Yiyenler bilir, wasabinin acısı ayrı bir acıdır burun ile göz altlarına etki eder şuana kadar gördüğüm en ilginç acı hissini veren hardaldır. Ben sevmem bir de bunu Maguro ile yiyebilen var mı? Maguro da en sevmediğim sushi türüdür. İkisini birlikte yiyebilene helal olsun dicem. :/
Cevabın nedir?
- Kültür & Sanat konusunda 844 cevap paylaştı.
+1 yılWasabi yemedim ama doğal yollarla yapılmış kurutulmuş biberi koklarken bile genzine kaçıp en az 1 saat hapşırtıp yakıyor. burun göğüs hastalıklarına birebir. Bundan daha acısı var mı bilemiyorum. Kaldı ki su içmek acıdaki yağla karışmadığından etkisi olmuyor, kuru ekmek bir nebze iyi.
Bundan daha acıysa yiyebilirim çünkü o bibere bile dayanabiliyorum :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Wasabi yerine isot
Maguro yerine, Saros levreği tercih ederim. Milliyetçilikten ziyade çok daha lezzetli geliyor.
Ayrıca wasabiyi, bayır turpu olarak Türkiyi'de bulabilsek akciğer kanserinden tutta bir çok hastalık riskini minimize eder. Ama bayır turbunu sıkıp suyunu içmek ayrı bir dert.11 Yorumla
Soran+1 yılOnları hiç bilmiyorum..Denemek lazım.
+1 yılsevedim wasabi baya oyhhhş
ama wasabiyi soya sosunda azar azar çözündürmeli ve sushiyi ya da sashimiyi bandirmali ki max lezzet olsun beyb <3
wasabili kuruyemis ama burnumdan alev cikariyo benim de ascadfs113 Yorumla- +1 yıl
*severim
Soran+1 yılSoya sosuyla evet bir şekilde ört bas ediliyor da ben sek yemiştim, fazla kaçırdım büyük ihtimal ölüyordum. :( Maguroyu denedin mi?
- +1 yıl
maguyora baktim tuna diyor evet tunali sushi de yedim, tunayi tek basina cig halde sashimi halinde de yedim cok severim. genel olarak sushi - sashimi hastasiyim
Soran+1 yılValla bitter helal diyorum sana ya..Ben maguroyu yerken nefes almamaya çalışıyordum :))) bende kani, ebi falan seviyorum.
- +1 yıl
bursa'da yiyosan bama da ogret bem de ugrayinca yiyim orda :(
Soran+1 yılTamam olur. :)))
- +1 yıl
yirim seni hemşo <333
Soran+1 yılye hemşom <333
Wasabi'nin tadıı merak etmiyor değilim acıya düşkünlüğümden ötürü ama. Sushi'nin hiçbir türlüsünü kimse ağzıma sürdüremez.
15 Yorumla
Soran+1 yılAcıya bende düşkünüm çok severim ama bu bana ayrı geliyor. :))) Doğrudur, ben farklı şeyleri yemeyi seviyorum.
Soran+1 yılO değişiyor ama yosunsuz olanlarda var. :))))
Soran+1 yılİyi bakalım :)))
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
28Cevap
+1 yılÖnceden Burger da hardal denemiştim pek beğenmemiştim.
Fazlası da kötü yapıyormuş zaten :D
Sushi yerine urfa usulü tavana yapıştırılan çiğ köfte de iyi gider ahah, sağlık bakanlığı yasaklamasaydı keşke, etsiz yiyoruz şimdi24 Yorumla
Soran+1 yılhahahah...etli yok mu ya yapan var bildiğim kadarıyla ?
- +1 yıl
Bizim diyarbakırlı bir arkadaş vardı o iyi yapıyordu, oda gitti :(
Dışarda bildiğin kadarıyla yok, battalbey falan hep etsiz.
Suşi de denemek lazım aslında, denesem iyi olur bir ara ama yemeyi beceremezsem sinirden kırarım ben o çubukları
Soran+1 yılHmm..Etli yapana denk gelmiştim sanki belki yanlış biliyorumdur..
Merak etme yiyemesen de çatal bıçak veriyorlar. :))))- +1 yıl
O zaman deneyeyim bir ara iyi olur, merak ediyordum zaten :)
wasabiyi soya sosunun içine çok az karıştırıp sonra buna suşiyi banarak yiyebiliyorum ancak. ki o bile aüzıma sıçıyo :) öyle tutup bi parmak wasabiyi ağzına atanın önünde saygıyla eğilirim valla :)
13 Yorumla
Soran+1 yılBen bir de sek yeçmiştim düşün halimi :(((
Soran+1 yılKesinlikle..
sushi yemedim yemem pişmişine hatta akvaryumda yüzenine bile tahammülüm yok kaldı bide çiğ yiycem haha güldürmeyiniz
11 Yorumla
Soran+1 yılTercih meselesi..
+1 yılBen severek ikisini de yerim. Favorim unagi ve kyoto california o ayrı.
12 Yorumla
Soran+1 yılHelal diyorum. :))))
- +1 yıl
Wasabi yenilmeyecek gibi değil ki, çok özel bir acısı var.. Dünya üstünde isot ve wasabi en güzel acı lezzetler bence. Ben hatta görgüsüzlük yapıp evde gizli gizli wasabi tüpünü hamburgere, makarnaya falan da sıkıyorum :))))
Wasabi denince aklıma recep ivedik geliyo :) annem bunu okula giderken ekmek arasına sürerdi ahahahahaha:))
12 Yorumla
Soran+1 yılahahhahaha...recepe etkisi olmuş baya :/
Kültür & Sanat konusunda 1,8b cevap paylaştı. yeter ki aç olayım, ekmeğin arasına bok sürseler yerim ! ! !
14 Yorumla
Soran+1 yılhahahahha :D:D helal olsun diyorum.
Soran+1 yılYoo doğruyu söyledin..açlık başka bir şey :))))
+1 yılacı mı sen hiç biber spreyi yemedin sanırım.. en acı kırmızı biber 2.500 scoville, serrano var meksika biberi diline dokundur kabartıyor 10 bin scoville, brezilya ve yanılmıyorsam birde jamaika’da yetişen malaguta biberi var bırak dile dokundurmayı yiyorsa eline al bakayım parmakların bi gün boyunca yanıyor 50 bin scoville, geldik Dünyanın en acı biberine sri lanka'da yetişir naga jolokia yenmiyor ama çünkü yersen ölürsün 800 bin scoville bu yüzden halk arasında adı kobra biberi peki ya biber gazı kaç scoville? tam 5 milyon scoville hemde gözüne... acıymış sen bir bunun tadına bak sonra acıdan bahsedersin :/
011 Yorumla
Soran+1 yılKonum " wasabi " ile ilgiliydi...Sen neyin kafasındasın? :/
- +1 yıl
konun wasabinin cılığı öyle değil mi... eğerki acı olmasaydı konun wasabini olmayacaktı :)) bu durumda burada söz konusu acılık oluyor... bu iki acı ürünü beraber yemekten bahsetmişsin kaç scoville eder bunlar :/
Soran+1 yılKonu wasabi ile maguro :)) biberlerden bahsedilmiyor yani..Sen nerenden anladın biberleri onu anlamadım. Maguro acı değil bu arada..
- +1 yıl
arkadaşım biberlerden bahsedilmediğini biliyorum sen acılıktan söz etmişsin bende sana acı örneklerde bulundum ama sen idrak edemiyorsun ki offfffff...
Soran+1 yılKonuya hakim olmadan kafana göre bir şey yazmışsın kusura bakma..
- +1 yıl
konuyu açmandaki amaç hardalın acılığı değil mi yani.. bende sana o kadar abartılacak bir acılık olmadığını anlatmaya çalıştım ama bu kadar zorlanacağını bilseydim hiç zahmete girmezdim.. neyse boşkoy...
Soran+1 yılDeğil, maguroyla beraber yiyebilen var mı esas konum..
- +1 yıl
:D tamam birşey demiyorum işin rastgtsin..
Soran+1 yılSana daa...
- +1 yıl
seninde diyecektin sanırım :/ yaşlandırdınız beni...
Soran+1 yılHe aynen, kulağı ters taraftan tutmaya çalıştım sizin gibi başarılı olamıyorum malesef. :/
+1 yılmaguro muguro ne dıyosun bacım ya :) çiğköfte yokmu ondan getir :D
37 Yorumla
Soran+1 yılAnam senin üyelik ne oldu?
Çiğ köfte temam bea bizim adıyamancıdan söyleyeyim. :))))- +1 yıl
benım uyelık Allah rahmet eylesiN D: :D
olur nerden olursa olsun da çiğ kfte olsun ;)
Soran+1 yılSite mi şutladı?
- +1 yıl
istifa ettim :D
Soran+1 yılYine geldin :D:D aynı ben hahahah..
- +1 yıl
geldım dedım mathesı bacımı yanlız bırakmıyım dedım :D
Soran+1 yıliyi ettin :)))
Ağzım, burnum hatta kulaklarım, onu da geçtim beynim yanıyor! Acı değil o, başka bir şey... Ama çok da severim. Kappa ile yiyebiliyorum ama ancak.
10 Yorumla
+1 yılben çok geri kalmışım. isot dan bir ileri atom biberden bir geriyim.
20 Yorumlaya git allah aşkına ben hayatımda 1 kere yedim acı severim ama onun acısı bir tuhaf.iğrenç. bidaha yemem.
10 Yorumlawasabi denemiştim geçen sene.japon yapıştırıcısı gibi kokusu inanılmaz yakan bir tadı vardı.ölmek üzereydim masada çin restoranında
125 Yorumla
Soran+1 yılKokusu yine katlanabilir bir şey ama acısı yok böyle bir şey ya..
Soran+1 yılhahahah...Bende bu maguroda nefes almayarak yutmuştum. :D:D
Soran+1 yılYok onları denemedim..Daha doğrusu Türk aklı oluyor..Biliyorsun sevdiğin olunca hadi yine şundan yiyeyim diyorsun kalıyor :))))
Soran+1 yılEvet biliyorum bilmem mi :D:D İyi yapıyorsunuz :))))
Soran+1 yılBazıları öyle bazıları da değişik tipli oluyor. :D:D capacitydeydi sanırım oradakiler iyiydi. :D:D Ben Bursa'da yaşadığım için bizde sınırsız olan yer yok ama İstanbuldayken dediğin gibi bazılarında var. :D:D
- +1 yıl
great dong fang su yillar once 10tlye tabagini tika basa cin yemegi doldurdugun şalalalar mı ajndvjksnjsnfbndbhjndhjn jhn
Soran+1 yılBelki cevahirde olabilir karışmış olabilirim ama bir taraf iyiydi :D:D capacitynin sushileri güzel ama.
- +1 yıl
wooohooooo shit hemen gidip tabagima onlarca çakma asian yimekleri doldurmaliyim
biberi kavur makarna ekle az soya sosu, pilavi yosuna sar, yumurta kir pilava karistir sjbnjkndgbjndjnbjkngkn
Soran+1 yılhahahah bitter ahahah :D:D
İskenderin yanında sushi alt etmiş tabi orası ayrı :D:D
Soran+1 yılHahahha Türk olduğumuzu belli ediyoruz şu an itibariyle :D:D
- +1 yıl
ben pideli kofteciyim mathesis @ cbnvsnbjdb dark side njvnedenb
nuri pardon benimki çüval olmadigindan doldurunca diger arkadasimla ortak yiyorum ehe
Soran+1 yılPideli köfte de güzel bitter ama İskender daha ayrı geliyor bana. :)))
- +1 yıl
yüzsüzler vnjsnbkjfnbjdnjd,gb
- +1 yıl
pideli köfteye asigim ben :( iskender ondan sonra geliyo yanina da şıra uyfffff
Soran+1 yılHahahah..Tabi bitter şıra içilmeli onların ağırlığını alıyor. :))
- +1 yıl
yia ben bitiremediimden seninki gibi cuval diil ki :((( jnsnsjdn
hiç duymadım ikisini de :) ısmarlarsan tadıp söyleyebilirim :D
10 Yorumlawasabi ne ki yaa ben kahvaltıda bal niyetine ekmeğime sürüyorum :D
10 Yorumla
+1 yıl1 çorba kaşığı isota eş değerse yerim çünkü acıyı çok severim :)
20 YorumlaMis gibi pul biber ve urfa biberi varken ne gerek var bunlara yahu :))
20 Yorumla
+1 yılLavaşa sararsan götürürüz lafımı olur.
15 Yorumla
Soran+1 yıl:)))))
- +1 yıl
Şakası bir yana uzak doğu mutfağından nefret ederim.
Arkadaşlığını gözden geçirdiğim bir şahsın önerisi ile bu doğu batı sentezi adı altında çin mutfağı ile rakı sofrası kurma gibi bir iğrençlik yaşamış birisi olarak bu nefret etme durumumu tüm çin halkı mazur görecektir diye düşünüyorum. Kamuoyuna arz olundu.
Soran+1 yıl:)))) evet damak tatları farklı.
- +1 yıl
Yok yok o kadar basit açıklanamaz bence bu tattan öte bir durum.
Bence damakları hatta dna ları bile farklı.
Damakları o yediklerinden dolayı sertleşerek gözlerini çekik hale getiriyor şeklinde bir hipotez hazırlamaya karar verdim.
Soran+1 yıl:))))) bu konu üzerinde araştırma yap en iyisi .p
;) henüz deneyimleme sansımız olmadı
13 Yorumla
Soran+1 yılDene..Normalde sushi ya hissizlik yaratır ya da sevilir ama bunların ikisi bende bir kusma hissi yaratıyor. :/
Soran+1 yılSağ ol :)))
Kültür & Sanat konusunda 1,3b cevap paylaştı. Kuru fasulyeye ekmek banmak varken:/
21 Yorumla
Soran+1 yıl:))) o da bir seçim tabi.
suşi mi yiyorsun sen :(
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet.. sushi de en sevmediğim iki şey bunlar. :(
Soran+1 yılÇatal ucuyla bile alınca etkisi o kadar cidden çok berbat bir şey.
dediklerinin ne olduğunu bilmıyorum :(
31 Yorumla
Soran+1 yılYedikçe öğreniliyor zaten ya boşver :))))
+1 yılayrı ayrı da yemem birlikte de yemem math
11 Yorumla
Soran+1 yıl:))) en iyisi..
+1 yılyediğim an midem fena oldu..sevemedim sushiyi:/
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
aklıma recep ivediğin wasabi sahnesi geldi :D:D:D
12 Yorumla
Soran+1 yılRecep diyorsa doğrudur. :))))
çin yemeği sushi falan yenmez ya açık ve net.
10 YorumlaJaponları severim amma suşiyi sevmem.
11 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
yersinde cıkarması zor olur
11 Yorumla
Soran+1 yıl:D:D onu düşünmemiştim.
vasabi tadan var mı desene önce :D
10 Yorumlagörgüsüzlüğünü tebessümle izleyip vasabi ve maguroyu göbeğinden yerim üstünede 1 bardak kola içip geğiririm teklifine ne diyorsun tatlım :)?
11 Yorumla
Soran+1 yılNe banel :/ kenar mahalle çocuğu. :/
yani şimdi sen burda reklam mı yapyn bu söyledklerini herkes bilmiyo ne hava atyn ha neyn havasını atyn görgsüz ha
17 Yorumla
Soran+1 yılHea reklam yapıyorum.Kroyum ama para bende diyorum problem? :/
Soran+1 yılNe kadan da gözel..
Soran+1 yılSana göre. :/
Soran+1 yılAlakasız. :/ bb
tamam senin yemeye paran var kolay bir şekilde tadabiliyorsunda reklam yapmana gerek yoktu :)
01 Yorumla
Soran+1 yılParayla mı getiriyorlar sizi buraya anlamadım ki.
wasabimi almadan evden dışarı çıkmıyorum
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 426 cevap paylaştı. yersem ölürüm galiba
10 Yorumla
+1 yılKurushinde iru
10 Yorumlaısmarlarsan yerim :)
10 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi