Evt arkadaşlar, bu romanı yeni aldım, yaklaşık yarısını okudum. Ve karmaşık buldum kafam karıştı. Faust'un Goethe romanını okuyan arkadaşlar varsa düşünceleriniz nedir?
Sizce bu roman kaliteli mi? Saçma mı?
Sizce bu roman kaliteli mi? Saçma mı?
Okulda okumustuk yaa o kitabii. Aslinda ilginc bi kitapti ama o zamanlar yasimda biraz daha kucuk oldugundan ve fazla meraklandirmadigi icin beni kötü almistim sinavdan :(( ama konu olarak güzel bence. Onun bide 2.si yokmudu yahu..devamida var kitabin
100 temel eser serisinden okuma gafletine düştüm
olur olmadık yerleri kafalarına göre kesmişler hiç bi halt anlamadım adam gibi baştan okumam lazım
kitap atmam ölümüne saklarım ama 100 temel eserle mangal yapcam
Evt bazı konuları tam ortasında kesmişler. Başka bir konuya geçmişler ona sinr oldum brazcık..
bunun cevabı sana ne kazandıracak? bence güzel bir roman.
Bir şey yaparken illa kazanç mı düşünülmeli?
evet bence bu soruyu sadece okuduğunu belirtmek için sormuşsun.
Hayda, bu olmadı işte!Romanı karmaşık buldum birazcık.Sormamda ki amaç okuyan herkes mi böyle dünüşüyr roman hakkında.Anladınız mı?
evet :) keşke böyle sorsaydın okumuş biri olarak daha farklı yorumlar yapabilirdim :) en sonuna kaliteli mi saçma mı sorman iyi olmamış.
Bazı konuları tam ortasında kesmişler.Şimdi heyecanlı heyecanlı, okuyrsun tam arka sayfa da konu kesilmiş, gelde sinir olma dimi ama.. :))
bu büyük bir eser ama :) üzerine çok konuşulan bir kitap senin kanaatin ne peki bence gayet güzel.
Değerli bir eser kanımca... İçerik olarak direniş, arayış, romantizm, şimdilik düşüncelerm bunlardan ibaret...Çünkü yarısındaym henüz, ve sürükleyici bulduğum gibi de karmaşık ta buluyrm.Hal böyle olnca karmaşık hal aldı..
:)) herşeye rağmen kitap okumak güzeldir :) hayatta herşeyin harika olmadığı gibi okuduğumuz her kitap ta bize göre harika olmayabilir :) ama okuduğun her kitabın hayatın her sahnesinin faydalı olduğu gibi bir faydası vardır :)
60 yıl adam bunu yazmak için uğraşmış
emeğe saygı
Elbette emeğe saygı var.Ama kafamı karıştıran şey faust la, şeytanın anlaşması...
Cevap
1Cevap
Bir çok insanın ağır bulduğu romanları çok sevmişimdir..
Birden okuma istediği uyandırdı bu kitap şimdi..
Okumanı tavsiye ederim. Daha yeni aldım ama yarıya yakın okudum... :)
Siyah lale, den sonra bu roman ilgimi çekti :))
Romanın son cümlesini hatrlıyormusn? O çok hoştu ve doğru...
''Sadece büyük acılar çekenler, mutluluğun anlamını bilirler'' cümle budur..
Severim, ayrica Mephistopheles <3
THE LORD
Is nothing ever right on the earth?
MEPHISTOPHELES
No, my Lord, I find it there, as always, thoroughly / revolting. / I pity men in all their misery / and actually hate to plague the wretches.
Karışık gelebilir ama harikadır, kitap dediğin zorlayıcı olacak zaten beynimiz çalışsın diye okuyoruz uyutsun diye değil bence :D
Onu bilmiyorum da, Goriot Baba'nın methini çok duydum. Ondan ellemedim.
çok severim.bayılırım.
faust sevmeme karşı insanlar var:(
Okumadığına bahse girerim... Havadan sudan atmakla olmaz. Önce oku sonra içeriklerden söz ette anlayalım...
muahahaha okumadım evet.nerden anladın?
Fena değildi.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar