Elbette Osmanlı ilk 200 sene büyük başarılar elde etti lakin ondan sonra artık padişahlar, paşalar, şehzadeler, valideler bunların çıkarlarına göre Osmanlı ilerdi halk sersefil yaşarken onlar keyif sürdü ataları mütavazi şekilde yaşarken onlar halka ağır vergiler yükledi Celali isyanlarda vergiye karşı çıkan onlarca insanı katlettiler. Kuyucu Murat Paşa'nın celali isyanları bahanesiyle, yoksul anadolu köylülerini katletmiş tarihi psikopat. sadece isyancıları veya taraftarlarını değil, bir şekilde onlara yardımı dokunan herkesi kılıçtan geçirmiştir. Tarhuncu Ahmet Paşa saray giderleri kısıtladığı için valide, cariye hanımefendilerin hoşuna gitmemiş işine gelmemiş adamı idam ettirmişler sırf halka zulümdü buna rağmen insanlar nasıl istiyor Osmanlının geri gelmesini?
Cevabın nedir?
Osmanlının geri gelmesi bahanedir..
İnsanları din ile kandırırken arada "büyük osmanlı" imajından da faydalanılması, duygularla daha iyi oynanmasını sağlıyor..
Bilirsiniz bir ara "amerikan rüyası" lafı çok kullanılırdı.. Halk böyle şeylerle gazlanmaya müsaittir.. Bizde de aynı yöntem kullanılıyor.. Hem "(güya) büyük" olacağız, hem "(güya) Müslüman" olacağız, oh oh yeme de yanında yat..
Bizim halkın en sevdiği "yemler" bunlar.. İçinde "zoka" gizliymiş kimin umurunda?
www.gezginavci.com/.../silikon-sahte-yem-04.jpg02 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılTarihi çarpıtarak ayak oyunları yapmaya çalışan densiz , sen tarihi doğru kaynaktan öğren önce , onların nasıl zatlar olduğunu bilmeden konuşmuşsun , bir kaç tane suçluyu çekip de Osmanlıyı eleştirmek ahmakliktan başka birşey değildir
13 Yorumla- +1 yıl
Saçma sapan boş konuşuyorsun asıl sen tarihi saçma sapan kişilerden öğrenmişsin ben Osmanlı'nın eleştirilecek kişilerini eleştirirm eleştirilmeyecek övülecek kişileri de överim Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim gibi senin gibi beyni olmayan görüşü sadece Osmanlı harika mükemmel olarak görenlerin tek görüşü yüceltmek başka hiçbirşey değil zatn onca isyan boşa yapıldı zaten Osmanlı mükemmel 200 yıl boyunca isyan çıkarılmadı biranda canları sıkıldı halkın isyan yapalım dediler nası saçma insanlar var ya siyasi görüşünün ne oldugunu da çok iyi bilyrm zaten ikisi çok orantılı.
- +1 yıl
Osmanlıyı sadece Yükselme devrinden ibaret sananlar saflarin önde gidenleridir. Osmanlı Abdülhamid Han'a kadar süper güçtü. Bir defa hiçbirşey olmasa dahi Halifelik makamı Osmanlıya aitti. İsyan diyorsun , isyanların bir çoğu alevi isyanıdır. Bazıları dış kaynaklıdır. Bazıları ise birkaç delinin çıkardığı isyandır. Patrona Halil isyanı var mesela. Patrona Halil delidir. 😂 Tabi bunları konuşabilmek için derin bir tarih bilgisine ihtiyaç var. Fazla söze hacet yok zaten yazdığından ne kadar bildiğin belli. İnsanlar sıkıldığından mi isyan yapıyor demek sebebini bilmemektir zaten. Bu laflarim sen tahrik etmesin ve seni tarihi öğrenmeye teşvik etsin. Dediğim gibi fazla söze hacet yok bundan sonra yazdığın yorumlara cevap vermeyeceğim. Bu seviyede konuşamam. En azından tarihi bil ki konuşalım dimi?
- +1 yıl
Ya senin gibi cahil bir insanın kulaktan duyma laflarla gelipte benle tartışması o kadar komik ki acıyorum cidden insanların bilgisizlikle bilgililik taslaması zaten sizin olayınız bu insanları karalamaynca deli diyorsunuz insanlara olayı bitirmek için yazık size hem Alevi olması neyi değiştirir demek ki Alevilere zulmedilmiş ki isyan etmişler. Süper güç diyorsun Osmanlı 1715 Pasarofça antlaşmasından sonra bittti ondan sonra çırpınmaya başladı ama işe yaramadı çünkü tek yaptıkları taklitti iş işten geçmişti. Halen sarayın çıkarları ön plandaydı. Ülkenin geleceğini düşünenler her zamanki gibi katletildi ya ben sana daha çok anlatırımda ne kadar anlatsam senin o kıt beynin almıyacak o yüzden sen bildiğini okumaya devam et. Halifelik makamı diyor Halifeliği alan peygamber mi oluyor haşa? Güçlü olan devlet Osmanlıydı ve halifeliği aldı eminim ki bu kadar kötü yöneticilerin çıkarları uğruna hareket eden padişahların geleceğini bilseydi Yavuz Sultan Selim almazdı halifeliği.
600 yıllık hükümdarlıklarının içinde sayılı örnek verebildiğin için.
26 Yorumla- +1 yıl
Ne yapıyım peki tek tek sıralıyım mı padişahlar ve yaptıkları diye ;)
- +1 yıl
işte o zaman birileri de gelir aynı başlık altında icraatleri yazar.
osmanlı bambaşka bir dünya. daha bugün osmanlı diplomasisi sınavına girdim, fatihin pragmatik politikalarından bahsettim devletin bekası için halkın zararına olan şeyler yapabiliyor ama seviliyor daha neler neler.. padişahlar ve iyi kötü uygulamaları ile ilgili.. idamlar da var dediğin gibi ama halk seviyor. bunun başka nedenleri olmalı. dönemin zihniyeti uluslararası sistemin koşulları altında değerlendirilmeli belki de bilemiyorum - +1 yıl
Bende seviiyorum Osmanlıyı ama ömrü bitti Osmanlı'nın yani artık kurtarmaz bu devre uygun değil giibi geliyor bana insanların bunu anlaması lazım. Yoksa tabiki büyük başarılar yaşadı ama büyükte bir çöküntüde yaşadı bir çok imparatorluk gibi.
- +1 yıl
ha anladım zaten osmanlıyı bugüne entegre etmek imkansızdan öte. insanların osmanlıya dönüşten kastı farklı, islam dünyasının liderliği, küresel sistemi etkileyen büyük güç konumu vs gibi şeyler daha çok. zaten davutoğlunun da osmanlıya dönüşü baz alan bir dış politika parametresi var, bu dediğim anlamda..
- +1 yıl
Davutoğlu'nun artık bence kendi kişiliğini ortaya koyması lazım Cumhurbaşkanı ne derse onu yapıyor. Yeri geldiği zaman cumhurbaşkanının hatasını görüp kabul etmemesi lazım o Recep'ten daha mülayim ve daha iyi birine benziyor ama baskı altında galiba.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
10Cevap
Çünkü osmanlıda huzur daha iyidi. Yani senin anlattığın şekilde bakarsak sorunlarda vardı tabi ama milletin istediği osmanlıda şeriat vardı şeriat olunca ister istemez caydırıcı oluyor ve suçlar önleniyor yapan olursada bedeline feci katlanıyordu yani hak ettiği gibi. Şimdi bakıyorsun kıza tecavüz ediyor hiç çıkıyor gidiyor 3-5 sene sonra. İçerde biri indirirse indiriyor işte. Çocuk sapıkları hırsızlar vb dolu. Osmanlıda esnaf dükkanını açık namaza giderdi hiçde bişey olmazdı. Şimdi açık bıraksan soyup soğana cevirirler yani osmanlının istenmesinin sebebi bir bu saydıklarımın yok olması için şeriat normal yasalar malesef yapamıyor yapabilse güzel olurdu ama olmuyor 2. ise hilafet müslüman birliği daha güclü bir devlet olursun bu. Şimdiki zamanda bunlar yok olsa zaten osmanlı gelsin demezler.
00 Yorumla
+1 yılOsmanlı'yı kötülemek için yazılmış olan uyduruk kıytırık şeyleri okumuşsun sonra da burda neden Osmanlı'yı istiyorsunuz diyorsun. Tam anlamıyla anlatabilsek sayfalar, kitaplar, ciltler yetmez. Osmanlı Gelecek.⚖📿🔭
04 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı gelmez gelemez pili bitti ömrü bitti evet Osmanlıyla övünün ama vadesi doldgunuda kabul edelim artık önümüze baklaım.
- +1 yıl
Başını öne çevirirsen bizi görebilirsin.
- +1 yıl
@shooterbg görecekler görecekler istemeseler de görecekler
+1 yılosmanlı öldü bitti
onlar hep hayalle yaşayanlardır
osmanlıyı istemek yerine osmanlının kaidlerini hayatlarına işleseler daha iyi
hatta osmanlının kaidei de değil osmanlının beslendiği kaynağı kendilerine şiar edinseler daha iyi olacak04 Yorumla- +1 yıl
Ya zaten anlamıyorlar zaten olay neydi başarısızlığın Osmanlının ilk liderleri çok iyiydi ama sonra gelenler tamamen çıkarlarına göre hareket etti ve bu yüzden Allah artık demek ki yardımı kesti Osmanlıya.
- +1 yıl
çıkarları değilde farklı şeyler gerileme dönemi sanayileşmede matbaada geç kalma vs vs
- +1 yıl
Ya zaten oraya çıkıyor yol kendi keyiflerine çıkarlarına bakmaktan bilime ilime önem vermediler birşeyleri takip edemediler ve sonuç ortada.
- +1 yıl
demekki batması gerekiyordu battı ölen birşey dirilmeyeceği için hiççç osmanlı işstiyoruz terannelerine kulak asmaya gerek yok
300 yıl dünyaya jandarma 'lık yapmış bir devletten bahsediyoruz. Zenginlik fetihler ilim hepsi mevcut, Türklerden korkan avrupa herkes bunun hayalini kurar
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı. Tarih bilmemelerinden dolayı. Üfürükçülerden tarih öğrenilerse böyle olur.
05 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle Bu Mısıroğlu mudur nedir o adamdan dinleyipte tarih konuşurlarsalar zaten hiçbişey olmaz.
- +1 yıl
Aynen öyle ya Selahaddin Eyyubi gibi Hristiyanların bile övdüğü bir komutana nası aşağılayıcı sözler söylediğini izledm şok oldum yani illa Osmanlı mı olması gerekiyor övmesi için birilerini.
Osmanlının geri gelmesini istemeleri , seriat hukukundan kaynaklı...
02 Yorumla- +1 yıl
Şeriatı da kendi çıkarlarına göre uygulamadılar mı onca insanı şeriat bahanesiyle katletmedilr mi Tarhuncu Ahmet Paşa gibi ülkeyi düzlüğe çıkartmaya çalışan bir paşayı çıkarlarına ters düştü diye idam ettirmediler mi bunu mu istiyor insanlar.
- +1 yıl
Hayır şeriatı kendi çıkarları için kullanan insandı Osmanlı ideolojisinde Cihan ve Cihat vardır..
Bütün cihana kuranı ismalı yaymak islamiyeti yatmaktı amaç daha sonra ortaya çıkan yobazlar bunu kötüye kullanarak osmanlının karizmasını ve iç karışıklara sebep olmasını sağladı... maalesef
sen tarihten 3-5 tane deliyi cımbızla çekersen hoşuna gitmez tabii ki. osmanlıyı öğren ilk önce.
196 Yorumla- +1 yıl
Ben senin yaşının küçüklüğüne veriyorm sen karı-kız peşinde koşarken ben ne kitaplar okudum ve Osmanlı'Nın Kanun'niden sonra gelen liderlerden 4-5 tane düzgün çıkan oldu diğerleri hep beceriksiz çıktılar becerikli çıkan padişahlahlar ve paşaları bir şekilde öldürtüğ tahttan indirdiler öyle bir halt bilmeden kafanıza göre konuşmayn bilgisizlik cehalet hat safada yazık size
- +1 yıl
Ben okudugm zaman 2-3 farklı şekilde okudum senin gibi sadece Osmanlı sempatizanlarından değil ayrıca evet ayakta kaldı ama her yüzyulda toprak kaybetti her yüzyılda toprak kaybetti ayrıca öyle koca bir devleti tek seferde yoketmek kolay değil ki zaten yok etme girişimine bulunan Avrupa devleti yoktu gerek duymuyorlardı çünkü Coğrafi keşifler daha cazip ve karlıydı sadece Rusya uğraştı oda girdiği her savaşı yendi Osmanlı kendi isyanını bastırmayacak zamanlara geldi tüm azınlıklar önce özerklik daha sonra bağımsızlık aldı bu mu başarı. Bir atalarının başarısına bak bide onların başarısına.
- +1 yıl
ya bi' defa yabancı kaynaklardan bile bakarsan tarihte kurulmuş en büyük 10 imparatorluğa osmanlıyı kesinlikle bulursun. bu bile guru verici. tabi senin gibiler kendi atalarını reddederse orası benim işim değil. diyorsun ki senin ataların benim atalarımsa sana ne eğer senin de atalarınsa eşşek gibi kabulleniceksin bunu.
- +1 yıl
Sen lafı nerenden anlıyorsun acaba ben biliyorm nerenden anladıgını orandan anlamaya devam et. Ben sana diyorum çok iyi padişahlarımız var onların 200 senede genişlettiği yükselttiği toprakları 400 yılda paramparça edip kendi çıkarlarına göre hareket ettirdiler sen halen boş konuşup sanki Osmanlıyı komple reddediyor hiç sevmiyormuş gibi bahsediyorsun benden ama başka sözün olmadığı için galiba saçmalıyorsun. Çünkü ben sana gayet iyi anlattım ama sen ısrarla lafı başka yerlerinden anlamaya çalışyırsn.
- +1 yıl
asıl sen anlamıyosun kuyucuyu örnek vermişin. 3-5 tane örnekle 600 yıl senin yaşadığın toprakları elinde tutmuş atalarını kötü buluyosun yok 200 yılı iyimiş 400ü kötüymüş şurası iyi şurası kötüymüş. onlar ataların iyisi atan da kötüsü değil mi? ayrıca dünya üzerinde kurulmuş en hoş görülü ve insan haklarına en çok saygı duyulan imparatorluk osmanlıydı. bunları da gör bir zahmet. türkiyenin şöyle bir geçmişine bak 1923ten bu yana göğsünü kabartan hangi olay oldu?
- +1 yıl
İşte 1923'te ki başarı olmasaydı şu an Türkiye diye bir devlet olmuyacak olsa bile Türkmenistan, Filistin, Suriye gibi bir yer olurdu bunu da siz anlamıyorsunuz ya yazık size yeni nesil cidden çok saf.
- +1 yıl
Ya zaten ben niye tartışıyorum ki klasik ak partili görüşünüz gibi bilginiz de kıt bildiğinizden şaşmıyorsunuz sizin reisiniz ne derse ona inanıyorsunuz.
- +1 yıl
1923'ten sonrasından bahsediyorsnda 1923'ten sonra çok iyi şeyler olduğunu savunmadım ben zaten 1923 ile ilgili birşeyde uydurmadım asıl sen kafana göre uyduruyorsn iftira atarak üste çıkmaya çalışıyorsn ciğerinizi bilirim ben sizin bir süre sonrada birşey kalmayıncada küfür gelir ilerleyişinizi bile biliyorm artık çok klasiksiniz.
- +1 yıl
Ah benim küçük veledim beni Osmanlı düşmanı sandı çünkü hiçbirisin okumadı anca kafasına göre konuştu yazık sana hadi iyi geceler çocuk.
- +1 yıl
1923'ten sonra toprak kaybetmedik en azından çocuk eğer Osmanlı devam etseydi belkide şu an ingiliz bir baban vardı ;)
- +1 yıl
Ağlatmak mı bence sen s. çtın sıvadın ondan sonrada üstüne çıkmaya çalıştın kendi kendine ezik ezik kendini haklı sanıyorsn ama yemezler çocuk. Sen kendini haklı görmeye devam et bakalım acıyorum size cidden :D
- +1 yıl
Bazı şeyleri yapmak için bazı şeyleri feda etmek lazım İsmet paşayı pek sevmem ama bugün Atatürk gibi bir lider olmasaydı ortada ne sen olurdun ne de senin sülalen olsaydı bile İngilizlerle, Fransızlarla akrabalığın olurdu teşekkür edeceğinize karalıyorsnz yazık size.
- +1 yıl
bir 4'lük daha vardır tam size uyuyor
Çeşit çeşit cahiller var
En cahili Kara Cahil!
İçlerinde dahiler var
Ön yargılı, Kara Cahil!. - +1 yıl
Orası senin vatanın diyor Osmanlı'nın pisi pisine verdiği topraklar vatan toprağı değil miydi sözlerin çelişiyor sen halen devam ediyorsun aynı saçmalığa konumuz Osmanlıyken cumhuriyet hatalarına geçtin ve benm Osmanlı'dan bahsettiğim hataları sen Cumhuriyet'ten bahsederek onayladın demek ki Osmanlı iyi birşeyler yapmamış belli bir aralıktan sonra bunu kendin itiraf ediorsn dolaylı yoldan :D
- +1 yıl
Oldu ablacım bir sözün diğerini tutmuyor çok güldüm bugün saol cidden :D
- +1 yıl
:D Kem kum pırt tırt ne yazdığını bilmyirsn acıdım sana :D Osmanlını hatalarından bahseidyorz aynı hatayı büyük şiddetle cumhuriyete yüklüyorsn diyom sana Osmanlıya bu yüzden kızıyorm içinden aa doğru ya tüh b. ku yedik diyorsn sonra da geveleme saçmalama sıvama yağlama :D
- +1 yıl
Ama kardeş sende suç aramıyorum yetiştirmeyle alakalı birşey bu normal ama kötü yetiştirildiniz diye cahilliğe dar görüşlüğe devam etmeyn biraz okuyun araştırın sadece taraflı olanlardan değil diğer kaynaklardanda okuyun bilginizi geliştirin eleştiriye açık olun. Yoksa siz bu kafayla giderseniz sizin üzerinizden yemeye daha çok devam ederler siz köpek gibi çalışırsınız birileride sefasını sürer yazık.
- +1 yıl
Ama cidden cehalet çok güzel birşey herşeyi sen biliyorsun herşey en doğru sen biliyorsun oh süper :D
- +1 yıl
aynı hata mata yok ortada. ismet bey adaların alınması bizde kalması için konferansa bile gitmemiş. sen diyosun ki türkiye tarihinde toprak kaybetmedik en azından. demekki kaybetmişiz di mi? sana diyorum ki 1923ten sonra gurur duyulacak bir şey söyle. zaaaart diye yan çizdin bu soruya.
- +1 yıl
Şuanda seninle İlber Ortaylı konuşssa tartışsa sen yine bildiğini okumaya devam edeceksin o yüzden anlıyorum seni. Ayrıca evet ben Cumhuriyeti destekliyorm ama senin Osmanlıyı destekledigin gibi kuru kuruna Osmanlı harika mükemmel diyorsun ya ben Cumhuriyte öyle demiyorm Osmanlıya demediğim gibi sadece hata nerdeyse onu söylerm ve Osmanlının bitme zamanı gelmişti bitti İmparatorluk devri diye birşeyle olmazdı artık bu saatten sorna olmadı da zaten ama siz ısrarla devam ediyorsn bugün şeriat dönse ne olur ülke ya Suriye olur ya Irak bunu mu istyiorsun acaba.
- +1 yıl
İşime gelip gelmeyen birşey yok ona bakarsen o zamndan sonra tek kaybedilen toprak yine senin çok sevdiğin Ak parti zamanında oldu hani destanlarla şarkılarla İşid gibi basit bir terör örgütünden kaçtığı olayı bir zafermiş gibi anlattılar ya ;)
- +1 yıl
ilber ortaylı'nın senin kadar sığ bilgili biri olmadığını biliyorum zaten. senin gibi o benim atam şu benim atam değil yapmaz. soruyu da yine geçiştirdin canısı fark etmedim sanma. şeriat varken bu ülke ne ırak gibiydi ne de suriye. kanuni devrinde şeriat yok muydu hahahdjasdja battın bee. kılıçdaroğlu gibisin konuştukça batıyon. işine gelene yan çiziyon.
- +1 yıl
ahehehehehehh ooof vallahi billahi güldürüyorsun bak. cumhuriyettenle osmanlı karşılaştırmasından ak partiye atladın. battın battın :D 1. o bir stratejik hareket. toprak kaybı olmadığını bilmezsin bilirim. geçici süreliğine terkedildi orası. hala bizim. zaten karakol gibi bir yer değildi. yani güvenlik açısından yer değiştirmesi sorun teşkil etmiyor. 2. madem çok uyduruk bir terör örgütü neden dünya bu teröristleri bir türlü bitiremedi? safsın anlamıyosun. ışid zaten diğer ülkelerin maşaları. türkiye'yi savaşa çekmek istiyorlar. tabi sizin gibiler anca boş boş atıp tutar.
- +1 yıl
Ah garibim ah ben diyorm Ankara sen diyorsun Londra ben diyorum büyük komutanların yaptıklarının içine ettiler senin verdiğin örnekler halen büyük komutanlarla ilgili :D Kemal kılıçdaroğlu gibi pasif olan asıl sensin sadece eleştirmeyi biliyorsn sözünden dönmüyorsn ısrarla devam ediyorsn söylediğin saçmalığın arkasında devam ediyorsun bugün şeriat olsa kendi kurallarına göre kullanırlar diyorm şeriatın zamanı değil diyorm sen Kanuni devri diyorsn ki kanuni ben o zamnlara laf etmedigimi de bilyrsn ama halen devam et sen benm hoşuma gidiyor keyiflendirdin beni benm savundugum komutanlardan örnek verip kendi savundugun sonraki komutanlardan zerre örnek vermeyince benm ne kadar haklı oldugumu kendin itiraf ediyorsn :D :D
- +1 yıl
O bir strateji ahaha :D Aynı şeyi benim söyledigim şeyi bana yedirtmeye söylüyor :D Senin sevdiğin şahıslar yapınca strateji senin yapmadıkların yapınca kabahat ya bir yürü git öl ya bu kadar sığ dar ve saçma sapan bir insan daha görmedm :D
- +1 yıl
İşid Ak partinin de desteklediği bir örgüt ;) Bunuda bilmiyorsn be safcığım.
- +1 yıl
Şii-sünni derdi yok mu nück nück nück :D Boşbokanız ve Reisinizin elinden gelse 1 tane Alevi bırakmyacak ülkede o insanlara yazık değil mi hadsiz herif.
- +1 yıl
hadi sen şimdi git de ki adalar artık bizim yapabilir misin bunu? onla bu çoook farklı şeyler. o kadar açıklama yapıldı. her zamanki gibi işinize geleni aldınız. şu an ikiye katlanmış olduğunun farkında değilsin toprakların. hem bulunduğu konum bizim. hem önceki yeri. anladın mı cahil apla?
- +1 yıl
laflara bak ulan kendimden iğrendim bir weletle tartışyırom cidden bana yazık senin gibi boş cahil 2 lafı bir araya getiremeyen bir çocukla tartıştıgım için ben haksızım cidden sen haklısın kardeşm benm stratejini sevsinler sizi :D Toprak kaybmış felan hikaye kaçtılar mı kaçtılar korktuklarından mı kısmen asıl olay neydi işidi desteklemeleri. Ya sütünü iç yat bence sen ergenlik çağındasın belki boyun uzar belki o süt beyne gider sanmıyorm ama.
- +1 yıl
Ah cahil kardeşim ah üzülüyorm böyle aptal oldugunuza sizin gibiler 18'dede böyle 58'dede böyle olacak bunlarla vatan kurtulacak peh.
- +1 yıl
Benim söylemedigim şeyler hakkında bana soru sorma ben elinden gelse diyorm zaten öyle birşey yapamaz yaptırmazlar çünkü elinde koz yok öyle kolay değil yeğenim.
- +1 yıl
Ulan var ya :D Cidden böyleleri yaşıyor mu ya ne diyem ben sana :D Gülüyorm cidden güldürdün beni kardeş Allah razı olsun senden toprak kaybını yeni öğrenmiş zuhaha felanlar cidden midem bulandı bu kadar iğrenç insanlar halen yaşıyor mu o zaman neler oldugunu nasıl oldugunu gayet iyi bilyrm toprak kaybı demek resmi olarak olması önemli değil şuanda İşidin aldıgı yerler onların mı hayır Suriyenin halen ama şu an geçici olarak onların elinde buda onun gibi birşey ama sen anlamazsın çünkü o konuda bilgin yok anca zuhaha mahaha kuhaha diye saçma sapan gülersin. Hoş
- +1 yıl
Elinden gelse peygamber yapacaksın reisini halen bana masal anlatma laf lugalası yapme be
- +1 yıl
Bazı şeyleri öğrenmen lazım insanlar her zaman haklı olmayabilir haksızlığını da kabullenmek bir erdemdir. Öyle ak partililer gibi çalıpta vatan için çalılıyoruz ayaklarına gelmeyin komik duruma düşüyorsunuz :D
- +1 yıl
kaldın di mi öyle laflara takmaya başladığına göre battığını anladın iyice. senin ülken natoya üye. gereksiz yere zaiyat vermek tek başına savaş yükünü üstlenmek salaklık. ordaki toprak bizim mi? evet bizim. sen bunu yeni mi öğrendin? evet. hiç bir şeyden haberin koy. boş boş konuşuyosun.
- +1 yıl
şu an senin gibi değersiz bir yaratık yüzünden canım zamanımı harcadım biraz adam olur biraz fikirlenirsin diye ama cidden boşu boşuna harcadım ilk defa dar ve sığ görüşlü yobaz cehaletten beyni kokan biriyle bu kadar tartıştım deniyim dedm belki biraz olsun ettiği hataları yanlışları anlar diye yok nafile anca bnim güzel zamanımı harcadı ne yapalım bunuda denedik en azından kanıtladınız sizin gibilere hiç cevap vermemek gerekiyormuş ve Allah sonumuzu hayır eylesin Allah bizi kötülerden değil sizin gibi kör cahillerden korusun hadi iyi geceler kardeş.
- +1 yıl
Sana göre ben battım bana göre de senin hayatın battı kapasite meselesi senin beni anlaman zor benim seni anlamam zor ama sen beni anlıyabilirsin çünkü insan kendini geliştirebilir ama ben seni asla anlıyamıyacağım bir insan sonradan cahil olamaz :D hadi selametle çocuk Natonu da al başına çal bir hiç uğruna ölen onca şehidimizin kanıyla hava atıyorlar bilmiyorlar ki en büyük düşmanları natonun içindeki üyeler neyse hadi selametle çocuk ilk sözümü iyi hatırlar ;)
- +1 yıl
Bu arada havlamana da bayıldım. Çok güzel havlıyorsun hayvanat bahçesinde çalışmanı tavsiye ederim :D
- +1 yıl
Beyninle tartışacaksan gel sabha kadar tartışalım ama g. tünle tartışınca tadı kalmıyor be ablam
- +1 yıl
Ah canm benm ne güzel hoşuna gidior dimi yess zafer kazandım ülkeyi kurtardım havlayak ahaha :D
- +1 yıl
oyşş kıyamam kılıçdaroğlu abisini de her seferinde örnek vermektende aciz kalmaz sanki chpliyim aklı sıra inceden laf zokacak ama nerde sende o akıl ak partililer kendini belli eder onun dışındaki insanların siyasi görüşünden çok emin olarak hareket etme :D
- +1 yıl
Yawrum benim işsizimam yaz oraya daha cool olur ;)
- +1 yıl
Git hayırkı dışarda ksde bir kızı rezil ettim holey zafer kazandım diye :D ama mantıklı bir insanı çağır ondan sonra seyret filmi :D
- +1 yıl
