Bizim arkadaş derdi: Türk kültürünün yemekleri, Arap kültürünün ahlakı.
Cevabın nedir?
+1 yılHer iki yönünde birbirine çok benzer yönleri var ama arapları sevdiğim halde diyebilirim ki arap kültüründe ki en önemli sorun temizlik anlayışları bizim kadar gelişmiş değil. Onlar için sıkıntı yok ama çevremde suriyelilerden gördüğüm kadarıyla rahatlar ve temizliğe dikkat etmiyorlar halbu ki temizlik imandandır. Yine de ben insanları arap, türk kürt diye aşağılamam burada arap ahlakını beğenmeyenlerin de araplardan çok daha ahlaklı ve temiz olmadıkları kesin. Ben arapçayı çok severim öğrenmek istiyorum ve araplarda ki yemek kültürünü çok beğeniyorum aynı zamanda. Herkese inat araplar benim kardeşimdir benim onlarla bir sıkıntım yok.
22 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle çok doğru.
Sen bu konuda bayağı bilgilisin gibi en azından diğer insanlar gibi herşeye düz bakmıyorsun.
En İyi Cevaplar
+1 yılArkadaşınla arkadaşlığını tekrar bir gözden geçir, sana yalan söylüyor. Araplarda ahlak denen şey var mı ki? Dünyadaki en köklü ve yüce kültürlerden biride aziz Türk kültürüdür. Çok zengin ve yetkin bir kültürdür. Her ne kadar batı aşığı bir insan olsamda kendi kültürümü hiçbir kültüre değişmem.
10 Yorumla
+1 yılNe kadar araplar laf soyleyinmis Türk arap ne fark ederki araplar çocuk gömen demiş o eski zamandaydi şimdiki araplar Allahın şeriat uyguluyor bide Türkiyem seviyorum ama Türkiye de tecavüz çok arapistan böyle bişey yok ama araplar bazi abartiyor olabilir bilmem orasını Türk arap fark yok 2sinde iyisi kötüsü var bizde eski zaman da kara çarşaflar dovuyorlardi hani din özgürlüğü burada kızlar taciz tecavüz eden var onları niye demiyorsunuz?
10 Yorumla
arkadaşın yanlış demiş. Türk kültürünün ahlakı Arapların ahlakından kat kat üstündür.
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
54Cevap
+1 yılArap kurtulunun ahlakimi allah askina 3 kisiyle birden evleniyorlar arap ulkelerinin cogunda yemeklerimiz kurtur ve ahlagimiz araplardan kat kat daha iyi bizim bide allahuekber diyip birbirinin kafasinda kesiyorlar hepsi serefsiz bence ingilizlere is biri yapip turkleri satanda onlar
20 Yorumla
+1 yılArap deyince benim aklıma eski zamanlarda; kız çocuklarını diri diri gömmek, hırsızlık ve zina geliyor. Kuranı kerimin de Arabistana inmesinin sebebi budur. O günün şartlarında dünyanın en pis yeriydi. Günümüzde ise gösteriş altın klozetler, milyarlık evler, petrol yanı başında Afrika aç yatarken tok yatan bir millet geliyor.
20 YorumlaArap kültürü derken İslam kültürü kast edilir
Unutulmasın ki Arap cahiliyye devri de kültür tür
Efendimiz bu kültürü yok edip
Medeniyet getirdi sonra
Efendimiz sahabiler Allah dostları arap yarımadasında oldugu için Arap kültürü halini aldı İslam
Ama 2015 arap kurt turk İslami yaşayışı çok kotu00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk kültürü tabikide ! Araplar pis aptal bir millettir o kadar pislik bir millet ki islam arap araplaa inmek zorunda kaldi kizlara değer vermez diri diri gömerler di , onları her yerde si. ker değer vermezlerdi islamdan sonra belli bir dönem değiştiler ama hala b*k bir millet b*k bir kültür bilim ve teknoloji yok , sanayi sifir üretim sıfır pis araplarda Ahlak ne gezer !
11 Yorumla- +1 yıl
Araplar cokmu kuyruguna bastı galiba ne bu aci
Haram kilinmamis damak zevkime uygun her yemegi yerim Ahlak olarak da o insanin kendinde olan birseydir Ahlak i en ustum kimseleri ornek lmaya calisirim o bu su ulke diye ayirmam bireysel bakarim olaya
00 YorumlaDoğru düzgün yemek yemeyi bilmeyen görgüsüz insanlar bizim kültürümüzle mi karşılaştırılıyor? Türk Kültürü tabiki.
81 Yorumla- +1 yıl
Türkiyen yemeği güzel de arapistanda güzel
Türk kültürü..
Arap oğlunun hiçbir şeyi yarar değil.41 Yorumla- +1 yıl
Senin var mı
kız çocuğu oldu diye diri diri toprağa gömen bir ırkın kültürü mü güzel? en kötü algı müslüman olmayı arap olmak sanan mallar var maalesef :(
21 Yorumla- +1 yıl
Türk arap iyisi kötüsü var eski zamanda öyleydi şimdi var öyler ama bazilar cidden iyi
arap kültürünün ahlaka mı? cahiliye devrinden kalma ahlak mı?
02 Yorumla- +1 yıl
ben buna katılmıyorum. giyim ve kuşam ahlakı yansıtmaz. olaylar karşısındaki toplumsal tutumlar. ahlakı belirler. evrensel ahlak denen bir terim var tüm dünyada kabul görmüştür. bu evrensel ahlakı tutturabilen hiç bir medeniyet daha yeryüzünde olmamıştır. Türk Ahlakı yani örf , adet ve aneneleri olarak arap kültürünün çok daha ilerisinde olduğunu düşünüyorum. arapları cahiliye devrinden bile enfazla 40 sene kurtarabilmiştir. tekrar eski cahiliye dönemine dönerek inançlarınıda kendi kültürlerine göre dizayn etmişlerdir. . türk ahlak ve töreleri ile arap ahlak ve törelerini internette bularak karşılaştırabilirsiniz.
Önemi yok. Kendi doğrularımla yaşıyorum. Türk ya da arap kültürü ayrımına girmeme gerek yok.
10 Yorumlaarap kültürünün ahlakı mı? valla ben onlarda ahlakın A sını göremedim ya
10 Yorumlaarap kültürünün övünecek bir şeyi yok bence. türk kültürü
00 YorumlaTürk kültürü tabiki arapların ahlakı mı ahahah çok güldüm :D
11 Yorumla- +1 yıl
herkese kendi gibi bilirmis
Arap ve ahlak mı? İlber hocanın deyişiyle cahilsin... Ne varsa Türk olanda var, bırakamadınız şu yabancı sevdasını.
03 Yorumla- +1 yıl
Türkiye seviyorum canım kurban bayragim ama heralde dışarı cikmiyorsun kızlar taciz görmüyor musun
- +1 yıl
@Zeynep1813 Bunların sebebi gerçek Türk töresini koruyamamış olmamız. Kendi öz töremizi korusaydık şu an çok daha farklı bir Türkiye olurdu.
- +1 yıl
Nasıl olurdu çok merak ediyorum söyler misiz?
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=RdeCH_jMssk
Bunun gibi mi?11 YorumlaBırak kültürü Arapların ahlakındanda şüphe ederim ben yani herşeyiyle TÜRK diyorum
00 YorumlaNe Araplık kalacak Ne Türklük. Aç gözünü diyor şair.
20 Yorumla
+1 yılArkadaşına Selam Söyle Araplarda Ahlak Mı Var Gitmiş mi Daha Önce?
00 Yorumlabatı kültürünü yaşıyoken niye böyle bir soru sordun. sanki arap kültürüyle türk kültürü arasında gidip geliyomuşuz gibi
00 Yorumla
+1 yılValla ne derseniz deyin sesli konusmalar biraz kabalik haric marokanlarda ve araplarda gördügüm o ahlaki hic biryerde görmedim
00 YorumlaBana gore Turk kulturu, hem yemek konusunda hem ahlak..
00 YorumlaHiç Arap tanımıyorum ama Araplar bizden biraz farklı gibi sanki. Ama iyi yönde degil.😕
10 YorumlaTurk kulturu tabiki arap ahlaki nedir taslamak asmak kesmek :d
23 Yorumla- +1 yıl
sapklar asan tabi asmaya asmaya basimiza çıktılar
- +1 yıl
o kızın namusunu dokunmak hakk mi söyle
+1 yılPuahahaha ne güldüm Arap Ahlakı diyo laaa neremle gülceğimi şaşırdım
25 Yorumla- +1 yıl
Araplar çok seviyorum düzgün konuş
- +1 yıl
@Zeynep1813 Sen arkadan vurulmayı seviyon sanırım
Al buyur hadi güle güle :D
www.google.com/.../data=!4m2!3m1!1s0x15e7b33fe7952a41:0x5960504bc21ab69b - +1 yıl
bune
- +1 yıl
@Zeynep1813 Arabistana nasıl gidiceğini gösteriyor
- +1 yıl
Sağol
Arap kültürünün ahlakı mı? En büyük hayat kadinlari onlardan cikiyor xd
01 Yorumla- +1 yıl
sende arapsin yoksa
+1 yılaraplar da ahlak mı varmış * bizim niye haberimiz yok
01 Yorumla
+1 yılValla o değilde türk yemeklerinin yerini hiç bişey tutmaz
00 Yorumla
+1 yılultra arap kültürüyle perçinlenmiş türk kültürü mü yoksa arap kültürümü desen daha iyi olurdu
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı. arap da ahlak mı varmış
97 Yorumla- +1 yıl
Türkiye de var mı ahlak onu de
- +1 yıl
türkiyede arap kültürüne özenenler var elbette @Zeynep1813
- +1 yıl
dışarı cikmiyorsun heralde?
- +1 yıl
Ben ne Türk ne arap ezdirmem hepsi müslüman kardeşim hepimiz ademden geliyoruz
- +1 yıl
çıkıyorum, haberleri izlemek bile yeterli yolsuzluğu kul hakkı yiyenleri bütün ahlaksızlar araplara özenenlerde @Zeynep1813
- +1 yıl
sordun mu Araplar kötüsü var ona bişey demiyorum ama arapları özendgin nerden biliyorsun
- +1 yıl
ağzından ortadoğudaki arapları düşürmeyen tipler genelde @Zeynep1813
Gizli Üye(36-45)+1 yılarapların ahlakı mı bırak allah aşkına ne ahlakı, türk diyorum
01 Yorumla
+1 yılTurk kulturu tabiki
Insanin kendi kulturu gibisi var mi?00 YorumlaTürk islam kültürü tabiki araplarda görmek zor adamların hiçbişeye saygısı yok
02 Yorumla- +1 yıl
orda mi yaşadin?
Gizli Üye(30-35)+1 yılNapayım elin araplarının geleneğini Türk gelenekleri tabi
10 Yorumla9 yaşındaki çocuklarla evlenmekmi ahlak oluyor
23 Yorumla- +1 yıl
Abartma 9 yasin daki vermiyor kız ne zaman isterse bazı hanzolar yapiyordur
- +1 yıl
Aslında doğru söylüyorsub ben de kocam paylaşmam ama onlar alışkın artık
Zaten Arap Kültür'ünü yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılYa sorma ne ahlak ama
00 YorumlaArapların canı cehenneme yaşasın Türk kültürü...
00 YorumlaTürk kültürü. Arapları sevmiyorum.
03 Yorumla- +1 yıl
Dogru. Cunku ne kulturleri, ne ahlaklari nede örf adetleri var. Suudi Arabistandakiler evliliklerini bile dine gore yasamiyorlar. Kadinlari memeli hayvan olarak goren insanlardan ne beklersin ki? Tamam her milletin iyisi kotusu var ama onlarda ahlak yok. Temizlik yok. Bizim anlayislarimizla tamamen farklilar. Zihniyetleri bozuk kalpleri bozuk insanlar. Aman Suudi Arabistanda hemen asarlar diye savunmaya geciyor ya Zeynep arkadasiminiz, ya kralin kiz kardesinin bati Ulkelerinde yemedigi halt yok. Iclerinde o kadar ahlaksiz, sinsi ve pisler ki.. Hele ki arap kadinlari!! Seytana pabucunu ters giydirir bunlar. Sen ne gordun de ne konusuyorsun ne savunuyorsun Zeynep arkadasim? Kalbin birine ait diye savunma su milleti. Emin ol iclerine girince ben bunlarin iclerine nerden dustum diyeceksin. Bize tersler. Biz Turk'uz evet ahlak bizlerde mevcut. Onlarda degil. Turk'e kurban olsunlar. 5 tane arap 1 Turk edemez.
+1 yılPedofili arabın ne gibi bir ahlakı varmış?
20 Yorumla
+1 yılAraplarda ahlak da mı varmış ki kültürü olsun
20 Yorumla
+1 yılArap ahlakı mı? Güldürmeyin Allah aşkına 😂
10 Yorumla
+1 yılislam kültürü ahlakı derim
00 YorumlaTürk kültürünü aşağılamayın
23 Yorumla- +1 yıl
Türk Kültürü çok güzel kültür kimse aşagalamaz
- +1 yıl
Yemek nefis nefis :D
- Kültür & Sanat konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılarapların ahlakı nasılmış allasen
05 Yorumla- +1 yıl
Türkiye çokmu var heee okadar taciz ediyorlar arapistan öyle yapamazlar asalar
- +1 yıl
Asalar heee, yaa bırak kızım 50 yasnda adam 10 yasnda cocukla evlenmek namus dimi yaa kızım bırak seni cok becermisler heralde, tecavüzmüş.. @Zeynep1813
- +1 yıl
Sen varken başkalarının kalmıyor
- +1 yıl
@Zeynep1813 kızım ne yazyon bir bk anlamıyorum muhattap olma bir git, 10 yasında evlilik olmaz zaten cocuk istismarı olur, senin savundgn araplar yapıyo onu iste , o dmbelegi sokarım gtüne zktr git
- +1 yıl
sm zktir git
+1 yılAraplarda ahlakmi var turklerdede kalmadi
00 Yorumla
+1 yılÜlkemin yemeklerini değişmem
00 Yorumlaaparapların taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
00 Yorumlaher zaman Türk kültürü ve ahlakı
00 Yorumlaturkler ahlaksızmıymıs
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYAŞASIN FAŞİZM YAŞASIN IRKÇILIK YAŞASIN TÜRK...
24 Yorumla- +1 yıl
yaşasin irkicilar cehennem
Cevap sahibi+1 yılTürk ırkı herzaman üstün olacaktır Moğolların ADOLF HİTLERİN ENERJİSİ VE GÖRÜŞLERİ hep burada olacaktır arapları da gördük Türk ün Türk ten başka dostu yoktur.
- +1 yıl
Türkler zaten seviyorum Türküm ama irkiciliga karşıyım
- +1 yıl
YAŞASIN TURANCILIK
+1 yılAraplarda ahlağı açıklasana biraz.
00 Yorumla
+1 yılTürk kültürü ve müslüman ahlakı.
00 Yorumlatürk kültürü her turlu
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılarapların bizden üstün ne ahlakları varmış
01 Yorumla
+1 yılBizim kültürümüz en iyisi :)
00 Yorumla
+1 yılarapta ahlak olsa böle helak olurmuydular
04 Yorumla- +1 yıl
Araplar eski dönem de öyleydi şimdi çok zenginler
- +1 yıl
@Zeynep1813 hanım zengin ama müslüman değiller müslüman gibi görünüyorlar halkları çok zor durumda
- +1 yıl
Aslında doğru söylüyorsunuz ama cidden iyiler de var her ırkın iyisi kötüsü var
- +1 yıl
katılıyorum size
Dogrudur
00 Yorumla
+1 yılkültür dediğin nedir ki
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAraplarda ahlak mı varmış (!)
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılTürk.
20 Yorumla - Devamını Gör (22)
Devamını Gör(67)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026