Müzik de günah mı ya da resim yapmak?
Yaşamak da günah mı?
Yaşamak da günah mı?
muzik gunah muzik neden gunah cunku Allahi unuturuyo seni baska alemlere itiyo dunyalik hayallere cunku sarki dinlerken kimse ahireti hayal etmez kolay kolay kimse sarki dinliyoken zikir yani Allahda demez.
Yasamak gunah mi ?
Yasamak gunahsa Allah bizi gunah kazanalim diye mi yaratti Sen iyi amel yaptiktan sonra Allahin yasaklarina karsi gelmedikten sonra yasamak gunah degil sonsuz guzellikleri kazanmaktir gercekte yasamak dunyada olmak sinanma ve sonunda sonsuz bir odul almaktir zevkini doyasiya yasayacagin ahiret cennet.
Dusunmek onceki ummetlerde gunahti Ama peygamber efendimiz muhammet mustafa s.a.v ummetindan kaldirildi Ama yanlis bir sey soylemis olmuyum arastir genede sen.
Kimse sıçarken Allah demez.günah o zaman
oyle degil Allahi anmayi unutturan seyler gunah her zaman bok pozisyonundaysan sana diyecek bir seyim yok Allahini seversen soyle kackere muzik dinlerken Allahi zikrettin bide yorumumu begenmemis ben sana agir konusurdum ama bende hataki senin gibi geri kafalinin tekine yorum yazdim.
İyi o zaman ders çalışırken veya işteyken işinle meşgul olduğun için Allahı düşünemezsin ya günah olmalı
Yorumunu beğenmeyen 2 kişi ben değildim.şimdi beğenmeyip 3 yaptım
tamam olsun yap adam olan yazdiklarimdan anlardi bende hataki boyle birine laf anlatmaya calisiyorum bak simdi iyi dinle Allahi unutturacak dua etmeyi zikretmeyi unutturacak seyler gunahtir anladin mi simdi ben sana agir konusurdum ama terbiyem yetmiyo zate akilli bir insan olsaydin okuduklarimdan bir sey anlardin madem inanmiyosan o kadar niye aciyosun soruyu sen ne kadar benide gunaha sokcan Allah akil fikir versin nediyim kabahat bende seni ciddiye alip yorum yaptim.
yanlis bir sey demedim arkadasim ben dedimki oyle seyleri dinledin mi dusunmeni engelliyor Allahi unutturuyor onun icin bence dinlenmemesi lazim cunku bende dinliyorum ne zaman dinlesem o an Allah yerine dunyalik dusunceleri aklim geliyor.
phoenix87 arkadaşım sen islamiyeti hangi dinle karıştırıyorsun dinimizin özü vijdan, ruh , kalıptır demek de ne şimdi . oldu içelim sıçalım zinamızıda edelim zevk sefayada dalalım vakti boşada harcayalım sonrada günahmı çıkaralım :) sen hristiyanlıktan bahsediyorsun.. ( içinden geldiği gibi) kardeş gayet iyi bir açıklama olmuş takılma kimseye...
ben doğruyu soyledım.. sen yalan soyle; ınsanlara hakaret et sonra ıkı namaz kıl gosterıs yap bak ben ne kadar muslumanım dıye sonrada dekı dının ozu namazdır.. bence yalnıs düşünüyorsun.. böyle yaparak kendınıze yapıcaksınız.. hrıstıyanlıgı anlatmam ıcın bılmem lazım.. oysakı cok güzel dusuncelerımı çarpıtarak benı hrıstıyanlıgı anlatır gosterdıgınız ıcın teşekkürler.. cok güzel konuyu saptırmışsınız.
hersey günahtır,
arkadaşım yok oyle bısey! ınsanların akıllarını karıştırmaktan başka bısey deıl! Islam beyın dınıdr! hurafeler dını deıl! en buyuk kotulugu yapıyolar o dını zorlaştıranlar! sen özgürce dınle ! bakma sen o delılere! link herkesler ogrensın bu mılletın nasıl uyutulduğunu!
Bide bana sunu soyle ne zaman sarki dinlerken Allahi zikrettin kendi kendine kafana gore hareket ediyosun kuranda namazin kac vakitte oldugu yazmiyo o zaman biz sirkemi dustuk bir akilli sen misin ? kuranda ne kadar zekat vericen onuda yazmiyo ama peygamber efendimiz malin 40 ta 1 ri diyor bunlari yasaklayan peygamber kurani ilk ac oku Peygamberimin yasagi benim yasagimdir bir akilli sen kaldin kafana gore vaaz veriyon ilk git sen bir kac peygamberden hadi ezberle andaval
arkadsım.. benım kendı kısısel düşüncem.. ıstersen annen nasıl komsun neye ınandıysa ona ınan uygula.. kesınlıkle ekleme yapmayın cok buyuk vebal ya! acık Kur an ı okuyun! ıyıce ınceleyın.! ne demek ıstedıgımı anlayacaksın! Ya ataları yalnıs yapıyorsa dıye cok sık tekarlanan bı kelam vardır! o yüzden Allah hakkında bılmedıgınız seylerı uydurmayın!
bak arkadasim herkez zate kisisel dusuncelerini soyluyo o zaman begenmiyosa yazsinki arkadasimiz soyle cevap verenleri kale almiyorum yazmasin hem ciddiye alip yorum yaziyoruz icimizdekileri hemde laf isitiyoruz zate bu konu hakkinda bilgim olmassa Allaha hesab neden bos yere veriyim yalan soyleyipte ben nedeninide yazdim ona ve sen geliyosun zehirli dusunceler diye yazmissin sen diyosunda gunah degil senin dayanagin ney ?
Vaybe sende kuranin mealini anlayacak zeka vardı o zaman Allah peygamberi neden gönderdi o zamanki sahabedeki zek�nın katrilyonda 1 i yok sende onlar yorumlayamamış Allah neden peygamberi gönderdi sanıyosun sadece dinimi yaymak ? Hayır kuran-ı kerimi açıklaması için benim aklıma turp suyu sıkıyımki dediği lafa bak meale bakarmış hadis olmadan kim kuran-ı açıklayabilir.o zamab bu kadar alim bosuna tefsir okuyo git öğret onlara
ww.kurandakidin.com/2012/03/kuranda-zekat-vermek-ne-sekilde-gecmektedir/
okumanızı tavsiye ederim
dinen caiz değil belki ama içeriğine göre de günahı değişir tabi..
Cevap
17Cevap
müzik dinlemek senin ufkuna bişey katmıyorsa vakit geçirmek için yapıyorsan günah olur çünkü vaktini avare geçirmiş olursun. resim yapmak ayrı bişey ama bir insanı ya da hayvanı resmederken bir uzvunu eksik bırakman gerekir çünkü yoktan var etmek allaha mahsustur. onun dışında resim günah değildir... günah da olsa sevap da olsa kimse seni yargılayamaz ama sende günahı sevabı sorgulayamassın arkadaşım. nefes almana izin verende aallah bunuda unutma.
Saol kardesim benim sinir oldugum nokta sanki o dediklerinde haklı biz burda bir tarafımızdan atıp tutuyoruz destek verdiğin için saol :)
yobaz hocalara sorarsan goz kirpmak bile gunah ama takma o serefsizleri. hepsi muslumanligi lekelemek icin ugrasiyo. muslumanlik dini gerici ve zor bir din degildir.
Neyi kalıba sokup bilmeden yapıp böbürlenirsen o günah, gerisi boş sen takma bu şeyleri kafana,
Kimin ne dediğine bakma doğrunun peşinden git. Hayatı kavramaya bak nede olsa hesabını sen vereceksin değil başkaları...
İslam dininde herşey günahtır. Akıl almayan bir din
Ateistleri neden dışlıyolar saygım var yazmışsın saygın buysa katlanırsın sonuçlarınada .
Saygı duymayıp dışlaması ayrı.akıl almadığını farklı düşündüğünü söylemesi ayrı
Sapkınlığı düşüneceksen günah, iyiliği düşüneceksen tam tersine sevap,
Nefes almadan sevap işleyebiliyorsan sevap, nefes almadan nefsin büyük günahın çoksa günah
yani özetle nefes ruh sağlığı için gereklidir, müslüman olana günah değil sevap getirir.
neye nasıl inandıgına bakıyor durum. cevabı bıldıgını hıssettım
Senin yaptığın dalgadır bildiğin Dinin şakası olmaz
niye günah olsunki sen adam gibi yaşadıktan sonra niye günah olsun olması gerektiği gibi değilde aksine bir şekilde yaşıyosan aldığın her nefes garamdır bence gereksiz bir insandırsın boş gereksizsindir ..
Müslümanlara kalsa öyle.
genelleme yapma
dinimiz ilamdaki bazı sahiyetlerden dolayı aynı seyleri düsündügüm gercegini cıkarmamalısın :)
yok kusura bakmadım ama kitapta direkt okumadıgım için inanmadım butun mesele bu :)
Müslümanlığın şartlarından biri peygambere inanmaktır.inanmıyorsun yanıcan çarpılıcan bak
ayrıntıyı bilmediign için buradaki anlamı kaçırıyorsun
farkındalık herkesin sahip oldugu şey degil
evet günah git kendini öldür beybi.biz günahlarımızla mutluyuz
yine müslümanlığa laf sokan bir arkadaş.. inanmıyorsanız karışmayın.
:)insan resmi yapmak günah yani calı figür müzik niye günah olsun kardeşim
ben gencken cok kara kalem calışmalarım vardı sonra birden sogudum önceleri bilmezdim ama şimdi yapmıyorum
bu dediklerinin hiçbiri günah değil canişkom
gerçek deyilsin dimi sen?
Hayır değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar