Yazar davranışları tasvir etmelidir. Eylemler insanın gözünün önüne gelmelidir. Konuşulanlar duyulmalıdır. Tıpkı televizyonda ya da sinemada bir film seyrediyor gibi hissetmelidir okuyucu. Böyle olması günümüzün okuyucuları için önemlidir. Çünkü artık görsellik televizyonlar sayesinde daha ön plana çıkıyor. Okuduğunu gözünün önünde canlandırabilen bir okuyucu ise bundan zevk alır ve asla sıkılmaz.
Hikayenin dili de önemlidir. Dilbilgisine dikkat etmek gerekir. Okuyucuyu sıkmamak için uzun uzun cümleler kullanılmaz. Eylemler anlatılırken birkaç kelimelik cümlelerle anlatılırsa göz önüne getirilip canlandırma daha kolay olur. Sıfat yerine de imgeler kullanılırsa etkiyi artırır.
Hikaye kahramanlarını konuştururken, o şunu dedi, bu bunu dedi demekten kaçınmalıyız. Olayın akıcılığını bozar. Tırnak işaretleri kullanıp her kahramanın konuşmasını birbirinden ayıracak olursak daha akıcı olur.
Kısacası biz olayı anlatmamalıyız, göstermeliyiz. İşte o zaman iyi yazar oluruz.12 Yorumla- +1 yıl
Tam da demek istediklerim.
- +1 yıl
önerilerinizi dikkate alacağımdan şüpheniz olmasın
En İyi Cevaplar
+1 yılSeni kirmak istemem. Senin icin iyi dileklerde bulunuyorum ve eminim guzel zeki ve kalemi guclu birisindir. Ama yine eminim ki bu hikayeye olumlu yorum yapanlarin edebiyat zevki beş para etmez. Okuyan bir millet olmamamizin verdigi eksiklik bence. Yorumuma sinirlenebilirsin. Bu kadar emegi sen taşla diyemi berdim buna * gibisinden kendi kendine isyan edebilirsin ama eger kararliysan kat edecegin cook uzun yollar var. Bak bir hikayede ya da romanda ya da şiir de ne bileyim aklina gelen herseyde onemli olan ne anlattigin degildir nasil anlattigindir. Bircok unlu yazar olaganustu konular yazmadi sadece sanatla susledi hikayelerini romanlarini. Bence dost aci soyler ve aci soyleyen cogu zaman faydali olur. Yazmak bir yetenektir cok okuyan yazabilir diye kesinlikle birsey yoktur ama cok yazan daha iyi yazar ve bunu okuyarak destekler. Kendini gelistirmen dilegiyle...
22 Yorumla- +1 yıl
Ve o wattpad oykulerinden de nefret ediyorum gercekten arkadasin dedigi gibi ergen kizlarin fantezilerini gerceklestirdigi sanat katili bir yapi.
- +1 yıl
eic seçicektim ama yorumunuzu yeni fark ettim.
+1 yılDaha amatörsün, yolun başındasın. Bol bol klasiklerden oku. Kapak için photoshop programları araştır. Fotoğrafları We Heart It sitesinden/uygulamasından bulabilirsin. Kapak boyutu 512x800. Ayrıca eğer replik replik yazacaksan noktalı virgül kullanma. Noktalama hatası olur. Etrafındaki kitaplara bak, kimse kullanmıyor. Kullanamaz da zaten. Ama yenisin galiba, olur canım böyle şeyler. Bizim ilk yazdığımız zamanları görecektin.
Olayları hemen atlamışsın, betimleme yok yahu. Okuyucu nasıl hayal etsin? Element uyduramaz herhalde.
Türk edebiyatındaki ilk kitapları okumalısın. Çok klişe lakin Çalıkuşu, Yaban kitapları senin için iyi olacaktır. Kelime bilgin zengin olmalı, malum başlamışsın işe, geliştirmelisin. Ayrıca sayılar metin içerisinde yazı formatında yazılır, rakamla değil.
Eğer herhangi bir konuda yardım istersen Wattpad hesabım "everbodylie/iamthebeverly"
İstediğin zaman mesaj atabilirsin ^^ Yardım etmekten zevk duyarım.06 Yorumla- +1 yıl
Çok çok teşekkür ederim normal pcden girince hesabınıza mesaj atacağım :)
- +1 yıl
Olur, her zaman. ^^
- +1 yıl
sizi bulamadım?
- +1 yıl
Emin misiniz? www. wattpad. com /user / everbodylie boşluk koydum araya, xper seviyesi yetmiyormuş.
- +1 yıl
cidden çıkmıyor sadece kullanıcı adınızı yollar mısınız ya da siz bana mesaj atın oradan bulalım birbirimizi?
- +1 yıl
Tabii hemen atıyorum mesajı.
Yazmak güzel bir şey fakat bastırmak için yazıyorsan üzgünüm ki çok eksiğin var. Konu hakkında derinlemesine bilgi sahibi olacak kadar okumadım, bu yüzden sadece teknik anlamda yorum yapacağım.
Edebi bir dil göremiyorum. Yazar olmak isteyen biri yazım konusunda çok dikkatli olmalıdır. Kurallara ve noktalama işaretlerine daha çok önem vermelisin. Tabii ki hevesini kırmak için söylemiyorum bunları. Farkındayım başlangıç için bunlar çok normal ama ben bunları atlatacak olgunluğa erişmeden sosyal platformlarda paylaşmama kanaatindeyim.
Çok okumak lazım, cok.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
77Cevap
Bir ara bende yazardım önce okumayı bıraktım sonra yazmayı
Var olmanın birçok çeşidinden yalnızca biriydi; yaşamayı hak etmeyen onlarca insanın arasında hayatta kalmaya çabalamak…
.
Var mıydım?
Belki biraz,
Belki de sadece aldığım solukları sayacak kadar
…
Okuduğum kitaplar geliyordu aklıma, oysa hiçbir hikâye okunduğu gibi yaşanmıyordu. Yitirdiklerimizin değeri kemiklerinden sıyrılan etler gibi terk etmeye başlamıştı beni. Zor zamanlar yaşanıyordu, derin insanlar sığ ve dar hayatlara hapsedilmiş, insan ruhu bir günahtan arındırılır gibi kanatlarından koparılmıştı. Ve ışık, fabrika bacalarının dumanında silikleşerek kaybolmaya yüz tutmuştu. Canım yanıyordu. Sanırım bu hissettiğim son şey olmuştu.
Kemikli, küçük elleriyle ağzımı kapattı.
“Bunu benimle yapmak zorunda değilsin.” Dedi.
Ağzımı ellerinden kurtaracak kadar kaçırıp;313 Yorumla- +1 yıl
Oha süper önceden yazdıysan devam et ciddiyim wattpad de yüklü mü adı ne
- +1 yıl
Ya Devam et gerçekten ben wattpad de 100 e yakın kitap okudum ve ilk 5 e girersin ve bir erkek olarak nasil yazdın yetenek kesinlikle var ve devam et
- +1 yıl
Beklerim okumayı
- +1 yıl
Neden olasin. süper yazmışsın betimlemelerom çok guzel
- +1 yıl
Bende seni aldim
- +1 yıl
schizophrenia...
+1 yıl"Bir daha ki bölüm 2015 olarak devam edecek" cümlesini okudum sadece. "Daha ki" değil, "dahaki" diye yazılır. Her -ki ayrı yazılmaz. Belki başka yazım hataları daha vardır hikayede. Okumadığım için bir şey diyemem. Ben hikaye okuyamıyorum çünkü. Yazım kurallarına dikkat etmelisin. Başarılar.
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkürler düzeltirim :)
Duygunu yansıtmayı iyi başarmışsın olay örgüsüde hoş ama anlatımda acemiliğinden kaynaklı çok normal olarak tekdüzelik ve genel bir anlatım var tekrara da düşmüşsün okuyuuyu merak ettirmiyor bu nedenle sürükleyici olamıyor ama bu işte ilerliycem diyosan iskender palanın bir kaç kitabını okuyarak anlatım tekniklerinde gelişebilirsin. Hikayede olsa bir roman gibi anlatmak okuyucuyu çeker. Başarılar dilerim ;) 👍
00 YorumlaSana laf atmak amacım değil üstüne alınma sakın ama wattpad ergen kızların "bad boy" hikayeleri yazdıkları veya okudukları yer. Bence orada senin hikayen çok tutmaz çünkü şuanda zamane kızlarının hepsi "bad boy, tecavüzlü, çete lideri" türündeki hikayeleri okuyor.
03 Yorumla- +1 yıl
9-16 yaşları arasındaki üyeler sadece bahsettigin konuları okuyor.
Ayrıca tutması için yazıyorsa yazarda hata vardır. Sevdiği için yazmalı. - +1 yıl
Öyle deme tamma öyle kitap okuyanlar var ama wattpad hikayeleri onlarla sınırlı değil ki
şimdi okudum, konuyu işleyişinde ve diyaloglarda sonuca biran önce gitmeye çalışmayıp biraz daha detaya girsen daha iyi olacak gibi geldi bana.
çok güzel bir konu oluşturmuşsun, karakterlerde anlattığın kadarıyla iyi bu hikayeden genişleterek roman bile çıkar.
tebrikler09 Yorumla- +1 yıl
aslında çok detaylarda boğmak istememiştim ama biraz daha detay vereceğimden emin olabilirsiniz :) beğenmenize çok sevindim geçrekten. aslında hayalklim bu hikayeyi romanlaştırmak
- +1 yıl
evet fazla detayda boğuyor işte ayarını siz tutturacaksınız.
ana karakterlerinizin hayatlarından çok rahat romanlaşabilir hikayeniz. konu sıkıntısı çekmezsiniz, çevre olsun kişiler olsun detaylara iyi girmelisiniz, bence bol bol dünya klasiklerinden okuyun çok faydasını göreceksiniz. - +1 yıl
aynı anda 4-5 kitap okuyorum. ama klasikler vazgeçilmez tabi ki. eğer yazmak istiyorsam kendimi geliştirmeye sonsuza kadar adamalıyım farkındayım :) Sizce hikayem yayın evleri tarafından fark edilir mi?
- +1 yıl
tabiki erken olduğunun farkındayım. hikayemi bitirdikten sonra elimde sağlam bir kitle okuyucum olsun istiyorum. ama eminim benim yeteneğim varsa eğer bir tane dahi olsa fark edilirim :)
- +1 yıl
çok çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
iyi günler :)
+1 yılWattpad hikayelerini okumaktab vazgectim cunku genelinde ayni tema isleniyo kotu bir cocuk henuz iliskiye girmemis masum bir kiz, sonra bunlar yapiyolar sonra cocuk kotu cocuk oldugu icin asik olmaktan korkuyo ama sonuc olarak asik oluyo... kezbanca azicik
13 Yorumla- +1 yıl
4N1K okudun mu ya da sessiz gemi daha bir sürü var iila kötü kız iyi çocuk ya da tam tersi sadece öyle dememelisin çünkü öyle olmayan kitaplara haksızlıklık ve kezbanca dediğin kitaplar ne kadar çok okunuyor kötü çocuk basıldı solucan ve yabancı hepsinin okuma sayısı fazlaca
- +1 yıl
Basildi basilmasina edebi bir degeri var mi? Okuyan yas ortalamasi 16yi gecmiyodur. haksizlik yaptiysam uzgunum ama karsima cikan hikayelerin abartmiyorum yuzde yuzu bu konuya sahipti😕
+1 yılAileyle arandaki resmiyet biraz itici geldi bana, karakterlerin birbirileriyle olan diyaliloglarinda bu ifadeler normaldir fakat anlaticinin bunu tercih etmesi gervekten itici. Sen karakterlere isimleriyle hitap edebilmelisin.
04 Yorumla- +1 yıl
Sadece 1. bölümü mü okudunuz?
- +1 yıl
Abbow farketmemisim cok ozur dilerim, elestirimi geri aldim. Devam eder tekrar bir acik yakalar donerim ben sana. Bu dava burada kapanmaz 😈
- +1 yıl
Alemsin :)
- +1 yıl
Tamam anladik hikaye guzel begendim. Ama cevre ve kişi tasvirleri biraz yavan kalmis. Hizlisindan yasar kemal ve ihsan oktay anar kitaplarina bir goz at derim ben, tasvir konusunda biraz agzin acik kalabilir ama gorecegin fayda sinek kacmasina engel olur. Malesef yazdiklarini takip etmeye calisicam cunku bir kere okumus bulunduk devamini merak ediyorum
+1 yılValla hoş değil söylemesi ama ben de yazıyorum ve asla bir internet sitesine atmam. Ta ki basana kadar. Yaratıcı değilseniz gelişim için yapın ama iyi bir şey yapacaksanız yıllarınızı harcayın ve kendiniz okuyun basana kadar
010 Yorumla- +1 yıl
aa yazmanıza şaırdım :) ben de basmayı düşünüyorum zaten hikayenin hakları bende çalan olursa dava hakkım var. ama insanların yayıncıların beni keşfetmesi için orada da yazıyorum. peki bir yazar kişi olarak ta görüşlerini merak ediyorum sizce hikayem nasıl?
- +1 yıl
Henüz bitmedi :)
- +1 yıl
ne bitmedi okumanız mı yoksa yazmanız mı? :)
- +1 yıl
Edebi yeteneğin göz kırpıyor hafiften ama başlangıç için hata yapmışsın. Okuyucuya başlangıç için bir tema sunmanız gerekli. Ancak siz direk olaya girmişsiniz. Bu bir hata sayılmazdı ancak devamında tema yine yok. Temadan kastım şu; okuyucunun hayal dünyasında olayları gerçekçi ve istenilen şekilde etkilemek için bir atmosfer sağlamalısınız. Bunu betimleme gücünüzle halletmek sizin elinizde. Çünkü okuyucu bir anda olayları gözlemliyor ve sadece olup bitenle kalıyor. Okuyucu da bundan kaçacaktır. Bunları göz önüne alırsanız bence gayet güzel bir şekilde yazabilirsiniz...
- +1 yıl
aslında zamanlar arasında gidip gelmeyi planlıyorum hikayem aşk üzerine kurulu olsun istemiyorum. %70 aşk sa %30 başka bir şey olmalı. aslında başlangıç iyi olduğunu düşünmüştüm ama yorumlarını göz ardı etmeyeceğimden emin olabilirsiniz. Peki bir okuyucu olarak devamını bekler miydiniz?
- +1 yıl
Açıkçası hikayeniz tarzım değil. O yüzden kişisel bir yorum sadece yapmam yanlış. Başkalarının hoşuna gidebilir. O yüzden sadece işleyiş anlamında yorum yapabilirim. Ancak şunu da unutmayın; yazarken uzun olmayıp açıklayıcı ve görselliği vurgulayan betimlemeler yaparsanız okuyucunun daha çok hoşuna gider ve tarzı olmasa da kitabın başından kalkmayı unutur.
- +1 yıl
haklısınız :) çok çok çok teşekkür ederim :) Vaktinizi ayırıp istişarelerde bulundunuz
- +1 yıl
Estağfurullah ;)
- +1 yıl
:)
iyi günler - +1 yıl
Size de :)
watpadd'i ilk kez burada senden görüyorum. Tam olarak nedir bu watpadd? Hikayeni okudum olay örgüsü biraz sıkıntılı... Bir birine bağlayamamışsın. Sanki biraz acele etmişsin gibi arada ki bazı olaylar atlanılmış... Hikayeden çok romanda uygulanan bir şey yapmışsın. Yine de bir şeyler yazıyor olman güzel. Kendini geliştirerek devam et zamanla çok daha iyi olacaksın.
00 Yorumla
+1 yılYazımda ya da temada bir sıkıntı görmedim ama tiyatro metni gibi karşılıklı diyaloglar sıkıcı olmuş. Örneğin; kapı açıldığında osman bey yorgun gözlerini hemen Serpil hanima dikerek blaa blaa demişti. şaşkına dönen Serpil hanim blaa blaa demişti gibi yazılabilir. yani minik ver karakterlere. Başarılar
00 Yorumlabaşlangıç için iyi ama wattpad çok kalitesiz okurların ve yazarın birleştiği bir ortam bir şeyler okuyayım diye girdim hangi kitabı okursam okuyayım oldukça bayağı geldi. gayet türk işi olmuş başarılar diyeyim ne olsun.
10 Yorumla
+1 yılArya hakkında da biraz bilgi verseydin, kimin nesi olduğunu bilseydik fena olmazdı ama, Onun dışında
Okurken çok keyif aldım,
Sürükleyici bir kurgu bence :)01 Yorumla- +1 yıl
Herkesi tek tek işleyeceğim zaten aslında 6. bölümü yazmıştım ama değiştirmek zorunda kaldım ve diyaloglarda isim belirtmeyeceğim.
+1 yıl6ci bolumu bekliyorum ayrica aryaya gicik oldum sinir sey keske o da hakani sevseydi ne guzel olurdu duzeltsene nolur arya hakani sevsin erkan da huzuru falan :)
03 Yorumla- +1 yıl
Aaa hepsini okumuşsun :) arya iyi kız bence ama azıcık yapışık o kadar ;) 6. bölümü yazmıştım ama o bölümden Vazgeçtim yeni yazacağım ve şu konuşma kısımların da isim koymayacağım
- +1 yıl
Tamam ama lutfen su aryayi hakana asik et aralarinda elektrik falan yarat )))))) begendim guzel olmus ellerine saglik :)
- +1 yıl
Kader :) beğenmene çok sevindim
Kusura bakma ama ben turkce bir kitap okudum omrumde onuda bir sayfayi kir kac defa okumam gerekti anlamam icin. Senin hikayeni okumaya basladim ama :( ben beynime yerlestiremiom hayslini kuramadim
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kusuru :)
+1 yıl1. Bölümü sonuna kadar okudum. Edebi olarak birşey göremeden de emek gördüm. Zaten her yazar küçük adımlarla başlar. Senden suç ve ceza gibi edebi niteliği yüksek birşey beklemeleri çok saçma güzel bence devamını getirmen dileğiyle...
00 YorumlaGayet yaratıcı ve akıcı fakat yazım kurallarına dikkat etmelisin. Konuşmalarda tırnak işareti kullanmalısın ve daha çok betimleme gerekli.
01 Yorumla- +1 yıl
şu tırnak işareti işi cidden çok önemli 6. bölüm öyle olacak
Başını okudum sadece, pek sarmadi beni. Ama bu senin yazdığın hikaye ile alakalı değil, wattpad hikayeleri artık itici geliyor bana. Birbirinden özenen kişiler çok. Emeğine sağlık yine de
00 Yorumla
+1 yılokuyorum şu anda ve oyluyorum
cevreyi biraz tasvir et anlat hep konuşma olmaz11 Yorumla- +1 yıl
Haklısın
+1 yılCanım bende yeni hikaye yazmaya başladım adım merve rica etsem senin hikayeni okuyup voteleyim sende benimkini olurmu kullanıcı adımdan tanırsın direk
05 Yorumla- +1 yıl
şey yanlış anlama ama beğenmediğim hikayeyi beğendim gibi gösteremem ama hikayeni okurum beğenirsem oyumu da veririm :)
- +1 yıl
tabi canım ama benim seninkini oyladıktan sonra sende bir vote yap bari çok görme kız :)
- +1 yıl
özelden kullanıcı adınla hikayenin linkini atar mısın :)
- +1 yıl
özelden atayım canım
- +1 yıl
:) bekliyorumm
Okudum fakat detaya iniyorsun çok okuyucuyu sıkar / Sade kullanmışsın dili onu beğendim anlatım tarzında güzel saat yazmalar filan fakat akıcılık yok olmazsa olmazıdır hikayenin.
05 Yorumla- +1 yıl
Fazla detaya girmemiş aslında, ah detay da buysa yandık biz.
- +1 yıl
Vavvv şimdi hanginize hak vermeliyim :(
- +1 yıl
O senin görüşün, herkesinki bir olacak değil ya. Kurgu konusunda aynı fikirde olabilirim, daha çok kafa patlatmak lazım. Ama daha yolun başında. Ben üç yıl önceki taslaklarımı şimdi okusam gülerim mesela. Zamanla geliştirir o, hatta öyle bir gelişir ki her şeyden ilham almaya başlar. Ayrıca, iyi yorum yapabilmek için öyle bir kural olduğunu düşünmüyorum, kitap okumadan da yapabilirsin aslında.
- +1 yıl
Çok çok teşekkür ederim aynen wattpad de yeni sayılırım inş. zaman la daha iyi yazarım sizde mi wattpad de yazıyorsunuz?
+1 yılKaydediyim;akşam okurum inşaAllah. Emeğinize sağlık :)
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkürler :) artık görüşlerini söylersin okuduğunda
Villayı çok basit tasvir etmişsin biraz daha derin olabilirdi ve çok konuşma var çevre tasviri düşük kalmış
00 Yorumla
+1 yılGüzel yazmissin fakat hikayelerini boyle konularda yazma derim.
02 Yorumla- +1 yıl
Nasıl anlamadım?
- +1 yıl
Hayatin güzellikleriyle ilgili şeyler yaz derim zaten kotu olaylar yasaniyor sürekli birde öyle uzulecegimize sevindir mutlu et.
+1 yılBir kaç satır okudum ilgimi çekti gayet başarılı Sakin bir kafa ile okuyacağım dostum emeğine sağlık ;)
01 Yorumla- +1 yıl
Saol ;)
- Kültür & Sanat konusunda 634 cevap paylaştı.
+1 yılDepremi yaşamış biri olarak o günlere gittim kosa süreliğine.
Rabbim birdaha yaşatmasın.02 Yorumla- +1 yıl
Amin. Allah kimseye yaşatmasını :(
- +1 yıl
Amin :(
Kütüphaneme ekledim. Biraz okudum Selda hanım: hoş geldin hayatım , osman bey : hoş bulduk sultanım gibi devam etmezsin umarım diyaloglara. Ben bu durumu sevmedim.
03 Yorumla- +1 yıl
Maalesef onlar gibi karakterlerin yok :(
- +1 yıl
Anladım ama dediğim gibi o karakterlerin dışında öyle konuşan yoktu onlarda deprem de öldü
konuşmaların başına osman bey ya da Selda hanım yazma bence akıcı durmuyor okumak isteyen de sırf bu yüzden okumayacaktır geliştirilmeli
00 Yorumla
+1 yılyakında kıtap çıkarıcam sende onu okursun umarım😵🔫(dıkşınnnn... dıkşınnn...)
✅imza: alfonso jack😎🔪✅10 Yorumlaolayları biraz daha yapabilirsiniz bazı yerler baya eksik kalmış
00 Yorumla
+1 yılÇokkk beğendim ellerine sağlık devamını okumak gerekte ben kullanmıyorum nasıl okurum bilmem ☺️
00 Yorumla
+1 yılokurumda sanki senin başka bir hikayen daha vardı
01 Yorumla- +1 yıl
Biz vardı ama onu kaldırabilir im çünkü onda bir iki sorun çıktı
- Kültür & Sanat konusunda 836 cevap paylaştı.
+1 yılHikayenin konusu güzel ama olayları çok kısa kesiyorsun buda hikayenin akışını biraz bozuyor.
06 Yorumla- +1 yıl
buna dikkat etmem gerektiğinin farkına vardım :) peki hikayeyi okumaya devam etmeyi düşünüyor musunuz?
- +1 yıl
Beğendim kütüphaneme ekledim ama dediğim gibi olayları kısa tutmazsan güzel olur
- +1 yıl
haklısın biraz daha uzatacağım :)
- +1 yıl
Anlayışın için teşekkürler
- +1 yıl
ben teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim ne demek 😊
oldukça wattpad hikayeleri okuyan biri olarak hiç beğenmedim daha toysun umarım ilerleyen zamanlarda düzeltirsin
04 Yorumla- +1 yıl
Olabilir :)
Bende günün sorusu yapmıstım hikayemi, cavap beklemek nedir bilirim. Okuyup geliyorum. :)
10 Yorumlabu site ne işe yarıyo nasıl kullanılıyo kullanım amacı ne yeni üye oldum bende bişey anlamadım bu siteden yardımcı olurmusun?
00 Yorumla
+1 yılOkudum da baya uğraşmış gibisiniz bence bazen detaya da inin
02 Yorumla- +1 yıl
Betimlemelere çalışmam lazım farkındayım
- +1 yıl
Peki o halde kolay gelsinn
İndiriyorum simdi uygulamaya merak ettim kitabini okuyacagim
04 Yorumla- +1 yıl
Aaa çok teşekkürler :)
- +1 yıl
nasıl buldun peki? bu arada yazmaktan vazgeçme
Ellerine sağlık. İyi görünüyor. İnşallah emeğinin karşılığını alırsın...
00 YorumlaSırf nasıl bir site diye meraktan kayıt oldum siteye. Ama okumadım yazdıklarını , güzeldir herhalde.
00 Yorumla
+1 yılBende yazmayı düşünüyorum kafamda çok güzel senaryolar var ^^
10 Yorumlavayy be çok iyi adamın sitesine ücretsiz içerik koyuyorsunuz ha
01 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım
Okudum güzel gidiyor :) merak ettim şimdiden ana bir yerde harf hatan vardı onu düzeltirsn güzel olur
00 YorumlaBenimde wattpad hesabım var. Okuyucu kitlem 300K'larda. İki hikayem var. Sende bakacaksan isimlerini verebilirim.
01 Yorumla- +1 yıl
adı ne?
Exotic kray in yazdığı kitap mi link çıkmıyor da bende :)
00 Yorumlaçok çalışman lazım cok basit sade ayrıca cevre tasviri yok düzgün kendini geliştirmen lazım
00 Yorumla
+1 yılMerak ettiğim şey adam karısına şefkatle sarıldığında kadın neden çocukların bu görüntüyü görmesinden çekinir?
02 Yorumla- +1 yıl
Eskiden ailelerimiz daha fazla dikkat ederdi böyle konularda :) güzel şeyler bence
- +1 yıl
Böyle konular derken anne ve babanın birbirine aşık olması/sevmesinden mi bahsediyorsun acaba? Anne baba dediğimiz insanlar bir görev amacıyla evlilik sürdürmüyorlar ortada bir sevgi var ve bunu çocuklardan saklamak çok yanlış. Sen zaten şefkatle sarılma yazarak durumun masumluğunu anlatmışsın. Değişik bir düşünce yapısı. Ayrıca hikaye ve senaryo arası bir tür kullanmışsın. Bence birini seçmelisin. Eğer yazdığın hikaye ise satır başında tekrar eden isimler akıcılığı bozuyor. Mesela Hakan ve Erkan arasında ikili bir diyalog var. Sürekli isim belirtmek gereksiz.
Öncelikle emeğine sağlık. İmla hataları çok, dikkat et o konuya.
00 YorumlaKalem oynatmak bile cesaret gerektiren bir sey birazini okudum iyiydi yazar hanim
00 Yorumla
+1 yılkeşke betimlemeler yer verseydin. bir dostoyevski tarzı betimleme iyi olurdu
00 Yorumla
+1 yılBakiyorum şimdi
Benimkinide okuyun
hikaye ismi:Yorgun Kanatlar
Kullanıcı adı:_AcemiYazar00 Yorumla
+1 yılTamamlanmış hikayeleri okuyorum bir tek sende bitir okurum 😊
00 Yorumla
+1 yılNiyetim okumaktı tıkladım linke
Wattpad a üye oldum :)
Ama okuyacagim söz01 Yorumla- +1 yıl
Okudum cok guzel
+1 yılkezban kezban şeyler yazmayın be
01 Yorumla- +1 yıl
Amaç hakaret olunca umrum dışı oluyor
takibe aldım daha sonra okuyacam...
03 Yorumla- +1 yıl
Merak ettim yorumunuzu :) aslında şimdilik uç bölüm okusan da fazla vaktini almaz ki :)
- +1 yıl
okudum.. güzel.. özenli çalışmışsın üstünde ben gibi yazıp geçmemişsin.. şu fazla kıskanç abi fantazisini anlayabimiş değilim hikayelereki :D bu ara fazla sık rastlıyorum.. aklında bir kurgu varsa iyi olabilecekmiş gibi duruyor... karakterleri hem tanıtabilip hem olayı aktırabilmek zor bişeymiş onu farketiydim ben yazınca. bunuda başarabiliyosun gibi görünüyor..
- +1 yıl
Kıskanç abiden çok özlem dolu bir abi var orta da yoksa erkanı da kıskanması lazım :) görüşlerin için çok çok teşekkür ederim :)
bende yazıyorum bir kitabımı 16.5k kişi okudu
02 Yorumla- +1 yıl
Baya okuyanın var keşke benim de olsa
Kitabından baska önereceğin bir kitap var mı
01 Yorumla- +1 yıl
Var olmaz mı hiç mesela aşk iki oda , Mihri , yabancı bunlar bazıları
Evden bakkala cikamayan ks kizlarinin hayali dünyaları geniştir. Bu yüzden hikayede yazılır roman da
616 Yorumla- +1 yıl
:) hayatımı bilmeden yorum yapanlar umrum dışı
- +1 yıl
Pardon araya kaynak gibi olacak ama... Bunu yazan adamın da GURU olması, çok hoş gerçekten :D
- +1 yıl
Kimseye artı ya da eksi oy verin demedim saçmalamayın. Sadece bir kez bile sormadan yorum yapmanız saçma ve ciddiye almadığını söylüyorum o kadar o eksi verenlerin de aklı var benim dememe gerek yok illa ki kendi görüşleri vardır ama siz bunu da kabul etmezsiniz şimdi. Ayrıca guru olması beni ilgilendirmiyor insanları kategoriye ayırmam
- +1 yıl
@meraklıkız7 öncelikle bu kız benim hiç bir şeyim ve sana - verdim / ikincisi başka insanları rencide etmek istiyorsan mükemmel bir insan olman lazım ki incelediğim kadar seni değilsin olamazsın da / Sanırım senin kisi biraz da çaresizlik öyle olmasa alış veriş de bana yardım edecek kadın var mı gibisinden başlıklar açmazdın onlar sana istediklerini vermeyince böyle kötü yollara başvurma onun senden tek istediği hikâyesini yorumlaman kötü ise kötü iyi ise iyi dersin / Ne avukatım ne de koruyu melek fakat 5-6 kişi birden yazının alakasız olmasına nazaran sana hak vermesini adil bir davranış bulamadım
- +1 yıl
Zaten kötü diyene lafım yok ya da okumam diyene de ama bilip bilmeden boş boş konuşup sonra da eksileri alınca beni suçlamaya kimsenin hakkı yok
- +1 yıl
Nokta kadar anlamamınıza neden hiç şaşırmadım acaba
- +1 yıl
Guru olan birinin bunu söylemesi saçma
- +1 yıl
Wattpad hakkında önyargılı olmayın evet bazı ergenler soğutuyor ama işte. Normalde iyi kitap yeridir.
- +1 yıl
Karısı olsaydı böyle olmazdı
+1 yılGüzel olmuş . Tebrik ederim
00 Yorumla
+1 yıliyi yazmışsın bunu
eline klavyene sağlık01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür. ler :)
hemen şimdi bakıyoruum
00 Yorumla- Devamını Gör (78)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?