Nur suresi 32. ayet der ki;
Sizden (Müslümanolan) hür bekâr ve dulları, erkek esîrleriniz ve kadınlarınızdan/câriyelerinizdende (Müslümanveya Ehl-i Kitap olup) sorumluluk üstlenebilecekolanları evlendirin. Onlar fakir iseler, Allah, lütfu ile onları yoksulluktankurtarır. Allah bolca verendir ve her şeyi bilendir.
Yani cariyeleri evlendirmekten bahseder burada, baska bir ayette de Nur suresi 3. ayet;
Eğer yetimler/yetimler gibi korumasız olan kadınlarhakkında adâleti yerine getirmeyeceğinizden korkarsanız, size helâl olan diğerkadınlardan ikisi-üçü-dördü ile birden evlenin/evlenebilirsiniz. Ama onlara adâletli davranamayacağınızdan korkarsanız o zaman bir tanesi ile veya mâlik olduğunuz (savaş esîri câriye ) ile evlenin/evlenebilirsiniz. Adâletten ayrılmamanız için en uygun yol budur
Cariyelerinizle evlenebilirsiniz diyor 2. 3. Veya 4. es olarak...
Nisa suresi 25. ayette de der ki;
"İçinizden her kim (mâlî veya kültürel yetersizliksebebiyle) hür/ iffetli Müslüman kadınlarla evlenmeye güç getiremezse, otakdirde mâlik olduğunuz (genç) Müslüman cariyelerinizleevlenebilirsiniz. Hür de esîr de olsanız Âdem'in çocuklarısınız ve Allah, katındadeğerinizi belirleyecek îmanınızı en iyi bilendir
Cariyeyle evlenmenin helal kilindigi...
Birlikte dusununce durum bu bacim. Yani zina olmuyor.03 Yorumla- +1 yıl
Tek soru soracağım benim bahsettiğim ayette niye ayrı ayrı söyleniyor o halde direk nikahlı eş diyebilirdi, belirtmiş baksana nikalı eş ve cariye diyerek. yoksa senin gösterdiğin ayetler zaten mantıklı onlara sözüm yok.
- +1 yıl
Cariye hukugu giriyor devreye. Orada cariye evlendirilirse bir baskasiyla cinsel munasebet yapamaz kesinlikle ancak efendisi deniliyormus o zamanlar eger onla evlenirse buna istifras veya teserri deniyor. Bunlarin hukimleri degisiyordu normal esle miras konusunda o yuzden ayri ayri yazilmis olabilir.
En İyi Cevaplar
Erkeğin kadından üstün görüldüğünü kuranda geçen onlarca ifadeden açık bir şekilde anlayabiliyoruz.
İnsanlar Kuran' da geçen ama mantıklarına hitap etmeyen hükümleri ''dönemin şartları öyleymiş, o zaman böylesi doğruymuş, şu kelimenin 35. anlamı aslında şu manaya geliyormuş.'' gibi cümlelerle mantık kalıbına sokmak için zorluyorlar.
Tam tahmin ettiğim gibi soruya gelen cevaplar da bu doğrultuda.15 Yorumla- +1 yıl
Ben de bunu diyorum gelen cevaplar bile kaçamak.
- +1 yıl
﴾5﴿ İffetlerini korurlar;
﴾6﴿ Sadece eşleriyle veya ellerinin altında olanlarla (câriyelerle) yetinirler, bundan dolayı da kınanacak değillerdir.
﴾7﴿ Ama her kim bunun ötesine geçmek isterse işte haddi aşanlar onlardır. - +1 yıl
tesfire bak İffetin korunması, İslâm’ın temel ahlâk buyruklarından biri olup, bu âyetler grubunda sayılan diğer niteliklerde olduğu gibi hem erkekleri hem de kadınları kapsamaktadır (Ebû Bekir İbnü’l-Arabî, III, 1310). İslâm’da hayatın çeşitli alanlarına dair pek çok düzenleme, Kur’an ve Sünnet’te ortaya konan genel ilkeler, amaçlar ve örnekler çerçevesinde ihtiyaçlara, zaman ve şartlara göre İslâm toplumunun takdirine bırakılırken evlenme ve aile ile ilgili belli başlı hukukî düzenlemelerin doğrudan Kur’an tarafından belirlenmiş olması, İslâm dininin iffet konusundaki duyarlılığının bir ifadesidir. Bu duyarlılık zamanla İslâm toplumlarının genel ahlâk ve iffet telakkilerine de yansımış; bu toplumların karakterini belirleyen aile, namus ve iffet anlayışının oluşmasına zemin hazırlamıştır. Bununla birlikte sonraki ahlâk ve fıkıh kitaplarında bu hususta aşırıya kaçan bir hassasiyetin geliştirildiği; fitne, sedd-i zerîa, ta‘zîr gibi kavramların bazan amacının dışına taşırıldığı, böylece Kur’an’ın esas aldığı iffeti koruma hedefini taşan aşırı bir anlayışla hayatın doğal gelişiminin kısıtlandığı da bilinmektedir. Bu zihniyet, giderek daha çok kadınların aleyhine baskıcı uygulamaların süreklilik kazanmasına, buna bağlı olarak bazı ahlâkî sapmalara vb. olumsuzluklara da zemin hazırlamıştır.
- +1 yıl
Kur’an’da ve diğer temel İslâmî kaynaklarda kadın olsun erkek olsun her müslümanın, cinsel ihtiyacını karşılamada kendi eşiyle yetinmesi kesin bir hüküm olarak konulmuş; bu hükümlerle çelişen her türlü uygulama gayri meşrû kabul edilmiş, aykırı davranışlar için ağır yaptırımlar getirilmiştir. Bundan başka İslâm’ın geçmişten devraldığı, –öyle anlaşılıyor ki Kur’an ve Sünnet’in bütününden çıkan insanlık anlayışıyla, insan onur ve haysiyetiyle bağdaşır görmediği için zaman içinde ortadan kaldırmaya yönelik tedbirler getirdiği– kölelik uygulamasının bir sonucu olarak, fakat belirli kurallara uymak kaydıyla câriyelerden yararlanma da meşrû kılınmıştır. Âyetin “ellerinin altında olanlar” şeklinde çevrilen kısmı, “câriyeler” anlamında kabul edilmiş ve bu sınırlı durumla ilgili fıkhî düzenlemenin temellerinden birini oluşturmuştur (câriyeler hakkındaki hükmün uygulanmasıyla ilgili farklı görüşler için bk. Nisâ 4/24). Ancak İslâm’ın hedefine uygun olarak günümüzde kölelik kurumu ortadan kalktığı için bu konuyla ilgili hükümlerin uygulanmasına da fiilen ihtiyaç kalmamıştır.
Bazı Sünnî âlimler, “belli bir sûreyle sınırlı evlenme” anlamındaki müt‘a nikâhının haram olduğu yolundaki görüşlerini bu âyetlerin sınırlayıcı ifadesine dayandırmışlardır (bk. Ebû Bekir İbnü’l-Arabî, III, 1310; Kurtubî, XII, 113, Mut‘a nikâhı hakkında bk. Nisâ 4/24).
Kaynak : Kur'an Yolu Tefsiri Cilt: 4 Sayfa: 11-12
1- Müminler muhakkak kurtuluşa er*mişlerdir.
2- Onlar öyle müminlerdir ki, namazla*rında huşu içerisindedirler.
3- Onlar boş sözden yüz çevirirler.
4- Onlar zekât (vazife) lerini yaparlar.
5- Onlar ırzlarını korurlar.
6- Ancak hanımları yahut sahip oldukları cariyeleri hariç. Bunlarla olan helâl ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.
7- Kim bundan öteye geçmek isterse işte onlar haddi aşan kimselerdir.
8- Onlar emanetlerine ve verdikleri söze riayet ederler.
9- Onlar namazlarına devam ederler.
10- İşte bu kimseler varis olacaklardır.
11- Onlar Firdevs cennetlerine varis olacaklardır. Orada ebedî olarak kala*caklardır.
İslamiyette kadının gayri müslüm biriyle evlenmesi yasaktır. O zaman da bu gün de böyledir. Kadın bir köle erkeğe sahipse onunla ilişkiye giremez. Fakat erkek kadın cariye sahibiyse onunla ilişkiye girebilir. Cariye erkeğe helaldir. Fakat cariye olabilmesi için savaş esiri olabilmesi gerekmektedir. Keyfine göre bir kadını seçip bu benim cariyem diyemezsin.312 Yorumla- +1 yıl
Yani nikahsız bir kadınla ilişkiye girebilir öyle mi?
- +1 yıl
Cariyesi de helalliği oluyor. Bir nevi nikah ilişkisi. Ki eğer o zaman da yaşıyor olsaydık bu durumu öyle düşünelim. Benim cariyem zaten başka biriyle ilişkiye giremiyor. Bu bir nevi gelecek nesillerin müslüman olarak gelmesi amacıyla yapılmıştır. İslamiyetin yaygınlanmaşı amacıyla. Fakat kuran gittikçe güncellenen bir kitap halindedir. Bazı ayetlerin ardından başka ayetler inip onun yerine onu güncel tutmuştur.
- +1 yıl
Kadınların diri diri öldürdüğü bir toplumdan söz ediyoruz. Erkeklerin güçlü olduğu kadınların değersiz olduğu bir toplum. Kölelik o zaman da zaten almış başını gidiyor. Böyle bir şeyin olması bir nevi bu ölümsüz ve değersizlik toplumunu ortadan kaldırmış oluyor anlatabildim mi? Ve yavaş yavaş bu sistemi yok edip günümüzde ki kadının değerli bir toplum haline gelmesini sağladı.
- +1 yıl
peki evlendiği kadın yani nikahlı karısı istemezse? Onun isteği kaale alınıyor mu
- +1 yıl
Alınıyor tabi alınmaz olur mu. Karısının rızası olmazsa alamaz. Ki kadının da hükümleri ve hakları vardır. Cariye almasında bir kaç amaç da vardır. Mesela eşinin sütü çocuğuna yetmiyordur veya karısı çocuk sahibi olduramıyordur bu gibi vs şartlar ile alınıyor. Yoksa keyfine göre alamıyor.
- +1 yıl
Şöyle düşün. Erkek soyunu devam ettirmek istiyor fakat karısı erkeğe soyunu sürdürebilecek bir erkek veremiyor. EE Erkek ne yapsın boşasın mı? Hele ki o devirde! Allah'ü tealanın en sevmediği şeydir boşanmak. Bir nevi erkeklerinde bilekleri bağlanmış oluyor böyle. Bu ayetin iniyor olması kadını koruyor bunu da unutma.
- +1 yıl
az da olsa bir şeyleri oturtturdum kafamda teşekkürler.
- +1 yıl
Allah askina kardesim bunun delili nedir? Insanlara islami sirin gostermeye çalimsanin geregi nedir? Islam ve Allah'in hükümleri neyse odur, dileyen iman eder dileyen etmez...
bu konu basit degil ve evet cariye ile iliski zina sayilmaz. cocugu olursa satilamaz.
bakin koleligi kanuni olarak ilk yasaklayan kuzey amerika idi. nedeni ise kuzey-guney savasi sirasinda hem yeni asker bulmak hem guneylileri koseye sikistirmakti.
spyle ki 6 ay kuzey abd saflaronda savasan her kole hur sayilacaktir.
bu sayede guneydeki koleler efendilerini oldurup kuzeye kacti. savas bitince ne oldu? abd hukumeti tum koleleri serbest birakti ama bu sefer de ac susuz evsiz barksiz. hatta toprak sahipleri izinsiz girdi diye bir kismini oldurdu. o malcolm x falan ne diye cikti saniyorsiniz.
koleligi bir anda kaldirmak abd ye 150 sene suren bir ic kavga olarak geri dondu.
peki neden turkiyede bu kadar kolay bitti?
islamin kac yuzyil onceden yavas yavas bitirme politikasi sayesinde, turkiyre ve diger musluman ulkelerinde 19 yy siralarinda zaten kolelik bitmisti, hizmetcilik vardi.
iste islamin cariye anlayisi budur, biz bir harlem sokagina sahip degilsek o ayetler sayesindedir' al sana gericilik:-)00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Cariyelik islam diniyle gelen bir zorunluluk değil, izindir. İslamdan önce Arap toplumlarındaki yaşantıya bakmak gerekir. Mesela bir kadının kocası ölünce, aynı aileden birinin hatta erkek kardeşinin, kayınpederinin evlenmesi gibi. Kız çocuklarının diri diri gömüldüğü bir dönem. Şu anda bile düşün 30 yaşında herhangi bir erkek kaç farklı kadınla yatmıştır. Bu olayın düzenli ve kontrollü biçimde olması hastalıkların yayılmaması, o tür kadınların güvende ve bakımları için olabilir. Ayrıca kadının biyolojisiyle erkek biyolojisi çok farklıdır. bunu nolur anlayın artık. Çok sayıda erkekle birlikte olan bir kadının çocuğu için ne söylenebilir? babası kim olacak? o dönemde anlaşılabilirmi?
02 Yorumla- +1 yıl
Benim sorumla alakası yok bu cevabın.
+1 yılmantıklı bir soru ama arapça aslını okuyup ona göre bakmakda gerekebilir. arapçada ki bir çok zamir, sıfat dişil ve erkek olarak ayrı. belki burada ellerinin altındaki derken erkek bir çekim kullanılmış olabilir.
arapça bilmiyorum ve bu ayetin devamını da bilmiyorum ama dediğim gibi olabilir. çünkü arapça türkçe gibi değil her şeyin ayrı kelimesi ayrı eki var karışık baya12 Yorumla- +1 yıl
hiç bilmiyorum ama öyle olsa bile yine mantıksız geliyor zina yapmak olmuyor mu?
- +1 yıl
nikahlı eşin dışında kimle olursa olsun zina olur. savaş esiriymiş, köleymiş olayı mantıklı gelmiyor. ama bir ara araştıracam bu konuyu kuran dan okuyarak bakmak lazım.
Kültür & Sanat konusunda 624 cevap paylaştı. islam , bu sistemi yavaş yavaş ortadan kaldırmıştır.. bir anda değil.. orada bahsedilen şey islam öncesinden gelen bir adettir.. ve hadisi şeriflerden köle azat etmek özendirilir her zaman.. köle / cariye sahipiliği zenginlik ve güç anlamı içeriyordu.. kurandaki bir çelişme değildir bu.. tyavaş yavaş ortadan kaldırılmış bir müessedir.. yine islamın eliyle.
02 Yorumla- +1 yıl
Onu biliyorum evet ama burada anlatılan nikahsız bir şekilde o kadınlardan yararlanmak mı oluyor?
6- Ancak hanımları yahut sahip oldukları cariyeleri hariç. Bunlarla olan helâl ilişkilerinden dolayı kınanmazlar.
Mealler kelime kelime çeviri olduğu için eksiklik ve farklılık olabilir. Senin verdiğinde eksik.
- bunlarla olan helal ilişkilerinden dolayı diyor. Şunu demiyor cariyen ile nikah yapmadan istediğini yapabilirsin demiyor. Bile tavsiyem böyle sorunlarda meal yerine tefsir okuman. Hem ayetin iniş sebebi vs daha aydınlatıcı olur.10 YorumlaCariyelik vardir caizdir. O donemin sartlari buna uygundu. Iliskiyede girilebilir bundan yana bir yasak yoktu dinimizde. Ama yasak olan sey su. Onlari sadece seks kolesi olarak gormek yasak. Tum ihtiyaclarini karsilamak zorundasin. Aralarinda hicbir esitsizlige yer vermiceksin, bunlari saglamak zor oldugu icin dinimiz tek esliligi onerir. cok eslilikten uzak durmayi tavsiye eder,
02 Yorumla- +1 yıl
Yani şuanda bir adam kalkıpta kuran böyle ayet var ben gidip cariye alıyorum dese nikahsız onunla ilişkiye girebilir öyle mi? ve bu zina olmayacak?
- +1 yıl
Cariye olabilmesi icin gayrimuslim ve savas esiri olmasi gerekir, kimse kafasina gore cariye alamaz. Ayrica bu devirde bu olay garip gelebilir ama bahsettigimiz donem 2 bin yil oncesi. Islam dini bu gelenegi kaldirmayi amaclamistir ama bunu tepeden inme yapmamistir cunku toplum buna ekonomik ve sinif olarK hazir degildi. ama hadisler ve ayetler kole azad etmenin cariyeleri es olarak almanin kat kat sevabindan bahseder. Bunlar cok ince hesaplardir. Dogru anlayabilmek icin iyi arastirip ince dusunmek gerekir.
Islam dini kusursuzdur , kusurlu olan bizleriz.
+1 yılBenim anlamadigim işlerine gelince kadın erkek eşit ikisinide cinsel isteği olur diyen ateistler nedense konu kurana gelince orada seriatci olup kadının kullanıldığını ima ederler orada erkek zevk alıyorsa kadın almıyor mu? Ve zorla kadını cariye alın demiyor bunda çelişki göremiyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim böyle yaparak dinden uzaklaştırdığını anlamıyor musun? 1. si benim ailem ateist yolunda takılan insanlardır. bana kimse oturup fatihayı ezberle yavrum demedi kendim merak ettiğim için gizli gizli kuran mealini hatim etmiş biriyim. 2. si benim sorduğum soru zevk alıyor mu falan değil cariye ile girilen ilşki zina sayılmıyor mu? nikahsız sonuçta. o halde kadınların köleleri ile girdiği ilişki de zina sayılmıyor? bunu soruyorum başka yerlere çekme
- +1 yıl
Zina tanımı nedir ? İslamİ kurallara uymayan ilişki.
Sadece bu kadar diyorum - +1 yıl
Kardes birde Matriks filmini izle ve kurandaki örtüsen şeylere bak o filmin senaristi Beyrut'ta felan islami ve kaBala kitabı ile yapılmış. İmanın guclenir o zaman
bu ayetin öncesinde ya da sonrasındakileri okudunmu hiç bence onlara bir bak oda aydınlatmazsa kesinlikle fıkıh yönünden araştır bunu düşünerek bile günah işliyorsun
12 Yorumla- +1 yıl
5 - Ve onlar ki, iffetlerini korurlar,
6 - Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı) kınanmış değillerdir.
7 - Şu halde, kim bunun ötesine gitmeyi isterse, işte bunlar , haddi aşan kimselerdir.
+1 yılİnsanlar eşleri ile istediğini yapar diyor.
Kur'an yaşlandıkça gençleşen kitaptır. Şimdi cariye alma yaygın mı? Değil.1 eşlilik yaygın.
sorun ne anlamadım?11 Yorumla- +1 yıl
6 - Ancak eşleri ve ellerinin sahip olduğu (cariyeleri) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı) kınanmış değillerdir.
7 - Şu halde, kim bunun ötesine gitmeyi isterse, işte bunlar , haddi aşan kimselerdir.
Eşlerini bahsetmiyorum burada. Cariyelerden bahsediyorum lütfen soruyu bir daha oku.
Cariyeler erkeğin kölesi yani malıdır. Ki kişi malını istediği şekilde kullanmakta özgür ama cariyeden çocuğu olursa kadını eşi olarak alır.
11 Yorumla- +1 yıl
yani sen diyorsun ki nikahsız ilişkiye girebilir karısı olduğu halde.
cariye köle demektir onla ilişki zina sayılmaz öyle olsa çoğu padişah veledi zinaydı yani napıyonuz siz
08 Yorumla- +1 yıl
Nasıl zina sayılmaz ya? o halde zengin bir bayanda erkek kölesiyle ilişkiye girsin? nikahsız ilişkiye girilir mi? zina sayılmaz mı
- +1 yıl
beni yönlendirecek kimse yok çevremden ve sürekli karşıma bu tarz sorunlar çıkıyor çıldırıcam yakında
- +1 yıl
burada soracağına
https://www.sorularlaislamiyet.com
https://www.dinimizislam.com/
buralara takıl - +1 yıl
"pis kafir defol git ateist " tarzı yorumlardan korktugum için girmiyorum.
+1 yılmerak etme, bizim hacılar illaki buna da bir açıklama bulmuşlardır, avrupa bilimi geliştirirken bizimkiler dini, islami fıkıhı geliştirdiler, çok da lazımdı sanki..
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 904 cevap paylaştı.
+1 yılKuran ı düzgün okursan 1 eş almayı emreder ama zamanın şartlarında kadınlar çok zor durumda olduğu için, Allah fazla kadın almaya izin vermiştir, yoksa heba olup gidecek kadınlar
02 Yorumla- +1 yıl
Kuran'ı okudum ve bazı ayetler kafamı karıştırıyor onları tek tek soruyorum. Ben burada cariye neden alınıyor demiyorum ki, cariyelerle nikasız ilişki nasıl zina olmuyor? ya da zengin kadınlarda erkek köleleriyle ilişkiye giriyor mu bunu soruyorum
- +1 yıl
çok basit düşünüyorsun, Kuran tonla iyi şey söyler ama sen cımbızla bir şeyi çekip aaa bu ne kötü diyosun! olay gayet basit, cariye dediğin şey erkeğe muhtaç kalan, bir sahibi olmadan ölüp gidecek olan kadın demek, bunu bir erkek sahipleniyor, şimdi bu kadının hiç mi isteği yok? hiç mi kadınlığını yaşayamayacak ömür boyu? tabi kendi rızası yoksa yapılmıyor böyle bir şey, o zamanın şartlarına göre düşünürsen olay çözülür!
Çekilinn ben imamımmmm..
asjkdhgashdhgjaksdas
şaka len şaka. ben ne anlarım ads lkjdalşs00 Yorumla
+1 yıl'ellerinin altındakiler' sözü karşılıklı anlaşmayla sahip olduklarınız demektir. Cariyelik ve kölelik Kuran'da yoktur.
03 Yorumla- +1 yıl
karşılıklı anlaşma ile sahip olunan demek ne demek? - +1 yıl
eğer kölelik dersen bu yanlış olur. Çünkü kölelikte köle olanın görüş hakkı yoktur, onların fikrinin değeri yoktur. Ancak burada eğer o kişinin rızası olursa yapılabilecek birşey anlatılmaktadır.
+1 yıl﴾5﴿ İffetlerini korurlar;
﴾6﴿ Sadece eşleriyle veya ellerinin altında olanlarla (câriyelerle) yetinirler, bundan dolayı da kınanacak değillerdir.
﴾7﴿ Ama her kim bunun ötesine geçmek isterse işte haddi aşanlar onlardır.00 Yorumla
+1 yılcariyelik sözleşmesi neye göre yapıldığına bağlıdır
12 Yorumla- +1 yıl
Nikahsız sözleşme ile ilişkiye giriliyor öyle mi?
- +1 yıl
öyle değil cariyeyi eğer savaş esiri olarak aldı ise dokunamaz ama sözleşmeyle yani akit ile aldıysa zaten nikah kıymış oluyor
+1 yılOrda ellerinin altindakilerden kasit gonullarini hos tutmaktir seks ten bahsetmiyor
02 Yorumla- +1 yıl
bunu bana anlatan abla cinsellikten bahsettiğini söylemişti ki gayette öyle görülüyor. - +1 yıl
Zanda bulunmak istemem yuce kitabimiz oyle diyorsa oyledir. Supheye yer yok suphe inkara goturur her ayeti ve sureyi kendi mantigimiza gore yorumlarsak isin icinden cikamayiz, gizli şirke girer.
www.kuran.gen.tr/?kid=1&sid=24&x=s_main&y=s_middle
buradan okuyabilirsin00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılaferin sana. işte böyle sorgulayıcı ol her zaman. körü körüne inanma hiç bir şeye.
02 Yorumla- +1 yıl
Zaten kendi kendime merak ettiğim için sorgulamaya başladım ailem arkadaşlarım falan dinle alakası yok ama bilmiyorum bir şeyler eksik kimse adam gibi oturup cevap vermiyor
Cevap sahibi+1 yılbilgisi yok ki fikir beyan etsinler. eğer onlar da sorgulasalar büyük bir boşluğa düşecekler ve bundan korktukları için süregelen şeylere inanmakta devam ediyorlar. bırakalım etsinler. herkes kendinden sorumlu yeter ki kimse kimsenin üzerine baskı uygulamasın.
bir manita yap normal hayata dön
02 Yorumla- +1 yıl
xper kasmak için yorum yapma cabası
nikah olmadan sevişme olmaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Ama ayet öyle demiyor.
- +1 yıl
5. ayeti okumadan veya diğer ayetleri okumadan karar verilmez. onun için tevsir ilmi diye bir ilim var.
«Sizden (Müslümanolan) hür bekâr ve dulları, erkek esîrleriniz ve kadınlarınızdan/câriyelerinizdende (Müslüman veya Ehl-i Kitap olup) sorumluluk üstlenebilecekolanları evlendirin. Onlar fakir iseler, Allah, lütfu ile onları yoksulluktankurtarır. Allah bolca verendir ve her şeyi bilendir.
Kültür & Sanat konusunda 636 cevap paylaştı. O devirde köleler insandan sayilmazdi
02 Yorumla- +1 yıl
Öyle olsa bile Kuran bunu okeyler miydi yani?
+1 yılBen hafızım ama ateistim asdgh
00 Yorumlabunu araştıracam.
02 Yorumla- +1 yıl
Bekliyor olucam.
saçmalığın dik alası
02 Yorumla- +1 yıl
bir şey demek istemiyorum birinin bana anlatması lazım kafayı yiyeceğim.
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar