İnsan içinden de ağlayabilir. Her gülenin mutlu olmadığı gibi her gözyaşı da gerçek değildir. Ağlamak için gözden yaş mı akmalı şiiri diğer şairlere örnek teşkil edecek bir niteliktedir. İnsanın duygu durumlarının dışa vurumunu o kadar açık ve çarpıcı şekilde şiir haline getirmiş ki, bundandır şiirden bu kadar etkilenmemiz. Şiirde birçok duygudan bahsediyor aslında. Mesela; - Öldürmek için silah, hançer mı olmalı? bu dizesinde kin ne nefret duygularını çok açık bir şekilde hissedebiliyoruz. - Çirkin bir tende güzel bir ruh, kalbi bağlayamaz mı? bu dizesinde de sevgi ve aşkın ne kadar saf olabileceğini gözler önüne sermiş. Gerçekten derinlemesine inceleme yapılınca birçok duyguya atıfta bulunduğunu görebiliyoruz. Paylaşacağım videodan şiiri dinleyebilirsiniz. Güzel yorumlamış :)
Evet. Edebiyat ve Şiirleri pek bilmiyorum. Denk gelip de seversem not ediyorum ;) Bu da onlardan bir tanesi. Yeni hocamı seviyorum. Garip birisi ara sıra böyle şeyler anlatıyor :)
Bu da çok güzelmiş. Takipteyim sizi, yarın tekrardan yazacağım. Şiirler öğretir misiniz bana? ;) Şimdi kaçmam gerek uyku vakti... İyi geceler dilerim.. :)
Haha :D Ben sayısalciydim, hocalar pek zorlamazdi bizi. Ama şu an üniversite 1deyim. Edebiyat görüyoruz ama hoca gerekirse edebiyat anlatmam sadece genel kültür anlatırım diyor. :) bazen böyle şeyler anlatıyor şiir okuyor :D bende bu şekilde sevdim :)
Tamam da sadece dershane ile olmuyor. Dershane bu işin %30 lık kısmı diyebiliriz. Dershaneye gidip dersi dinlemekle senin çalışman soru çözmen cok farklı şeyler.
En İyi Cevaplar