Soru açık işte.
Ayda kaç kitap okursunuz?
Başucu Kitabınız hangisidir?
Okudğunuz kitapların ağırlıklı olarak türü nedir?
Ayda kaç kitap okursunuz?
Başucu Kitabınız hangisidir?
Okudğunuz kitapların ağırlıklı olarak türü nedir?
Düzenli değil dönemsel. Bir bakarsın bir ayda 8 roman bitirmişimdir, daha elimde birisi varken diğer gün farklı bir roman görebilirsin (hızlıda okurum yani).
Başucu kitabım "siktir et" ama çok da baş ucum değil çünkü zaten beni anlatıyor benim mutlu olmamın metodlarını oraya yazmış adam :)
Her tür okurum. Bir dönem bilgi verici okuduysam sıkılmamak için hemen fantastik ve aksiyon içerikli kitaplara kayarım.
Şiddetle tavsiye ettiğim kitaplar;
Anne kafamda bit var
Açlık oyunları serisi
Uçurtma avcısı
Bin muhteşem güneş
patasana
Empati
Mutluluk
Annneeeeeeeeeeeeeee Kafamda Bit Var
Uçurtma Avcısı
Bin Muhteşem Güneş
Okuduklarımdır açlık oyunlarnı yarıda bıraktım..
Neden yarıda bıraktın?
Başı çok sıkıcıydı biraz sabırsızlık yaptım galiba:)
Devamında ben heyecandan parmaklarımı yediğimi ve ayağımın altındaki yastığa vurduğumu farkettim. Hiç bi kitap okurken bu kadar heyecanlanmamıştım.
Şaka yapıyorsun:)
okumalısın.
Tamam.:)
Tarih, psikoloji, sosyoloji ve siyaset içerikli kitaplar ilgimi çekiyor. Korku romanlarını da stephen king'den takip etmeyi seviyorum, şimdilik bu kadar.
Kitap okumuyor son bir aydır, okumam gereken çok merak ettiğim kitaplar var. Başlayım onlara da senin vesilennen.
Okuduğum kitaplar genellikle ders kitapları gün geliyor ayda 10 kitabı bitiriyorum.Önceden roman,ansiklobedi türü kitaplar hatta çizgi romanların hastasıydım.Şimdi bir bıkkınlık oldu bu felsefi kitaplar yüzünden.Ama kitap okumak iyidir. :)
Ben bu cümleyle dumur oldum biraz daha açıkla bakayım.Öğrenci misin ders kitabını durup duruken kimse okumaz.Ansiklopedi kısmına katılıyorumm çizgi roman hiç okumadım ama iyi bir okuma kitlesi var.Türkiyede pek önemsenmez ama yurt dışında bu iş için baya baya ter dökenler var.
Felsefe öğrencisiyim.Hem çalşıyorum hem açıköğretim.10 kitap dedim ama bazen üsten ek ders alıp 12 kitabı buluyor.Çizgi roman okumanı tavsiye ederim.Müthiş bir hayal gücü oluşmasını sağlıyor.Bazı serilerden uzak durmakda gerek.Türkiyede de iyi bir kitlesi var çizgi romanın.Sonuçta okuyan bir halk değiliz.Ama dersler yüzünden sürekli kitap sayısı artıyor.Beynim arada bir sürekli düşünme gerektiren kitaplar yüzünden patlama noktasına geliyor.
Felsefe okuyorsan okumaya mecbursun:)
Çizgi Romanı deneyeceğim tavsiye edeceğin varsa bilen birinden öneri almak iyi olur.
Sınırı aşmışsın tebrik ederim seni.Türkiye pek okumak yok ama çok okuyanlarda var senin gibi tebrik ederiz.
Çizgi roman serileri çok fazla çeşitlidir.Ben genelllikle marvel karkerlerinin çizgi serilerini okurdum hulk,batman gibi.Ama sizinde ilginizi çekebilecek çizgi romanlar kesin vardır.Misal anime seyredermisiniz onların mangaları(çizgi romanlar) çok popülerdir ve çok ilgi çekiciler.
Anime seyretmiyorum bir kere seyredeyim dedim alışkın olmadığım için dayanamadım ama yorumlara baktığımda baya bir kişi methetmişti.
Bir seriye başla gerisi gelir.Bende ilk başta bunlar ne derken.Bir baktım iki tane animeyi takip ediyorum biri 585.bölümde halen devam ediyor diğeri iki parça halinde toplam 500 seri devam ediyor.Ama şu serilere ve bakabilirsin.
Death Note ,Full Metal Alchemist,avatar,Basilisk,Tonari no Totoro(animasyon film)),naruto,Berserk Golden Age ..
Tamam bakıcam bunlara ya o kadar kitabı okurken bunları izlemeye nasıl zaman ayırıyorsun 585.bölüm:S
Valla çoğunun mangasını bile okuyorum yani çizgi romanını.Dediğim gibi kafayı rahatlatıyor ve ufku genişletiyorlar.Örneğin sembolik mantık kitabını okurken insan beyni bir ara zombi gibi hissizleşiyor sonra bir kaç bölüm bir mangaya bakıyorum.Ve inanılmaz kendime geri geliyorum.
Enteresan ve güzel.
Gerçekten güzel bir şey çizgi romanlar.Hep kitap okurken kendi hayal gücümüzle kitabtaki kişileri olayları kurguluyoruz.Ama tek bir pencereden bakıyoruz.Ama çizgi romanları da okurken kendimizin de hayal gücü etken oluyor birde yazarın hayal gücünü de görmüş oluyoruz.Sonuçta onlarda birden fazla pencereden farklı dünyalara bakıyoruz.
Kesinlikle haklısın dünyama yeni bir pencere açtın dediklerinle ilgilneceğim teşekkürler.
death note başladım:)
Güzel.
Bu kadar iyi bir senaryo beklemiyordum.Değişik ve zekice ben teşekkür ederim.İyi günler.
Bu kısa bir dizi galiba sadece 37 bölüm 1 sezon.:)
?
Nasıl 3 tane filmi var linkini at ..
teşekkür:)
sorunuzu okuyunca
Yokluğunda çok kitap okudum
Şarkısı geldi aklıma :)
Severim o şarkıyı.
Onuda biliyorum.
Cevap
17Cevap
ne tür okuduğuma bağlı olarak değişiyor. roman takılıyorsam iki üç günde falan bitiyor. düşünsel kitaplar okuyorsam bir haftayı buluyor. yani ayda minimum dört kitap. genellikle felsefi, psikolojik, sosyal ya da edebi tür okuyorum.
Fazla kitap okuyamıyorum malesef ayda 1-2 tane oda genelde kişisel gelişim kitabı olur.. başucu kitabım şu anda ahmet ümit-bir istanbul hatırası epeydir duruyo okumak gelmıyo içimden :/
Başucu kitabın okumadığın bir kitap mı:D
iş yogunluguna göre değişiyor bide kitabın akıcılıgına göre. psikolojik tarzda kitap sevenlere 'Psikiyatrist' i tavsiye ederim harika kitaptır. bide eglenceli kitap okumak isteyen olursa dizüstü edebiyat serisine baksın
Bakarım dediklerine.Teşekkürler.
Herzaman okuduğum bir kitabım vardır ve sürekli yanımda taşırım , Kayra ve Kinyas kitabının son sayfalarındayım ...
Her zaman okudğun kitap Kayra ve Kinyas mı?Yoksa bahsettiğin kitap ve bu kitap ayrı mı
hee deliyim ben sürekli aynı kitabı okuyorum , şu an okuduğum kitap o ve sürekli kitap okurum , kitaplar değişiyor normal olarak ...
Bazı insanların basucu kitabı vardır ve devamlı okurlar ara ara bu açıdan sordum.Deli olmadığın ortada zaten.
baş ucu kitabım yok , sürekli değişiyor okuduğum kitaplar , 20 günde , ayda bir kitap okurum
Anladım teşekkürler.
