+1 yılMerhabalar. İstanbul'a yakın, kız arkadaşınızla sevgililer günü ya da hafta sonu tatili için gidebileceğiniz, güzel zaman geçirebileceğiniz İstanbul’a yakın yerleri sizin için sıraladım. Keyifli okumalar...
1- Büyükada

Büyükada kendini doğa ve tarihin içinde bulmak isteyenlerin uğrak yeri olarak bilinir. Binlerce yıl Rum ve Türk kültürüyle beslenen Büyükada; deniz ve çam ağaçlarının kokusuyla beslenen tertemiz havası, baktıkça hayranlık uyandıran birbirinden güzel köşkleri, nostaljik kartpostal tadındaki sokakları ve hemen her noktadaki muhteşem manzaralarıyla müptelası olacağınız eşsiz bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Bu tarihi ve doğa harikası adada bir keşfe çıkabilirsiniz. Bu yolculuk esnasında Büyükada'da kalabileceğiniz ucuz, orta ve lüks otel/pansiyonları sizin için araştırdım. Otel ve pansiyonlari görüntülemek için hemen şuraya tıklayabilirsiniz: Tık tıkkk
2- Kartepe

Kocaeli'nin bir ilçesi olan ve İstanbul'a yaklaşık olarak iki saatlik uzaklıkta yer alan Kartepe, kış turizmi açısından oldukça zengin. Hafta sonu gidilebilecek yerlerin de başında geliyor. İstanbul'a fazlasıyla yakın olduğu için günübirlik ziyaretçilerin sık sık akınına uğruyor. Yamaç paraşütü, paintball, binicilik, doğa yürüyüşü, kayak gibi birçok aktivite olanağı sunmakla birlikte harika anılara ev sahipliği yapıyor. Rezervasyon için: Tık tıkk
3- Şile

Bir diğer mekanımız ise bana Zülfü Livaneli'nin “Serenad" romanını hatırlatan Şile. İstanbul’da güzel bir gün geçirmek isteyenlerin ilk durağı Şile. Tabi bir de İstanbul kalabalığından biraz olsun uzaklaşmak istiyorum diyorsanız nefes aldığınızı hissedebileceğiniz nadir yerlerden. Deniz kıyısı ve harika manzarası olan bir yer. Özellikle yazın çok daha güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor. Vaktinizi güzelce değerlendirebileceğiniz, doğa ile iç içe bir yer. Şile tatilinde pansiyonda kalma seçeneğinin yanısıra kamp alanları da mevcut. Şile'ye giderseniz son dönemlerde oldukça popüler bir tatil yeri haline gelen Ağva'yı da ziyaret etmenizi öneririm. Ayrıca birçok restoran ve otele ev sahipliği yapmakta. Bütçenize uygun konaklama yerleri için: Tık tıkk
4- Polonezköy

İstanbul trafiği, gürültü, karmaşa ve kalabalığından günübirlik olsa bile daha huzurlu bir ortama gitmek isteyenler için şehrin içinde ama şehirden çok uzakta eşsiz bir doğaya ev sahipliği yapan Polonezköy en doğru tercih olacaktır. Yaz kış ziyaret edebileceğiniz bu eşsiz mekanda ormanda yürüyüşe çıkabilir, kendin pişir kendin ye mekanlarını ziyaret edebilir, at binmeye gidebilir ve daha birçok aktivite yapabilirsiniz. Oteller için: Tık tıkk
5- Sapanca

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Sapanca; başta Sapanca Gölü olmak üzere, eşsiz doğa manzaraları, zengin bitki örtüsü, doğa güzellikleri ve tertemiz havasıyla oldukça yoğun bir ilgiye maruz kalıyor. Hem tarihî hem kültürel hem de doğal bir yer olan Sapanca'da bu eşsiz güzelliklerinin yanı sıra ATV kiralayarak kendinizi yeni bir maceranın kucağında bulabilirsiniz. Bunun yanısıra zepline yaparak eğlencenin dibine vurabilir ya da tüm bu eşsiz güzellikleri izleyerek kendinizi doğanın kucağına bırakabilirsiniz. Tabiki söylemeden geçmeyeceğim, Sapanca Gölü’nün kıyısındaki bungalov evleri de konaklamak ve bu manzaraya şahitlik etmek isteyen herkese ev sahipliği etmeye hazır... Yoksa hala rezervasyon yaptırmadınız mı? Tık tıkk
6- Abant

Yazı kışı ayrı bir güzel olan ve her mevsim ayrı bir güzelliği yaşatan Abant İstanbul'a yaklaşık 3 saatlik uzaklıkta yer almakta. Kışın bembeyaz olan Abant gölü, yazın ise kamp yapmak için harika bir yer haline geliyor. Doğayla içiçe olan Abant, birbirinden farklı yerleri ve eşsiz güzellikleriyle harika bir tatil fırsatı sunuyor. İstanbul’a yakın olması hasebiyle de hafta sonu tatillerinin vazgeçilmezi haline geliyor. Bir kez giderseniz sık sık gitmek isteyeceğinizden eminim. Her bütçeye uygun otelleri görüntülemek için: Tık tık
7- Kilyos

Eski adı Kumköy olarak da bilinen Kilyos, İstanbul'un Sarıyer ilçesi sınırlarında, Karadeniz sahil şeridinde bulunuyor. Yaz kış ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapan Kilyos, şehrin sakinleri tarafından mangal yapmak, pikniğe gitmek, denize girmek ve hafta sonları kısa bir kaçamak yapıp biraz yalnız kalmak, kafa dinlemek için seçilen popüler bir tatil mekanı. Ayrıca birbirinden güzel kır lokantalarına sahip. Bir mola vermek isteyenler uygun otellere göz atın lütfen: Tık tık
Umarım faydası olmuştur. Güzel bir hafta sonu, güzel bir #SevgililerGünü ve güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle...22 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
+1 yılİstanbul zor olduğu kadar aynı zaman da muhteşem bir şehir ve her ne kadar kalabalık olsa da yakınların da rahat nefes alacak çok fazla tatil yerleri de var.
1. Sapanca
Âdeta İstabul'un arka bahçesi gibi ve Sakarya'da yer alıyor.
Doğası sizde hayranlık uyandıracak ve inanın ufkunuzu genişletecektir.
Bu güzel doğasının yanında çok konforlu mekanlara da ev sahipliği yapıyor.
Elite World Sapanca Hotel birbirinden güzel aktiviteleriyle sizi misafir gibi ağırlayacak çok güzel bir hotel.
En dikkat çeken hizmetleri ise
Açık havada fitness studio ve yine açık havada masaj, outdoor aktiviteleri, welbeing.
2. Ağva
Göksu ve yeşilçay arasında kalan İstanbul'a ortalama 1 saat uzaklıkta kısa tatiller için en ideal yer diyebiliriz.
Kumsalı, koyları ve yemyeşil doğasıyla herkesi hayran bırakıyor.
Eğer Ağva'ya gidecek olursanız Kilimli ve Kadırga koylarını ziyaret etmenizi tavsiye ederim.
3. Kilyos
İstanbul'un Karadeniz kıyısında yer alıyor ve kısa tatiller için 2. Durak olarak kilyosu seçebiliriz. Son zamanlarda, yazları birçok popüler beach'e ev sahipliği yapsa da, hala bakir ve tatil yapılabilecek yerleri mevcut.
Ve eğer giderseniz İstanbul'un fethi adına dikilmiş olan çınar ağacını kesinlikle görmelisiniz.
4. Riva
Çayağzı Köyü olarak da bilinen Riva adeta günü birlik tatil yapabileceğiniz İstanbula çok yakın hem kıyısı hem de dar sokakları ile sakince gezme fırsatı sunuyor.
Gün batımını Riva kalesinde izlemenizi tavsiye ederim.
5. Polonezköy Akşam çay ve kahvenizi şehir gürültüsünden uzak bir yer de içmek isterseniz sadece 25 km uzağınız da ve eğer geceyi orada geçirirseniz İstanbul'un en iyi kahvaltısı sizi bekliyor olabilir.
6. Iğneada Trakya'nın incisi İğneada tatil için olmasa bile yeşilin mavi ile buluşmasını en net şekilde görmek için ziyaret etmelisiniz.00 Yorumla1. Sarıyer garipçe kalesi hem çok yakın hemde çok güzel kule kafede manzara karşı enfes yemek arkasından çay içe bilirsiniz.
2.15'Temmuz şehitler parkında yine
köprü manzaraya karşı evde hazırladığınız yemekleri sevgiliniz ile yiyip güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.
3. Eminönü ve boğazı izleye bileceğiniz mimar Sinan bölgesinde kafeler mevcut buralara gidilir.
4. Kartepe kış günlerinde gidilebilir biraz pahalı olduğu söyleniyor.
5. masukiye ve Sapanca sessizlik ve sakinliğin dibine vurabileceğiniz güzel yerler bungolov ev kiralayıp güzel akşam yemeği yiyebilirsiniz.
6. Farklı olmak istiyorum diyorsanız Kayabaşı kendin pişir kendin ye mangal yapıp sevgiliniz ile yiye bilirsiniz.
7. Elit bir mekan olsun diyorsanız yüksel balık Ortaköy de gidilir tabi biraz tuzlu olabilir
8. Boğaz turuna hayır diyen birini tanımam tekne kiralayıp boğaz turu yapabilirsiniz.
9. Adalar büyük aşkların yaşandığı sakin dingin bir yer İstanbul içinde adalara günü birlik gidilebilir.
10. Futbol tutkunu bir sevgiliniz varsa maça gidebilirsiniz.00 Yorumla
+1 yılSevgiliyle olan her an değerlidir.
Nerde olduğun değil nasıl olduğun önemlidir.
Gerçek sevgiye sahip sevgili, zaman ve mekanın dışındadır.
Onunla geçen zaman ve onunla nerde olduğun kıymetsizdir.
Önemli ve kıymetli olan tek şey "O" dur.
"O" oldu mu, ahırlar saray olur.
Kurumuş ağaç yeşerir.
Kara bulutlar gider güneş açar...
Demem o ki, menfaatsiz ilişkilerde bugün nereye gidelim diye sorulmaz. Bugün sana daha sıkı sarılayım mı? diye sorulur.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılrive rhebas hotel
ağva villa pine garden (biraz pahalı ama fırsat sitelerinden takip etmeni öneririm)
şiledeki pansiyon ve oteller
sapancada özlem butik otel var orasıda çok hoş bir yer
adalardaki pansiyonların çoğu güzel.
aklıma gelenler bular şimdilik.15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılayrıca kilyostaki otelleri söylemeyi unutmuşum
Cevap sahibi+1 yılevet orada bulundum daha önce. bir fırsat sitesinden 180 liraya almıştık (cumartesi için). odaların güzel olduğu doğru şöyle yaparsınız önce ağvayı filan gezersiniz. yemeklerinizi dışarıda yersiniz dönünce odayı kullanırsınız. zaten birgece kalacaksınız ertesi gün 12 gibi çıkış yapınca otelden gene gezmek için yeterince vakit kalıyor ister kano, deniz bisikleti kiralar nehri gezersiniz ister başka şeyler yaparsınız.
+1 yılhttps://youtu.be/hjTE3xxMLJw. Bu video sana yardımcı olur. Bide güldür güldür show izlemeye gidinDaha fazla uzun yazılacak bir şey bulamadım instanbulda yazamıyorum çünkü yarışmaya katılan arkadaşlara kolay gelsin.
10 Yorumla
+1 yılAdalar hangisi olursa olsun tavsiye ederim. Israrla şehir dışı istiyorsanız, Balıkesir Gönen tarafı var. Bursa Uludağ eteği, kaliteli hesaplı oteller var. Uludağ'a teleferik ile çıkabilirsiniz. Adalar üzerinde motorlu taşıt yasak. Elektrikli araçlar var. Ses yok. Doğal ortamda gezi yaparsınız. Fiyatları Uludağ gobi uçuk değil.
00 Yorumla
+1 yılYoros kalesi… Şimdi bu kış günü kale mi gezeceğim demesin kimse. Doğanın içerisinde, ihtiyaç duyabileceğiniz restoran ve kafe de mevcut. Harika bir manzarası var. Beykoz un sırtlarında Anadolu Kavağı nda bulunan bu mekan gidilmeye ve görülmeye değer…
00 Yorumlakayak merkezleri, küçük dağ evleri minimal evler, puz pateni, ufak tatil köyleri
Gibi yerler olabilir tabi lokasyon olarak pek bende hakim degilim Google amcadan güzel bi arastırma yapabilirsin senin için en ulaşılabilir kaçış planların icin00 YorumlaAnadolu kavağı
vefa
kanlıca
vaniköy
hidiv kasrı
hepsinin meşhur özelliklerini değerlendirmek gerek
yerebatan sarnıcı
akşam olunca bütçeye göre taksim Kadıköy mekanlara akarsın sabaha kadar zıplarsın
eve gelir uyursun00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 613 cevap paylaştı.
+1 yıl
şöyle sessiz sakin bi köy hayatı iyi gelebilir10 Yorumla
+1 yılPolonezköy, beykoz tarafları
maşukiye, kartepe, sapanca gölü
aklıma gelen yakın yerler40 Yorumla
+1 yılBence bir Ağva yapmak lazım, Ağva yazı ayrı, kışı ayrı güzel bir yer. Abant mesela kışın gidip bir kere olsun görmek lazım, İstanbul'dan da 1,5-2 saat falan yanlış bilmiyorsam. Kocaeli Kartepe bu zaman da çok sessiz sakin olmaz ama güzel mekandır. Kanlıca, hiç gidemedim ama methini çok duymuşluğum vardır. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul bölgesinde en keyifli günübirlik tatil Şile ve Ağva olarak tavsiye ederim.
Ben en son Sakarya da Bungalow kiraladım muhteşem bir hafta sonu geçirdim…00 Yorumla
+1 yılValla bro bi ton yer var. Kerpe, Kefken taraflarını tavsiye ederim. Kayak merkezleri olabilir, Ağva, Şile, Adalar opsiyon çok. Doğa içinde bungalov da olabilir
00 Yorumla
+1 yılBen öğrenciydim sevgilim de çalışan bir bayandı cebimde iki lira param yoktu ama sevgilim di o onunla sokak da dudak dudağa yağmur yaparken öptüğümü onun gözlerindeki ışıltıyı hiç zaman unutmam bir yerlere gitmek sordunuz şu an bulunduğumuz dünyada benim burada olduğumu kim iddea edebilir
00 Yorumla
+1 yılSevgiliyle bir yere gitmem. Korkarım. Millet birbirinin boğazını kesiyor hatırlamıyorum diyor. Bu kadar ucuz hayat.
11 YorumlaThe Swanpark Hotel geçen kış gitmiştim. Değişik bir havası var bence güzel bir yer. Muhtemelen tüm odalar dolmuştur ama bir bakın isterseniz
10 Yorumla
+1 yılnerde yaşadığınıza bağlı. ben İstanbul da ikamet ettiğim için önerebileceğim yerler,
-sapanca
-bursa
-bolu
-çatalca00 YorumlaAçıkçası eğer maddi durmunuz varsa Uludağ gibi klasik yerler olabilir. Lakin yok ise Kız kulesi, Galata Kulesi gibi yerlerde gezintiye çıkabilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılKışın Antalya saklıkent güzel olur
https://www.youtube.com/embed/bS_MzthC2ig00 Yorumla
+1 yılAğva'daki nehir evleri olabilir tavsiye için tranquilla nehir evi var biraz fiyatı tuzludur fakat daha önce ziyaret etmiştim oldukça renkli biryer.
00 YorumlaKesinlikle Bolu Abant ve 7 göller gerçekten süper birlikte gölün etrafında yürümek ve restoranda balık yemek gibi bir hayalim var 😅
00 Yorumla
+1 yılKocaeli Yuvacık barajı taraflarında güzel orman için dere kenarı tesisler var.
00 Yorumla
+1 yılKırklarelinde Rezve Otel ve Longoz Glamping var. Eğerki sizin tarzınıssa gidebilirsiniz.
00 YorumlaSapanca’da cok guzel kalinabilecek yerler var tavsiye edebilirim.
00 Yorumla
+1 yılBelgrad ormani
Şile, sakli göl
Balat geze bilirsin
Buyuk cekemece mimar sinan koprusu00 YorumlaKar manzaralı bir oda canım kenarında jakuzi iki kadeh
00 YorumlaAğva, Şile, Sapanca, Kartepe, Adalar, Tirilye… Edirne yi de unutmamak gerek 🤗
00 Yorumlapolonezköye git orada güzel yerler var beraber takılacağınız doğa ile iç içe yerler mevcut.
00 Yorumla
+1 yılşile-ağva-kilyos. biraz daha açılırsan sapanca, maşukiye, abant da güzel bence
02 Yorumla- +1 yıl
kilyos dalia'da birşeyler yiyebilirsiniz mesela denize karşı. şile'de zaten her taraf mekan. abant'ta da otellerden birinde bir kahvaltı edersiniz sonra bir yürüyüş sonra mangal keyfi vb . gittikten sonra buraların tümünde mekan bol, popüler yerler sonuçta
+1 yılİstanbul Sarıyer’den gidilecek yerler Heyecan dolu bir gün diyorsan Masalköy MaceraPark a gönderebilirim seni. Daha sakin diyorsan bir arkadaşımda Sakarya da Bungalov veriyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla sevgilim olsaydi dusunurdum ama olmadigi icin zamanimi harcayamam
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 754 cevap paylaştı.
+1 yılbaşbaşa kalacağınız bir dağ evi kiralayabilir orada güzel vakit geçirebilirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle Kerpe'ye gidin mekanın adı " Kaptanın Yeri " oldukça memnun kalırsınız...
00 Yorumla
+1 yılkerpeye gidin memnun kalırsınız sapanca da olabılır
00 Yorumla
+1 yılmuğla da özellikle akyaka bozburun hisar ölüdeniz dalyan ve göcek mutlaka görülmesi gezilmesi gereken güzelliklerle dolu
00 YorumlaKartepeyi tavsiye ederim, hem doğa hemde İstanbula yakın. uygun güzel bir'de otel bulursan kartepe en iyisi.
00 Yorumla
+1 yılÇatalca da güzel bi tercih olabilir. Arkadaşımın evi var konaklama yeri bilmiyorum bu yüzden ama gezilecek çok güzel yerler var.
00 Yorumla
+1 yılKayak tatiline veya İstanbul'da adalara özellikle heybeli ada
10 YorumlaAbant, Safranbolu, Alaçatı, odunpazarı, sapanca, kız kalesi...
10 Yorumla
+1 yılAçık mekan sahil kenarı martıları seyretmek gibi yerler var daha romantik olmazmı
00 Yorumla
+1 yılYa sevgilim olmadığını niye hatırlatıyorsunuz doğum günüm de 14 şubat🙄🙄🙄
00 Yorumla
+1 yılManitayı alıp Bolu’ya gidin 14 Şubat en güzel Bolu’da kutlanır.
00 Yorumla
+1 yılTatil tatil tatil her yer olur onunla olduktan sonra her yer paris
00 YorumlaKartepeye gidilebilir kararlar esliginde bir haftasonu
00 Yorumla
+1 yılHerkes İstanbul'a tatile gidiyor İstanbul'un her yeri tatil yeri
00 Yorumla
+1 yılPastane müze konser çay bahçeleri tarihi köşkler Balattaki eski evler daha çok var
00 Yorumla
+1 yılÇadırlı konaklamalı 🤣 bungola evler olabilir Trakya taraf instada var... Sessiz sakin bence...
00 YorumlaGünübirlikden ziyade doğu expresi yapılabilir. Günübirlik ne yapılabilinir ki en fazla :)
00 YorumlaValla cepte para yok sevgili ile günü birlik bir yere gidemiyoruz
00 Yorumla
+1 yılŞile ağvayı tavsiye ederim
20 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 456 cevap paylaştı. ağva ya git ıssız sessiz..otel motelde var..
02 Yorumla
+1 yılTatil beldeleri Kışın da ćok güzel
Sakın sessiz10 YorumlaAğva güzeldir..Sapanca da düşünülebilir..
01 YorumlaSakin başbaşa kalınılacak herhangi bir yer
00 YorumlaErkek evi... çünkü: kız evi Naz evi :)))
00 Yorumla
+1 yılyatın evinizde dinlenin
00 Yorumla
+1 yılUludağ ve bungalov evleri
00 YorumlaSevgiliye göre değişkenlik gösteriyo
00 YorumlaEskiden kerpeye cok giderdim
00 Yorumla- Devamını Gör (63)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl