirsem yavaştan yavaştan bunu alışkanlık haline getirmeyi düşünüyorum. umarım düşünmekle de kalmaz :]
kötülemek konusuna gelince , kimsenin haddine değildir bu.10 Yorumla
+1 yılOkuyoruz kardeş :D Ama haklısın kızlara göre kitap okuma oranımız daha düşük. Bunun sebebi de erkeklerin daha rahat dışarıda vakit geçirebilmeleri, daha sosyal olmaları ve yaratılış olarak daha hiperaktif olmalarını sayabiliriz. Buna nazaran kızlar genelde evde ve yapacak bir işleri olmayınca kendilerini kitaba veriyorlar. Zaten o tadı bir kez alınca bir daha da bırakılmıyor.
10 Yorumla
+1 yılKızların bu yönünü takdir ederim ama şu vampir türü roman okuma trendini aşıp akademik türde okumalara geçseler. Umarım o da olacak.
11 Yorumla- +1 yıl
Ahaha :D Katılıyorum :D
Bu konuda aileden gelen bir şansım var. Babam yılda 15-20 farklı roman bitirir. Bunlar da polisiye, tarih, sosyokültürel, siyasi gibi birçok farklı türde olan kitaplar. Doğal olarak bana da geçen güzel bir alışkanlık var. Ben de okuyorum.
10 Yorumla
+1 yılErkeğini kadınını geç kardeşim. Bir insan kitap okuma lafını duyar duymaz korkmaya başlayıp deli gibi kaçıyorsa bu mallığındandır. Eğer kitap okumanın fikri bile bir insana yükmüş gibi geliyorsa o insan bitmiştir.
10 Yorumla
+1 yılTespitinde haklısın. Erkeklerde yoğun konsantrasyon, asosyallik, veya edebiyata özel ilgi olmadıkça pek okuyan göremiyoruz.
23 Yorumla- +1 yıl
Hey gidi günler hey :D
- +1 yıl
@Raskølnikov nerden nereye... ne zamandı bu paylaşım?
- +1 yıl
Geçen yıl
kitap okumayan erkekte kızda boş adamdır ;) sabit fikirlidirler asla laf anlatamazsın yalansa yalan diyin hadi :)
10 YorumlaGerçek hayatta erkekler daha mantıklı ve gerçekçi bilemiyorum.
40 Yorumla
+1 yılwattpad denen saçmalık okunacaksa kimse okumasın daha iyi zaten.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. Kitap yerine çocuklara teknoloji öğretiyor isek başka ne beklenir
10 YorumlaSayfalarca roman, hikâye okumayı sevmezler. Sayfalar gözlerinden büyür. Aslında okunmaya bir başlansa asla bırakılılamayacak bir alışkanlık olur.
20 YorumlaBen okuyorum ama genel de okumuyor sadecee erkekler değil insanlar
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru insanlar okumuyor ama erkekler daha çok okumuyor.
Eylülden bu yana 16 kitap okudum.
Neden okumuyoruz bilmiyorum ama daha fazla vakit harcamamız gerekiyor.10 Yorumlasanırım erkekler kitapların filminin çıkmasını beklediği için kitap okumuyor :)
10 Yorumlaeşim ayda 15 20 kitap bitiriyor ben senede 0 tane okuyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Desene senin açığını da kapatıyor.
+1 yılBen birşeye ile uzun süre bakamıyorum
Gözlerim hassas galiba
İlgi çekici birşey aramıyoruzdur üşeniyoruzdu belki ama uyku getirmesi falan filan00 YorumlaBen kitap okumam... bana birşey katmıyor... ama gazete okurum, dergi okurum ama kitap okumam..
08 Yorumla- +1 yıl
Aslında çok şey katar da tek bir tanesini bile açıklamak içimden gelmiyor.
- +1 yıl
Doğrudur evet bir şey katmadı öylesine okuyorum.(!)
- +1 yıl
Sen sadece gazete ve dergi okumaya devam et. Belki onlar bir şeyler katar.
- +1 yıl
Kitapları hayallerden ibaret sanman ne kadar da gülünç bir durum.
Ayrıca kitap okuyan biri dergi ve gazete okumaz diye bir şey yok. Örneğin ben kitap okuduktan sonra dergi okumaya başladım.
+1 yılBen şahsen çok severim kitap okumayı. :-) Kitap okumak huzur veriyor mutlu ediyor bambaşka dünyalara götürüyor beni. :-) Dinlenmiş mutlu hissediyorum kendimi. :-)
10 YorumlaTam tersi bence erkekler okuyor, kızlar genelde moda dergileri falan okur :D
00 YorumlaBen cok sıkılgan ruhluyum...3 saatlik bir filmi izlwyebilirim... ama yarim saat den fazla kitao okuyamam... eee bunu bile bilede kitap almiyorum...
00 Yorumla
+1 yılBen hayal dünyasını sevmem. Gerçek dünyayı tercih ederim
00 Yorumla
+1 yılBence yanlış biliyorsun. Populer kültürün ürünlerini genelde kızlar tüketiyor. Belki bu yüzden oyle gelmistir ^_^
01 Yorumla- +1 yıl
Belki de. Ama ben bu tarz kitapları da bir basamak olarak görüyorum. Hani derler ya aşkı bir kere yaşa ki gerçek aşkı yakaladığın zaman anlayabilesin. O misal.
+1 yılben bir kitap kurduyum şu an bile okuyorum genelleme yapma lütfen :D
02 Yorumla- +1 yıl
Başlığı ilgi çeksin diye öyle yaptım. Detayda her şey açık:)
- +1 yıl
tamam dostum :D
+1 yılKitap bana ne kazandırcak? Çevre kazandırcak mı sevgi kazandırcak mı saygı kazandırcak mı
09 Yorumla- +1 yıl
@fatih9661 dolaylı olarak hayır. Kitap okuyan biriçevre mevre kazanamaz tipi iyi değilse boy kısaysa nahh kazanır
- +1 yıl
kitap zeka geliştirir doğru kelimeleri doğru yerde kullanmadınızı sağlar genel kültür olur ayrıca bilgi verir farklı düşünme yetisi kazandırır hayata farklı pencerelerden bakmayı sağlar bu liste uzar gider sonuç ne olur en basiti bir ortamda konuşman ile çevreyi etkileyebilirsin dinlenebilir konuşmacı olursun insanların ciddiye aldığı zekice konuşmalar yaparsın öğrendikçe mutlu olursun hayata farklı açıdan baktığın için duvarlara sıkışmış hissin olmaz ferah olursun rahat olursun ilerde alzeimer gibi çeşitli türevlerde hastalıklara yakalanmassın... daha ne olsun
- +1 yıl
@fatih9661 tipsiz biri ne kadar zeki konuşursa konuşsun dikkat çekmez boşuna umut verme insanlara
- +1 yıl
Sen hiç tipsiz insan görmedin mi dili ve zekası sayesinde en güzel kızı kapan?
- +1 yıl
@fatih9661 yav he he o tipsizlerin de boyları uzun ama. Sn kısa bir erkeğin yanında ne zaman bir kız gördün bana 10dan fazla say
- +1 yıl
@fatih9661 ya kardeşim kitap okuyan biri tipi iyi olmadıkça boyu uzun olmadıkça dikkat çekmez. Sn dışını beğenmediğin birini dikkate alır mısın? Kitap okumak doğru kelime konuşma yeteneğini arttırır ama bu çevre ile ilgili gerçeği değiştirmez
Daha önemli olduğunu dusundugumuz yapmamız gereken şeyler var en azından bir kısmının boyledir
00 YorumlaYa çok güzel olduğunu biliyorum ama eriniyorum, Bir de insanın kafası rahat olursa kitabını okur. Aklında kırk tilki varken okuyamaz.
00 YorumlaKızların okuduğunu nereden biliyosun? İnatagrama atılan fotolardandsa yanılıyorsun kardeşim bunu bil, kızların okuduğu kitaplar ıyduruk aşk meşk kitapları genelde onu hiç okuma daha iyi
00 Yorumla
+1 yılKitap duygu işidir, erkeklerde az bulunan bir kavram belki ondandır
08 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
@BOOOOOOOO tercihler farklı. Ben de o tarz sevmiyorum
- +1 yıl
@BOOOOOOOO sence işte. Sana kalmıyor bu işler
- +1 yıl
@BOOOOOOOO ben de bana göresini söyledim. Uyuşmuyoruz
+1 yılKitap okuyacagına internetten bilgiler araştır daha fazla bilgi öğrenin.
00 Yorumla
+1 yılBunu ben de hep merak etmişimdir
10 YorumlaErkekler reklami sevmezde yapmayida beceremez hem
04 Yorumla- +1 yıl
Kitapları reklam aracı olarak mı görüyorsun?
- +1 yıl
Günde 300 sayfa okuyana bak sen!
Bir yıl önceye kadar kitap okumadığımı kim söyledi sana? Hem günde 300 sayfa okuyor hem de yarım sayfaya eş değer detayı doğru okuyup anlayamıyor. Ayrıca 30 yıl sonra olacağı ne malum? Belki benim algı kapasitem ve zeka seviyem seninkinden daha fazla. Belki de senin 30 yılda ancak anladığını ben 5 yılda anlarım.
Kitapları seven onlarla bu kadar haşır neşir olup her gün onlarca sayfa okuyan birinin kibirli olması merak uyandırıcı doğrusu!
Kim demiş okumuyor diye çok okuyan var hocam
04 Yorumla- +1 yıl
Detayda ayrıntılı bilgi var ne demek istediğime dair.
- +1 yıl
Birincisi ben kitap okuyan biriyim. Ortalama ayda 4 kitap bitiriyorum. İkincisini kitapları kız tavlamak için kullanmam, bana ters. Ne o öyle onlar için kitap okuyormuşum gibi. Ne anladım ben bu işten.
Ben kitabı kendim için okuyorum.
+1 yılbizim hayatımız kitap
10 YorumlaYoo seks kitabı vardı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl4-5 günde bir kitap okuyorum.
10 Yorumla
+1 yılben okuyorum :)
20 Yorumladergici geçmişlerinden dolayı
00 Yorumla
+1 yılCunku kizlar daha asosyal
00 Yorumlaonlar daha önemli şeylerle meşgul ondandır
00 Yorumla
+1 yılBen okuyorum
10 YorumlaBen de okuyorum✋
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAynn knk
10 Yorumla
+1 yılistek yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım