Dünya 24 sat icinde kedi ekseninde döner o yüzdende sabah ve gündüz olur
Neden bir gün 24sat ve neden bir yıl 364gün?
Dünya 24 sat icinde kedi ekseninde döner o yüzdende sabah ve gündüz olur
"... Her şeyi yaratan ve bir ölçüye göre düzenleyen Allah'tır" (Furkan suresi, 2)
"... Onun katında her şey bir ölçü (miktar ) iledir.(Rad suresi, ayet 8)
" Biz her şeyi bir ölçüye göre yarattık" (Kamer suresi, ayet 49)
"Biz gökleri yeri ve ikisi arasındakileri bir oyun ve bir eğlence olsun diye yaratmadık. Biz onları hak ve hikmetle yarattık." (Duhan suresi, 38-39. ayetler)
"Güneşi ışıklı, ayı da parlak kılan, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için aya evreler koyan Allah'tır. Allah, bunları boş yere yaratmamıştır. O, ayetlerini düşünen bir toplum için ayrıntılı olarak açıklıyor." (Yunus suresi, 5)
Allah her şeyi belirli bir ölçüye göre yaratmıştır.
Her zaman böyle değildi. Mesela güneş saatlerini düşün.
İnsanlar zamanın kullanımını daha iyi hale getirerek zamanla mevcut saat sistemlerini modifiye ederek günümüzdeki haline getirmişlerdir. Her gelen yeni birşey eklemiş, bir çok matematikçi bunun için farklı formüller üretmiştir. Nasıl 2 yıl önce kullandığımız telefonlar artık bize eski teknoloji gözüküyorsa, zamanı okuyum isimlendirme biçimleride tarih boyunca gelişmiş bir teknolojidir sadece.
www.1worldglobes.com/.../...'reflectionsundial.jpg
Hacı bunun bilimsel bir açıklaması var ama keşke bir nette araştırıp okusaydın. Yani şimdi yazsam sen onu da okumazsın.
Yani bir tek sen biliyormuşsun gibi de böyle soru sorman çok saçma
Neyse işte bununla genel kültür ölçeceksen, hele ki bunu sen yapacaksan tırtt
İyi günler diyip gidiyorum.
Keske azicik arastirsan. Gunesin etrafında ko donusunu 365 gunde tamamlar
Boylece mevsimleri bir yilda yasamis oluruz
Cevap
10Cevap
Bu soruyu kimse gormeden kaldir diyecektim goren olmus neyse zararin neresinden donsen kardir hemen yok et:)
Çünkü dünya güneşin etrefında bir seferlik dönüşünü 365 gün 6 saatte tamamlar bu yüzden bir yıl 365 gün olur
Bunun bilimsel açıklaması yok aslında tam olarak güneşin doğuşuna ve batışına göre ayarlanmış olmalı tam emin degilim
Bir gunun 24 saat olmasini insanlar kendi işlerine göre kendi istekleri doğrultusunda ayarlamislardir. araştırdım bu sefer
Bu konuda sevgili Nihat Hatipoğlundan bir yorum bekliyorum saygılar...
Yeni bir takvim yaparak,
Tarihteki yerini alabilirsin.
Tarihe geçmek gibi bir hevesim yok. ..
Dunya'nin Gunes etrafindaki hareketi, yili; kendi etrafindaki hareketi, günü verir.
Dunya, kendi etrafinda da Gunes etrafinda da donuyor. Gunesin kendi etrafinda donup donmedigi cok da onemli degil.
Cevabimi tekrar okumayi dene.
Günler güneş etrafında tura göre , Saatler ise insanların kendi icadı.
bir yıl 365 gün nedeni de dünyanın güneş etrafında dönüşünü tamamlamasıyla ilgili
hahash niye ki
364 değil zaten. 365 gün 6 saat. 4 yılda bir artık yıl olur 366gün olur
1 yıl 365 gün değil mi ya , diğer 1 günü ne yaptın?
😱 genel kulturde kaldim bilmiyorum aman tanrimmmmm
Bir yıl 365 beş gün oluyor 364 degiiiiil
Sen sor diye öyle yapmışlar :D
Eskiden daha fazlamıs zamanla 24 saat de düşer.
bilmem koyana sormak lazım
24 saat gece ve gündüz dahil
işte hep zamanında çok bilenler yüzüne böyle olmuş
Bunu ilk okulda öğrenmiş olman lazımdı
Uydumuz ayın dünyaya olan konumundan dolayı
Senin ben cografya bilgini..
1 günü yedin mi
Öyle işte
Dusundurdu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar