Benim babamda dayımda ikisi imamhatipli. Dayımın ayrıyeten arapçası da var.. Dayım kuranda baş örtüsü yok o örtü göğüsn kapatılması işe ilgilidir der baş ile alakası yok der babamda el yüz ayak hariç bütün vücut kapanmalıdır der.. Hangisi doğru?
Cevabın nedir?
- Kültür & Sanat konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılKur’an’da konuyla ilgili ayet şudur:
“Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını sakınsınlar, ırzlarını ve namuslarını korusunlar. Görünmesi zarurî olan yerler dışında cinsel cazibelerini sergilemek için açılıp saçılmasınlar. Başörtülerini yakalarının üzerine salsınlar.” (Nur; 24/31)
Burada başörtüsünden mi, omuz örtüsünden mi, atkıdan mı, şaldan mı, eğer başörtüsünden bahsediliyorsa onun baştan çıkarılıp omuzlardan aşağıya örtülmesinden mi, yoksa başla beraber omuzlardan aşağıya örtülmesinden mi, neden bahsediliyor?
Ayetten anladığımıza göre, demek ki o günkü toplumda;
1. Bakışlarını sakınmayan,
2. Irz ve namuslarını korumayan,
3. Görünmesi zarurî olan yerler dışındaki yerlerini de cinsel cazibelerini sergilemek için açıp saçan,
4. Başörtülerini omuzlarının üzerinden salmayan bir takım kadınlar vardır. Ayet “mü’min” kadınlara bunlar gibi olmamaları çağrısında bulunuyor.
Ayette “başörtülerini” diye çevirdiğimiz “humuruhinne” kelimesi HAMR kökünden gelir ve tam anlamıyla “başörtüsü” manasına gelir.
Çünkü Arap bunu “baş ile ilgili” yerlerde kullanmaktadır.
(Alıntı)46 Yorumla
Soran+1 yılŞey diyor hımar diye bir kelime varmış o örtü anlamına geliyor diyor baş örtüsü olsa başka ek eklenirdi diyor.. Şaştım kaldım...
- +1 yıl
Ayette “başörtülerini” diye çevirdiğimiz “humuruhinne” kelimesi HAMR kökünden gelir ve tam anlamıyla “başörtüsü” manasına gelir.
Çünkü Arap bunu “baş ile ilgili” yerlerde kullanmaktadır. Örneğin başı döndürüp karıştıran, aklı örten, şarap, içki (hamr), baş döndüreni satan, şarapçı (hammâr), başı döndürme, aklı örtme yeri, şaraphane (hammâre), içkinin verdiği baş ağrısı (humâr), başı beyaz koyun (muhammera mine’ş-şiyâh) demiş Arap…
Demek ki (hımâr) kelimesinin en önemli özelliği “baş” ile ilgili olmasıdır.
Aynı siteden yazının devamı. Siz karar verin.
Soran+1 yılTeşekkür ederim.
- +1 yıl
Hamr içki anlamına gelirken Nasıl baş örtüsü anlamına geliyor? @sizofrenkarinca
- +1 yıl
@kripton94 hamr kelimesine ekleme yapılırsa baş örtüüüsü anlamına gelir
bilgin olsun - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=j3qqF49nnQM
@kripton94 kendine göre tefsir yapanlar ebedi cehennemde kalıcaktır bilginiz olsun
En İyi Cevaplar
Kuran'da ayrıca anne babanıza öf demeyin diye bir ayet de var. Bunu da o zaman öf demeyelim ama başından aşağı kaynar su dökelim diye yorumlayabiliriz değil mi?
Başı örtmedikten sonra boynu nasıl örtmeyi planlıyorsun ayrıca? Örtülerinizi göğsünüze indirin diyor. Boyun da dahil yani.40 Yorumla
+1 yılVe mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler). Ve ziynetlerini, kocaları veya babaları veya kocalarının babaları veya oğulları veya kocalarının oğulları veya erkek kardeşleri veya erkek kardeşlerinin oğulları veya kız kardeşlerinin oğulları veya kadınlar veya ellerinin altında sahip oldukları (cariyeler) veya erkeklerden, kadına ihtiyaç duymayan hizmetliler veya kadının avret yerlerinin farkına varmayan çocuklar hariç, açmasınlar. Ve gizledikleri ziynetleri bilinsin diye ayaklarını vurmasınlar. Ey mü’minler, hepiniz Allah’a tövbe edin! Umulur ki, böylece felâha eresiniz. Nur Suresi 32. ayet dayıların hangi dini takip ediyor bilmiyorum birde ilahiyatçı burada görünen kısımlar dışında göstermesinler den dayın ne anlamış valla ben el ayak ve yüzlerden başka mecburi görünen biryer bilmiyorum dayının bu yaptığı kurana zıt işler yapmaktir
40 Yorumla
Dayın arapça okuyup çevirebiliyorsa , anladığı daha doğrudur. Babanın arapçası yok çeviremiyorsa , hacı hocanın dediğini tekrarlıyordur.
Dayının yolu ve verdiği bilgi doğrudur... Mekke kadınlarında o dönemde kadınlar sıcaktan dolayı yakası açık elbise ve pareo benzeri etek sararak gezerlerdi. Dolayısı ile görünüm gereğinden fazla açılıyordu. Müslüman kadınlara dikkat çekici olmamaları ve örtülerinin uçları ile gögüs üzerine düşürerek kapatmaları söylenmiştir. Başörtü ise saçı saklama için değil , güneşin beyne geçmemesi için kullanılan bir gereçtir.311 Yorumla
Soran+1 yılHerkes baba demiş..
Soran+1 yılHaklısın ama sanki bu doğrudur desem kendimi kafir gibi hissedeceğim hissine kapılıyorum..
- +1 yıl
Yanlış bir tarz ile mümin hissedeceğine emin olduğun bir tarzla kafir hisset daha iyi.. Sen de arapçayı çözemediğin için soranlardansın , aslında 1 yılını versen çatır çatır kendin okur anlardın arapçayı. Senin korkun münafıklıktan değil , yanlış giden sayısı yüzbinler olunca arada sivri kalmaktan , başka neden yok. Onlar da senden farksız ve almış bir sürü takibi gidiyor , basitçe ve işine geldiğince adet tekrarı yapıp geçiyorlar.
Ancak hepsinin yanılgısı da şu , o devrin kadını iç giyim de bilmezdi , atlet sutyen gibi kavramlar 1850lerde fransa da icat edilmiş şeyler ve devrin sıcaktan etkilenmemek için olanağı sadece şile bezine benzer bir bluz tarzı. Dolayısı ile cinselliği saklaması mumkun değil. Kuran'da kadınlar için dikkat çekilen de bu cinsel görünümden uzak kalınarak kendilerini hedef haline getirmemesi.
Bu konuda ayeti işine geldiği gibi kullanmamak , sure'yi tüm olarak okumak doğru yorumu getirir. Hadi başı örttük de ayakları yere niye vurmayın diyor , ne alaka?
Soran+1 yılYazdıkların mantıklı.. Ayağa da erkek tahrik olmasın diye ddiyorlar ondan da tahrik olan varsa ben birşey demiyorum.. Peki namaz da örtünme hakkında ne diyeceksin?
- +1 yıl
Namazda örtünme , yaradanla karşı karşıya kaldığın an'dır ve kıyam'da nasıl kalkıp huzura ademkızı olarak bütün cazibenden arınmış olarak geleceğin şekildir. Caziben söz konusu olmayacağından , burada içine bu doğrudur cazibemden ayrıldım dediğin biçin geçerlidir , buna istersen bütün lafzıları bertaraf etmek için başörtüsünü de dahil edebilirsin , ancak kıyam'da buna da gerek yoktur. Kefenin ne ise onunla kalkacaksın ayağa , dolayısı ile orada ayrım görmeyeceksin , herkesle bir ve örtünmüş olacaksın.
- +1 yıl
bir konuya açıklık getireyim. ayakları (topukları) yere vurma olayı tahrik değil erkek bakışlarını çekmeyi engellemek yani dikkat çekmemek içindir.
- +1 yıl
Doğru olan babasının dediği. Diyosun ki babanın arapçası yoksa hacı hocanın dediğini tekrarlıyor. örnek aldığı kişiler Ehli sünnet ise olay bitmiştir. Sen öyle bir yorumlamışsın ki sanki bir tek Arapça'dan turkceye dayısı çevirebiliyor o ne derse doğrudur ve "yanlış bir tarzda mümin hissedeceğine doğru bir tarzda kafir hisset " yorum yok. Son olarak ayakları niye vurmayin diyor demişsin Nur suresi 31. ayette bunu anlatıyor aç oku ayrıca bir yorumda da denildiği gibi Kur'an da her şeyin nasıl yapıldığı yazmaz. Namaz nasıl kılınır abdest nasıl alınır gibi. @soran senin mantığına göre göğüsü kapatmak yeter mi Vicdanın rahat olacak mı namazı başı açık kılabilir misin?
- +1 yıl
İşimiz , nasıl ispat ediliyorsa ehli sünnet heriflere kalırsa yandık.. Al cübbeli ahmet hocayı ehli sünnet olarak koy önüne pek bir mümin ol bu tarz kendine yüzyılın yeni peygamberiyim diyenlerle , Al iskender Mihr amca'yı sana ahrete bağlanıp kaç sevabın olduğuna dair online bilgi versin.. Adam ayrıca yeni bir kuran da indirdi kendini de elçi tayin etti...
Kafa bağlamadan da örtünmenin hiç birşey belli etmemenin yüzlerce kadın metodu ve giyim tarzı var. Kafa bağlamak da Şule Yüksel Şenler ve Gerhard schroder'in 1970 lerde Mehmet şevket eygü sponsorluğunda topluma dayatılan bir usuldür , kendisi de söyler. Bu tarzı Amerika'lı aktrist Audrey hepbourne'da bir filmini izlerken görmüş ve bu tarzdır diye islam dünyasına " bağışlamış " bu ehli sünnet terziden bozma gazeteci teyzemiz.
Ben üzerinde bilgim olmayan konularda konuşmam, araştırmaya gözü kapalı kopyacıların ihtiyacı olabilir. - +1 yıl
Kuran tam turkceye cevrilmiyo biliyosun eski arapca sonucta babasinin duydugu isimler arapcayi cok iyi bilen ve tefsirleyen kisiler sonucta siz bunu ken di isinize geldigi gibi yorum yapiyosunuz
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
27Cevap
Bu ülkeden de insanından da bir b*k olmaz arkadaşlar. Gelip burada meal paylaşıyor ama arapça falan bildiğinden değil. Ezber anasını satayım.. Konu çok önce açılmış ama yazasım geldi yine de. Kur'an'da başörtüsü yoktur. Uyduruktur verilen meal.. Örtülerinizi yakalarınızın üstüne vurun diye direk tercüme edilir ilgili ayet. Tembelliği bırakıp araştırın bişeyi de arkadaş..
Not:Ailemde başörtülü kişiler vardır ve onlara karşı hiçbir zıtlığım yoktur. Kur'an'da olmasa da isteyen başörtü takma özgürlüğüne sahiptir :)
Selametle00 Yorumla
+1 yıl1. Burka' (veya burku'): Bütün yüzü örter. (Erkeğin kullandığına kına' denir).
2. Nikab: Bütün yüzü örtmeyip iki gözden birini açarak bağlanan başörtüsüdür.
3. Lifâm: Her iki gözü de burun üstünden itibaren açık bırakan başörtüsüdür.
4. Lisâm: Burun açıkta kalacak şekilde ağız üstünden örtülen örtüdür.
5. Hımar: Yüz hariç başın ve boynun tamamını örten ve Kur'an'da emredilen örtüdür.
6. Nasîf: Hımar'ın daha büyüğü, Anadolu'daki "atkı"ya benzer başörtüsüdür.
7. Mikne'a: Nasif'ten daha büyük olup bel altına kadar uzanan başörtüsüdür.
8. Cilbab: (Ahzâb, 59) Yüz hariç baştan ayağa her tarafı örten örtüdür.00 Yorumla
+1 yılEvet Kuran'da yok. Çünkü o Tevratta hüküm kılındı. Kuran'da boyuna sarkıtılması gerektiğini söylüyor. Yani daha ileri bir adıma taşıyor.
Bence sen dayını da babanı da bırak kalbinin sesini dinle50 Yorumla
+1 yıl@cems34 cok cahilsin
https://www.youtube.com/watch?v=81EDjBp5cl8https://www.youtube.com/watch?v=j3qqF49nnQM
Kuranı kim kendıne göre tefsir yaparsa ebedi cehenneme gidicek tevbe etmsse27 Yorumla- +1 yıl
Kendi görüşünün altına yorum yapıyorum üyeyi rahatsız etmemek için
Benim yorumlama aracım okumak araştırmak ve sorgulamaktır siz buna kendine göre tefsir diyorsanız diyebilirsiniz Ama ondan önce şunları söyleyelim Kuran ilk oku ile başlar Kuran kendi aklın ile sorgulamaz mısın der Şimdi bunlar kendi kuranda geçerken İnsan neden kendi okuyup anlamaya çalışmasın Ben din alimleri gereksiz demiyorum Ama din alimleri var sizin onların dedikleri doğrudur mantığı ile bakmıyorum Benim mantığım yukarda yazdığım 3 şeydir Kuran da bu 2 tasdikler Evreni bu kadar ayrıntılarla yaratan varlık onu tanımamızı sorgulamamızı ister Bu benim yorumumdur Cahil dediğin adam da Kuranı 3 dilde okuyan ve sorgulayan bir insan Cahil derken bilgisinin ölçütünü bilmediğin insanlara karşı daha saygılı olun - +1 yıl
@kripton94 arapça bilmiyorsun arapça bilmiş taslıyorsun araplardan dahamı iyi biliceksiniz arapcayı?
hımar bacagımı sarılır? kuranı kendıne göre tefsir edemez kimse Allah tefsir eder edip yükse yaşar nuri gibi kendını alim sananlar bize yıllardır kuranda baş örtüsü yok diye kandırmaya calıstı
kuranı sorgularsın ama kafana göre tefsir yapamazsın araştırabilirsin ama kuranda yok diyemessiniz
başını kapatmıya bilirsin ama inkar edenmessin hadi kardeş işinize ! - +1 yıl
De ki: “Dîninizi Allah’a mı öğretiyorsunuz? Ve Allah, göklerde ve yerde olanı bilir. Ve Allah, herşeyi en iyi bilendir.” hucurat 16
- +1 yıl
@kripton94 dedimi anlasaydın zaten şirk filan demezdin 4 dür karşılasıyoruz
birşeyi yok bilene var dedirtmem vesselam - +1 yıl
Egon dışında konuya bakarsan bu zaman içerisinde DİNDE şu vardır bu vardır demedim kendi görüşüm altımda dedim Bana verilen akıl ile sorgulayarak diyorum Bu ikisinin farkı belli Gerizekalı olmayan bir insan bu farkı anlar inanmıyorsa kendide araştırır bakar
Bilgiçlik hangi sözüm bilgiçlik bana gösterir misin ?
Kuran arapçası ile okunmak isteyen bir din ise Neden ilk sözcüğü oku diye geçer Anlamadığın bir dili okumanın mantığı nedir? bize gönderilen kitap kendi aklın ile sorgulamaz mısın der Bunun üstüne dicek söz yoktur Bunun neresinde gönderdiğin ayete ters düşmek var?
Hımar sadece örtü anlamına gelirken nasıl baş örtüsü oluyor?
Hımar ürres Baş örtüsü anlamına gelirken neden ayette böyle yazmıyor
Ben bilgiden kaçmam Ama bilgi almayıp sadece ego savaşı yapacak insanlar ile de muhatap olmam
Seninle de olmuyorum sen kendi dinine ben kendi dinime
Babanın dediği doğru bir düşün erkekler kadınların saçlarından bile hoşlanıyor daha dün mü ne burada biri kadının saçına bakarak mastürbasyon yaptığını söylemişti 😒😒 yani zinaya sürüklüyor. dayınında bu görüşte olması oldukça ilginç
10 Yorumlaen mantıklısı göğsün kapatılması.. çünkü baş diye bir kelime geçmez örtü diye geçer.. bunu dincilerde çok tartışır. benim görüşüm baş örtüsü zaten dinin ön şartı değil.. kuranda başörtüsü takmayanı cehenneme atacam diye bir tehdit yok
27 Yorumla
Soran+1 yılDayımda öyle dedi. Hımar diye bir kelime varmış örtü anlamına geliyormuş baş örtüsü olsa başka bir ek gelirdi diyor..
- +1 yıl
aynen öyl.. ben kuranı bir çok defa yaladım yuttum başörtüsü konusu çarpıcı bir konu değil hatta sanki çok önemli bir konuda değil.. ben bayan olsam takmazdım şahsen.. ama türkiyedeki gelenekçi zihniyet kızlarına baskı yapıyor başörtüsü konusunda.. başörtüsünden evvel ne gerekli kurallar var önce onlara dikkat etsinler
Soran+1 yılPeki bu hadislerin sence ne kadarı gerçek?
- +1 yıl
alayıda yalan,, şüpheli oldukları için hüküm ifade etmez.. zaten hadisler peygamber öldükten 150 - 300 senne sonra yazılmıştır.. madem hadisler bu kadar önemlide ppeygamber hayattayken niye yazılmadı? ayrıca o hadis ravilerini araştır çoğuda sahtekar bedevi cahili.. itiraflları var... sadece insanlar kurandan sorumludur.. zuhruf 44 e bak
Soran+1 yılTamam bakacağım..
- +1 yıl
yalana bak hadisler buharide toplandı hesabı edipciler size 19 cular
- +1 yıl
De ki: “Dîninizi Allah’a mı öğretiyorsunuz? Ve Allah, göklerde ve yerde olanı bilir. Ve Allah, herşeyi en iyi bilendir.” hucurat 16
+1 yılBabanız elbette. Kuran da Tesettür ayeti var. Benim de ailem arapca biliyor ama kafalarına göre yorumlamiyorlar dayınız gibi.
20 YorumlaBaban haklı Lakin daynın kuranda okuduklarını anladıgını sanmıyorum.. El yüz ve ayaklar hariç tüm beden örtülü olmalıdır.
10 YorumlaTabiki başını da kapatcak ayette de çok açık bir sekilde geciyo dayinin arapca bilipte çevirememesi garip
10 YorumlaEl yuz bas kapanmalıdır Elmalılının tevsırıne. Peygamberın hanımlarına bak
20 Yorumla
+1 yılEli ve yüz serbest ve ayak bileğine kadar kapanmak var. yani başörtü var başa sardıktan sonra artan parçayı göğsü kapatmak için kullanmak var.
10 Yorumla
+1 yılKuranda başörtüsü tabiri geçer. dayın belliki fasih arapçasına hakim değil.
hadi hocaları geçtim.. başörtüsü sence boğazdan mı bağlanır?
Adı üstünde başörtüsü.. bunu anlamak zor değil.10 Yorumla
+1 yılbasta kuranin dedigi ikincisi babanin dedigi dayin kafayi yemis
10 Yorumlabenimde bildigim babanında dedigi gibi el yüz kapatılmalı ama kadının ayagının topugununda görülmesi iyi degildir. Ayrıca kapanmak dinin geregidir nasıl Kuranda yok. Saç telin görünmeyecek.
20 YorumlaEmir ve yasakların hepsi Kuran-ı Kerimde yazmaz mesela abdest alınışı gibi şeyler bunun için iki cihanın sultanı olan sevgili Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (asv) göndermiştir... Efendimiz sözleriyle fiilleriyle anlatmıştır...
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaban haklı. Bugüne kadar gelen binlerce İslam aliminin, sözleri, yazıları ve sahabi hanımefendilerimizin uygulamaları ortada. Tüm bunlara rağmen başörtüsü yok demek açık bir sapıklıktır.
00 Yorumla
+1 yılBaba'nın dediği doğru saçının teli bile gözükmicek kuranda geçiyor
00 Yorumla
+1 yılİkisinin de... Kadın kapanmak zorunda değildir, şu dinden bıktım.
03 Yorumla
Soran+1 yılHerhangi bir inancın yok galiba öyle mi?
- +1 yıl
Battı galiba?
Soran+1 yılTabi ki hayır merak ettim sadece.
+1 yılBaban doğru söylüyor dayın sallamış k. bakmada bir kadının tesettürü ayak topuklarının aşağısına kadar el bileklerinden kapalı yüz açık bu vücut hatların belli olmayacak bu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbaban doğru evladım aç oku örtünmek var. Kuran göğüsün tahrik edici olduğunu biliyorda kalçanın tahrik edici olduğunu bilmiyor mu yani?
00 Yorumla
+1 yılNur suresi 31. ayetinde kesinlikle başın örtülmesini emrediyor.
Dayın saçmalamış31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00 Yorumla
+1 yılDayın arapça bilmiyor.
Arapça bilen herkes,
"bi humuri-hinne" nin anlamını bilir.13 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@cems34 Allah verilen yetkiyi kullanarak susturmaya çalışanlardan eylemesşn yeter😀😀😀😀
Hadi sil mesajları...
Kültür & Sanat konusunda 1,6b cevap paylaştı. vücut hatların belli olmasın (çirkinse belli etsen de sorun yok) yeter.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşörtüsü takip kısa etek giyip bacağına gosterenler e cok gıcık oluyorum bide boynu felan hepsi goxukuyo
00 Yorumla
+1 yılBabanın dediği doğru, dayının hocası deist yaşar nuri öztürk herhalde boşuna okumuş :)
00 Yorumlayuz var kardelim nur suresinde geçiyor sanırsam başlarını yakalarına kadar örtsünler dieeee
20 YorumlaBabanin soyledigi dogru diye biliyorum
10 YorumlaBaban doğru olanı söylüyor dayılara gelme sen
10 Yorumla
+1 yılEl yuz haric diyorlar
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 704 cevap paylaştı.
+1 yılBence baban doğru diyor
10 Yorumla Dayın Yaşar Nuri'yi çok dinlemiş takma onu.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle babanın dediği doğru ya
20 Yorumla
+1 yılbabanın elleri öpülür.
00 YorumlaEl yüz hariç kapanması
10 Yorumla
+1 yılBaba'nın dediği doğru
00 Yorumla
+1 yılEl yuz haric kapatilmali
00 Yorumla
+1 yıl@Erdem kuranda baş örtüsü var mı bilgin varmı?
00 YorumlaBabanın dediği doğru
00 Yorumla
+1 yılHERKE İŞİNE GELENİ SÖYLER
00 YorumlaBabanı dinle sen.
20 YorumlaBaban haklı. :)
00 Yorumla
+1 yılBaban haklı
20 YorumlaBari inkar etmeyin
01 Yorumla
Soran+1 yılBen inkar etmiyorum sadece araştırıyorum..
2 side yanlış
00 Yorumla
Devamını Gör(30)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026