ney için sıcak nefes ve saglam cigerlerin olması lazım
bi de bakımıda çok önemli neyin detay çok aslında ama bu kadarıyla yetinelim
Benim de ideallerim arasındadır ney üfleyebilmek... Alacağın "ney"in bile boyları ve çeşitleri olduğunu biliyorum. Üflerken kafa 45 derece yana yatacak ve tam 3mm çapında mükemmel bir yuvarlak olarak dudaklar şekillenecek. Üflerken bir miktar sesi sen de vereceksin diye biliyorum. Kısa zaman içinde başarılı bir neyzen olman dileğiyle...
teşekkürkürler bn neyi alıp en çok kullanılan ney turu kız ney turuymus inş başarırım
Denedim ama başaramadım. Zaten ses çıkarmayı başarabilene çalıyor diyorlar. Ses çıkarabilmek için sağlam bir ciğere, sıcak bir nefese, çelik gibi de sinirlere sahip olman gerek.
hmm... peki dostum tavsiyelerini göz önünde bulunduracagım
evet gitmen lazım bence ney üflemeli çalgılar arasında en zor olanlardan bir tanesi ben denedim ama daha sonra bıraktım çünkü ses çıkarmakta oldukça zorlandım.
Zor bır ış ve bır kursa gıtmen şart.. Bazı beledıyelerın ucretsız kursları bıle vardı.. halen var mı bılmıyorum..
yoktur bnce ya heryer saz gitar satan yerlerle doldu ders verenlerde var aralarında
Nerde otuyorsun bılmıyorum. nette araştır var bazı yerlerde halen ucretsız kurs.. Şimdi baktım.
hatay/hassa da oturuyorum
Cevap
9Cevap
Ben kursuna gitmeden kendim evde 2 günde ses çıkartmayı başardım şuan notaları biliyorum ve üfleyebiliyorum gerçekten isteyince öğreniliyor :)
tsk.ler :)
çalmaya çalıştım ilk yarım saate ses çıkaramıyorsan çalamazmışsın ben 45 dk bir gram ses cıkaramadım
kişiden kişiye degişir ses çıkarmak
evet gerçekten çok zor denemiş biri olarak söylüyorum ki bende bir heves aldım şu anda sadece ses çıkarabiliyorum :)
sadece ses çıkarabiliyorum derken yani flütteki gibi bi notamı yoksa herhangi ufak bi melodi mi
evet bende baktım farklı bi tutma stili var
Ufle ama ufurukcu hoca olma sonunda
Ney guzel bir enstruman bende heveslendim ama ugrasamadim huzunlu bir sesi var ilahi gibi, ufleyenlerede neyzen diyorlar
evet biliyorum ama ustalara neyzen diyorlar
Bizim fizikçide merak sarmıştı 1 ayda anca ses çıkarabildi..
Bir hevestir gelir geçer
Ney çok güzel bir enstrüman ve de zor.
Seçiminden dolayı tebrik ederim.
Bilmiyorsan neden cevap veriyorsun deme.
Fikrimi söyledim sadece.
teşekkür ederim cevap için
bn bi insanı kolay kolay terslemem..
ney çok merak ediyorum yaklasık 3-4 aydır kafamda dönüp dolaşıyor geliyor unutuyorum bi ara ama bişey geri hatırlatıyor
saol inş üflemeyi başarırım neyi alıp kendim evde netteki videolarla ögrenmeye çalışma planı yatıyor su an kafamda
benim sesim gür ve kalın kurs fiyatları konusundada hiç araştırma yapmadım biliyomusun işte pek parada veresim yok kursa yani dogru kursa gitmem daha faydalı lakin işte ögrenciyim lise3 yurtta kalıyorum kurs için yeterli param birikmiyor denkleştiremiyorum
peki rebel elif face hesabın varmı varsa ekle beni ordan da görüşelim bn çok sık buraya takılamıyorum ayrıca 2 yorumun olması önemli bişeydegil
face hesabım facebook.com/osmannzfsn
Evet, kişisel çaba ile ney üfleyebilmek pek mümkün değil.
ama kendi çabalarıyla ses çıkaranlarda var diger yorumlarımı okursan orda açıkca kursa gitmeme nedenimi belirtmişim
ney kursuna en az 1 ay gitmelisin ses çıkartmak için . . .
kişiden kişiye degişir ses çıkarmak
zor olduğunu söylüyorlar. heralde gerekiyordur.
evet zor diyorlar ama kişiden kişiye degisiyor 6 ayda anca ses çıkaran var 1 haftada da uflemeyi basaran var
olur ben bunu neyzenin agzından bizzat kendim duydum.yetenek işi kişiden kişiye degisiyor
neyzen ney üflemede usta olan kişiye denir
snn fikrin saygı duyuyorum
ne üflemek istiyosun anlamadım
evet ney üflemek istiyorum yaklasık 3-4 aydır bi heves gidip gidip geliyor neyi alıp kendim evde netten videolarla ögrenmeyi hedefliyorum kurs için para denkleştiremiyorum yurtta kalıyorum ve ögrenciyim
ney üflemek istiyosun?
evet çok merak ediyorum ilgimi çekiyor gitar o kadar ilgimi çekmedi herkesin elinde bi gitar var bn farklı olmak istiyorum farklı bi müzik aleti çalmak istiyorum
senin adına sevindim, hiç belli olmaz bakarsın yeteneğin vardır .6 ay uğraşıp ses çıkaramayan var dediler, çok zor hiç bulaşma dediler, hatta neyi napcan lan manyak mısın bile diyen oldu, ama çok yakın bi arkadaşım 1 hafta içerisinde ses de çıkardı çaldı da, bu işler belli olmuyor
evet bazı forum sitelerine baktım ögretmenler ögrenciden ögrenciye degisir diyor ney uflemek yetenegi olan bi haftada ufleyebiliyor diyor ögretmenler
sorunu tam olarak cevaplamadığımı hissettim bir an. 1 hafta içerisinde çalan arkadaş, hocaya falan da gitmedi, tamamen kendi kendine
hm peki bu ney fiyatları konusunda bn hiç araştırma yapmadım sen biliyormusun yada link verebilirmsin burdan fiyatlar konusunda
fiyatlardan haberdar değilim nette bildiğim yerler de pek yok ama alacaksan bana kalırsa karaköydeki sabancı üniversitesinin yanındaki sokaktan galatanın altına, ordan da tünelin oraya kadar tırman, dik ve biraz uzun bi yokuş ama herşey o sokakta neyin en iyisi de orda bence
ama bn ist de yasamıyorum hatay/iskenderunda yasıyorum :D
hadi ya :D
bak oralarda daha iyisi vardır bence
hm bn bi araştırım dostum saol tavisyen için
rica ederim kolay gelsin
kurs almadan öğrenmen zor.gitmelisin
kursa git bencede iyi olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar