Seni sevmekten korkuyorum... Korkuyorum, Deli bir tay gibi, kendimden...
Uzattığımda ellerimi, Sana dokunamamaktan... Oysa, her nefes gibiyken, Bana uzak olmandan, korkuyorum... Ve korkuyorum, her karanlığında, bu şehrin... Karabasanlar misali, beni çaresiz koyup Gitmenden, korkuyorum...
Korkuyorum Baktığımda gözlerinin en kuytusuna, Kendimi bulamamaktan... Tutunmak isterken avuçlarına, Bir boşlukta kaybolmaktan... Onca HEPin arasında, Bir HİÇ olmaktan, korkuyorum... Korkuyorum, Evet... Beni sevmenden, korkuyorum. Korkuyorum, Bu ateşin ikimizi de çepeçevre sarmasından, Çaresiz bir Akrep misali, kendimi vurmaktan... Alev alev tutuşup, bir ömür boyu yanmaktan, Korkuyorum...
Ve korkuyorum, sana alışmaktan... Zaten sensizken, Sensiz kalmaktan korkuyorum... Korkuyorum, korkularımla yüzleşmekten, Sana, yenik düşmekten KORKUYORUM...
Siz ne güzeldiniz benimle bilemezsiniz A harfinden bir çarşı güneşi yüzünüzde Hèlene uyruklu bir rüzgârdınız her şiirde Benimdi, Ronsard'ın bir ülkesiydi yeriniz.
Şimdi kim bilir İstanbul'sunuz değilsiniz Bir f'diniz Önasya'larda o şey evlerde Şimdi nasıl bir yalnızlık eser yüzünüzde Uzun sular olur duymak gibi bir şeydiniz.
Şimdi h, şimdi M sesi ilk nasıl karanlık İpek gibiydiniz iyisi mi anlatmamalı Ben yokum ya yoksunuz bakın nasıl artık.
Şimdi bakın nasıl bir yalnızlık vuran benden Şimdi şiirlerde benim yazdığım sıkıntı Bayılırsınız bir rüzgâr oynatsam ülkemden.
ilhan berk
Ben senin krallığın ülkene yetiştim Kaldım gölge tanımayan güzelliğinle. Her sabah büyüten denizimizi böyle Gülüşlerindi o ülkede bilmez miyim.
Sen o çıktığım sularsın, zencim benim Denize bakan evler gibiyim seninle. Dur, geliyorum ellerin ne güzel öyle Beni şey et gülüşlerini bekleyeyim.
Sen gittiğin o ülkesin varılmıyorsun Vurmuş sonrasız nasıl en güzel sulara Güzelliğin balıkları gibi İstanbul'un.
Şimdi her yerde ne güzeldiniz o kalmış Yankımış denizlere öbür kadınlara Dünyada sizinle İstanbul olmak varmış.
Ne yelken ne gemi var limanda Kaçmak bir uzun sefere kaldı
Mercan bir sahildeymiş gemiler Bulmak kasvetli günlere kaldı
Bu şiire özellikle çok bayıldım. Son günlerde şiire merakım arttı ve Kelebeğin Rüyası'nı izledim çok beğendim ve bunun şiirin yazılma amacı da anlamını bir kat daha artırıyor. Rüştü Onur bu şiiri karısı öldükten sonra yazmış. Gerçek Aşk işte...
Şimdi sen kalkıp gidiyorsun, git! Gözlerin durur mu onlarda gidiyorlar, gitsinler Oysa ben senin gözlerinsiz edenem bilirsin Oysa Allah bilir, bugün iyi uyanmıştık Sevgiyeydi gözlerimizin ilk açılışı, sırf onaydı Bir kuş konmuş parmaklarıma uzun uzun ötmüştü Bit sev*şmek gelmiş bir daha gitmemişti Yoktu dunlerde evvelsi günlerdeki yoksulluğumuz Sanki hiç olmamıştı Çünkü iki kişiydik.
Oysa kalbim iste şuracıkta çarpıyordu Surda senin gözlerindeki bakımsız mavi güzel lafli istanbullar Surda da etin çoğalıyordu dokundukça lafların dünyaların Seni bir kere öpsem ikinin hatri kalıyordu İki kere öpeyim desem, üçün boynu bükük Yüzünün bitip vücudunun başladığı yerde memelerin vardı Memelerin kahramandı sonra Sonrası iyilik güzellik iste
Klasik Sapık Süreya.. :) Siir aklımda kaldığı kadarıyla boyle idi. Hatam varsa şimdiden kusura bakmayın.
Ben seni hep yanımda aradım Ben seni çok başka sevdim. Hiç umudum yokken bile sevdim. İnsan sevdiğinde umutsuzluğu bile bir umut olarak görebiliyor. Sanki bir gün benim olacakmışsın gibi sevdim seni. Senin üzerinden düşündüm, seni çağırdım kendime ve yine seni bekledim gelmiceğini bile bile.. Çocukluğumuzdan kalma şeyler varya hani, kendimizi bile kandırdığımız. Ben seni öyle sevdim. Hani öğretmen ödevin nerde diye sorduğunda, ödevin çantada olmadığını bile bile çantayı karıştırıp ödevi bulacakmış gibi yapardık ya.. İşte ben seni uzagımda oldugunu bile bile yanımda aradım. Bulamadım, zaten bulsam bukadar çok sevemezdim. Sen benim evde unuttuğum ödevimdin, sen benim elektrikler yok diye yapamadığım ödevimdin. Sen benimdin, hem de öyle benimdinki; hiç haberin olmadı.
Adım sonbahar, ki acının değişmez dipnotudur. Sen kalbini dinle, ufkula bak Eylül toparlandı gitti işte, Ekim falan da gider bu gidişle, Artık çocuk değiliz, susarakda bir şeyler anlatabiliriz
En İyi Cevaplar