Canımın içi senin imanı ben çok iyi anladım ben sizin ciğerinizi bilirim hade hade :D kıvırma :D
- +1 yıl
Senin arkadaşların koyun sürüsü o yüzden karşına bir tane insan çıkınca ondan mantıksız gelmiştir sana ahahaha :D
- +1 yıl
O değilde senin yüzünden yarın dışarı çıkmayacagım bir koyuna rezil oldum diye :(:(
- +1 yıl
Neye göre kime göre rezil benm gözümden baksan kendine var ya gülmekten yerle bir olursun ama baktıgın göz göz değil kullandıgın beyin beyin değil :D neyse beni rezil ettin bn çıkmıyım dışarı bahane oldu bana bende pineklemeyi düüşünüyrdm evde saol ya :D
- +1 yıl
Yok merak etme burada normal insanlar var benim çevremde yani burada koyunları felan sokağa salmıyorlar rahat ol ;)
- +1 yıl
Şöyle bir gözden geçiriym dedmde konuşmaları ulan var ya gene güldüm :D Rüsvaymış rezilmiş sen olmuşn patates sıvamışsın yağlama yapmışsın ondan sonrada halen üste çıkıyon ezik ya :D
- +1 yıl
Yalan bildiğin tarihle beni ne yenebilrsin ne de bana kabullendirebilrsin kulaktan duyduğun sözlerle gelipte artistlik yapmaların felan hiç bu kadar bir insan kendini küçük düşürür mü senin yerinde olsam oturur ağlardım cidden o kadar sefil bir durumdasın ki.
- +1 yıl
O değilde seni yorumun niye sürekli en aşağıya gidiyor ks bile kabul etmiyor artık seni aşağılara atıyor :D
- +1 yıl
Cahille girme münakaşaye ya sinirini hoplatır tavana ya da yazık olur adabına ne güzel bir laf cidden Mevlana büyük bir insan başta onun dediği gibi yapmam gerekirdide ilk defa bir umut adam ederim diye düşündüm seni senden ne köy olur ne de kasaba :D
- +1 yıl
belli oluyor kimin sefil bir durumda olduğu abla. sen şu an sadece benim üzerime bok atıyosun. her söylediğin benle ilgili. yok koyun yok havlama yok velet yok kulaktan duyma bu da senin o az önce ayaklarımın altına aldığım egonun acısını biraz olsun hafifletiyor. apla sen beni diğer saftiriklerle karıştırdın galiba.
- +1 yıl
Ablam benm senle ilgili konuşurm çünkü senin konuştugun tarih senaryo benim konuştugum tarih bilgi o yüzden sen anladın, do you understand me?
- +1 yıl
He yani ezberleyebiliyorsun buda bir başarı tabi :D
- +1 yıl
Sana oku demiyorum okusunda fayda etmez sana tatlım. Sen okusan bile böyle zavallı duruma düşmeye devam ediceksin. Acındırı ve tiksindirici.
- +1 yıl
Neye yüriyim tatlım sen adam gibi konuşmayı öğren tarihini tarafsız şekilde öğren iyisiyle kötüsüyle kabul et iyi olan liderini öv kötü olanının hatasını kabul et o zmn senle tarihten ve ya herhangi birşeyden illa tarih olacak değil ffarklı konulardada aynı şekilde iyisiyle kötüsüyle kabullenmesini öğren ondan sonra gel tamam mı hadi canm beklyrm. Yatıcam bu arada ben yarın erken kalkıyorm hadi iyi geceler yarın yaz ama için darlanırsa ok ;)
- +1 yıl
sende. Hakkını helal et bu arada diğer dünyada seninle görüşmek istemiyrmde :D Benimki helal olsun varsa. :D
- +1 yıl
İnşallahh birgün oda olur :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılosmanlı değil de olsa olsa 2. akkoyunlar devleti olur :)
00 YorumlaMal olmaya alismislarda ondan
00 YorumlaDünya Osmanlı'nın daşşağını yesin.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Bazı İnsanlar Neden Osmanlı'nın Geri Gelmesini İstiyor Acaba?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler