Siyaha renk diyenler var , renk değildir diyende var.
Siyah bir renktir
Siyah renk değildir
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yorumlarda lucifer343 adlı kişiye verdiğiniz link doğru değil.
Burada sözü edilen beyaz "ışık".
Bir pastel boyadaki tüm renkleri karıştırırsanız beyaz renk elde etmezsiniz. Kırmızı, mavi ve yeşil gibi ana 'ışık' renkleri bir prizmadan geçen beyaz ışığın kırınımı sonucu oluşur.
Pink Floyd albümüne rastlamışsınızdır. Oradakiler boya değil, "ışıktır".
Siyaha gelirsek, her ne kadar ayrılmaz bir parçam olsa da hayatımda, gerek müzikte gerekse gecede, ona bir renk demek için fazla renksiz sanki?
Çünkü siyah ışığın yansımadığını varsaydığımız cismin rengidir.
Rengin absorbe edilmesinden kaynaklı ortaya çıkan bir "karartıdır", maalesef renk değildir.
Gökkuşağında siyah diye ana bir renk yoktur. Siyahın dallanmış renklerinden de bahsedilemez nitekim.
benim bahsettiğim hiçbir zaman pastel boya olmadı. pastel boyayı seni yardım etmen için soruya çağıran arkadaşın ortaya attı. ben o açıdan cevap vermedim.
renklerin karışımından kastım mor ötesi kızıl ötesi bizim göremediğimiz tüm renkleri yani buna ışıkta diyebilirsiniz ondan bahsettim. ama o gizlenen arkadaşın tüm renkler derken baştan tüm ışıklar gibi söyledi. sonra işin içine pastel boyaları soktu.
Karanlık bir renk değildir Şöyle ki karanlık kendi başına oluşmaz karanlık diğer renklerin bıraktığı boşluğu doldurur şöyle bir sözüm vardır. "Dünyanın hiçbir yerinde çevresini karanlıklaştıran bir ışık yoktur. İnsan karanlığı ışıkları söndürerek yapar."
güzel ifade ettin
Karanlık olması başka, bir nesneye ışık yansıtılarak o nesnenin siyah olduğunun anlaşılması başka bir şey bence.
@TaşPrenses belki siz haklısınızdır bilmiyorum ama bence karanlık bir renk değildir sadece insanlar onu renk olarak kullanıyor güneş olmasaydı dünya karanlık olurdu ve bu dünyayı insanların siyaha boyadığı anlamına gelmezdi
Karanlık renktir demedim ki :D
Işık olmadan renkleri göremezsin diyorum.
TaşPrenses bir nesneye ışık yansıtılıyor ve o nesne ışığı emiyorsa yani rengi yoksa zaten siyahtır. doğal olarak siyah = renksizlik.
Siyah renk değildir renklerin hiçbirini yansıtmama durumudur, beyaz da tüm renkleri yansıtma durumudur
Cevap
15Cevap
Siyah ışığın yokluğudur, renkler tamamen ışıkla ilgilidir, karanlıkta tüm renkler siyahtır gibi bıdı bıdılar bana göre değil. Siyah da gözle görebildiğimiz tüm renkler gibi renktir benim için.
siyah tüm rekleri içerir
beyaz da ren degil o zaman =D
tüm renkleri içeren beyaz :)
o zaman hiç bir rek içermeyen siyah dı = ) D
Siyah bir renktir ve her şeyin başlangıcıdır...
renktir acıyı sapıklığı kötülüğü temsil eder
Siyah tüm renkleri içeren en asil renktir bence
tüm renkleri içeren beyaz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Beyaz
keşke tamamını okusaydın. ilk cümleye bakmak yerine.
evet siyah
www.acilsoru.com/...angi-renklerin-karisimidir.htm burada da anlatılıyor
maddesel olarak tüm renklerin karışımı siyahtır, lakin ışınsal olarak karışım beyazdır. lütfen araştırmacı olalım ve çocukça her okuduğumuza hemen inanmayalım.
lucifer görüşünde gizlenip buraya atlamışsın. sen pastel boya takımınla oyna ben üstte sana yardıma gelen arkadaşına cevabı verdim.
hemde en güzel renktir
Bilimsel olarak bir renk değildir.
Bilimsel olarak renk değildir
Siyah renk değil lekedir. Resmin 1. Dersi
Siyah isigin yoklugudur
siyah tüm renklerin karışımıdır.
beyaz tüm renklerin karışımı oluyor
dalga mı geçiyosun? içinde kırmızı pembe vsvs olan birşey nasıl beyaz olabilir :D
hayır geçmiyorum https://tr.wikipedia.org/wiki/Beyaz
haydaaaa. bize ilkokuldayken falan hep siyah tüm renklerin karışımı demişlerdi, vay oçlar vay :D bilgilendirdiğin için sağol .
sağol demene gerek yok.
birşey bilmediğin halde bilmiş bilmiş konuşmaman gerektiğini öğrenmiş oldun. bir dahaki sefere de benzerini yapıp komik duruma düşmezsin umarım.
Renktir. Hemde en sevdiğim renk
O zaman beyaz nedir?
Hayır renk değildir.
Siyah bir renktir
Ne alka renk tabiki
renktir
evet renktir
Renktir.
Adamdır
evet renk
Renktir
Siyah bir renktir