Ben yabancı uyruklu öğrenci olarak Türkiye'de okumak istiyorum. İstediğim bölüm İngilizce öğretmenliği. Hangi üniversite en iyi eğitim fakültesine sahiptir? Türkiye'nin en iyi eğitim fakültesi hangisi?

Ben yabancı uyruklu öğrenci olarak Türkiye'de okumak istiyorum. İstediğim bölüm İngilizce öğretmenliği. Hangi üniversite en iyi eğitim fakültesine sahiptir? Türkiye'nin en iyi eğitim fakültesi hangisi?

Selamlar KScanlar! Eğitim hayatımızın en önemli aşamalarından biri olan üniversite seçimi, birçok öğrencinin kafasını karıştıran bir konu. Özellikle de hangi bölümü seçeceğimize karar verirken, geleceğimiz için en doğru tercihi yapmak istiyoruz.
Sizler için bölümlere göre Türkiye'deki en iyi eğitim fakültelerini listeledim. Bazı bölümler için aynı üniversiteleri yazmış olabilirim ancak demek ki o bölüm için en iyi üniversite o diyebiliriz. :) İngilizce öğretmenliği en iyi üniversitelerden tutun da, sınıf öğretmenliği üniversitelerine kadar birçok bölümü yazmaya çalıştım.
Hadi başlayalım. :)

Bu listedeki öneriler sadece benim tavsiyelerim.. Araştırmalarım sonucu bölümlere göre en iyi üniversiteler diyebiliriz. Her birimizin eğitim hayatı ve tercihleri farklıdır, bu nedenle en doğru tercihi yapabilmek için kendi araştırmalarımızı da yapmalıyız. Umarım buradaki listeler sizin için bir yol oluşturmaya yardımcı olur. :)
Sevgiler.. ✌
En iyi üniversiteler sıralamasında ilk 500'lük listeye bir tane bile üniversite sokamayan bir ülkede okumak mı istiyorsun? İlla okuyacağım diyorsan ODTÜ'de oku, o Türkiye'nin en iyi üniversitesi.
En iyi eğitim fakültesi Gazi Üniversitesi diyebilirim. Ben İstanbul üniversitesindeyim, eğitim fakültesi olarak burası da iyi.
Gazi üniversitesi sınıf öğretmenliğinden mezunum. Diğer üniversitelerdeki arkadaşlarımdan biliyorum, resmen geze toza ders çalışmadan okulu bitirdiler. Bizim canımız çıktı. Müzik dersinden bile sınıfın yarısı kalmıştı :)
İngilizce öğretmenliğinde Balıkesir'deki Necatibey Eğitim Fakültesi Türkiye'nin en eski ve saygın öğretmenlik fakültesidir. Gerisi yalandır, dolandır.
İnsan söylerken bile bi' kırılıyor, bi kumuşuyor. Necatibey. Aman efenim Necatibeyler gelmiş...
falan.
Soyadı kanunu yokmuş o zaman. Düşün...
O zammanlaaar. İsim kanunu yokmuş. Herkes birbirine hişt pişt diyormuş. O KADAR ESKİ!
İlk denekler hala orada. Şimdi bölüm başkanı falan.
Cevap
36Cevap
yok, hepsi karmakarışık.. olaylı artık.. Makedonya Üniversitesini araştır, oraya git. Ailen parayı verecek. yıllık 10 bin Euro ama oradan çıkınca, hangi meslek olursa olsun dünyada her yerde iş bulursun.
Makedonya Türk öğrencileri vizesiz alıyor. Dilin muhakkak olsun.
kandilli eğitim fakültesi. çok iyi molotof yapmayı öğretıyolar. araba gören biji biji diye bağıurmayı ve 100 metreden arabaya taş ve molotof atmayı ,barikat kurmayı öğrenıyo ve türkiyemizin bi çok bölgesinde kadrolu olarak bı çukulata şeker karşılığı işe başlıyo
En yakın arkadaşım Boğaziçi İngilizce Öğretmenliğinde okuyor, gayet iyi olduğunu biliyorum, CVsi de dolup taşacak baya etkinlikleri de oluyor yıl içinde bölüme yönelik.Daha 1.sınıftan geçen yıl bir sürü şey yaptılar.Orayı tavsiye ederim.
Kastamonu üniversitesi turizm fakültesi tam bır seks education netflix her an teklif goturebilşt hocalar p*rno izliyor asistanlar aralarında yatıyor dersten ( emrah hoca ile selda hoca ve yakup hoca) geçemeyen iki elllemeye dersi geçebilir çok ekmeklerini yedik. Not özellikle kalça ve göğüs leri dolgun olanlar tercih sebebidir Kantinde gün lük sohbetimiz.
Üç beş çarpma bölme işlemi yaparak elini kolunu sallayarak istediğiniz bölüme hem giriosunuz hem de bide iyisini arıosunuz.Ulan ben böyle yök ün de eğitiminde ...
biz en azindan sinava giriyoruzz :)) turkiyeden buraya gelenler onu bile yapmiyolar.
bende turkiye vatandasiyim,orasi seni nekadar ilgilendiriyorsa beni de okadar ilgilendiriyo
hadi ya,ben sirf turkiye de yasamak icin orda okumak istiyorum. istesem almanya,ingiltere gibi ulkelerde kolay bir toefl siinaviylada okuyabilirim. senin gibi dusunenlere yazik. benim yerimde olsaydin ne yapardin ? ben turkiyeyi sevdigiim icin orda okumak istiyorum,hangi universitenin iyi oldugunu sormak zorundayim , kusura bakma.
Kocaeli ünv. güzel ama zor , Yıldız Ünv. Daha yüksek puanlı, önce onu dene. İngilizce öğretmenliği zor biraz ama güzel hayırlısı olsun
Boğaziçi
ODTÜ
Hacettepe
Marmara
Koç
İTÜ
YTÜ
Benim bildiğim bunlar ve bende boğaziçindeyim 💅
Eğitim fakültesinde okuyan biri olarak bence Türkiye'deki birçok eğitim fakültesi gereksiz ve liseden farksız.
hayat okulundan başka insana iyi bi eğitim veren okul hiç görmedim :)
Diğerlerinde okumadığım için bilmiyorum bende Anadolu ünversitesi
a universitesinden b universitesinden cıksanda KPSS de ne kadar puan aldıgın önemli. Sonuçta öğretmen olucaksın. mühendislk tarzı bir bölüm olsa farkeder ama eğitim farketmez
odtü tabiki. Normal fakültelerin eğitim dili bile ingilizce. Gerisini siz düşünün artık.
Ankara ve Hacettepe iyidir. Gazi nin hem kalitesi düşük hem ortamı kötü.
Bence Boğaziçi ile Hacettepe ingilizce öğretmenliği için...
Mezunum diye demiyorum ama Necatibey Eğitim Fakültesi.
Bildiklerime göre
Gazi'de ve Marmara 'da okuyan arkadaşlarım çok memnunlar tavsiye ediyorlar.
Türkiye'de ingilizce öğrenilmez ama istersen özel üniversite yada en iyisi boğaziçi üni.
üniversite olarak söyliycem
itü
odtü
galatasaray(hukuk)
Harran universitesi. Oranın 3Gsi ABD'nin 4Gsinden bile hızlı :)
Tabiiki İstanbul üniversitesi (benim üniversitem) veya Marmara üniversitesi
Erzincan Eğitim Fak. Türkiyenin En eskilerinden En iyilerinden biri.. EN lerden birisi...
Sakın Mustafa Kemal Üniversitesine gelmede nereye gidersen git :))
eger amacın sadece meb bunyesınde ogretmen olmaksa hepsı aynı farkı yok
ösym tercih klavuzunu indir puanı en yüksek bölüm hangisiyse en iyisi odur :)
Karadeniz teknik üniversitesini önerebilirim zor bir üniversitedir fakat verilen eğitim oldukça iyidir.
Bence en mükemmel üniversite boğaziçi.. kapıdan girince ayrı bir dünya açılıyor la resmen :)
Hacettepe güzel yabancı dil olarak ama fakülte olarak bilemedim şimdi...
odtü ve boğaziçi üniversitesi.
Gazi Eğitim Fakültesi
Boğaziçi üniversitesine gidemeyeceksen; Marmara...
Marmara üni bu konuda cok iyi.
tabiki gazi...''gazili olmak ayrıcalıktır''
Hacettepe-Gazi-Marmara iyidir.
Ankara Üni.de iyidir
boğazici bana göre en iyi kaliteli
Gaziyi Gazi yapan egitim fakultesidir...
tabii ki gazi üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi tabikide
Antalya Akdeniz Üniversitesi'ne gel :))
gazi eğitim fakültesi
Atatürk Üniversitesi değildir buna emin ol ;))
Müdür; En iyisi ODTÜ T.E.F
dil alanında boğaziçi ..
marmara ünide okudum tavsiyede ederim kaliteli ;)
ingilizce ise odtü tavsiye ederim.
Boğaziçi, Bilkent.
Gazi üniversitesi :)
ankara gazi üniversitesi...
pAÜ EGİTİM DERECESİ VAR
Balıkesir üniversitesi
gazi üniversitesi
Boğaziçi
marmara üniversitesi.
boğaziçi üni;)
Boğaziçi :)
bogazıcı bence..