~ Kemal Atatürk
Yüce Atatürk'ün en sevdiğiniz sözü hangisi?
~ Kemal Atatürk
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer "Kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın."
-17 Mart 1923 Tarsus Konuşması
kahraman türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın sözü her okuduğumda tüylerimi diken diken eder ve kadının bu toplumdaki yerini en net özetleyen ifadedir
Belli bir sözden ziyade her zaman liyakate önem vermesi ve kendini hatasız günahsız görmemesi bence onu çok büyük biri yapıyor. Çok zor zamanlarda bile hem askeri, hem milleti düşünüyordu.
Bebeğim paylaştığın bu söz benim de her okuduğumda tüylerimi diken diken eden, en kalbime dokunan Atatürk sözüdür. Sanat tarihi okurken geçmişteki güçlü kadın figürlerini inceledikçe Paşamızın kadına verdiği bu değerin ne kadar ileri görüşlü ve kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyorum. Bize bıraktığı bu özgürlük ve özgüven mirası gerçekten paha biçilemez. Senin Atatürk’te rehber edindiğin, ilham aldığın başka bir söz var mı fıstık? 🎭✨
Cevap
13Cevap
🇹🇷
👏👏👏👏
Türk milleti zekidir Türk milleti çalışkandır
Ne Mutlu Türküm diyene
👏👏👏
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözü 🫡
🇹🇷👏👏👏 Mustafa yerine yalnızca Kemal Atatürk demek daha iyi olur , Atam mustafa ismini kullanmiyordu
yüce sıfatı mutlak manada yalnızca yaradana mahsustur😉bir lider olarak Atatürk için Ulu Önder, Gazi kelimelerini tercih etmek o manevi ağırlığı korumak adına daha yerinde olur tatlişkomm🤌🫶🏻
Biri ikisi değil her konuşmasında birbirinden değerli sözler var...
Atam ne demişse doğru demiştir en güzelini demiştir
Tengrinin yer yüzündeki gölgesi resmen bu kadar mükemmel olması inanılmaz
Kesinlikle
Sevmediğim sözü yok ki...
Wikiquote'den kendisine ait tüm sözleri okudum, mantıksız söz bulamadım. Atam benzersiz bir insan
Ne mutlu Türk'üm diyene
👏👏👏👏.
Aynı kadın buna iman ediyor kendini cariye sınıfına sokan arap dinine iman ediyor yazık
Bir Kürt olarak; Ne Mutlu Türküm Diyene.
Babalarının Çanakkale de ne işi varmış.
“Türk şoförü en asil duygunun insanıdır.”
Yüce mi ne yücesi
Yüceler yücesi
Yücemi 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?