Alıp alıp okumayınca artık e-kitaplara yöneldim ... En azından toz tutmuyorlar ... Birde her zaman yanımda olmaları en güzeli
E kitap okuyabiliyor musunn.Ben okuyamıyorum.
Sesli okuma nasıl oluyor?
Link atar mısn bana
Teşekkür ederim:)
Lisedeyken kütühanede okumadığım kitap kalmamıştı neredeyse ,üni de eh işte şimdilerde başucuma koyuyorum okurum diye yaklaşık bir aydır belki o kitap orda duuruyor ve okunmayı bekliyor...Hayat işte
Olsun belki tekrar gelir o heves.
Hayırlısı
Çoğu zaman 7 nin üzerindedir.
"Niçe ağladığında" yı çok severim .
Siyasi ve tarih ağırlıklı okumaya çalışıyorum ancak araya romanda serpiştiririm
Çok değişti , hiç beğenmedim ...
5 veya 6 tane okurum..Genelde Polisiye ve Tarih okuyorum..
Güzel.
aylık haftalık olarak okumam ama sürekli elimde yeni bir kitap vardır.
Çok kitap okurum daha dün kendime grinin elli tonunu aldım , çok övülüyor bakalım ne çıkacak :)
Oku yaz olur mu.
Bekleriz.
dönem içi zaten zorunlu 6-7 kitap okutuyor hoca sağolsun.tatillerde de yakın siyasi tarih okumayı tercih ediyorum.Erdal Sarızeybek'in Kurt Kapanı'nı başucu yaptım bu aralar.
Bu aralar dünya malına odaklandığım için kitap okuyamıyorum.
Üniversitede ki gibi değil :(
çok az okuyorum, bana yol gösterrrrr :(
Mehmet Uzun kitaplarıyla başla.
Onu okumadım.
Aşk gibi Aydınlık ölüm gibi karanlık var elimde ona daha başlamadım.
1 kitab aldım 1 aydır bitiremedim zaman kalmıyor :(
Her dakika burdasın sen nasıl zaman kalsın.
çok kitap okurdum önceden şimdi hiç denecek kadar az ama tekrar başladım okumaya
keynes i weber i marx ı okuyoruz ıste yerı geldıkce
selam...ben sadece komikx okurum...kitaptan daha ilgili sende okuyum gör)))
En az 4 kitap okuyorum.
Başucu kitabım yok. Genelde roman okurum.
sınavım yoksa o ay 2 yda 3 bazen dha fazla
Başucu kitabı?
O kitabı tavsiye ettiler ama okumadım:)
Merhamet dizisi o kitaptan mı uyarlama. Hımm
Peki aklıma yazdım:)
Dünya da kitap okumuyorum. Ayda mı okuyacağım.
1 yıldır aynı kitabı okuyorum:)
Yanılmışım Tanrı Varmış kitabını mı:)
Seninle beraber bütün ks bu kitabı öğrendi Tanrının işine bak:D
Yok o değil :) Evren' in Zerafeti. Sakin kafayla dalamadım bir türlü :) Algıda zorlanıyorum.
Diğer kitabı ne yaptın peki
Köşede duruyor bir ara bakıcam :)
Anladım bunaldın kitaptan:)
Yarısına geldim hala hayatından bahsediyor adam :)
Sonuna gel belki adamın hayatını anlatmış olmasına hak verirsin:)
Yok zaten ağır ağır gidiyorum. Kitabı bitirmeden bırakmam yani.
Başladığın işi bitirmek iyidir.
en son 1.sınıfta cin aliyi okumuştum :D
O zaman çocuk kitaplarıyla başla derim.
şakası bi yana geçen hafta tess geritsın çırak serisini bitirdim basımı kaldıramadım çok bağlıyo tavsiyedir :)
İyi bakarız.
bi şaşırmışlık havası gördüm :D
Bu aralar okuyamıyorum pek
hayatımda hiç kitap bitirmedim :(
istesemde okuyamıorum
Tahmin ediyorum.
kitap okumuyorum çok fazla yılda bir belki
en az 5 kitap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar